Oulu

Suomi-ilmiö houkutteli Raksilaan yli 5 000 ihmistä

Oulu 16.8.2009 20:20
Kaleva
Lauantaina Oulun Raksilan messualueella järjestetty Suomi-ilmiö -konsertti houkutteli yli 5 000 kotimaisen rockin ystävää.

Oulun-konsertti oli järjestyksessään toinen Suomi ilmiö.Vuosi sitten elokuussa samalla nimellä pidetyn konsertin tapahtumapaikkana toimi Tampereen Ratinan stadion.

Tapahtuman tuottaja Riki Huhtala oli tyytyväinen niin yleisömäärään kuin koko konsertin järjestelyihin.

"Oli mukava huomata, että Oulun tapahtumatiiviin viikonlopun aikana yli 5 000 ihmistä saapui Suomi-ilmiöön. Tapahtuma-alue, Raksilan messuaukio, oli ensi kertaa käytössä ja sen toimivuus konserttipaikkana osoittautui erittäin hyväksi. En näkisi mahdottomana tapahtumiemme järjestämisen täällä jatkossakin", Huhtala sanoo.

Suomi-ilmiössä esiintyivät Egotrippi, Eppu Normaali, Stella ja Tehosekoitin.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (61)

Volyymitaso oli harvinaisen alhaalla jos vertaa festareihin yleensä. Ilman tulppia pystyi kuuntelemaan ihan hyvin (asia jota isommilla festareilla ei kyllä pysty tekemään). Epuilla ehkä tuli hieman kovempaa kuin muilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pieni mutta hyvä yksityiskohta oli se, että Aknestikin Takalo juonsi Suomi-ilmiön paikallisella tyylillä, ja heitti vielä sen ainoon klassikon: Suomirokkia!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yksi juoma/ ostaja oli ihan käsittämättömän typerä sääntö. Sanoi laki mitä tahansa, mutta tämä oli ensimmäinen tapahtuma missä ikinä kuunaan päivänä olen tällaisen rajoituksen nähnyt! Tosin en myöskään ikinä ole tiennyt, että tällainen laki on myöskään olemassa koska aina olen voinut ostaa niin monta juomaa kun olen halunnut. Tosin onnistui se tuollakin. Hyvä tapahtuma - olutjonot miinusta. Niin, menen tapahtumaan yleisesti ottaen kuuntelemaan musiikkia, mutta myös siinä sivussa on mukava nauttia alkoholia. Olen ollut jos minkälaisissa tapahtumissa, muttA EN MISSÄÄN OLE JONOTTANUT NOIN KAUAA!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Soseuttimen keikka oli ihan mahtavuutta, vaikka miksaaja olikin jostain tuonpuoleisesta. Oli nimittäin niin karmeet soundit. Meininki muuten oli kyllä rokkia parhaimmillaan. Ainiin, ja tuo raksilan onneton "messualue" tms. on kyllä ihan vihonviimeinen paikka live-keikoille tuulisuutensa takia. Tekee äänelle hallaa ja pölisee kuin Esterin ...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missäs jälkijuttu Jalometallista? Esijuttuhan oli harvinaisen hyvä, mutta olis kokonaisuudesta voinu jotain matskuakin olla ja kuvagalleriaa. Entä Ykän Pubin Ulkoilmafestareista, onko niistä Kalevalla ollut mitään havaintoakaan? Kuitenkin PAskakaupunni-palkinnon voittaja ja pitkän linjan musiikkimies kyseessä. Festarit tais vetää suurten kaupallisten (=kalliiden) tekijöiden paineesta huolimatta vetää ennätysyleisön, melkein 400 kävijää? Miettikääpä tuota mihin yksikin pieni pubi pystyy ja sisäänpääsy 7 bändin show'hun alle kympin. Paljonko Suomi-iloittelu oli, 40 €? Jalometalliin taisi maksaa yli 50 € per päivä, mutta siellähän oli bändejäkin moninkertainen määrä ja ulkomailtakin. Olisi ollut hauska nähdä vaikka jokin vertailu että mitä missäkin on. Möljällä taisi olla Katri-Helena ja Jari Sillanpää. Että jos ei oo löytyny itselle sopivaa musiikkia ja tunnelmaa niin ei voi kyllä syyttää kuin itseään, kun kaikenlaista on ollut tarjolla. Ykän Festareillakin tuli AC/DC:tä, kahdeksankymmentäluvun hard rockia, Santanaa isolla orkesterilla, jotain progressiivisempää lähes jazzia ja vanhempia ja uudempia rokkicovereita. Jalometallissa metallia joka lähtöön missä paikalliset bändit eivät jääneet Pekkaa pahemmiksi. Suomi-ilmiön kaikki tietääkin mitä siellä oli, samoin Möljän esiintyjistä ei tarvi arvailla. Kuvia nyt kaikista eikä pelkästään kaikkein kaupallisimmasta, kiitos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Edellä 1 momentin estämättä saadaan alkoholijuomaa, joka on valmistettu yksinomaan käymisen avulla tai jonka alkoholipitoisuus on enintään 5,5 tilavuusprosenttia anniskella laseittain sekä pulloittain tai muissa myyntipakkauksissa. __Enimmäiskerta-annos on enintään yksi litra yhdelle asiakkaalle.__ "

