Oulu

Rami Jaber palasi Suomeen, virkavalta vastassa lentoasemalla – Oulun poliisi kuulusteli ta­lous­ri­kok­sis­ta epäiltyä ”prinssiä”

Rami Jaber on ollut poliisin kuultavana epäiltynä talousrikoksista. Arkistokuva. KUVA: Leinonen Jukka
Oulu 27.3.2018 18:26
Susanna Kemppainen

Poliisi on kuulustellut rikoksista epäiltyä, palestiinalaiseksi "prinssiksi" julkisuudessa kutsuttua Rami Jaberia.

Poliisi epäilee, että Jaber olisi syyllistynyt useisiin törkeisiin talousrikoksiin.

Kalevan saamien tietojen mukaan Jaber saapui ulkomailta Suomeen lauantaina lentämällä. Poliisi oli häntä vastassa Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Jaber otettiin kiinni ja kuljetettiin Ouluun. 

Oulun poliisista vahvistetaan, että Jaberia kuulusteltiin rikosepäilyjen vuoksi maanantaina. Tiistaina hänet vapautettiin, sillä poliisilla ei ollut enää perusteita pitää häntä vapautensa menettäneenä. 

Poliisin mukaan Jaber on ollut yhteistyöhaluinen ja yhteistyökykyinen. Poliisi ei ota kantaa siihen, onko Jaber kiistänyt vai myöntänyt häneen kohdistuvat rikosepäilyt.  

Kuulusteluja on määrä jatkaa myöhemmin tällä viikolla. 

Jopa neljä vuotta vankeutta

Poliisi epäilee, että Rami Jaber olisi syyllistynyt törkeään velallisen epärehellisyyteen ja törkeään kirjanpitorikokseen. Lisäksi häntä epäillään törkeästä veropetoksesta. Ne ovat kaikki rikoksia, joista voi rikoslain mukaan saada kustakin neljästä kuukaudesta neljään vuotta vankeutta. Rikosepäilyt ajoittuvat vuosiin 2015–2016. 

Rikosepäilyt liittyvät RNG Group Oy:n toimintaan. Jaber toimi sen toimitusjohtajana ja hallituksen puheenjohtajana. Oulun käräjäoikeus asetti sen konkurssin joulukuussa 2016, mutta joulukuussa 2017 konkurssi raukesi varojen puutteen vuoksi. 

Jaberin lisäksi poliisi epäilee vyyhdessä rikoksista myös toista henkilöä. Hänkin toimi vastuuasemassa samaisessa yhtiössä.

Poliisista arvioidaan, että kokonaisuuden esitutkinta saadaan valmiiksi kesään mennessä.

Oulussa asunut Jaber nousi julkisuuteen muun muassa kullanväriseksi teipatun autonsa ja rallivideoidensa vuoksi. Oulun kaupungin liikelaitos Business Oulu teki RNG Groupin kanssa yhteistyösopimuksen The Great Escape -nimellä kuvattuun lyhytelokuvaan. Useat oululaiset yritykset Kaleva mukaan lukien osallistuivat elokuvan yhteismarkkinointiin.

Rami Jaber on AC Oulun hallituksen jäsen. 

Rami Daoud Jaber on käyttänyt myös nimeä Prince Al Husseini. Suomen tuomioistuimissa on käsitelty muun muassa hänen lapsensa huoltoon ja avioeroon liittyviä asioita.

