Oulu

Poliisi epäilee Rami Jaberia uusista rikoksista – Aiemmat epäilyt syy­te­har­kin­nas­sa, poliisi epäilee Jaberin aiheuttaneen yli 100 000 euron vahingot

Sekä elokuva että kullan väriseksi teipattu auto liittyvät poliisilta syyttäjälle siirtyneeseen rikoskokonaisuuteen. KUVA: Lukija / Lukijan kuva
Oulu 10.12.2018 15:50
Susanna Kemppainen

Poliisi tutkii jälleen uusia Rami Jaberin tekemäksi epäiltyjä rikoksia.

Poliisi epäilee, että "prinssi Ramina" tunnettu Rami Jaber olisi syyllistynyt törkeään veropetokseen ja törkeään kirjanpitorikokseen vuosina 2016–2017.

Rikosepäilyt liittyvät Jaberin RNG Entertainmet -nimisen yrityksen liiketoimintaan. Tapauksen tutkinnanjohtaja, Oulun poliisilaitoksen rikoskomisario Ilkka Riikola kertoo, että esitutkinta aloitettiin verohallinnon verotarkastuksen jälkeen tekemästä tutkintapyynnöstä syksyllä.

Rikosepäilyjen esitutkinta on alkuvaiheessa. Sen sijaan aiemmin poliisin tietoon tulleiden Rami Jaberiin kohdistuvien rikosepäilyjen esitutkinta on saatu valmiiksi.

Hänen epäillään syyllistyneen törkeään velallisen epärehellisyyteen ja törkeään kirjanpitorikokseen vuosina 2015–2016 RNG Entertainment -yrityksen edeltäjän RNG Groupin liiketoiminnassa. Lisäksi hänen epäillään syyllistyneen törkeään veropetokseen yhtiössä vuosina 2015–2016.

RNG Groupiin kohdistuva esitutkinta käynnistyi konkurssipesän pesänhoitajan tekemästä tutkintapyynnöstä. Myös verohallinto pyysi poliisia tutkimaan yhtiötä sen jälkeen kun se oli tehnyt siihen verotarkastuksen.

Aiemmin poliisin tietoon tulleiden Rami Jaberiin kohdistuvien rikosepäilyjen esitutkinta on saatu valmiiksi. KUVA: Leinonen Jukka

Oulun käräjäoikeus asetti yhtiön konkurssiin joulukuussa 2016, mutta vuotta myöhemmin jouluna 2017 konkurssi raukesi varojen puutteen vuoksi.

Rami Jaber toimi yhtiössä sekä toimitusjohtajana että hallituksen puheenjohtajana.

Poliisi: Sekä elokuva että kultainen mersu liittyvät asiaan

Syyttäjälle syyteharkintaan siirtyneessä kokonaisuudessa on epäilty Rami Jaberin lisäksi rikoksista myös toista yhtiössä vastuuasemassa ollutta henkilöä. He ovat molemmat kiistäneet esitutkinnassa syyllistyneensä rikoksiin.

Ilkka Riikolan mukaan poliisi epäilee, että Rami Jaber aiheutti lainvastaisella menettelyllä yli 100 000 euron taloudelliset vahingot, jonka johdosta poliisi on kohdistanut häneen pakkokeinoja niin kutsutun rikoshyödyn takaisinsaamiseksi.

Rami Jaber on tunnettu myös nimillä Rami Daoud Jaber sekä Prince Al Husseini. "Prinssinä" esiintynyt Jaber nousi julkisuuteen rallivideoidensa ja kullanväriseksi teipatun S-sarjan Mercedes-Benzin vuoksi.

Hänen yrityksensä RNG Group kuvasi The Great Escape -nimisen lyhytelokuvan Oulussa.

Ilkka Riikolan mukaan sekä elokuva että auto liittyvät poliisilta syyttäjälle siirtyneeseen rikoskokonaisuuteen.

– Kyllähän ne liittyvät asiaan. Jaberin liiketoimintahan oli elokuvaprojekteja.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (56)

Aikanaan kun tämän prinssin liiketoimintaa uskalsi ihmetellä ääneen sai todella helposti osakseen syytteitä rasismista. Eräässäkin kunnan järjestämässä pönötystilaisuudessa joitain vuosia sitten kun kehtasi ihmetellä kuinka Youtube-videoiden tukeminen kymmenillä tuhansilla euroilla ilman mitään kysymyksiä voi olla millään tavalla järkevää, tai miksi tämän prinssin taloudellisia taustoja ei ole koettu tarpeelliseksi selvittää ennen yhteistyön aloittamista oli erään kunnan tehtävissä toimineen henkilön reaktio ihan suora toteamus "taidat olla rasisti kun tuollaista sanot :)".

