Oulu

Poliiseille syytteet mopoilevan tytön su­mu­tus­ju­tus­ta – Oulussa sumutettu tyttö kaatui ja loukkaantui

Mopotyttö loukkaantui näissä maastoissa. KUVA: Matti Räty
Oulu 31.8.2018 12:44
Susanna Kemppainen

Kaksi Oulun poliisilaitoksen poliisia on saanut syytteet Oulussa syksyllä 2016 sattuneesta välikohtauksesta.

Siviilimallisella autolla liikkeellä ollut poliisipartio pysäytti syyskuun lopulla mopoilevan tytön oc-sumutteen avulla, jolloin tyttö kaatui ja loukkaantui.

Oulun syyttäjänviraston kihlakunnansyyttäjä on nostanut kahta poliisia vastaan syytteet virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Mopolla ajanutta tyttöä puolestaan syytetään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Syytteitä on tarkoitus käsitellä Oulun käräjäoikeudessa joulukuussa.

Poliisin tekemiksi epäillyissä rikoksissa tutkinnanjohtajana toimii syyttäjä ja esitutkinnan tekevät toisen poliisilaitoksen poliisit.

Sumutustapauksen tutkinnasta vastasi Lapin poliisilaitos.

Se epäili sekä poliiseja että mopoilijaa useista muistakin rikoksista, mutta syyttäjä ei nostanut näistä syytteitä.

Epäillyt kiistivät esitutkinnassa syyllistyneensä asiassa rikoksiin.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (87)

Olisi järkevää jos poliisilta kiellettäisiin siviiliauton käyttö normaaleissa virkatehtävissä, näitä olisi ainakin liikennevalvonta ja yleinen turvallisuuden valvonta. Siviiliautoa voisi käyttää vain ja ainoastaan erikoistapauksissa.

Pidän vähintääkin nolona sitä että poliisi harrastaa ns. puskakyttäystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos, kun puututte laittomuuksiin! Erityisesti nuorten toilailut on syytä saada kitkettyä ennenkuin on liian myöhäistä. Liian moni vanhempi ei jaksa vetää rajoja, koska silloin nuorella voi ”tuntua pahalta”. Se on aikuisen tehtävä määrittää mikä on sopivaa ja mikä ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Törkeää poliisien käyttäytymistä. Itse olen kerran ollut semmoisessa tilanteessa, että ajoin kuulemma ylinopeutta, kun minua oikein jahdattiin poliisiautosta eli ajettiin perässä pimeällä 80-alueella, ja sitten lyötiin siviiliautosta jotkut valot päälle ja minä kun luulin, että eivät ne minua koske ja yritin antaa poliiseille tietä, että he pääsivät ohi ja ajelin eteenpäin.

Sitten he ajoivat minun edelle ja näyttivät sillä punaisella lampulla sivulle päin, että pysähdy. Ja minähän pysähdyin. Sitten hirmu kova kuulustelu, että miksi en pysähtynyt, kun he antoivat merkin perässä ajaessa. Sanoin, että en ymmärtänyt heidän merkin tarkoitetun minulle. "Niin, niin, mutta kun me annamme merkin, niin tulee heti pysähtyä ja jne", oli poliisin tiukka ja ylimielinen vastaus. Totesinpa siinä itsekseni, että Luoja on antanut jokaiselle vain tietyn osan sitä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä on mielivaltaista käytöstä poliisilta. Poliisille yleensäkin on pakkomielle jahdata näitä nuoria ja mopoilijoita. Olen asunut 13 vuotta Kanadassa ja ei Kanadan poliisi jahtaa / kyttää autoilijoita ja omia kansalaisia, kuten suomessa. Suomen ja Venäjän poliisilla on paljon yhteistä toiminnassa. Toiminta muuttuu heti Ruotsiin tai Norjaan mennessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa olen ihmetellyt miksi poliisi jahtaa tavallisia ja rehellisiä kansalaisia. Poliitikot ovat yks kans ihmetyksen aihe jossa poliitikot tekevät jokaista kansalaisesta epäillyn rikollisen. Ihme asennetta jota ei ymmärtää.

