Oulu

Poliisi ei tarkkaile re­aa­liai­kai­ses­ti koulujen sisätiloja Oulussa – koulusta voidaan pyytää live-seurantaa

Ritaharjun koulussa kerrotaan kyltillä kameravalvonnasta. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 27.9.2018 11:23
Kaleva

Oulun poliisi ei tarkkaile reaaliaikaisesti koulujen sisätiloja tai muitakaan kaupungin kiinteistöjä Oulussa. 

Oulun poliisilla on viime keväästä saakka ollut mahdollisuus saada aiempaa nopeammalla menettelyllä käyttöönsä reaaliaikaista Oulun koulujen yleisten sisätilojen kamerakuvaa vakavan vaaran uhatessa. Kyseessä on Oulun kaupungin kameravalvontajärjestelmä.

- Kamerakuvan saaminen vakavissa vaara- ja uhkatilanteissa voi pelastaa ihmishenkiä. Turvaudumme koulujen yleisten sisätilojen seurantaan vain vakavan vaaran uhatessa tai muiden merkittävien operatiivisten tapahtumien aikana. Joskus avun saaminen voi olla sekunneista kiinni, toteaa ylikomisario Arto Autio.

Poliisi tekee yhteistyötä koulujen turvallisuudesta vastaavien kanssa. Koulusta voidaan tehdä pyyntö live-seurannan aloittamisesta.

Uuden menettelyn mukaista kameravalvontaa on käytetty poliisin mukaan tähän mennessä kerran valtiovierailun yhteydessä. Päätöksen koulujen kameravalvonnan käyttämisestä tekee päällystöön kuuluva poliisimies.

Oulussa yli tuhat kameraa eri puolilla kaupunkia

Sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) kommentoi Kalevassa viikko sitten, että poliisi haluaa mahdollisuuden kytkeä koulujen, ostoskeskusten ja liikennevälineiden valvontakamerat omaan johtokeskusjärjestelmäänsä niin, että poliisi näkee reaaliaikaisesti niiden välittämää kuvaa.

Ministerin mukaan Oulu on edelläkävijä koko maassa, sillä sen koulujen valvontakamerat voidaan kytkeä teknisesti jo nyt tarvittaessa poliisin johtokeskusjärjestelmään.

Oulu on rakentanut viiden viime vuoden aikana keskitetyn kameravalvontajärjestelmän, joka kattaa yli tuhat kameraa eri puolilla kaupunkia. Kameroita on sijoitettu muun muassa kaupungin kiinteistöihin, yleisille alueille kuten puistoihin, keskeisille risteysalueille ja kouluihin.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Meidän kylän viimeisin luotettava havainto poliisiajoneuvosta on elokuun 22 päivältä 1962, iltapäivällä noin klo 14. Auto DeSoto. Turhaan etsivät pontikkapoikia. Ei kylällä sellaisia tiedetty olevan. Ei koskaan, kun kyselivät myöhemmminkin. Omissa viinoissa ollaan edelleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Päätöksen koulujen kameravalvonnan käyttämisestä tekee päällystöön kuuluva poliisimies." Siis poliisiMIES!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos joku haluaa tehdä rikoksen tai todellinen uhka niin näistä kaneroista ei mitään apua vain realiaikainen seuranta et joku konkreettisesti valvoisi se vain pelastaa eipä sieltä koululta ehditä soittelemaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisiko Kaleva selvittää tämän järjestelmän vuosikustannukset, täysin järjetöntä tuhlausta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

140
Puheenaihe: Torjuuko Ruotsi koronaa viisaammin kuin Suomi? "Tämä on sellainen kysymys, johon en voi vastata kyllä tai ei"
52
Omistajaohjausministeri Tuppurainen patistaa kohtuuteen johdon palkkioissa kriisissä: "On oikein, että myös johto osallistuu taakanjakoon"
41
Suomen syntyvyys lähti alkuvuoden 2020 aikana nousuun vuosikymmenen mittaisen laskun jälkeen – "Jatkosta ei voi tietää", Väestöliiton johtaja huomauttaa
33
Ensimmäinen koronakuolema Pohjois-Pohjanmaalla, Suomessa kuolleita yhteensä yhdeksän – OYSin 15 työntekijää ja kolme ensihoitajaa altistunut koronalle
27
Poliisi käännytti päivän aikana yli 600 autoilijaa – useat yrittäneet päästä rajan ylitse ilman välttämätöntä tarvetta
26
Koronakauden uudet tuulet apteekeissa: Nyt lääkkeet voi Oulun seudulla tilata autoon tai kotiin, lääkkeitä kuskataan jopa jalan – jotkut ovat yrittäneet ostaa koronalääkettä
24
Pääkaupunkiseudulla asuva mies ajoi huumepäissään Oulun keskustassa – autosta löytyi huumeita, laiton patukka ja eteläsuomalainen nainen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Nyt ei ole oikea aika revitellä pörssisijoituksilla?

Eihän se mitään ahneutta ole, päinvastoin, sijoittaminen koituu kaikkien hyödyksi Lue lisää...
nyt sijoittamaan

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

28.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image