Oulu

OYSin uudelle sairaalalle rakennuslupa – perustustyöt on tarkoitus aloittaa keväällä

Uusi Oys rakennetaan korkeisiin tornitaloihin. KUVA: Pekka Peura
Oulu 9.1.2019 20:10 | Päivitetty 9.1.2019 20:18
Markku Rättilä

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri voi aloittaa uuden OYSin ydinsairaalan rakentamisen. Oulun kaupungin rakennuslautakunta myönsi hankkeelle rakennusluvan keskiviikkona.

Lupa myönnettiin myös ydinsairaalan B-rakennuksen laajennukselle.

Rakennustyöt voidaan aloittaa ennen kuin lupapäätös saa lainvoiman.

OYS 2030 -hankkeen ohjelmajohtaja Kari Pekka Tampio kertoo, että tarkoitus on alkaa purkaa uuden sairaalan paikalla sijaitsevaa pysäköintirakennusta helmikuun alussa ja hallintorakennusta maaliskuun alussa. Kummallekin rakennukselle on jo myönnetty purkulupa.

Tavoitteena on, että uuden sairaalan perustustöihin päästään huhti–toukokuussa.

Sosiaali- ja terveysministeriö myönsi uuden sairaalan rakentamiselle poikkeusluvan marraskuussa.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin johtaja Ilkka Luoma sanoi tuolloin, että yliopistollisen sairaalan tämänhetkinen kunto on haastava ja se heikkenee nopeasti. Nopeat toimenpiteet ovat siis tarpeen

– On arvioitu, että vanhan korjaaminen ei ole tarkoituksenmukaista kustannuksellisesti eikä siitä saada toiminnallisesti nykyisiin tarpeisiin järkevää kokonaisuutta. Hanke on tarpeellinen ja välttämätön, Luoma kommentoi.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (53)

Kannattaa myös vaihtaa joitakin käytössä nuhjaantuneita lääkäreitä parempiin ja käyttökelvottomat ortopedit kokonaan pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten ne rakennusliikkeet sitä vaalirahaa antaa ja kenelle? Miten se oysiin liittyy ja julkistetaanko antajat ja saajat

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olin Oyssissa jonkun viikon ja en koskaan ole ollut noin hienossa "hotellissa", homeesta ei hajuakaan ja niin siistiä ja hygieenista. Miksi purkaa toimivaa rakennusta ja tehdä uutta? Oyssin oikea ikä olisi vuosikymmeniä lisää, mutta liittyykö tämä vimma soteen ja mistä lakkautetaan sairaaloita? Luulen niin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rakennusliikkeet jakavat avokätisesti vaalirahaa, palkkiovirkoja ja konsulttien palkkioita, joten ehjänkin uudelleenrakennus muuttuu politiikassa kannattavaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin se on, rakennetaan seiniä vaikka koko terveydenhoitojärjestelmä on täysin sekaisin sotepelleilyn takia. Ei tule säästöjä, se on varma, vaikka alkuperäisen syyn soteuudistukseen valehdeltiin olevan juuri säästöjen saaminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistä tuo arvautohtori tietää rakennuksen kunnon? Onko lääkärin koulutus yhtä sopiva siihen kuin johtamiseen kun? Pah!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt johto, minne me duunarit laitetaan automme, kun parkkihalli puretaan? En aio tulla minuuttiakaan aiemmin töihin vain sen takia, että pitää etsiä autolle paikka! Nyt vastaatte kysymykseen!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuleehan riittävästi ilmaisia parkkipaikkoja? Ja oma liittymä moottoritieltä ettei alinopeuskörrääjät oo edessä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muutenkin aivan hävytöntä että parkkipaikat ovat maksullisia. Vakavien tilanteiden vuoksihan Oysiin päästään / joudutaan. Potilailla ja omaisilla aina hätä läheisensä voinnista.. Siinäpä sitten ensimmäisenä kiertelet ympyrää että saat itsellesi autopaikan + vielä että joudut siitä läntistä maksamaankin. Inhimillisyyttä, eihän muissakaan sairaaloissa tarvitse tällaisia maksuja suorittaa..!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Annatko esimerkin yliopistosairaalasta jossa parkkipaikka on ilmainen asiakkaalle? Hätätapauksessa saavutaan ambulanssilla ja vierailijat voivat jättää auton vaikka läheisen s-marketin pihaan. Ongelmana on kun vierailijat käyttävät henkilökunnan alimitoitettuja parkkipaikkoja. Henkilökunta myös maksaa lämpötolpasta vuosimaksua ja kaikki eivät saa autoa lämmitykseen vierailijoiden vallatessa nämä "ilmaiset" parkkipaikat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