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Loistavat bändit, surkeat baaritiskit ja upeat "vessamummot" jotka tarjoilivat vessapaperia wc:n ulkopuolella. Kaiken lisäksi mies, jota en voi koskaan unhoittaa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksei juttuun haastateltu poliisia ja kysytty miten meni tapahtuman huumeratsia? Eihän tämmöseen konserttijuttuun voi laittaa vain järjestäjän kommentteja ja luottaa niihin. Kuitenkin jollakin on ollut huumeita jossain tapahtumapaikan ympäristössä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä näkee ,että suomalaiset on juoppoja.Valitetaan juomarajoituksista ja jonoista.Eikö sinne menty kuuntelemaan musiikkia.Liput oli muka kalliit,mutta oluen hinnasta ei valiteta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

TehoSeko: järjestelmäkamerat oli kielletty, ei kaikki digikamerat. Tiedätkö niiden eron? Tosin oli niitä järkkäreitäkin sielä näkyvillä jonninverran...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tehosekoittimen keikka oli positiivinen yllätys. Eput mahtavassa vedossa. Martti keski-ikäiseksi suomalaiseksi mieheksi nykyisin rautaisessa kunnossa, ja koko bändin energisyys tarttui välittömästi yleisöönkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juu, juomatarjoilu tökki ja pahasti. Meinas tulla pissit housuun odotellessa. Artistit oli hyviä, mutta muuten homma ei pelannu!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No ei todellakaan ollut PA-kamat järeintä luokkaa ja volumetkin olivat hyvin kohtuullisella tasolla, eareille ei ollut mitään tarvista. Äänentaso oli kuin huopatossutehtaalta verrattuna esim. Qstockiin. Ja loistava tunnelma ja hyvät keikat, varsinkin Epuilta! Alkoholin puolesta pari olutta riitti mainiosti- idioottia nyt yleensäkin lähtä pilaamaan musiikkinautintoa humalalla ja ryyppäämisellä. Tuota keski-ikäistä kännistä porukkaa oli varsinkin Eppu-yleisössä turhan paljon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

