Oulu

Oulunportista tulee jättimäinen suurten kauppojen alue – kau­pun­gin­hal­li­tus hyväksyi kaa­va­muu­tok­sen

Oulunportin alue tulee toiselle puolelle Pohjantietä kuin Kaakkuri. Moottoritien ali suunnitellaan uutta katuyhteyttä. Arkistokuva. KUVA: Pekka Peura
Oulu 25.3.2019 17:37 | Päivitetty 29.3.2019 10:19
Antti Ervasti

Perävainiolle Kaakkurin viereen Nelostien varteen on tulossa Oulunportiksi nimetty suuri kauppa-alue, joka etenee vähitellen kaupungin päätöksentekokoneistossa.

Oulun kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina Oulunportin asemakaavan ja siihen tehdyt muutokset ja esittää kaupunginvaltuustolle sen hyväksymistä.

Oulunporttiin voi sijoittaa paljon tilaa vaativan erikoiskaupan liiketiloja sekä sellaisia muita erikoistavaran kaupan liiketiloja, jotka tilan tarpeen ja toimialan luonteen takia sopivat keskustan ulkopuoliselle alueelle. Päivittäistavaran myymälää alueelle ei voi tulla.

Kaikkiaan alueelle on rakennusoikeutta osoitettu kaikkiaan 89 700 kerrosalaneliötä. Enimmillään rakennukset voivat olla kaksikerroksisia, mutta keskellä sijaitsevan aukion tuntumassa sallitaan rakentaminen viiteen kerrokseen.

Uusi työpaikkoja Oulunporttiin lasketaan tulevan noin 500.

Liikennejärjestelyjä kauppa-alueelle suunnitellaan uusi katuyhteys moottoritien ali Kaakkuriin ja uusi lenkkikatu moottoritien varressa oleville tonteille.

Suunnitteluvaraukset Oulunporttiin ovat saaneet Rinta-Joupin Autoliike, Suomen Autokauppa, Siklatilat, LVI-WaBek, Terwa Kiinteistökehitys, Temotek ja Newsec Asset Management, jolla on eniten rakennusoikeutta, 37 000 neliötä paljon tilaa vievälle kaupalle.

Sitä, mikä kauppa noin suuren tilan tarvitsee, ei ole vielä kerrottu.

Oikaisu 29.3.kello 10.18: Suunnitteluvarauksen Oulunporttiin saaneiden yritysten listasta puuttui Siklatilat Oy. Sen nimi oli erehdyksessä jäänyt pois kaupunginhallituksen esityslistasta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (181)

Oulu on aikansa ohi elänyt, ei mitään saumaa nykymenoon, hyvin kankea ja raskas virkamieskoneisto, keinotekoisia esteitä yrittäjille tehdä ja toteuttaa uutta ja kallista! Oulu on näivettyvä kaupunki, monet haluaa pois, tervetuloa Kempeleeseen, täällä menee hyvin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja on se kumma jos ei Ouluun saada New Yorkkeria. Lähin kuopiossa ja Jyväskylässä. Vissiin liian halpa vaatekauppa Ouluun. Kyllä ois ostajia jos tänne kauppa saataisiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö noita kauppoja oo jo ihan tarpeeksi? Pitääkö luonto tuhota ja hävittää kokonaan? Betonibunkkereitako on mukava katella joka puolella?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missä on Oulussa ideparkki? Käykääpä kattomassa mallia Tampereella, siellä on ideaparkki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rakennetaan ! Missä liito-orava viipyy ? Onko siellä uhanalaisten hyönteispopulaatioiden lisääntymisalueita ? Kasvaako siellä uhanalaisia kasveja ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä pettymys! Autoliikkeitä ja muuta blaablaa, mitä jo ennestään jokapaikka täynnä. Missä IKEA ja muita mielenkiintoisia liikkeitä, mitä ei vielä Oulussa ole?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän se ikea ole juuri se isoimman varauksen tehnyt, jonka nimeä ei ole kerrottu. On jo lähes kymmenen vuotta sitten esittänyt kiinnostuksensa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi pohjoispuolelle ei suunnitella tai rakenneta mitään tuollaista? Yksi hikinen ideapark on vain täällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No kun siellä ei ole kuin pajupensikkoa niin mikä järki sinne on mitään rakentaa. Elämä on oulun eteläpuolella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äläpä hätäile. 2020 voi tilanne olla jo toinen. Tutustu kaavasuunnitelmiin odotellessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan teillä pohjoispuolella yliopisto ja kohta amkorkeakoulu, miksei meillä oulun eteläpuolella ole... :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielenkiintoinen tuo uusien työpaikkojen laskelma. Esimerkiksi Rinta-Jouppi vain muuttaa entisistä tiloista uusiin, eivät ne ole mitään uusia työpaikkoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hehheh... Kun vähän miettii kauppojen joukkopakoa Oulusta, niin sinne Ouluntulliin saadaan kohta Arinan market ja kattava valikoima kierrätyskeskuksia sekä käytettyihin saksantuontiautoihin erikoistuneita autoliikkeitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisiko nyt aika rakentaa silta Karhuoja-Äimärautio. Sitä tulisi käyttämään luonnollisesti lentomatkustajat, Hailuotolaiset ja siellä matkustajat(määrä lisääntyy sillan myötä) ja tietenkin Oulunsalossa, Niemenrannassa ja Varjakassa asuvat ihmiset. Julkinen liikennehän on unohtanut tämän perän asukkaat suunnittelussa. Muuten kyllä Kaakkurin risteys on kaikille hankalan ruuhkainen jo nyt ja tilanne vaan pahenee tällä menolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen samaa mieltä. Poikkimaantie tehdään nelikaistaiseksi äimäraution kohdalla pari kilometriä, myös äimäraution nousu nelikaistaiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (181)

Uutisvirta

29
MTV: Kalle Palander muuttaa takaisin synnyinkaupunkiinsa Tornioon – syynä lasten koulunkäynti
22
IS: Liikennelääketieteen professori pitää uutta pistekohtaista nopeusvalvontaa älyttömänä – "Homma on lähtenyt täysin lapasesta"
12
Poliisi valvoi liikennettä Käsivarren Lapissa: ylinopeuksia, useita ajokieltoja ja 11 000 euron ylikuormamaksu
10
Pari kysymystä: Miksi Kiimingin ekopisteitä on lopetettu?
9
Suomalainen autojen yhteiskäyttöpalvelu aikoo globaaliksi – "Sama jakamis- ja kiertotalouden mullistus tapahtuu liikkumisessa nyt kuin Airbnb:ssä 10 vuotta sitten"
8
Yrittäjä myy "sotkun munkkeja", joita ei ole leivottu missään sotilaskodissa – Sotilaskotiyhdistys pitää toimintaa moraalittomana Tilaajille
8
Tuore tangokuningas Johannes Vatjus otettiin lämmöllä vastaan kotikaupungissaan Haapavedellä – "Voi Johannes, minkä teit!"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Tornio, Enontekiö ja Utsjoki.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton vastustus hiipuu

220 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Mansikka maalle töihin?

Kyllä se on ongelmana, että osa suomalaisista eivät halua tehdä töitä, jos siinä ei ole jotain "hohtoa" tai ei muutoinka... Lue lisää...
Ryö palkitsee

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image