Oulu

Oulussa neljännen kerran yli miljoona len­to­mat­kus­ta­jaa – "Oletan, että samalla tasolla ollaan ensi vuonnakin"

Kakkukahveja juotiin torstaina Oulun lentoasemalla: miljoonan matkustajan raja ylittyi tänäkin vuonna. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 12.12.2019 16:10
Anssi Väisänen

Torstaina iltapäivällä Finnairin vuorolla AY437 Ouluun saapuneet ja vastaavasti Helsingin suuntaan lähdossä olevat matkustajat yllätettiin täytekakkukahveilla.

– Miljoona matkustajaa meni rikki itse asiassa jo maanantaina, mutta tämä päivä sopi paremmin kahvittelupäiväksi, Oulun lentoaseman päällikkö Liisa Sallinen sanoi.

Miljoonan matkustajan vuosia on ollut kolme aikaisemminkin: 2012, 2016 ja 2018.

– Vuosi 2017 jäi väliin, kun meillä oli kiitotieremontti. Nyt on palattu taas miljoonan vuosimatkustajan vauhtiin. Viime vuonna miljoona tuli täyteen noin viikkoa aikaisemmin kuin nyt.

Kakkukahveja juotiin torstaina Oulun lentoasemalla: miljoonan matkustajan raja ylittyi tänäkin vuonna. KUVA: Jarmo Kontiainen

Ellei suuria mullistuksia satu, Sallinen olettaa miljoonan ylittyvän ensi vuonnakin.

– Kaikki riippuu lentojen määrästä. Oletan, että samalla tasolla ollaan ensi vuonnakin, ellei ihmeitä tapahdu tässä suhdanneherkässä bisneksessä. Ja Oululla on vielä paljon markkinointityötäkin tekemättä, jotta tänne halutaan tulla.

Oulun lentoasema ei aivan heti tukehdu. väkeä mahtuu runsaasti lisää.

– Lentoasematerminaalin vuosimatkustajakapasiteetti on puolitoista miljoonaa matkustajaa. Se on laskettu matkatavaroiden kuljetinjärjestelmän mukaan. Mutta kun suurin osa meidän matkustajistamme kulkee pelkän käsimatkatavaran kanssa, kapasiteetti on oikeasti paljon suurempi, Liisa Sallinen sanoi.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (21)

Vielä nämä kahvit näin vanhanajan agendalla. Ensi vuosikymmenellä nykyaikaa seuraavalla teemalla, juodaan kahveja aina kun lentomatkustamisen päästöjen määrää vähenee eli alitetaan edellisen vuoden päästöt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Markkinoinnissa todellakin petraamista! Meillä on seutukunnassa valtavasti erityisesti ulkomaisia luonto- ja talvimatkailijoita kiinnostavia kohteita, joihin Oulun lentoasema olisi ehdottomasti paras lentoyhteys. Siitä huolimatta ihmisiä kuskataan jonnekin Kuusamon kentälle. Kyllä meillä matkailun osuus saisi kasvaa lentomatkailun osalla, sillä muuten nuo matkustajamäärät ovat täysin (ict)alan suhdanteiden varassa. Myös suorat reittiyhteydet Eurooppaan! Onnettomat sekoilut Tukholman reitillä ovat esimerkki vain huonosta osaamisesta niin aikataulujen kuin markkinoinninkin osalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä tulin seuraavalla koneella ja laskujeni mukaan se oli juuri se kone, jossa raja ylittyi. Kenelle voin valittaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun on oltava kestävän kehityksen kärjessä ja siirryttävä purjelentokoneisiin. Valtava tankkiauto täyttää nykyisten ilmaa saatuttavien koneiden tankit fosiilisella polttoaineella joka lennon alussa, ei taida 10 000 tonnia kerosiinia riittää?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun lentokenttä on selvästi Suomen toiseksi suurin lentokenttä. Tulevaisuudessa voitaisiin avata suora yhteys
johonkin Saksan kaupunkiin, kuten joskus on puhuttu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan noita puheita ollut, samoin Venäjän yhteyksistä. Mutta puheiksi jää, koska ei osata markkinoida.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juu-u, miedänkin perheestä 2 on tälle vuodella tuossa matkustajmäärässä eli isukki ja tytär keväällä lensi Oulusta -Helsinkiin ja kuukauden päästä takas.. Väliin mahtui muutama muu lento moalimalla, mutta se o toinen juttu se :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen luullut, että it-huuman aikaan olisi matkustajamäärät olleet nykyistä suuremmat. ei väkisin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minäkäyn autolla töissä saan siitä ruoskaa,, muut lomailee ja saastuttaa enemmän saa kakku kahvit

