Oulu

Sa­teen­kaa­ri­li­put varastettiin Oulun kau­pun­gin­ta­lon saloista kesken Pride-kulkueen, vain translippu jäi liehumaan

Vain kuvassa näkyvä translippu sai jäädä liehumaan kaupungintalon lipputankoihin. KUVA: Joel Karppanen
Oulu 21.7.2018 18:31
Heidi Peltonen

Oulun kaupungintalon edessä olevissa lipputangoissa liehuneet sateenkaariliput hävisivät saloista kesken Oulu Pride -tapahtuman. Kolmesta lipusta vain translippu jäi paikalleen kaupungintalon edustalla olevaan salkoon. 

Oulu Priden tuottaja Martu Väisänen vahvistaa, että kaksi lippua varastettiin kesken kulkueen. Väisäsen mukaan asiasta tehdään rikosilmoitus poliisille. Myös tapahtumasta olemassa oleva kuvamateriaali on toimitettu poliisille.

Liput nostettiin kaupungintalon salkoihin heti maanantaina Pride-viikon käynnistyttyä. Lippujen oli tarkoitus olla tangoissa vielä viikonlopun yli, sillä Pride-viikon tapahtumia järjestetään vielä huomenna. 

– Liput olivat paikallaan vielä kun kävelin ohi kello 12 aikaan. Liput on siis varmaan viety silloin, kun kulkue oli käynnissä. 

Väisänen kertoo, että myös translippua oli yritetty varastaa kaupungintalon lipputangosta. Väliin mennyt sivullinen nainen oli kuitenkin onnistunut estämään lipun viemisen.

– Mietin, että pitäisikö käydä nostamassa pienemmät sateenkaariliput sinne salkoon, kun vielä huomenna on tapahtumia. Alkuperäiset liput tilattiin teetettyinä Ruotsista, sillä tuollaiseen yhdeksänmetriseen lipputankoon pitää olla suuremmat liput. 

Väisänen toteaa, että juuri tällaiset tapaukset todistavat sen, miksi Pride-kulkueita ja muita Pride-viikkoon liittyviä tapahtumia järjestetään. 

Oulun Pride-kulkue ja puistojuhlat sujuivat Väisäsen mukaan muuten rauhallisesti. Kulkueen reitin varrella seisoivat kaksi Vastarintaliikkeen tunnuksin varustautunutta henkilöä, joita ei päästetty osaksi kulkuetta tai puistojuhlaan. 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (91)

Ei nämä punavihreät urbaanit ihmiset niin suvaitsevaisia ole . Omiakin syrjitään , usein . Jätetään kutsumatta kokouksiin , lokeroidaan ammatin perusteella jne . Korkeasti koulutettu urbaani punavihreä ja ammatillisen koulutuksen omaava, ovat hyvin kaukana toisistaan . Yhteistä on vain jäsenkirja ja puolueohjelma paperilla. Olen ollut kunniavartiossa Oulun kaupungintalon edustalla itsenäisyyspäivänä , paikka on arvokas . Olen arvoiltani sosialisti mutta en hyväksy sitä, että salkoon nostetaan mitä tahansa lippua etenkin , jos salko sijaitsee arvokkaalla paikalla . Suvaitsevaisuudellakin pitäisi olla moraali tai provosoimaton tarkoitus . Sateenkaari lippu kaupungintalon salossa provosoi eikä ollut sopiva paikka sille . Vasemmistosta on tullut ääriliike , joka ratsastaa köyhyydellä ja palkansaajan asialla niinkuin perussuomalaiset aiemmin . Andersonin telaketjufeministit tekevät selvää perinteisestä työväenpuolueesta .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lippuvarkaille: rakkaudesta se hevonenkin potkii. Söpöt vastarintapojut vastarinnat vastakkain.. mutta käyttäkää vastedes omia lakanoita, ettei tartte toisten lippua omia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta missä on meidän heteroiden omat liput? Vaadimme tasa-arvoa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinä on se vanha Love Recordsin logo.
Saa siitä tietysti hieman riettaan mielikuvan.
Valkoinen kuvio mustalla pohjalla, siis liippaa aika läheltä merirosvolippuakin.
Semmonen...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

