Oulu

Sa­teen­kaa­ri­li­put varastettiin Oulun kau­pun­gin­ta­lon saloista kesken Pride-kulkueen, vain translippu jäi liehumaan

Vain kuvassa näkyvä translippu sai jäädä liehumaan kaupungintalon lipputankoihin. KUVA: Joel Karppanen
Oulu 21.7.2018 18:31
Heidi Peltonen

Oulun kaupungintalon edessä olevissa lipputangoissa liehuneet sateenkaariliput hävisivät saloista kesken Oulu Pride -tapahtuman. Kolmesta lipusta vain translippu jäi paikalleen kaupungintalon edustalla olevaan salkoon. 

Oulu Priden tuottaja Martu Väisänen vahvistaa, että kaksi lippua varastettiin kesken kulkueen. Väisäsen mukaan asiasta tehdään rikosilmoitus poliisille. Myös tapahtumasta olemassa oleva kuvamateriaali on toimitettu poliisille.

Liput nostettiin kaupungintalon salkoihin heti maanantaina Pride-viikon käynnistyttyä. Lippujen oli tarkoitus olla tangoissa vielä viikonlopun yli, sillä Pride-viikon tapahtumia järjestetään vielä huomenna. 

– Liput olivat paikallaan vielä kun kävelin ohi kello 12 aikaan. Liput on siis varmaan viety silloin, kun kulkue oli käynnissä. 

Väisänen kertoo, että myös translippua oli yritetty varastaa kaupungintalon lipputangosta. Väliin mennyt sivullinen nainen oli kuitenkin onnistunut estämään lipun viemisen.

– Mietin, että pitäisikö käydä nostamassa pienemmät sateenkaariliput sinne salkoon, kun vielä huomenna on tapahtumia. Alkuperäiset liput tilattiin teetettyinä Ruotsista, sillä tuollaiseen yhdeksänmetriseen lipputankoon pitää olla suuremmat liput. 

Väisänen toteaa, että juuri tällaiset tapaukset todistavat sen, miksi Pride-kulkueita ja muita Pride-viikkoon liittyviä tapahtumia järjestetään. 

Oulun Pride-kulkue ja puistojuhlat sujuivat Väisäsen mukaan muuten rauhallisesti. Kulkueen reitin varrella seisoivat kaksi Vastarintaliikkeen tunnuksin varustautunutta henkilöä, joita ei päästetty osaksi kulkuetta tai puistojuhlaan. 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (91)

Ei nämä punavihreät urbaanit ihmiset niin suvaitsevaisia ole . Omiakin syrjitään , usein . Jätetään kutsumatta kokouksiin , lokeroidaan ammatin perusteella jne . Korkeasti koulutettu urbaani punavihreä ja ammatillisen koulutuksen omaava, ovat hyvin kaukana toisistaan . Yhteistä on vain jäsenkirja ja puolueohjelma paperilla. Olen ollut kunniavartiossa Oulun kaupungintalon edustalla itsenäisyyspäivänä , paikka on arvokas . Olen arvoiltani sosialisti mutta en hyväksy sitä, että salkoon nostetaan mitä tahansa lippua etenkin , jos salko sijaitsee arvokkaalla paikalla . Suvaitsevaisuudellakin pitäisi olla moraali tai provosoimaton tarkoitus . Sateenkaari lippu kaupungintalon salossa provosoi eikä ollut sopiva paikka sille . Vasemmistosta on tullut ääriliike , joka ratsastaa köyhyydellä ja palkansaajan asialla niinkuin perussuomalaiset aiemmin . Andersonin telaketjufeministit tekevät selvää perinteisestä työväenpuolueesta .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lippuvarkaille: rakkaudesta se hevonenkin potkii. Söpöt vastarintapojut vastarinnat vastakkain.. mutta käyttäkää vastedes omia lakanoita, ettei tartte toisten lippua omia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta missä on meidän heteroiden omat liput? Vaadimme tasa-arvoa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinä on se vanha Love Recordsin logo.
Saa siitä tietysti hieman riettaan mielikuvan.
Valkoinen kuvio mustalla pohjalla, siis liippaa aika läheltä merirosvolippuakin.
Semmonen...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

sitä minä ihmettelen että kuinka nämä suvaitsevaiset voivat olla erimieltä olevia kohtaan suvaitsemattomia,jos olet vähänkään erimieltä alkaa uskomaton p-myrsky ja haukkuminen,että se siitä suvaitsevaisuudesta ja erlaisuuden kunnioittamisesta aika tekopyhää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jollain ei nähtävästi ole ollut lippuja tilaisuuteen. Mitä nämä "pridet ja sateenkaaret" oikein suomennettuna tarkoittaa, voisiko asioista puhua suomeksi? Vai onko liian arka aihe? Maallikkokin vaan ehkä paremmin ymmärtäisi, mistä on oikeasti kyse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pride tarkoittaa ylpeää, siis marssin teema on saada olla ylpeä siitä, mitä oikeasti on, teemalla seksuaaliset vähemmistöt. Sateenkaari on monivärinen, kuten ihmisten seksuaalisuuden ja rakastumisen suuntautumisen kirjokin ja sukupuolen kokeminen itsessään. Se siis kokoaa alleen ison kirjon erilaisia suuntautumisia ja kokemuksia, siksi valittu symboliksi. Iloinen ja monivärinen sekin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aikaisemmin ainakin anarkistit ovat ainakin varastelleet ja polttaneet lippuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vetäkää merirosvolippu salkoon, pääkallo ja kaksi sääriluuta ristissä mustalla pohjalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liput maksaa yhteensä n 150 euroa. Eihän poliisi tutki suurempiakaan rikoksia. korkeintaa näpistys.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näille varkaille se 150 euroakin on tekemätön paikka. Muutaman vuoden kun se on ulosotossa niin ei 150 euroa riitäkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (91)

Uutisvirta

48
Kalen! kalluppi: Onko Oulusa toimiva joukkoliikenne?
42
Kivisydämen kausipaikoille olisi tunkua – joka viides paikka on vuokrattu pitkäaikaispysäköintiin
39
Kaatumisesta virisi keskustelu punaisen Baanan liukkaudesta – Kysyimme aiheesta liikenneinsinööriltä: ”Uusi asfaltti tuppaa aina olemaan liukkaampaa”
33
Korkeassa rakentamisessa nähdään peikkoja – Oulun keskustan asukkaat pelkäävät viihtyisyyden heikkenevän ja vanhojen asuntojen arvon laskevan
25
Selvitys: Sisäilmaongelmia esiintyy eniten peruskouluissa ja lukioissa, syynä useimmin kiinteistöjen ikä ja investointien puute – Ilmanvaihto yleisin ongelma
22
Kärppien pelaajabudjetti ylittyi Junttilan hankinnan myötä, liikennettä luvassa toiseenkin suuntaan – Toimitusjohtaja Virkkunen: ”Haluamme tällaisilla hankinnoilla antaa faneille lisäarvoa”
21
"Minulle on ehdotettu monta kertaa seksiä vaihtokaupaksi yöpaikasta" – Koditon on entistä useammin nainen, mikä tuo uhan väkivallasta ja hyväksikäytöstä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.10.

Fingerpori

17.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image