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Noko lentojen välillä ympäristöstä äärimmäisen huolissaaan olevan sivistyneen punavihreistön lentolomat kuuluvat nykyisiin laajennettuihin ihmisoikeuksiin, mutta heidät elättävien hallintoalamaisten työssäkäynnin mahdollistavat fasiliteetit eivät. Tai saatavathan ne tulla vakavasti harkittaviksi, kun lainan saanti tyrehtyy ja joskus hoksivat mistä se raha lainan lisäksi tulee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaa olla aika kontrolloitua matkustajien kulku niin koneeseen kuin koneesta ulos. Ei siinä ketään erillistä laskijaa tarvita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko tämä juhlimisen aihe kun ilmaston saastuttamisesta puhutaan päivittäin.Lentäminen on liikkumisen saastuttavin muoto eli lentäminen saastuttaa eniten.Kaikki lomalennot joutaa lopettaa täysin turhina kenenkään ei tarvi mennä aurinkoon hikoileen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mökötä kotonas niin paljon kun haluut kyllä lomailijoita piisaa nyt ja tulevaisuudessa ei ole ihmisllä rahasta puutetta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se se onkin oikea ilon ja riemun aihe kun lentoliikenne on pelkkää hyvää samalla kun autolla ajo töihin on tuomittavaa. Se ei eliittiin puuhiin uskalla al-Hallitus puuttua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tiukkaa tekee lentoasemalla pysyä yli miljoonan matkustajan vauhdissa, kun VR nopeuttaa koko ajan juniaan ja hinnatkin alkavat olla kilpailukykyisiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

VR ei ole luotettava. Jos junat ei pysy ajassaan, niin kauan en niillä ajele. Mulla on muutakin tekemistä kuin istua vaunussa kaksi tuntia jossain Karhunperällä ja katsella ikkunasta avautuvaa suomaisemaa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (21)

Uutisvirta

0:05
PaKa hamusi alussa yllätystä toissavuotisesta Ranskan mestarista, mutta kuusamolaisten peli päättyi tappioon – joukkueet kohtaavat 5. helmikuuta Kuusamossa
22.1.
Oamkin englanninkielisiin tutkinto-ohjelmiin haki lähes 1 200 ihmistä – suosituimpia tekniikan ja liiketalouden koulutukset
22.1.
Koronaviruksen uhriluku Kiinassa nousi jo lähelle 20 ihmistä – Wuhanin miljoonakaupungin joukkoliikenne määrätty pysäytettäväksi
22.1.
WHO ei ainakaan vielä julistanut Kiinan koronavirusta kansainväliseksi terveysuhaksi – hätäkomitea kokoontuu uudestaan torstaina
22.1.
Pelipaita vaihtuu toppatakkiin juuri H-hetkellä – Rotaatiopelaajana Kärpissä tällä kaudella onnistunut Julius Hermonen on sinut haastavan roolinsa kanssa: “Tällä mennään tämä kausi” Tilaajille
22.1.
Suomen pääministerin hehkuttajien "kerho" täydentyi Davosissa – Marinin kannattaisi käyttää nyt Davosin-nostetta hyväksi, jotta julkisuus tulisi teoista
22.1.
Sote-alan järjestöavustukset jälleen jaossa Oulussa – avustusten haku päättyy tammikuun lopussa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivästä alkaen maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Illanvirkku puoliso

Minua ei häritse vaikka puoliso valvoo iltaa pitempään. Ongelma on kun menen yökylään. Isäntäväki nukkuu pitkään kun mi... Lue lisää...
Aamun virkku

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image