Erään paikallisen merkittävän uutisjulkaisunkaan edustaja ei nähnyt missään nimessä tarpeelliseksi tehdä juttua "hieman" epäselvistä taustoista ennen kuin koko farssi oli levinnyt kunnan näpeille ja kunnolla. Nyt sitten ollaan useammassakin toimistossa kovin, kovin hiljaa kun tämä koko surkuhupaisa näytelmä on päässyt julkisuuteen. Voitte olla varmoja että vastuu pyritään saamaan kaikin mahdollisin tavoin koskettamaan vain ja ainoastaan tätä prinssiä eikä missään nimessä niitä jotka vaikuttivat rahahanojen aukeamiseen. Kannattaa katsoa häviääkö kenenkään sometililtä kaikki maininnat 00-luvun lopulla tehdystä mahtavasta Levin reissusta tiettyjen kunnan ja paikallisen liike-elämän edustajien kesken ;)

Ei sillä ollut koskaan mitään tekemistä prinssin etnisellä taustalla kun tätä koko kuviota ihmeteltiin useammallakin taholla ihan valtakunnallisesti ja suhteellisen korkealla tasollakin. Koko homma on muistuttanut alusta lähtien Nigerialaiskirjeeseen hurahtaneen vanhemman henkilön sinisilmäistä hyväuskoisuutta, tässä tapauksessa näillä henkilöillä oli vain mahdollisuus vaikuttaa koko kunnan rahahanoihin, eikä vain omiinsa. On täysin käsittämätöntä että tällainen kuvio ylipäätään onnistui, ja todella pelottavaa ajatella mitä kaikkea muuta seulan läpi on mahdollisesti päässyt.

Ei meillä suomessa ole tietenkään korruptiota, on vain tämä maan tapa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Elokuva- ja tv-tuotannot sekä ralli vievät prinssi Rami Jaberia ympäri maailman, mutta mies palaa aina reissuiltaan Ouluun. Nyt Jaber on aloittelemassa uudessa kotikaupungissaan elokuvan tekoa kuuluisien Hollywood-tähtien kanssa."

"– Jokainen viidestäkymmenestä jaksosta alkaisi osiolla, joka on kuvattu Oulussa. Se oli minun ehtoni, että Oulun pitää olla sarjassa mukana. Ja kun mukana on Hollywood-tähtiä, ohjelma kiinnostaa maailmanlaajuisesti, Jaber visioi. Neuvottelut sarjan jakelukanavista ovat käynnissä."
Kun Prinssi Rami muutti vuonna 2011 Ouluun, hän asetti tavoitteekseen nostaa uusi kotikaupunkinsa maailmankartalle. Tavoitteen täyttämiseksi hän perusti Ouluun RNG Media -tuotantoyhtiön."

YLE 29.11.2015

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistäs tämän autonkaahailuvideon löytää - joka on nostanut Oulun (Capital of northern skandinavia hehe) maailmankartalle?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Halusi vain tehdä Oulua tunnetuksi, onnistui siinä.😀 hyvät rahat sai. Ei voi ku onnitella