Vuonna 2012 hän oli vangittuna, sillä Moldova oli pyytänyt hänen luovuttamistaan. Hänen epäiltiin vieneen vuonna 2007 lapsensa Moldovan kansainvälisen lentokentän kautta laittomasti maasta. Hän kiisti epäilyt. Poliisi löysi Jaberin hallusta Suomen ja Palestiinan passien lisäksi useilla eri nimillä olevia passeja.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (55)

Onkos joku nähnyt Ramin ja Sara Chavakin elokuvan "Fate"? Filmihän kuvattiin tietojen mukaan Oulussa ja Los Angelissa. Jonkun lehden mukaan itse Chavak oli "onnellinen" filmiroolistaan.....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Prinssillä on lompsa tyhjä ja siksi hän ilmaantui katsomaan sitä kuuluisaa tolppaa, jos sinne olisi jäänyt vielä hilloa!
Eikö hävetä yhtään BusinessOulu....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaleva ei voi kirjoittaa muuta kuin faktaa toisin kuin tänne nimettömänä höpisijät. Luottamus on Suomen rikkaus ja yrittämisen kulttuuri vie eteenpäin maata. Paljon enemmän tapahtuu hyviä asioita, kuin huonoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vahingon ilo ja kadehtiminen on näiden tänne kirjoittajien ainoa motiivi.
Jälkiviisaus on suurin viisaus pitää paikkansa tässäkin.
AC Oulu on tehnyt Kiitettävää työtä mallikkaasti nuoren seurajohtajan johdolla.
Kaleva kirjoittanut asiallisesti tästäkin tapahtuneista.
Oulun kaupunki tehnyt ihan ok ratkaisuita koko ajan ja suurin osa on ollut kansainvälinen menestystarina.
Prinssi on syytön kunnes toisin todistetaan.
Julkinen nimetön teloittaminen on nykyään tapa sekoittaa ja toimia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulta ja tappuraa kehiin. Rami enemmän esille, ei mitään stuntteja. Siitä se lähtee Oulun näkyvyys, sn. 5km/h. Kalpene Hollywood.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rami Jaberin ja "lelusalakuljettaja" Rami Adhamin yhteydet demareihin on tutkittava.. Ei voi olla näin, että veronmaksajien rahaa luottamustoimissaan jakelevat poliitikot pääsevät pois vastuusta. Suomi velkaantuu vieläkin, siksi on erityisen tärkeää huolehtia veronmaksajien rahoista.
Tätä ongelmaa ei ollut vielä 70, 80-ja 90 luvun lopussa, silloin oli aito virkamies vastuu. 2000-luku on ollut rappion aikaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyviä näytteleen ja sehän menee suomalaisille läpi, ne kun jaksaa pokkuroida noita ulkomaan eläviä mennen tullen. Näin meitä petetään, lopettakaa naisetkin se tummien miesten perässä juoksu. Suomessa on miehiä omasta takaa sinkkuja ja poikamiehiä. On nähty kuinka vievät rahat naisiltakin ja lähtevät meneen. Lukekaa uutisia ei tarvi arvailla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

PisnesOulu ponsoroi rinssin elokuvvaa 35000e. Saatiin koko rahalla "näkyvyyttä". Hyvä pisnesOulu ja muut hyvätveljet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Business Oulu on tehnyt aikaisempina vuosina ja tekee jatkossakin Oulun hyväksi erittäin paljon ja muut kaupungit ovat lopulta sen liikeidean kopioineet itselleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikäs on nyt median silmät avannut? Viimeksi prinssiuutisiin kun yritti saada totuutta niin sensuroitiin tai syytettiin rasistiksi natsiksi ja kateelliseksi? Ei tätä maailman menoa vaan aina ymmärrä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kappas leikkiprinssi teki come backin. Seuraavaksi se hommaa varmaan kultasen kamelin jolla se pyörii ympäri Oulun keskustaa samallalailla kuten se teki sillä vanhalla teipatulla ässällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Prinssin ja lelusalakuljettajan tarinat olivat liian hyviä faktan tarkistajille. Luotettava media, just joo. Hävetä saisi ja anteeksi pitäisi pyytää, sitä odotellessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten konkurssi voi raueta varojen puutteeseen? Eikös varojen puute aiheuta juurikin konkurssin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Konkurssi syntyy siitä kun varat eivät riitä velkoihin.
Kun varoja ei ole ollenkaan, konkurssi raukeaa koska varoja ei riitä edes konkurssipesän kuluihin ja näin estetään lisävelan syntyminen. Konkurssi raukeaa ja velallinen lakkaa olemasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minusta tänä kaikki on masentavaa.Erityisesti ihmettelen Kalevan toimittajien ammattitaitoa.En tiedä.Mihin voi luottaa enää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa mieltä, Kaleva mässäilee avuttomien ihmisten vahingoista. Mutta ei korjaa yhtä isoilla otsikoilla jos syyte hylätään tai muuten kaatuu.
Ei muuta kuin Kalevan tilaukset stop. Nytki osti lapin kansan ja siellä sitte uutiset taas vääristyyyyy