Sitten on nämä kommentoijat joista osa on lähinnä mielipuolisia rankaisijoita. Ei edes haluta miettiä millä tavalla ongelmia voitaisiin ratkaista muulla tavalla kuin pamputtamalla tavallisia kansalaisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos tästä poliisille tulee tuomio, niin voi olla turha soitella enää hätäkeskukseen häiriötä aiheuttavista mopoista. Voisin kuvitella, ettei sen jälkeen Oulun poliisin partiot yritäkkään pysäyttää yhtään mopoa. Jos se pysähtyminen perustuu pelkkään vapaaehtoisuuteen. Millaisen kuvan se antaa poliisista, että ajetaan mopon takana, laitetaan pysäytysvalo päälle ja toivotaan pysähtymistä. Jos ei pysähdy, niin punainen valo pois ja käännytään seuraavasta risteyksestä eri suuntaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän ne pysäytä nytkään, muuta kuin kaasulla kun ensin takaa-ajon saavat käyntiin. Autossa vain rönötetään yrmyn näköisenä jonkun lounaspaikka pihassa odottamassa seuraavaa kattausta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On kyllä pöljää sakkia nämä jotka puolustavat näitä poliiseja tässä tapauksessa. Kenenkään henkeä ja terveyttä ei välittömästi uhattu!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mihin perustuu,että näin kauan näitä juttuja vatuloidaan? Tienaako joku ryhmä näillä juttuilla kun näitä pitkään vedätetään??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hitaat ovat oikeuslaitoksen liikkeet, varsinkin kun kysymyksessä varsin relevantti tapaus.
En tiedä pitkityksen syytä, mutta ehkäpä odotettu asianosaisen luopumista/sovintoa jutussa tai haluttu laittaa sumuverhoa ja asian vanhentumista, tiedä häntä.
Lehtitietojen perusteella varsin röyhkeää ja omavaltaista toimintaa poliisin taholta alaikäistä kohtaan eli syytteet lienee hyvinkin paikallaan ja ehkäpä virkamerkin pois ottamisesta myös puhuisin, sillä sääntöjen ja lakipykälien noudattaminen koskee myös poliisiakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kirjoittelijat, jotka puhuvat pikkutytöstä eivät ole taineet koskaan tavata teinejä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja vielä on poliiseilla otsaa kiistää syyttömyytensä! Tuosta voisi rokotta lisä tuomiota. On hävytöntä kiilata alaikäinen ja vielä tyttö SIVIILIAUTOLLA ja sumuttaa niin, että kaatuu ja loukkaa itsensä. Mistä tyttö on voinut tietää millaiset rikolliset häntä on jahdannet? Huutaa voi kuka, vaan SEIS POLIISI PYSÄHDY! Mutta tunnusmerikit jos on epäselvät tai ei lainkaan ei ole syytä totella eikä pysähtyä. Toivotaan, että törkeän virkarikoksen tehneet tuomitaan ankarasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ne ainakaan poliisilakia eikä muitakaan Suomen lakeja ole noudattaneet. Katso vähemmän niitä elokuvia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On kyllä melko iso osa kommentin jättäneistä melko kujalla. Poliisihan on yrittäny pysäyttää mopoa alunperin ihan muualla ku tuolla pururaalla. Tyttö on vaan ajanu sinne siinä toivossa että pääsee karkuun poliisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Me kansa emme ole koskaan antaneet hallinnolle ja sitä kautta poliisille sellaisia valtuuksia, että he voisivat meitä tuosta noin vain pysäytellä. Mopotyttö ei ollut syyllistynyt rikokseen. Nämä ovat meidän alueita ja siellä saa mopolla ajaa. Mitä ihmettä poliisi teki jossain metsän siimeksessä siviiliautolla jahtaamassa mopotyttöä? Vanhemmat ovat opettaneet tyttönsä hyvin eli ilman muuta on lähdettävä karkuun jos tuntemattomat miehet tai auto lähestyy epäilyttävästi. Ei sinne todellakaan pidä jäädä ottamaan selvää, että "jos nyt kävisi hyvä tuuri ja autossa olisikin poliiseja". Mitäpäs jos ei olisikaan ollut poliiseja ja tyttö olisi pysähtynyt hyvää hyvyyttään ja jäänyt hämärämiesten kynsiin. Poliisille tulee tästä tuomita ankara rangaistus jotta menee viesti perille, että kansa todellakin nauttii koskemattomuutta hallinnon edessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

eikä poliisia. Jahtaajat kyllä osoittautuivat sitten ylilyönnin tehneiksi poliiseiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (87)

Uutisvirta

12:10
Raportti: Kasvihuonekaasujen päästöjä pitäisi rajoittaa kolme kertaa enemmän, jotta kahden asteen tavoitteeseen päästään
12:00
Oulun yliopiston ryhmä palkittiin eturauhassyöpätutkimuksesta – tunnustus kansainvälisesti korkeatasoisesta työstä
11:59
Game of Thrones piti Emmy-otteensa loppuun asti, mustanpuhuva komedia Fleabag yllätti
11:58
Game of Thrones juhli Emmy-gaalassa - upeita pukuja ja juhlan loistoa
11:41
Kohu presidentti Trumpin ympärillä syvenee – Trump myöntää puhuneensa Ukrainan presidentin kanssa Bidenistä
11:18
"Kuinka nykyaikana voidaan näin tehdä" – oululaisen Kari Martikaisen kahden viikon Madeiran matka oli koneeseen istumista vaille
11:05
Konkurssiin kaatuneen Thomas Cookin kiinalainen päärahoittaja pahoittelee – Brexit-epävarmuus sai britit lykkäämään matkavarauksiaan
25
Kysyimme: Miksi kaikille koululaisille ei aina riitä istuinta ja turvavyötä Oulun joukkoliikenteessä?
25
Thomas Cook konkurssiin – Tjäreborg peruu maanantain lentonsa emoyhtiönsä konkurssin vuoksi, maailmalla noin 3 500 asiakasta
16
On liian monia taloyhtiöitä, missä yhtiön hallitus on luovuttanut ”valtansa” ja päätöksenteon isännöintitoimistolle ja hoitavalle isännöitsijälle Lukijalta
9
Donald Trumpia saattaa uhata virkasyyte – Trumpin väitetään painostaneen Ukrainan presidenttiä sotilasavustusta panttaamalla
8
Avaimettomia lukkoja valmistava Rollock avasi toimipisteen Ouluun – yhtiöllä takanaan yli 4 miljoonan euron tuotekehitysprosessi
8
Thomas Cookin konkurssi iskee monille kentille Suomessa, myös Ouluun
8
Tjäreborgin yhden edestakaisen Antalya-Oulu -lomalennon tilanne auki – lähtemässä ja palaamassa yhteensä yli 300 matkustajaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi koko maassa tienpintojen jäätymisen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä ja aamulla maan pohjoisosassa sekä Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus osti sotalaivoja 1300 miljoonalla!

102 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

AKAVA VIRITTELEE JO TYÖTTÖMYYSTURVALEIKKURIA.

Meidän kaikkien hyvinvointi vaatii kunnollista työntekoa. Kuka tarvitsee työttömyystuella chillailijaa, joka vie silti l... Lue lisää...
Idea kaikkien etu

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

23.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image