Oulu

Poliisi sakotti luvattomia drone-lentäjiä Qstock-lauantaina Oulussa – festivaali lisäsi jonkin verran tehtäviä poliisilla ja päi­vys­tyk­ses­sä

Poliisilla riitti töitä myös sunnuntain vastaisena yönä lähellä Qstock-aluetta. KUVA: Silja Viitala
Oulu 28.7.2019 11:28
Iida Ahonen

Qstockin lauantai-sunnuntai-yö oli poliisille varsin samankaltainen kuin festivaaliviikonlopun ensimmäinen yö. Itse festivaalialueella oli lauantainakin rauhallista, mutta alueen läheisyydessä ja keskustassa "oli jonkin verran nokkapokkaa".

Tehtäviä oli Oulun poliisin johtokeskuksen mukaan hieman normaalia kesäviikonloppua enemmän, mutta mitään vakavaa ei tapahtunut. Tehtävät olivat lähinnä pieniä pahoinpitelyjä ja järjestyshäiriöitä.

Poliisi sakotti lauantai-iltana kahta luvatonta drone-lentäjää. Kumpikin henkilö lennätti dronea tilapäisellä lentokieltoalueella, lähellä Kuusisaaren festivaalialuetta noin kello 22.30 aikaan.

Kuusisaaren alueella on tilapäinen lentokieltoalue Qstockin ajan, mikä on normaalikäytäntö isoissa yleisötapahtumissa.

Dronen lennättäminen alueella olisi ollut mahdollista ainoastaan poliisin myöntämällä poikkeusluvalla, mutta kumpikaan lennättäjistä ei ollut hakenut lupaa. Johtokeskuksesta arvioidaan, että dronen lennättäminen johtui uteliaisuudesta.

Poliisi huomasi luvattomat dronet oman valvontansa ansiosta. Ainakin toinen drone-lentäjistä määrättiin maksamaan 18 päiväsakkoa.

Päivystyksessä festivaalivieraita ja -työntekijöitä

Oulun seudun yhteispäivystyksessä Oulun yliopistollisessa sairaalassa Qstock näkyi jonkin verran, mutta päivystyksestä arvioidaan, että kyseessä oli varsin normaali vilkas kesäviikonloppu.

– Meillä oli muutamia festarialueelta tulleita potilaita, jotka kärsivät nestehukasta ja auringonpistoksista helteen vuoksi. Joukossa oli sekä festivaalin asiakkaita että muutamia työntekijöitä, joille oli iskenyt heikotus kokon päivän seisomisen jälkeen, vastaava sairaanhoitaja Mika Vallineva kertoo.

Päivystykseen saapui myös muutamia haavapotilaita. Vakavemmilta vammoilta vältyttiin.

– Qstock ei kuitenkaan vaikuttanut ylenmäärin potilasmäärään. Nestehukka- ja auringonpistostapauksia olisi varmaan tullut tällaisena lämpimänä viikonloppuna muutenkin, Vallineva sanoo.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (59)

Aikuiset ihmiset leikkivät tuollaisilla lelulla. Typerää ja lapsellista. Hyvä että poliisi nappasi salakuvaajat. Qstokki on muutenkin hyvin kyseinalainen tapahtuma. Tuirassa näki taas monenlaista örkkiä liikenteessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi rockkitapahtuma ei järjestä omia EA-telttoja, että päivystykset eivät täyty ja muut ihmiset pääsevät paremmin päivystykseen. Alkeellista touhua. Yhteiskunnan tulisi vaatia, että kun on paikalla kymmeniätuhansia, pitää olla myös päivystys paikanpäällä. Näin on monissa muissa suurissa tapahtumissa ja homma hoidetaan talkoilla, mutta ammattimaisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuulemma tippuu hyvällä ilmakiväärilläkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

juupa se juu. nykyään on niin ``trendykästä`` tuommoset ns . kauko ohjattavat vehkeet . Ihan hyvä että poliisi puuttuu asiaan ...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rajoitusalueen korkeus oli 700 jalkaa, joten sen yläpuolella lento oli sallittu, edellyttäen ettei ihmisten päällä. Poliiseilla ilmeisen kova työ arvioida korkeuksia, vaikka saahan ne jälkeenpäin koneen telemetriasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

