Oulu

Pyörän eturenkaan kiinnityksiä löysätty tahallaan Oulussa – Poliisi: Hen­gen­vaa­ral­li­nen ilmiö, joka on syytä lopettaa heti alkuunsa

Oulu 12.10.2018 11:01 | Päivitetty 12.10.2018 11:26
Anna Leinonen

Oulun poliisille on tehty syksyn aikana useita rikosilmoituksia tapauksista, joissa pyörän eturenkaan kiinnitystä on joku käynyt tahallisesti löysäämässä.

Poliisin mukaan kyseessä on hengenvaarallinen ilmiö, joka on syytä lopettaa alkuunsa. Pahimmassa tapauksessa rengas on irronnut ja pyöräilijä on kaatunut niin pahoin, että käsi on murtunut. 

– Tehdään källi toiselle ja löysätään kiinnitystä. Erittäin vaarallista leikkiä, ylikomisario Markus Kiiskinen sanoo.

Renkaiden löysäämistä on tehty muun muassa koulujen ja liikuntapaikkojen pihoilla koulupäivän tai harrastuksen aikana. Teot ovat kohdistuneet pääasiassa lasten ja nuorten pyöriin.

Kiiskinen sanoo, että ilmoituksia on tullut eri puolilta Oulua.

– Tämä ei ole minkään erityisen koulun tai alueen ongelma.

Poliisi toivoo, että asia otettaisiin puheeksi kotona ja kouluissa. Havaituista vahingonteoista poliisi kehottaa tekemään rikosilmoituksen.

Eturenkaita on löysätty erityisesti sellaisista pyöristä, joissa renkaiden irrottamiseen ei tarvita työkaluja. Poliisi sano, että pyöräilijöiden kannattaa tarkastaa aina ennen liikkeelle lähtöä, että renkaat ovat hyvin kiinni.

Poliisi tutkii tapauksia muun muassa vahingontekoina, vammantuottamuksena tai pahoinpitelynä.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (64)

Noilla jopoilla ym ajellaan liikenteessä vaikka missä keula pystyssä . Näin kyllä helpommin oppii oikeita ajotapoja , kun on nenä verillä omasta syystä . Kiva tunne , kun keuliessa etupyörä putoaa pois . Silloin muinoin kun pyöriä oli vielä normaalin kokoisia ja yritti keulia katkesi koko etuhaarukka tehtaiden tekemän alimitoituksen vuoksi ( takuusta sai uuden ) .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ettei vain olisi jäänyt löysälle talvirenkaan vaihdon yhteydessä. Renkaanvaihtoaikaan autoilijatkin valittavat, että renkaanpultteja olisi löysätty. Itse ovat jättäneet löysälle tai laiminlyöneet jälkikiristyksen, joka on syytä tehdä ainakin kevytmetallivanteille

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei pidä sabotoida kulkuvälineitä, voi omakin kulku vapaana hankaloitua, jos vaikka kamerakuvien ja teletietojen avulla selviää, on käynyt ensin jollekin huonosti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onkohan mukava lukea lehdistä, että nyt tehtiin rumaa jälkeä.(rampaantuneita tai jopa ruumiita).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kahdesta pyörästä reilu 2viikkoa sitten löysätty liparepultit meiltä myös ja iskunvaimennettu satulaputki penkillä viety samalla.
Nyt nippusiteellä kiinni ja pesäpallomaila ostettu jos sattuis tarvetta opetuskäyttöön.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulta löysättiin pyörävarastossa eturenkaan ruuvit, onneksi olin just sairaana joten en voinut ajella ja sen jälkeen aloin vaihtamaan talvikumit alle niin siinä huomasin että mitä h.....ä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Källi, leikki" Oikein ihmetyttää miten ylikomissaario käyttää noin vähättelevää kieltä hengenvaarallisesta rikoksesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vauhdissa kun etupyörä irtoaa niin siinä ei ehdi reagoida, vaan silloin lentää kuin katapultista suoraan otsa edellä asfalttiin ja silloin lähtee henki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei mene otsa edellä asfalttiin vaan alaleuka edellä. Voi lähteä kokonaan irti alaleuka ja silloin on vaarana mm. tukehtuminen vereen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varkaat löysälevät valmiiksi, että on yöllä helpompi ja nopeampi varastaa, Nythän on juuri talvirenkaiden vaihtoaika menossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

enpä lähtisi nuorisoa syyttelemään ennenkuin tekijä jäänyt kiinni,nykyään aikuisiakin jotka voivat"pahoin" ja saavat tyydytystä erilaisista kiusanteoista ja piruiluista,mutta helpompihan se on syyttää aina nuorisoa joka ei saa ääntään kuuluviin niinkuin me aikuiset. terveisin mies 42v.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kouluaikoina vuosikymmeniä sitten yksi Harri löysäili toisten polkupyöristä pyöränmuttereita.
Ja jäi kiinni teoistaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (64)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa jäätävän vesisateen, lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi. Ajokeli on huono Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia jäätävän vesisateen, lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia jalkakäytävät ovat aamuyöstä alkaen erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

255 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vaalit kuin karnevaalit – jakojuhlat ennen paastoa

Kerroppas Y miksi meidän 32vuotias tytär ei kitise eläkkeistä? Voisikohan se johtua kasvatuksesta, hänelle opetetuista a... Lue lisää...
TRJ

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image