Oulu

Sa­teen­kaa­ri­li­put varastettiin Oulun kau­pun­gin­ta­lon saloista kesken Pride-kulkueen, vain translippu jäi liehumaan

Vain kuvassa näkyvä translippu sai jäädä liehumaan kaupungintalon lipputankoihin. KUVA: Joel Karppanen
Oulu 21.7.2018 18:31
Heidi Peltonen

Oulun kaupungintalon edessä olevissa lipputangoissa liehuneet sateenkaariliput hävisivät saloista kesken Oulu Pride -tapahtuman. Kolmesta lipusta vain translippu jäi paikalleen kaupungintalon edustalla olevaan salkoon. 

Oulu Priden tuottaja Martu Väisänen vahvistaa, että kaksi lippua varastettiin kesken kulkueen. Väisäsen mukaan asiasta tehdään rikosilmoitus poliisille. Myös tapahtumasta olemassa oleva kuvamateriaali on toimitettu poliisille.

Liput nostettiin kaupungintalon salkoihin heti maanantaina Pride-viikon käynnistyttyä. Lippujen oli tarkoitus olla tangoissa vielä viikonlopun yli, sillä Pride-viikon tapahtumia järjestetään vielä huomenna. 

– Liput olivat paikallaan vielä kun kävelin ohi kello 12 aikaan. Liput on siis varmaan viety silloin, kun kulkue oli käynnissä. 

Väisänen kertoo, että myös translippua oli yritetty varastaa kaupungintalon lipputangosta. Väliin mennyt sivullinen nainen oli kuitenkin onnistunut estämään lipun viemisen.

– Mietin, että pitäisikö käydä nostamassa pienemmät sateenkaariliput sinne salkoon, kun vielä huomenna on tapahtumia. Alkuperäiset liput tilattiin teetettyinä Ruotsista, sillä tuollaiseen yhdeksänmetriseen lipputankoon pitää olla suuremmat liput. 

Väisänen toteaa, että juuri tällaiset tapaukset todistavat sen, miksi Pride-kulkueita ja muita Pride-viikkoon liittyviä tapahtumia järjestetään. 

Oulun Pride-kulkue ja puistojuhlat sujuivat Väisäsen mukaan muuten rauhallisesti. Kulkueen reitin varrella seisoivat kaksi Vastarintaliikkeen tunnuksin varustautunutta henkilöä, joita ei päästetty osaksi kulkuetta tai puistojuhlaan. 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (91)

Ei nämä punavihreät urbaanit ihmiset niin suvaitsevaisia ole . Omiakin syrjitään , usein . Jätetään kutsumatta kokouksiin , lokeroidaan ammatin perusteella jne . Korkeasti koulutettu urbaani punavihreä ja ammatillisen koulutuksen omaava, ovat hyvin kaukana toisistaan . Yhteistä on vain jäsenkirja ja puolueohjelma paperilla. Olen ollut kunniavartiossa Oulun kaupungintalon edustalla itsenäisyyspäivänä , paikka on arvokas . Olen arvoiltani sosialisti mutta en hyväksy sitä, että salkoon nostetaan mitä tahansa lippua etenkin , jos salko sijaitsee arvokkaalla paikalla . Suvaitsevaisuudellakin pitäisi olla moraali tai provosoimaton tarkoitus . Sateenkaari lippu kaupungintalon salossa provosoi eikä ollut sopiva paikka sille . Vasemmistosta on tullut ääriliike , joka ratsastaa köyhyydellä ja palkansaajan asialla niinkuin perussuomalaiset aiemmin . Andersonin telaketjufeministit tekevät selvää perinteisestä työväenpuolueesta .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lippuvarkaille: rakkaudesta se hevonenkin potkii. Söpöt vastarintapojut vastarinnat vastakkain.. mutta käyttäkää vastedes omia lakanoita, ettei tartte toisten lippua omia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta missä on meidän heteroiden omat liput? Vaadimme tasa-arvoa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinä on se vanha Love Recordsin logo.
Saa siitä tietysti hieman riettaan mielikuvan.
Valkoinen kuvio mustalla pohjalla, siis liippaa aika läheltä merirosvolippuakin.
Semmonen...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