700ft on 213metriä.. ei suomessa saa nousta dronella yli 150m ja lisäksi tuira on vielä 50m aluetta korkeuden suhteen.. eli eihän tossa ole mitään tulkinnan varaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä, että näille turhanpäiväisille leluille tulee pian olla lupa lennättää. Toivottavasti lupa maksaa sen pari ehkä noin kolmekin sataa vuosi ja lupa oikeuttaisi lennättää jonkun hylätyn soramontun yllä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikka olisi pari kolme sataa per kuukausi, ei estäisi minua lennättämästä. Toki ymmärrän, että sinunlaisille se on iso raha, paitsi jos pitää kaljaa ja tupakkaa ostaa, silloin se ei ole hinta eikä mikään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jäätävää melusaastetta! Olet varamaan niitä ihania "ihmisiä" jotka pärrää niillä pirun liitovarjo päristimillä toisten yrittäessä rentoutua raskaan työviikon jälkeen. Puhutaan sähköautoista ja sitten annetaan pärrätä n sellaisilla helvetinkoneilla...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykyajan droneja ei erota 20m jälkeen äänestä ollenkaan, nimim hiljaiset propellit.. huono trolli

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ajattele, että näillä turhanpäiväisillä leluilla joku tienaa elantonsakkin niitä lennättämällä ja kuvaamalla, voitko käsittää. Firmat maksavat oikeasti hyviä rahojakin mainofilmeistä ja niitä kuvataan mm. droneilla ja onhan se halvempaa kuin lenättää kuvaajaa helikopterilla tai lentokoneella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

drone kiellot päälle, ja jos lennättä ammutaan ne alas

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja sekö on fiksua että tuollainen 1,5kg laite ammutaan alas joka tippuu sitten holtittomasti kontrolloimatta 20.000 ihmisen alueelle? sehän se vasta fiksua olisi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei mennyt hukkaan tuokaan viikonloppu. Viikonlopun valvojan palkat saatiin kerättyä takaisin. Ei onnistu juurikaan muilta valtion virastoilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saanko soittaa poliisin hätistämään pihani yllä silloin tällöi pörräävät dronet? Kuka tietää?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (59)

Uutisvirta

9:30
Näkökulma: Kohutussa ulkoministeriössä tehtävä voi vaihtua tiuhaan – näin urakehitys poikkeaa muista ministeriöistä
9:00
Essee: Irti realismista ja käytännöllisyydestä, kohti mahdollista maailmaa – käytännöllisyydellä on myös pimeä puolensa Tilaajille
8:31
Pakettiauto paloi korjaamon pihalla Oulaisissa
8:10
Oululaisen Steel Ring -tallin Lotta Loikkanen hävisi ammattinyrkkeilyn MM-titteliottelun tuomariäänillä Karlsruhessa – manageri Markku Pirinen pettyi rajusti: ”Tuli todistetuksi, että Saksa on paska maa”
8:09
Vanhat kuvat: Tunnelmia pikkujouluista Oulussa vuosituhannen vaihteessa ja 2000-luvun alussa - juhlateltta ja baarikiertue
8:00
Luontoon kumppanin kanssa ja pari drinkkiä – oletko miettinyt, miten sinä kohtaisit yllättävän maailmanlopun? Tilaajille
8:00
Hyvä paha ydinvoima – EU:ssa sen rooli on yhä ristiriitainen, ja parlamentissa vastustus voi jopa kasvaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Lapin länsiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä ja aamulla Pohjois-Karjalan, Kainuun ja Lapin maakunnissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

14.12.

Fingerpori

14.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image