Oulu

Röytänkoski valittiin uuden Oulun kätketyksi aarteeksi

Röytänkosken lähiympäristö on vielä lähes koskematonta luontoa. KUVA: Pentti Antila
Oulu 20.11.2012 9:43
Kaleva

Oulun yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut järjesti kesän ja syksyn aikana kaikille avoimen kilpailun uuden Oulun kätketyn aarteen löytämiseksi. Tavoitteena oli löytää uusia kohteita, jotka ovat pysyneet suurelta yleisöltä piilossa.

Voittajaksi valittiin Röytänkoski, jota ehdotti kaksi osallistujaa.

Röytänkoski sijaitsee Röytänojassa, joka on Martimojoen sivuhaara Haukiputaalla Loukkojärven pohjoispuolella, runsaat 30 kilometriä Oulun keskustasta koilliseen.

Paikalla on komea koski, jonne ei pääse autolla, vaan sinne johtaa retkeilypolku Martimolammelta ja Loukkojärven pohjoispuoleiselta metsäautotieltä.

Kosken lähiympäristö on vielä lähes koskematonta luontoa.

Kilpailuun saatiin toistakymmentä vastausta Ainolan vuosikivestä, Mäntylän Postikustinpuiston kivikkopolkuun ja Kurtinhautaan.

Voittajaehdotukset palkittiin luontokirjallisuuslahjakorteilla.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Tänään käyty Röytänkoskella, kyllä oli huonosti merkitty polku. Ajettiin paikalle Loukkojärven kautta. Merkattiin punaisella muovinauhalla umpeen kasvanutta polkua, toivottavasti niistä on apua kosken etsijöille. Eipä siellä paljoa vettä koskessa virrannut, mutta varmasti keväällä näyttävämmän näköinen paikka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Retket Oulun kätketylle aarteelle, Röytänkoskelle, saattavat helpottua, kun kulkuyhteys valtatie 20:ltä OuluZonen (kiinteistöyhtiö) moottoriurheilun monitoimikeskukseen (motocross, rallicross, rallisprint, enduro sprint, jääspeedway, jokamiesluokka) valmistuu. Ma 19.11. huoltotien liittymä näytti jo aika valmiilta. Mutta kolmella miljoonalla eurolla tuskin saadaan rakennettua muuta kuin muutama kilometri tietä, Kaleva 7.5.2012 OuluZonen rahoitus varma. OuluZonesta 17.6.2011 tehty valitus Vaasan HO:een lienee on vielä ratkaisematta. Kalevan kirjoittelu OuluZonesta alkoi 28.4.2010, Uusi Oulu kuin Monaco: moottorirata keskellä kaupunkia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kesällä inisee hyttyset ja syksyllä pörrää hirvikärpäset tuollaisessa ryteikössä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, paikka oli todella hieno aikoinaan. Ympäristöarvot oli tosin sivuseikkoja, kun kosken ympäriltä rempastiin mettä nurin.. ei oo sen jälkeen viittinyt siellä käydä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Karttapaikan ilmakuvasta katsottuna tuo seutu näyttää paljaaksi hakatulta. Puron varteen on jätetty muutama puu pystyyn.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

voisiko kaupunki ystävällisesti rakentaa paikalle esteettömän kulun meille liikuntarajoitteisille. Mekin tarvitsemme elämyksiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä on jälleen kerran todiste siitä kuinka vapaana virtaava vesi kiehtoo ja miellyttää oululaisia. Kyseessä on varmasti paikallisesti hieno koski, mutta jotenkin on surullista että näitä pieniä koskia pitää etsiä ja mennä katsomaan kauas Oulun keskustasta. Vapaana virtaava Merikoski on se oikea kätketty aarre... Some day, some day...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikille vapaista retkeilypoluista olisi kiva saada karttoja johonkin. Netistä löytyy jotain mutta paperikartat esim jossain infopisteessä varmasti kiinnostaisi muitakin kuin minua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta sehän on kätketty aarre. Miksi kaikki hienot paikat pitää tehdä julkisiksi ja pilata?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No niin, sinne kaikki Oululaiset ensikesänä retkelle. Alkaa tuokin kolkka kaupungistua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikille avoin? Ehkä, mutta nyt vasta kuulen koko jutusta! Se tiedottaminen... kuinka ihmeen vaikeata se voi olla?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

9:07
Henkilöauto suistui Pohjantieltä Oulussa puolenyön aikaan
8:33
Parhaat paikat menivät heti kättelyssä – ruuhkat Muhoksen Suviseuroihin olivat niin pitkät, että portit päätettiin avata aiemmin
8:14
Loppuunmyyty Qstock rikkoo jälleen kävijäennätyksensä – festivaalille odotetaan yhteensä 40 000 kävijää
8:00
Maistuisiko mehujää kesän trendidrinkistä tai kermainen jäätelö, joka maistuu limepiirakalta? Itse tehdyissä jäätelöissä sinä päätät maut Tilaajille
7:38
Migri: Vastaanottokeskuspaikkojen määrää vähennetään noin 800 paikalla – muutama vastaanottokeskus lakkautetaan kokonaan
7:00
Katsoja tuntee olevansa salakatselija, kun lapsi paljastaa vanhemmilleen sukupuolisen suuntautumisensa – dokumentti hämmentää avoimuudellaan
7:00
Naisten rakkaustarinassa on kaikki pelissä – pääroolit menivät oikeisiin osoitteisiin Rooney Maralle ja Cate Blanchetille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Jos Venäjä ottaa Suomen

80 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Karmea moka Pudasjärvellä

Hyvä Pudis. Turistin toholakkeet ajelee ihmisten päälle, kun kattelee pitkin jokien varsia. Sillälailla. Lue lisää...
Oulun poika

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image