24 § (24.3.1995/460) Alkoholijuomaa saadaan anniskella kerrallaan vain yksi annos (perusannos). Aterian yhteydessä saadaan anniskella samanaikaisesti useaa alkoholijuomaa. Anniskelu seurueelle on sallittu pulloittain tai muissa myyntipakkauksissa. Väkevien alkoholijuomien perusannos on 4 senttilitraa, mutta niitä on anniskeltava myös 2 senttilitran annoksina. Hotellihuoneeseen kuuluvalla anniskelualueella perusannos voi olla 5 senttilitraa, jos anniskeltava juoma on pakattu tämän kokoiseen pienoispulloon. Mietojen alkoholijuomien perusannos on 8 senttilitraa, mutta niitä on anniskeltava myös 4 senttilitran annoksina. Edellä 1 momentin estämättä saadaan alkoholijuomaa, joka on valmistettu yksinomaan käymisen avulla tai jonka alkoholipitoisuus on enintään 5,5 tilavuusprosenttia anniskella laseittain sekä pulloittain tai muissa myyntipakkauksissa. Enimmäiskerta-annos on enintään yksi litra yhdelle asiakkaalle. Anniskeltaessa juomasekoituksia, joihin käytetään useaa alkoholijuomaa, saa alkoholin kokonaismäärä juomasekoituksessa olla enintään yhtä suuri kuin mitä se voi olla 4 senttilitrassa väkevää alkoholijuomaa. Tuotevalvontakeskus voi hyväksyä järjestelyn, jolla poiketaan 2 - 5 momentissa säädetystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisin kyllä toivonut Kalevaan musiikkitoimittajan juttua Eppujen konsertista! Siis ihan oikeaa konserttijuttua, ei vain tuollaista tapahtuneen toteavaa pientä tekstiä. Olisi se ollut sen arvoinen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä ihmettä, kehutaanko täällä jotain Oulussa ollutta tapahtumaa? Ei kai vaan ole sittenkin maksettuja kommentteja. Eikö muka ollut muuta huonoa kuin oluen jonottaminen ja vähäiset vessamäärät... Outo juttu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taisi olla lauantaisessa konsertissa PA-kamat järeintä luokkaa mitä Oulussa on vuosiin ulkoilmakonserteissa ollut. Ainakin tänne Kastelliin saakka musiikki kuului ihan hyvin sisällekkin saakka jota ei aikaisemmissa konserteissa ole tapahtunut. Toisaalta eipä tuo itseäni yhtään haitannut ja musiikki hiljenikin siinä varttia vaille kaksitoista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Harmillista, jos kahvia myydään vain yksi pikkukupillinen kerrallaan. Sekin ehtii useimmilla jäähtyä ennen nauttimista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ykä kuulosti olevan tyytyväinen väkimäärään. Ykän festareilla oli rento tunnelma, kohokohtina 7-henkinen proge ryhmä, sekä peräti 12 henkinen porukka soitti Santanaa. Periaatteessa olisin voinut olla Suomi-ilmiössa tai Jalometallissa, mutta Ykän Pub veti pisimmän korren.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi kaikki valittaa jostakin alkoholin ostorajoituksesta!? Olisitte ottaneet omat juomat, vaikka se kiellettyä olikin, siltikin niitä näkyi olevan. Kuten myös digikamerat oli kielletty, niitäkin näkyi.. Kun osaa piilottaa kielletyt esineet hyvin, ei tarvis valittaa mistään tyhjänpäiväisestä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (61)

Uutisvirta

11.12.
Oulussa perjantaina esiintyvä Take 6 hitsaa yhteen gospelmusiikkia ja pophittejä – "Olemme vanhan koulukunnan a cappella -yhtye"
11.12.
Kaksi miestä mur­tau­tui lii­ke­ti­loi­hin ja va­ras­toon Ko­la­ris­sa – aje­li­vat va­ras­te­tuil­la moot­to­ri­kel­kal­la ja mön­ki­jäl­lä läpi yön, kunnes poliisi sai miehet kiinni
11.12.
Kärpät palasi voittojen tielle junioripainotteisella joukkueella – Päävalmentaja Manneria sijaistava Lauri Mikkola: ”Tämä oli iso taisteluvoitto”
11.12.
Ikimuistoinen ilta – Kärppien tähtien tuuraajaksi hälytetty Olli Vanttaja, 20, nautti kauan odottamastaan liigadebyytistä jokaisella solullaan Tilaajille
11.12.
Korjaamohallissa tulipalo Torniossa, vahingot jäivät lieviksi
11.12.
Oulujoella käyty koulua 90 vuotta – juhlaa vietettiin keskiviikkona
11.12.
Oulujoen koulua on kehitetty perinteitä kunnioittaen – se perustettiin Oulujoen kuntaan 1939

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi maan itäosassa, Kainuun maakunnassa, Lapin itäosassa sekä Koillismaalla Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan ja Keski-Suomen maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kerrostalo

Kaupunkiin matkaa 20 km. Yleinen liikenne pelaa hyvin. Lentokentälle sentään on matkaa se 30 km jotta pääsee avartumaan.... Lue lisää...
OKT asukki

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.12.

Fingerpori

12.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image