Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sai­raan­hoi­to­pii­ri myy Oulun Me­di­kiin­teis­töt Oy:n Lapti Groupille – yhtiö aikoo jatkaa Sai­raa­lan­rin­teen rakentamista

Lapti Groupin toimitusjohtaja Timo Pekkarinen. KUVA: Lapti Group
Oulu 24.9.2018 13:48 | Päivitetty 24.9.2018 20:09
Heikki Uusitalo

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP) myy Oulun Medikiinteistöt Oy:n Lapti Groupille. Sairaanhoitopiirin valtuusto päätti asiasta maanantain kokouksessaan.

PPSHP myy Oulun Medikiinteistöt Oy:n koko osakekannan ja Sairaalanrinteen maa-alueet.

Kauppaa perustellaan sillä, että se tukee sairaanhoitopiirin strategiaa luopua ydintoiminnan kannalta tarpeettomista kiinteistöistä.

Lapti Group Oy aikoo hyödyntää Sairaalanrinteen käyttämättömän rakennusoikeuden ja jatkaa Oulun Medikiinteistöt Oy:n vuokraustoimintaa.

Oulun Medikiinteistöt Oy on kiinteistöosakeyhtiö, joka perustettiin 1970-luvun puolivälissä turvaamaan PPSHP:n henkilöstölle kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen saatavuus läheltä Oulun yliopistollista sairaalaa.

Koska Oulun kaupungissa on jo pitkään ollut toimiva vuokra-asuntomarkkina, omistuksella ei ole enää strategista merkitystä PPSHP:lle.

– Tällä kaupalla katamme kertyneet alijäämät ja käännämme kuntayhtymän taseen ylijäämäiseksi. Omistajakunnat voivat myöhemmin päättää, miten tätä ylijäämää käytetään vai palautetaanko se mahdollisesti omistajakunnille, toteaa PPSHP:n johtaja Ilkka Luoma.

Kohde herätti kiinnostusta markkinoilla

Kohteesta jätettiin viisi tarjousta. Voittajatarjouksen jättänyt Lapti kiinnostui kohteesta muun muassa käyttämättömän rakennusoikeuden ja hyvän sijainnin vuoksi.

– Tulemme rakentamaan vuokra-asuntojen rinnalle omistusasuntoja. Oulu lukeutuu Suomen nopeimmin kasvaviin kaupunkikeskuksiin ja haluamme olla täällä vahvasti läsnä kehittämässä kaupunkia ja kaupunkilaisten asumista, Lapti Group Oy:n toimitusjohtaja Timo Pekkarinen sanoo.

Oulun Medikiinteistöt Oy jatkaa asuntojen vuokraustoimintaa. Nykyisten asukkaiden vuokrasopimukset ovat voimassa entisin ehdoin, eikä asukkailta edellytetä toimenpiteitä.

Myös Sairaalanrinteellä sijaitseva potilaskoti jatkaa toimintaansa.  Reilun 70 vuodepaikan potilaskoti palvelee kauempaa sairaalaan saapuvia potilaita ja heidän omaisiaan.

Oulun Medikiinteistöt Oy omistaa 10 kerrostaloa ja noin 500 asuntoa. Yhtiö siirtyy 1.11.2018 tehtävällä kaupalla Laptille. 

Lapti Group on suomalainen rakennusalan konserni, joka keskittyy asunto- ja palvelutilarakentamisen lisäksi talotekniikan projektitoteutuksiin ja projektitoteutuksiin. Lapti Groupilla on noin 800 työntekijää. Yhtiön liikevaihto tilikaudella 2017 oli noin 225 miljoonaa euroa.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (26)

43000 euroa /asunto. Aika alhainen myyntihinta, kun sisältyy maapohja sekä rakennusoikeus kolmeen kerrostaloon! Eikä asunnotkaan kovin pieniä oliko niitä sexiöita, kaksioita ja olihan niitä isompiakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alueella olevat yli 100 vuotiaat männyt suojeltava heti!! Taloja uusitaan muutaman vuosikymmenen välein, mutta puusto voisi pysyä paikoillaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jäiköhän se todellinen syy uutisesta kuitenkin pois. OYSin rakennukset ovat käyttöikänsä päässä, ja käytännössä koko sairaala rakennetaan paloittain tulevaisuuden sairaala -hankkeessa 2030-luvulle mennessä suunnitelmien mukaan. Tämän rakennusprojektin arvioitu hintalappu on noin miljardi euroa, joten on ymmärrettävää, että sairaanhoitopiiri haluaa ylimääräisestä eroon ja rahaa rakennusprojektiin.

Kalevan lukijana olisin kiinnostunut taustoituksesta: mistä tuo miljardi revitään? Oma veikkaus on, että sairaanhoitopiirin kunnat (etunenässä Oulu) joutuvat nostamaan veroprosenttia jossain vaiheessa asian vuoksi, koska hehän rahoittavat koko homman.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jospa nyt saataisiin rumalle vanhalle asuinalueelle uusiokäyttöä ja tialle korkeaa, modernia rakentamista

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rakennukset ovat ikänsä päässä toisestä päästä aletaan purkamaan, sitä kautta vapautuu uutta lisä rakennustila. Näin se toimii.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tarvitse purkaa mitään, koska alueella on käyttämätöntä rakennustilaa olemassa muutamalle talolle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kysyn vaan, että ketkä vasemmisolaisetki olivat myynnin kannalla?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

noin se sote uudistus pikku hiljaa etenee kiinteistöt meni siinä kaupassa ykstyiselle

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ostajan nimi haiskahtaa taas kerran tityn ajatusmaailman suuntaan. No jos tästä ei tällä foorumilla voi keskustella niin keskustellaan sitten laajemmin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ai esimerkiksi että osallistumme tarjouskilpailuun ja voittaja saa sopimuksen? Sellaisen ajatusmaailman soisi yleistyvänkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

TURVALLISUUTTA ASUMISEEN! Oulun Medikiinteistöt Oy PPSHP:n omistaman kiinteistöosakeyhtiön vuokralaiset kiittävät Luomaa tehdystä myyntipäätöksestä. Etenkin Riikka Moilasen "roskasaastaiset mielipiteet" kuormittavat raskaasti julkisen sektorin omistuksessa olevien voittoa hamuavien ja liikelaitostoimintaa harjoittavien vuokratalojen bisneksestä ja sen tuloksellisuudesta vastuussa olevia työntekijöitä.
Yksityisille sijoittajille myös "roskaväki" kelpaa vuokranmaksajana tulosta tekemään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Loistavaa! tuliskohan nyt myyntiin muutamia ylimmän kerroksen huoneistoja. Vois harkita ostoa kaupunkiasunnoksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (26)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton kannatus hurjassa nousussa

183 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi suuri osa suomalaisista vastustaa velkakattoa?

Kyllä velkakatto olisi järkevää. Jos ei pysty hoitamaan asioitaan. Toisethan siinä ovat maksajina muodossa tai toisessa.... Lue lisää...
Dr. Feelguud

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image