sitä minä ihmettelen että kuinka nämä suvaitsevaiset voivat olla erimieltä olevia kohtaan suvaitsemattomia,jos olet vähänkään erimieltä alkaa uskomaton p-myrsky ja haukkuminen,että se siitä suvaitsevaisuudesta ja erlaisuuden kunnioittamisesta aika tekopyhää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jollain ei nähtävästi ole ollut lippuja tilaisuuteen. Mitä nämä "pridet ja sateenkaaret" oikein suomennettuna tarkoittaa, voisiko asioista puhua suomeksi? Vai onko liian arka aihe? Maallikkokin vaan ehkä paremmin ymmärtäisi, mistä on oikeasti kyse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pride tarkoittaa ylpeää, siis marssin teema on saada olla ylpeä siitä, mitä oikeasti on, teemalla seksuaaliset vähemmistöt. Sateenkaari on monivärinen, kuten ihmisten seksuaalisuuden ja rakastumisen suuntautumisen kirjokin ja sukupuolen kokeminen itsessään. Se siis kokoaa alleen ison kirjon erilaisia suuntautumisia ja kokemuksia, siksi valittu symboliksi. Iloinen ja monivärinen sekin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aikaisemmin ainakin anarkistit ovat ainakin varastelleet ja polttaneet lippuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vetäkää merirosvolippu salkoon, pääkallo ja kaksi sääriluuta ristissä mustalla pohjalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liput maksaa yhteensä n 150 euroa. Eihän poliisi tutki suurempiakaan rikoksia. korkeintaa näpistys.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näille varkaille se 150 euroakin on tekemätön paikka. Muutaman vuoden kun se on ulosotossa niin ei 150 euroa riitäkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (91)

Uutisvirta

11:43
Ylläksen kupeeseen suunniteltua kaivoshanketta vastustetaan Etelä-Suomea myöten – "Avolouhos ei yksinkertaisesti sovi luontomatkailukeskuksen läheisyyteen" Tilaajille
11:38
Presidentti Niinistö YK:n yleiskokoukseen – osallistuu New Yorkissa Trumpin vastaanotolle
11:22
Budjettineuvottelut alkoivat – Rinne: " En tunnista erityisiä kipukysymyksiä, tiedotustilaisuus voi olla tänään"
11:14
Syyssateet ovat keskeyttäneet puinteja  – Pohjois-Suomessa varastoperunat lähes nostettu
11:01
Oulun yliopiston opettajaopiskelijat aloittavat yhteistyön Oulun kaupungin koulujen kanssa
10:20
Venäjä tarjoutui myymään Saudi-Arabialle omia torjuntaohjuksiaan
10:20
Mediatalot ehdottavat lääkkeitä Postin ahdinkoon: Posti jaettava kahtia, jakelu kerran päivässä aamuisin ja lisää kilpailutusta
65
Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala hakee Kelan pääjohtajaksi – jätti hakemuksensa maanantai-iltana viikon pohdinnan jälkeen
19
Pienestä toritapahtumasta paisui Lakeuden suurin yleisötapahtuma – "Perunamarkkinat on näyteikkuna tyrnäväläisyyteen"
15
Kampuspaikannin vie ovelle, Oulun yliopistolla voi nyt suunnistaa kännykän avulla
14
Viranomaiset tahtovat United Brotherhood -jengin toimintakieltoon nopeutetusti — LM:n tiedot: UB:n johto suunnitellut siirtymistä Helvetin Enkelien yhteyteen
10
Voiko työntekijä rakentaa sairauslomalla omakotitaloa? Kaupallinen yhteistyö
10
Parempi taksitolpalla kuin eläkepäivillä joutilaana – lomakassan kartuttaminen kannusti 73-vuotiasta Matti Särkelää palaamaan autonrattiin
9
Minkkien loukkupyynti alkaa Hupisaarten alueella – loukut tulee jättää rauhaan

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kun sanotaan ettei palkka riitä elämiseen

181 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vain elämää — pöydässä hytkyjät

Tykkään älyttömästi. Ja moni muu, koita kestää. Etkä mitään voi. Lue lisää...
TYMPÄSEEKÖ?

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image