Oulu

Saunavyö sai laihdutuksen lim­bo­pal­kin­non

Oulu 25.11.2005 20:19 | Päivitetty 25.11.2005 20:22
Antti Ervasti
Suomen lihavuustutkijat ry myönsi perjantaina syysfoorumissa Oulun yliopistolla Vuoden laihdutuslimbo -palkinnon tuotteelle nimeltään Velform Sauna Belt, jota kaupataan internetissä ja tv:n ostoskanavilla. Tämän vuoden painonhallintapalkinnon yhdistys luovutti Nuori Suomi ry:lle lasten ja nuorten elämänilon lisäämisestä liikunnan avulla.

Lihavuustutkijat myöntää antilaihdutuspalkinnon vuosittain tuotteelle, johon liitettyjä väittämiä ja tehoa ei ole tieteellisesti vahvistettu tai joiden laihduttava vaikutus on nykytietämyksellä mahdoton.

Palkinnon perusteluissa Sauna Belt täyttää hyvin kriteerit, sillä sitä mainostetaan uskottelemalla, että vyön avulla voi haihduttaa liikakilot pois hikoilemalla. Riittää, kun pukee vyön haluamaansa paikkaan vartalossaan ja menee saunaan hikoilemaan läskit pois.

Laihdutustutkijat ovat huolissaan laajenevasta huuhaa-tuotteita markkinoivasta laihdutusbisneksestä, josta ihmisille muodostuu aivan väärä käsitys.

"Paino laskee pienillä muutoksilla ruokailu- ja liikuntatottumuksissa. Vuosien aikana kertyneet kilot eivät voi lähteä viikossa yhdellä kikalla", korostaa Lihavuustutkijat ry:n varapuheenjohtaja ja Sydänliiton kehittämispäällikkö Marjaana Lahti-Koski.Liikunta tehokkainta


Dosentti Olavi Ukkola Oulun yliopiston sisätautiklinikalta neuvoo liikunnan lisäämistä ja rasvan käytön vähentämistä yksinkertaisena ja tehokkaimpana laihdutuskeinona keski-ikäisille keskivartalolihavuudesta kärsiville, joilla on riski sairastua aikuisiän diabetekseen.

Lähiaikoina on tulossa myös toimivia laihdutuslääkkeitä, jotka vaikuttavat aivoissa oleviin reseptoreihin muun muassa ruokahalua vähentämällä.

"Laihdutuspilleri on kieltämättä vähän vilunkikeino, mutta laihduttaminen on vaikeaa, eivätkä kaikki siihen pysty. Viiden prosentin painonpudotus vähentää diabetekswen riskiä 58 prosenttia", Ukkola sanoo.

Lihavuustutkijat luki Nuoren Suomen suurimmaksi ansioksi sen, että järjestö huolehtii liikunnan tulevan oleelliseksi osaksi jokaista koulu- ja päivähoitopäivää, perheen arkea ja kaveriporukoissa vietettävää vapaa-aikaa.

Suomen lihavuustutkijat aloitti toimintansa vuonna 1998, ja sen tehtävä on edistää lihavuuteen liittyvää tutkimusta Suomessa. Ensimmäiset Laihdutuslimbo- ja Painonhallinta-palkinnot myönnettiin vuonna 2000.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

41
Yrittäjien Mikael Pentikäinen on huolissaan tulevista verolinjauksista: "Vaalikampanjoinnissa monien puolueiden kädet olivat syvällä yrittäjien taskuissa"
40
Kellojen siirtelyn loppuminen vaatii vielä monta päätöstä – Suomessa ratkaisu kesä- tai talviajasta on vastavalitulla eduskunnalla
29
Miten Oulun Kaupunginojaa pitäisi kehittää? – kaupunkilaisilta kysytään toiveita ja historiatietoa
22
Kirkkovaltuusto hyväksyi suunnitelmat Ylivieskan uudesta kirkosta – Kirkkohallituksen yliarkkitehdilta kehut hyvästä työstä ja kohtuullisuudesta
10
Kerro meille: Millaisia muistoja sinulla on Iin Rysäklubista?
9
Kärpät kaatui Hämeenlinnassa sysimustaan minuuttiin toisessa erässä – Manner HPK:n salamamaaleista: ”Ei siinä mielestäni mitään isompia virheitä tapahtunut”
8
Sulamisvedet uhkasivat rakennuksia Pudasjärven keskustassa – palomestari: "Vesi jo nurkkapielessä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus päättyy tänään klo 12 Ahvenanmaan maakunnassa. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa Varsinais-Suomen ja Uudenmaan maakunnissa. Ruohikkopalojen vaara on suuri Ahvenanmaan, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kommunismi on luonnollinen tapa toimia

218 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi eläkekatto on Suomessa tientynlainen tabu?

Ilkeää on, tuo kateus nimittäin. Alle promille, siis tuhannesosa eläkeläisistä, saa yli kymppitonnin eläkettä (Iltalehti... Lue lisää...
Taloudesta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

24.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image