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vastuulliset kaupungin puolelta esille. Vastatkaa toilailuistanne ja hölmöilystänne. Omalta osaltanne olette vastuussa vahingoista. Piste.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko Business oulun toiminta samaan tapaan julkista kuin esim. Kaupunginteatterin.salattuja muistioita yms. Ihmetyttää j kummastuttaa véroeurojen käyttö. Pitäisikö olla terävämmät jakyvykkäämmät virkamiehet?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En minä sillä, vaan se että pensselillä on maalattu kullan väriseksi 100 tuhannella vanha mersu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mullon paskanruskee Lada, teen Juutuppiin viteon puoleen hintaan.50 000 € riittää.Ja tullee muuten hyvä ...Ala jo kaupunginjohtaja soitella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eläkää nyt hyvät oululaiset rinssieverstiä nuin pirusti haukkuko. Oli sillä ihan hyä tarkotuskin, että viä oululaisia yrityksiä maailiman kartale ei kerinnyt ko rahat mennä vissin joku pikkusielu pääsihäthiin, että älä hyä mies nuin rosvo sentäs ole, vaikka olekki tosishaan. Met tarjosima ruat ja kaikki ja silti piru tuon tehit, rietasäijä..ko pistelee. Eipä silti Kyllä meitä Kemisäkin huijathan ja ihan laillisesti. Kattokaapa vaan tuota ikusta lumilinnaa, kohta on vouti nurkisa kyttäämäsä, ko verorahoilahan net loppuinlopuksi tuotaki pytinkiä ähertävä ja pian son konkasa uskokaapa vain. No kattothan. Talavi aikaa ja kesäkin vielä vishiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä prinssi taisi olla mukana myäs Ac Oulun toiminnassa, osakkaana peräti, valitettavaa,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä teitä varotettiin, mutta ei, te tiesitte paremmin.
Nyt olisi tosiaan hienoa jos te itse henkilökohtaisesti vastaatte
vanhingoista metä teidän päätöksenne aiheutti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tai miten on jos te jotka nuo päättäjät olette kaupunginvaltuustoon äänestäneet vastaisitte kerrankin yhdessä jostain.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vastuu sanalle ei löydy käännöstä näiden bisnes osaajien sanakirjasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Helppo oli palauttaa vanhoista uutisista mieleen kun porukka täällä uskoi kaiken mitä tuo "prinssi" heille uskotteli. Pakosarja, takaa-ajo, kansainvälinen elokuva - aiiiiwwwwan! Kyllä mä jo silloin ihmettelin että näinkö hyvä-uskosta porukkaa Oulussakin asuu. Tai paremminki päätäni pyörittelin...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se, että antaa tällaisen "prinssistoorin" mennä läpi, on osoitus uskomattomasta määrästä typeryyttä.

Pönöttäjät vastuuseen veronmaksajille aiheutuneista vahingoista!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin "ahdasmielisenä, muukalaisvastaisena, selvästi natsisympatioita omaavana" miekkosena vähän hymyilyttää miten tätä kaveria hehkutettiin uutena messiaana vielä parisen vuotta sitten ^^

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (56)

Uutisvirta

15:00
Limingan työllisyystilanne parantunut – kunnassa 5,1 prosenttia työttömiä, koko Pohjois-Pohjanmaalla 9,4 prosenttia
14:59
Epäilys harvinaisesta vieraasta sai muoniolaisen luontoharrastajan kulkemaan metsässä viikkoja – lopulta riistakamera tallensi kuviin mäyrän
14:44
Pääministeri Rinne painotti EU:n globaalia ilmastojohtajuutta esitellessään Suomen puheenjohtajakauden tavoitteita
14:16
Puheenjohtaja Mika Kari: Tiedusteluvalvontavaliokunnassa ei ole mystiikkaa - me valvomme, emme tiedustele
13:41
Yhdysvaltojen rajavartiolaitoksen johtajan vaihtuminen ei takaa parannusta rajalla jumissa olevien lasten elinoloihin
13:38
Suviseuralaiset jonottivat Muhoksen Matokorpeen jo ennen alueen aukeamista ­– pahimpien ruuhkahuippujen ennustetaan ajoittuvan iltoihin
13:04
Mies tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä vankeuteen – puukotti Oulussa leipäveitsellä
51
Työministeri Timo Harakka tarjoaa lempiveroaan vaihtoehdoksi, jos julkista taloutta tarvitsee vaalikauden lopulla tasapainottaa
30
Kaikkonen sai haastajan – elinkeinoministeri Katri Kulmuni hakee keskustan puheenjohtajaksi
29
Poliisi tehnyt virka-apupyynnön Luonnonvarakeskukselle Kuusamon Rautakarhusta: "Ensin selvitetään Luonnonvarakeskuksen kanssa, onko karhun auttaminen mahdollista"
26
19-vuotias sotki Rotuaarilla tussin kanssa – poliisi tutkii vahingontekona
24
Katuruokafestivaali täyttää Oulun torin kansainvälisillä mauilla – kolmannen kesän uutuudet tulevat Italiasta ja Ranskasta
23
Paloauto suistui ojaan Suviseura-alueella Muhoksella
21
Apulaisoikeusasiamies pitää kaupunginvaltuutettu Moilasen ihmisroskapuheenvuoroa "epäasiallisena, epäkunnioittavana ja loukkaavana"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juhannusjuhlat 1944

152 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Suomen on aika ottaa markka takaisin

Kansa voisi olla tyytyväinen kunnes ensimmäinen devalvaatio tai muu markan arvon romahdus nostaisi tuontitavaroiden ja p... Lue lisää...
Devalvaatio

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image