Oulu

Oulussa kadunnimien muutoksia: Rantakadun ja Iinatintien eteläosille uudet nimet

Oulu 22.8.2019 20:58
Kaleva

Kaupungin keskustassa sijaitsevan Rantakadun eteläisen osan nimi muuttuu Rantakadusta Kuusiluodonkaduksi. Nimenmuutos johtuu muun muassa siitä, että kahden erillisen osan samannimisyys haittaa pelastustoimintaa. 

Muutettava osuus sijaitsee Hollihaan kaupunginosassa, ja se rajoittuu Sepänkatuun sekä Aleksanterinkatuun. Oulun Suomalaisen Yhteiskoulun lukio eli Kuusiluodon lukion nimellä tunnettu koulu sijaitsee kadun varrella.

Kuusiluodonkatu oli nimenmuutosprosessin alkuperäinen nimiehdotus. Pohjois-Pohjanmaan museo halusi perinteisempää nimeä ja esitti Ruutanalammenkatua 1700-luvulla nimetyn Ruutanalammen mukaan. Asukaskyselyn tuloksena nimeksi valikoitui kuitenkin Kuusiluodonkatu.

Oulun kaupungin yhdyskuntajaosto päätti nimenmuutoksesta torstaina.

Iinatintien eteläosasta Mellansuora

Kaakkurin ja Iinatin kaupunginosissa menevän Iinatintien eteläpuoleinen osa nimetään uudelleen Mellansuoraksi.

Tällä hetkellä Iinatintie on kaksiosainen, jonka junarata katkaisee. Molemmilla puolilla rautatietä kulkeva Iinatintie on koettu samannimisenää harhaanjohtavaksi, ja osoitteisiin löytäminen on ollut hankalaa.

Oulun kaupungin yhdyskuntajaosto päätti torstaina, että radan eteläpuolella menevä tieosuus nimetään Mellansuoraksi. Nimi tulee Mellantien varrella sijaitsevasta Mella-nimisestä kiinteistöstä.

Uuden nimen saava tieosuus alkaa Pirttilammentieltä ja päättyy rautatiehen. Pirttilammentieltä Metsokankaan suuntaan menevä osa Iinatintiestä jää nimettömäksi. 

 

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (31)

mellansuorasta tulleepi mieleen mellanööli. eiköse iinatisa luontevampi oisi vaikkopa kempelleenväylä ???
%DD

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No sillä lailla. Siellä yhden miehen hanke sai oman tien ja nyt pitää muuttaa nimeäkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No milloin uusi kadunnimi otetaan käyttöön, nimittäin saa moneen virastoon alkaa uusi osoite ilmoittamaan.onko pölijää kysyä:/

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitähän valittamisen aihetta keksisin tästäkin asiasta? Ei kyllä hirveästi liikuta eikä koske minun elämää - mutta jotain valittamisen aihetta tässäkin on. Valivalivalivalivalivaliva....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ne nimet pitäisi muuttaa englannin kielisiksi nykytavan mukaan. Jos ei kokonaan, niin ainakin joku X tai w pitää nimessä olla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö saman logiikan mukaan Isokatukin pidä nimetä uudelleen, onhan sekin Valkean kohdalta poikki?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on Valkean kohdalla kaavassa julkisena katualueena vaikka sisätiloissa onkin. Ei Kirkkokatuakaan nimetä uudelleen, vaikka Rotuaarin kävelykatu sen katkaiseekin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Iinatintie olisi voinut ollut , mutta jostain syystä se piti katkaista. Kai tämän tien varrella olevat maksavat kaiken muutoksen? Ei ymmärrä, mutta varmaan siellä asuu niin suuria herroja että voivat tehdä mitä haluavat. Hyvä kulkuyhteys piti katkaista, paljonko meni verovaroja ilmanaikuiseen katkaisuun ja nyt vielä uuteen nimeen? Varmaan samoja henkilöitä, jotka katkaisivat keskustassa tien, jonku monumentin takia ( joku valkea vai mikä lie).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin pitkään olin samaa mieltä kunnes otit hienon Valkean esiin, kuten varsin hyvin tiedät se on Kauppakeskus, ei mikään monumentti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kulkuyhteys jonka mainitset niin kyseessä on yksityistie, jonka ylläpidosta maksavat yksityiset veronmaksajat. Ei heillä ole velvoitetta pitää yllä julkista tieosuutta ja tarpeetonta läpiajoliikennettä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eli kaiken muutoksen on maksanut ko yksityistien omistajat? En usko ja et usko sinäkään. Tai no yksityinen veronmaksaja minä ja sinäkin olet:). Mikä on tarpeeton läpiajo? Sekö kun menisi kotiin sen kautta. Yleinetie se on ja on ollut piste? Tai laita faktat pöytään yksityistiestä. Esim missään siinä ei ole liikennemerkiä, että on yksityistie, ei ole ollut eikä ole vieläkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun Keskuskenttä poistui käytöstä ja alueelle rakennettiin Meritullin taloja olisi voinut korjata sen, että Rantakatu katkeaa. Mutta ei, oulussahan päinvastoin pätkitään katuja ja tehdään liikenne mahdottomaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuusiluodonkatu on kyllä paras vaihtoehto kadun nimeksi. Pyörällä liikkuminen rannan ja Aleksanterinkadun välillä on kyllä yhtä mutkittelua ja sekaavaa pujottelua jalankulkuteitä, katuja, pyöräteitä ja puistoja pitkin torinrannasta Rommakkokadulle asti. Meritullista onneksi pääsee aika helposti Hollihaan puistoon vaikka jalankulku-ja pyörätie töksähtääkin oudosti Kuusiluodon koulun tienmutkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on taas kiva alottaa aamu samoilla ja erittäin väsyneillä jutuilla, toivotaan että piristi päivääsi ja monen muun valittajan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Edelleen ihmettelen, kenen tahdosta ja millä perusteilla Iinatintie on katkaistu autoliikenteeltä rautatien kohdalta. Asuuko tien varrella joku vaikutusvaltainen huttu-Kustaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä siitä läpi pääsee autolla ... talvella huonommin (ei talvikunnossapitoa)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Milloin olet viimeksi ajanut kyseisestä paikasta? Ei pääse läpi, ei edes pienellä henkilöautolla. Liian kapea on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (31)

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

10.12.

Fingerpori

10.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image