Oulu

Oulun teatterin koko kevät on peruttu – samalla peruuntui huhtikuinen Lasten ja nuorten teat­te­ri­fes­ti­vaa­li

Teatterinjohtaja Alma Lehmuskallion johtajakausi alkaa poikkeuksellisissa merkeissä. Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi koko kevään ohjelmisto on peruttu. KUVA: Jukka Leinonen
Oulu 13.3.2020 14:47
Eeva Kauppinen

Kaksi viikkoa sitten ehtivät saada ensi-iltansa Isä ja Kalenteritytöt. Kolmas teatterin oma ensi-ilta olisi ollut Nuorten Näyttämön Hybris.

Oulun kaupunki linjasi perjantaina, että kaikki yleisötapahtumat koosta riippumatta perutaan toukokuun loppuun asti. Niinpä Oulun teatterin kaikki esitykset, omat ja vierailut, on peruttu tältä keväältä.

– Me noudatamme kaupungin linjausta, teatterinjohtaja Alma Lehmuskallio sanoo.

Teatteri tiedotti jo aiemmin, että tämän viikonlopun esitykset on peruttu. Teatteri on suoraan yhteydessä lipun ostaneisiin asiakkaisiin.

Oulun teatterissa ehti tasan kaksi viikkoa sitten tulla ensi-iltaan Taava Hakalan ohjaama Kalenteritytöt suurella näyttämöllä ja Mikko Korsulaisen ohjaamaIsäpienellä näyttämöllä.

Kolmas teatterin oma ensi-ilta olisi ollut Nuorten Näyttämön Hybris, jonka saada ensi-iltansa Lasten ja nuorten teatterifestivaalilla 21. huhtikuuta. Nyt myös viisipäiväinen festivaali on peruttu. Festivaalilla piti nähdä myös klassikkobaletti Prinsessa RuusunenBalettikoulu Sinikellon 250 lapsen ja nuoren esittämänä. Festivaaliyhteistyössä ovat mukana kulttuuritalo Valve, JoJo – Oulun Tanssin Keskus, Akseli Klonk ja Flow Productions.

Koko kevätohjelmansa peruivat samoin Kansallisteatteri ja Tampereen Työväen Teatteri.

Oulun ylioppilasteatteri perui perjantaina ensi-iltansa Isäni on rintakuva. Uusi draamakomedia on Matti Sipolan käsikirjoittama. Ylioppilasteatteri selvittää mahdollisuuksia jatkaa esityskautta, kun Valveen kulttuurikeskus jälleen aukeaa kesäkuun alussa.

Kajaanin kaupunginteatterissa esitykset on peruttu 15.4. saakka, Kemin kaupunginteatterissa 29.3. saakka ja Rovaniemen Teatterissa 30.3. saakka.

 

MAINOS

Kommentoi

Siihen, että ensimmäisen lomautuksen voi laittaa käytäntöön, menee 1+6 +2 viikkoa . Kulut juoksee, työmarkkinajärjestöt elää rautakaudella. Mitä tästä seuraa? Lomautukset ei riitä - työnantaja siirtyy järeämpiin toimenpiteisiin. Vai onko niin, että me veronmaksajat vain maksamme nämä kulut ja työntekijät johtajineen nauttivat täyttä palkkaa vaikka kaikki palvelut on jäissä? Entä jos olisi kyseessä yksityinen yritys?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jep! Ja YT käyntiin ja palkanmaksu seis tietenkin. Nyt saadaan niitä säästöjä!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja sit ei tarvi esittää syksylläkään, kun jää seuraavien näytelmien valmistelut keväällä tekemättä jos porukka pistetään pakkolomalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

13:32
Suojainhankinnoista tehty kolme kantelua – Oikeuskansleri: "HVK:n selvitettävä tavarantoimittajien ja yhteistyökumppaneiden suhteessa ilmenneet epäselvyydet"
13:06
HS: Tiina Jylhän kauneusklinikka markkinoi suojamaskeja väärennetyllä sertifikaatilla
13:00
Talvirenkaiden hankinnassa on tapahtunut huomattava muutos – varautuminen uuteen tieliikennelakiin näkyy jo Tilaajille
12:21
Suomessa on todettu 164 uutta koronatartuntaa, Pohjois-Pohjanmaalla määrä kasvoi viidellä – OYSissa 11 koronapotilasta, joista kuusi tehohoidossa
12:03
Kaleva oikaisee
12:00
Suomalaisia sotavankeja lepää Saint Helenan hautausmaalla – Afrikan tähdestä ja Napoleonin haudasta tutulle saarelle vietiin buurisodan häviäjiä Tilaajille
12:00
Kulttuuria koronan aikaan: Kerkkämehua imeksitään, ja kohta saa kuusenkantoja nuoleskella Tilaajille
87
Maskeja sekä Jylhältä että Sarmasteelta tilanneen huoltovarmuuskeskuksen Lounema pahoittelee virheitä – "Jälkipyykin pesu on sitten, kun on saatu akuutti tilanne hoidettua"
19
Euroryhmä lähestyi sopua koronatukipaketista – Euroryhmän puheenjohtaja: "Me olemme hyvin lähellä sopimusta"
13
Neljän viikon yhtämittainen kesäloma uhkaa jäädä haaveeksi – Hakemusruuhka voi laittaa Kelan lomajärjestelyt uusiksi
9
Järjestöt julkaisivat viralliset ompeluohjeet, joilla syntyy kasvomaski kotoa löytyvistä tarvikkeista – "Tämä on uusi kansalaistaito"
8
Kuoleman hiljainen kaupunki – New Yorkissa rekkoihin työnnetään kuolleita, liikkeet ovat kiinni ja lääkärit ihmettelevät tilannetta
7
Viinasen talousopit toisivat uuden tuhon – tie taloudellisen häiriön yli on tasoitettava kaikille Lukijalta
6
Pääministeri Marin Ylellä: Uudenmaan sulku loppuu todennäköisesti 19. huhtikuuta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

PS:n kannatus laskee jatkuvasti

Persujen vouhotukseen,yhtä ja samaa jankuttavat,hallituksen tytöt ovat oikealla asialla se näkyy kannatuksesta, Lue lisää...
Kansa kyllästynyt.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

10.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image