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten ne businessoulun jannut kehtaavat enää naamaansa näyttää. Tämä kaveri veti 100-0 niitä kölinali.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikenlaisia prinssejä. Ja Hölmölandiassa kaikki menee läpi. On tämä ihmeellinen maa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Menköön tämä kaveri maitojunalla takasi mistä on tullukki, kallis prinssi on ollu Oulun kaupungille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (55)

Uutisvirta

20:41
Venäjää uhkaavat Kansainvälisen yleisurheiluliiton yhä kovemmat voimatoimet –  "Sen sijaan, että Venäjän liitto olisi myöntänyt syyllisyytensä, se on mennyt äärimmäisyyksiin kieltäessään"
20:39
Oulusta Helsinkiin neljässä tunnissa – Petteri Orpo panisi vauhtia ratainvestointeihin Tilaajille
20:31
Luistelun kohuvalmentajan seura äänestää helmikuussa uudesta hallituksesta – Taitoluisteluliitto odottaa selvitystä käytännön toimista, joihin seurassa on ryhdytty
20:11
Pitääkö tavallisen suomalaisen nyt tehdä jotain tartunnan torjumiseksi ja epidemian ehkäisemiseksi – asiantuntijat antavat vain yhden tärkeän vinkin
20:11
Väistämisvelvollisuutta noudattamaton kuski törmäsi toiseen autoon Taivalkoskella – toista kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta
19:40
Jussi Eskola palaa viiden vuoden tauon jälkeen takaisin peliparketille ja Ynnin paitaan
19:30
Pirtusalakuljettajan lapsenlapsi Jarmo Impola ihmettelee, miksi aihe on arka vielä sata vuotta tapahtumien jälkeen – Kirjailija Tapio Koivukari seuraa romaanissaan pirtumiehen vaarallista elämää kieltolain Suomessa Tilaajille
184
Tutkimus selvitti, miksi BMW- ja Audi-kuskit tuntuvat törttöilevän muita useammin – statusautojen omistajissa on keskivertoa enemmän itsekkäitä kuskeja
91
Pääministeri Sanna Marin luottaa, että 30 000 työpaikkaa syntyy syksyyn mennessä – "Sillä polulla ollaan"
84
Väyrynen harkitsee paluuta keskustan jäseneksi – Jos Väyrynen palaa, Kärnä harkitsee puolueesta eroamista ja oman "uuskekkoslaisen" eduskuntaryhmän perustamista
76
Analyysi: Nyt on siirryttävä poseerauksesta tekoihin – työllisyystoimet tänään hallituksen pöydällä
37
Maanpuolustustahto kääntyi hienoiseen nousuun – yli kaksi kolmesta puolustaisi maata aseellisesti aina, myös ylivoimaista vihollista vastaan
19
"Otamme kalastusvesiemme vallan takaisin" – Britannia alkaa säätää EU-ajan jälkeisiä lakeja
18
Arviointineuvosto kritisoi hallitusta: "Kulutusta pitäisi lisätä vasta, jos työllisyystavoite saavutetaan"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi tallouden pitää kasvaa koko ajan?

Palkat eivät nouse kuitenkaan suhdateiden mukaan, kuten viimekertaisen nousun alun ja tämän neuvottelun välillä. Nousu o... Lue lisää...
Kui se tuollaisen ny...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

29.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image