Oulu

Tilaajille

Salakavala Mauri-myrsky iski Pohjois-Suomeen syksyllä 1982 – Silpoi rannikolla kokonaisia laitureita veneineen

Veneet nousivat tielle ja autot vajosivat veteen "miesmuistiin pahimmaksi" luonnehditun myrskyn nostettua vettä lähes kaksi metriä normaalista Oulussa syyskuussa 1982.
Oulu 19.8.2018 19:00
Taneli Kärki

Pohjanlahden rannikolla ja Pohjois-Suomessa riehui keskiviikkona 22. syyskuuta 1982 poikkeuksellisen tuhoisa rajumyrsky. Mauri-myrskynä sittemmin tunnettu luonnonilmiö aiheutti jopa satojen miljoonien markkojen vahingot, mutta erityisen vakavaksi myrskyn tekivät sen aiheuttamat kuolemantapaukset.

Oulun alueella keskiviikkoaamupäivänä yltyneen Maurin tuhot näkyivät muun muassa suurina sähkökatkoksina, joiden vuoksi lähes puoli kaupunkia oli ajoittain täysin pimeänä. Eräällä rakennustyömaalla ollut nosturi painui niin lähelle sähkölinjoja, että jo sen takia oli koko Oulun eteläinen osa pimennettävä puolen päivän jälkeen. 

Tilaajille

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.


Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

SAIRAIDEN PILKKAAMINEN.

Vai puolustat erilaisia ihmisiä etkä ole niitä tuijottanut?? Ainakin Lesta-Sipilä ei ole kuulunut tähän joukkoon. Olipa ... Lue lisää...
jerme

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image