päitä sitten vadille ku ensimmäisen vuoden aikana avajaisista ruetaan purkamaan lattioita ku märän betonin päälle laitettu pinnat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kai nyt joku Oulun ammattivalittajista valittaa tästäkin, valittamisen ilosta. Ja saa tyydytystä rakennushankkeen lykkääntymisestä.
Vihreitten PIIP nyt ainakin. Kai siellä parkkitalossa joku kottarainen pesii?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missä matkapalvelukeskuksen rakentaminen viipyy. Vai onko vanha vr lato tarkoitus säilyttää seuraavat 100 vuotta. Oulun häpeäpilkku, jonka läpi kulkee junilla ja bysseilla vuodessa kymmeniä tuhansia turisteja ja satojatuhansia väestöstä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaareva katto joka rakennukseen. Ei rännejä. Virolaiset ja puolalaiset tekemään. Märkien villojen päälle joku kate. Ja lopuksi märkään sementtiin muovilattia. Bingo!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vanhassa osassa oli ns. "Sinistä Asbestia" eristeenä putkissa/kanavissa. Sitä on sieltä poistettu pitkään...................
Pölyävät lakanat/peitot tukkivat suodattimia jne.
Onneksi siivouksesta ei ole tingitty,joten onkelmat eivät paisuneet...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vanhaa rakennusta ei ylläpidetty elinkaarensa alussa, vaan kaikkea siirrettiin aina eteenpäin. Toivottavasti uusi tehdään ajatuksella ja valmiista pidetään huolta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (53)

Uutisvirta

14:32
Afganistanissa on alueita, joille ketään ei voida ajatella palautettavan – sen sijaan Irakin tilanne on parantunut
14:18
Tässä on ihmiset ja koko planeetan pelastava ruokavalio – yksi hampurilaispihvi viikossa ja kaksi kertaa nykyistä enemmän pähkinöitä ja palkokasveja
13:11
Raiskaajan kanssa avioliittoon – tutkimus patistaa muuttamaan seksuaalirikosten lainsäädäntöä entisen Neuvostoliiton alueella
12:55
Enää alle vuosi aikaa – Pohjois-Pohjanmaan ely-keskus patistaa hoitamaan jätevesijärjestelmän vaadittuun kuntoon
12:07
Ministeri Terho: "Olisin valmis jopa luopumaan opintotuen tulorajoista" – selvityksen mukaan tulorajoja voisi nostaa huomattavasti
11:53
Aarnio yritti saada tietoa miljoonaperijän kaappauksesta rikollispomo Keijo Vilhuselta — Vilhusta kutsuttiin poliisin keskuudessa nimellä "Äijä"
11:33
Yliopiston eläinmuseo siirtyy mahdollisesti Tietomaahan – uudesta näyttelystä halutaan toiminnallinen ja tiedekeskusmainen
84
Pyhäntäläisyritys esittelee liikkuvaa ja talviasuttavaa mökkivaunua Helsingissä – rakennuslupa tarvitaan, jos mökki jätetään paikoilleen
77
Suolattujen teiden määrä kasvaa pohjoisessa – "Vuodenvaihteessa teille tuli aika paljon hoitoluokkakorotuksia"
45
Fazerin Oulun leipomon työntekijöillä öinen ulosmarssi vastalauseena leipomon sulkemisaikeille – "Fazerilla ei rahasta ole pulaa"
31
Arina vaihtaa Otto-automaatteja Nosto-automaatteihin, Pohjois-Suomeen tulee viisi uutta rahannostopaikkaa
30
Kokoomus vahvisti neljä uutta ehdokasta Oulun vaalipiirissä – katso lopullinen ehdokaslista
26
Kittilän kultakaivos täytti 10 vuotta, mutta tunnelma ei ole katossa – "Nykyinen keskustelu huonontaa Suomen kilpailua investointirahasta"
26
"Kansalla ei ole lähtenyt mopo keulimaan" – Tuoreet seksuaalirikosepäilyt eivät ole juurikaan koventaneet asenteita ulkomaalaisia kohtaan, kertoo IL:n kysely

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

144 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Keskustelu työttömyydestä on ala-arvoista

Olipa kommentoijalla hiukan erikoinen kirjoitus. Herraviha on toki niin vanha ja ikuinen asia, ettei sitä pahemmin kanna... Lue lisää...
Pekka Vanhana

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image