Oulu

Poliisi ei tarkkaile re­aa­liai­kai­ses­ti koulujen sisätiloja Oulussa – koulusta voidaan pyytää live-seurantaa

Ritaharjun koulussa kerrotaan kyltillä kameravalvonnasta. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 27.9.2018 11:23
Kaleva

Oulun poliisi ei tarkkaile reaaliaikaisesti koulujen sisätiloja tai muitakaan kaupungin kiinteistöjä Oulussa. 

Oulun poliisilla on viime keväästä saakka ollut mahdollisuus saada aiempaa nopeammalla menettelyllä käyttöönsä reaaliaikaista Oulun koulujen yleisten sisätilojen kamerakuvaa vakavan vaaran uhatessa. Kyseessä on Oulun kaupungin kameravalvontajärjestelmä.

- Kamerakuvan saaminen vakavissa vaara- ja uhkatilanteissa voi pelastaa ihmishenkiä. Turvaudumme koulujen yleisten sisätilojen seurantaan vain vakavan vaaran uhatessa tai muiden merkittävien operatiivisten tapahtumien aikana. Joskus avun saaminen voi olla sekunneista kiinni, toteaa ylikomisario Arto Autio.

Poliisi tekee yhteistyötä koulujen turvallisuudesta vastaavien kanssa. Koulusta voidaan tehdä pyyntö live-seurannan aloittamisesta.

Uuden menettelyn mukaista kameravalvontaa on käytetty poliisin mukaan tähän mennessä kerran valtiovierailun yhteydessä. Päätöksen koulujen kameravalvonnan käyttämisestä tekee päällystöön kuuluva poliisimies.

Oulussa yli tuhat kameraa eri puolilla kaupunkia

Sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) kommentoi Kalevassa viikko sitten, että poliisi haluaa mahdollisuuden kytkeä koulujen, ostoskeskusten ja liikennevälineiden valvontakamerat omaan johtokeskusjärjestelmäänsä niin, että poliisi näkee reaaliaikaisesti niiden välittämää kuvaa.

Ministerin mukaan Oulu on edelläkävijä koko maassa, sillä sen koulujen valvontakamerat voidaan kytkeä teknisesti jo nyt tarvittaessa poliisin johtokeskusjärjestelmään.

Oulu on rakentanut viiden viime vuoden aikana keskitetyn kameravalvontajärjestelmän, joka kattaa yli tuhat kameraa eri puolilla kaupunkia. Kameroita on sijoitettu muun muassa kaupungin kiinteistöihin, yleisille alueille kuten puistoihin, keskeisille risteysalueille ja kouluihin.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Meidän kylän viimeisin luotettava havainto poliisiajoneuvosta on elokuun 22 päivältä 1962, iltapäivällä noin klo 14. Auto DeSoto. Turhaan etsivät pontikkapoikia. Ei kylällä sellaisia tiedetty olevan. Ei koskaan, kun kyselivät myöhemmminkin. Omissa viinoissa ollaan edelleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Päätöksen koulujen kameravalvonnan käyttämisestä tekee päällystöön kuuluva poliisimies." Siis poliisiMIES!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos joku haluaa tehdä rikoksen tai todellinen uhka niin näistä kaneroista ei mitään apua vain realiaikainen seuranta et joku konkreettisesti valvoisi se vain pelastaa eipä sieltä koululta ehditä soittelemaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisiko Kaleva selvittää tämän järjestelmän vuosikustannukset, täysin järjetöntä tuhlausta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

8:06
Sammaltien muuttaminen yleiskaavassa työpaikka-alueeksi huolettaa asukkaita – "Uusia rakennuslupia voi nykytilanteessa saada, mutta hakijaa informoidaan yleiskaavasta, ympäröivästä alueesta ja siihen liittyvistä riskeistä"
8:05
Äärioikeistolaiset ja fasismin vastustajat kahakoivat mielenosoituksissa Portlandissa – Kuusi loukkaantui, yksi sairaalaan
8:00
Puheenaihe: Tarvitaanko Suomeen kaivosvero?
7:12
MM-mestaruuden vuonna 1995 tuonut vauhti puuttuu Jutin ja Antsan muisteluista
7:03
Torniolainen Ilmari Majuri, 40, osti ensimmäiset lehmänsä asuessaan Helsingissä – nyt onnellinen paluumuuttaja omistaa elämänsä kyyttöjen suojelulle Tilaajille
7:00
Päivän leffapoiminnat: Mainiot teinitytöt ovat punk – Mira Barkhammar, Mira Grosin ja Liv LeMoyne tekevät hienot roolit
7:00
Luonnonnurmikenttä on ympäristöystävällisin vaihtoehto Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

No, sossuja äänestäneet, miltä nyt tuntuu

Hävytöntä. Puoluetukeen, joka pitäisi kokonaan poistaa ehdotetaan SDP:n toimesta korotusta 20%. Erilaisia avustajia pa... Lue lisää...
seppä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image