sitä minä ihmettelen että kuinka nämä suvaitsevaiset voivat olla erimieltä olevia kohtaan suvaitsemattomia,jos olet vähänkään erimieltä alkaa uskomaton p-myrsky ja haukkuminen,että se siitä suvaitsevaisuudesta ja erlaisuuden kunnioittamisesta aika tekopyhää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jollain ei nähtävästi ole ollut lippuja tilaisuuteen. Mitä nämä "pridet ja sateenkaaret" oikein suomennettuna tarkoittaa, voisiko asioista puhua suomeksi? Vai onko liian arka aihe? Maallikkokin vaan ehkä paremmin ymmärtäisi, mistä on oikeasti kyse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pride tarkoittaa ylpeää, siis marssin teema on saada olla ylpeä siitä, mitä oikeasti on, teemalla seksuaaliset vähemmistöt. Sateenkaari on monivärinen, kuten ihmisten seksuaalisuuden ja rakastumisen suuntautumisen kirjokin ja sukupuolen kokeminen itsessään. Se siis kokoaa alleen ison kirjon erilaisia suuntautumisia ja kokemuksia, siksi valittu symboliksi. Iloinen ja monivärinen sekin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aikaisemmin ainakin anarkistit ovat ainakin varastelleet ja polttaneet lippuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vetäkää merirosvolippu salkoon, pääkallo ja kaksi sääriluuta ristissä mustalla pohjalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liput maksaa yhteensä n 150 euroa. Eihän poliisi tutki suurempiakaan rikoksia. korkeintaa näpistys.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näille varkaille se 150 euroakin on tekemätön paikka. Muutaman vuoden kun se on ulosotossa niin ei 150 euroa riitäkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (91)

Uutisvirta

22:09
Laskeminen vaarantaisi muut Isokurussa liikkuvat Pyhätunturilla – Metsähallitus perustelee turvallisuudella rajoituksia, jotka kieltävät liikkumisen Isokurun rinteillä Tilaajille
21:04
Seurasimme lumensyöjäjunan ensimmäistä testiä Suomessa – Monsteri saapui Venäjältä Kainuun korpeen ja pani raiteet kuntoon, katso video
21:00
Suomi kokeili kaikkea, mutta hävisi koripalloilun EM-karsinta-avauksen Serbialle
20:54
Suomi hakee EU:lta tukea viidelle ratahankkeelle – päätökset luvassa ensi kesänä
20:47
Mirja Vehkaperä hyppää innoissaan liikkuvaan junaan Oulun kaupungihallituksen puheenjohtajaksi – "Oulun päätöksentekoon pitää saada entinen Oulu-henki takaisin" Tilaajille
20:46
Keskustan kunnallisjärjestö esittää yksimielisesti Mirja Vehkaperää Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi
20:19
Tällainen on venäläinen lumensyöjä – katso video monsteriveturista
45
Nyt se on tutkittu – moni pitää vihreään kuluttamiseen kannustamista vastenmielisenä tuputtamisena
41
Karjasilta on kaikesta huolimatta vielä yksi maamme yhtenäisemmistä jälleenrakennusalueista – joitain käsittämättömiä kötöstyksiä löytyy Lukijalta
33
Lehto Group aloittaa yt-neuvottelut, yhtiön koko vuoden tulos reilusti tappiolla – neuvottelujen piirissä 400 ihmistä, yli sadan työt vaakalaudalla
30
Keskustan puheenjohtaja Kulmuni Mikko Kärnän seksiviesteistä: "Kaikille sattuu välillä myös tyhmyyksiä"
28
Kärpät säilytti sarjataulukon piikkipaikkansa nihkeähköllä voitolla sarjajumbosta – Sportin Dufva: ”Paras tänään näkemäni maalintekijä oli Hannu Hilli Oulun Värisilmästä”
28
Oulun joukkoliikenteen lippuja voi pian ostaa automaateista seitsemästä eri paikasta – Lentokentälle tulossa kaivattu yhden bussimatkan ostomahdollisuus
25
Uudet liikennemerkit tulevat Suomen teille – keltainen viiva vaihtuu valkoiseen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi aamusta alkaen Etelä-Lapissa lumipyryn vuoksi.
Ajokeli on huono Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Etelä-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamusta alkaen maan itäosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Keski-Lapissa ja Pohjois-Lapissa lumi- tai räntäsateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

171 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

perussuomalaiset vastasivat ”hoitajakeskustelun komeimmasta voltista”

Marinin hallitus toimii aivan toisella tasolla verrattaessa sitä Sipilän oikeistohallituksen leikkauspolitiikkaan ja tod... Lue lisää...
persuilla huono muis...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image