Oulu

Oulun seudulla otetaan käyttöön Suomen kattavin pyö­räi­li­jöi­den viitoitus- ja opas­tus­jär­jes­tel­mä – viit­tao­pas­teet kertovat jatkossa paljon aiempaa enemmän

Viittaopasteet asennetaan jatkossa aina kahdella pylväällä, jolloin voidaan merkittävästi vähentää viittaopasteiden vääntymistä väärään suuntaan. KUVA: Maiju Pohjanheimo
Oulu 2.8.2019 9:54 | Päivitetty 2.8.2019 9:58
Mirko Siikaluoma

1. kesäkuuta 2020 voimaan astuvan tieliikennelain mukainen pyöräilyn opastusjärjestelmä otetaan Oulun seudulla käyttöön kokeiluluvalla. Opastusjärjestelmä kattaa Oulun kaupungin lisäksi Lumijoen, Limingan, Kempeleen ja Muhoksen alueet. 

Osa uusista opasteista on jo asennettu, mutta viittojen mittavasta määrästä johtuen asennukset kestävät aina marraskuulle saakka.

Opastusjärjestelmä koostuu autoliikenteen tavoin suunnistus- ja etäisyystauluista sekä perinteisistä viittaopasteista. Suunnistustauluja asennetaan yhteensä 962 kappaletta, etäisyystauluja 192, paikannimikylttejä 33 sekä viittaopasteita yhteensä 2564 kappaletta.

Oulun kaupunki kertoo tiedotteessaan, että viittaopasteet asennetaan jatkossa aina kahdella pylväällä, jolloin voidaan merkittävästi vähentää viittaopasteiden vääntymistä väärään suuntaan.

Pyöräilyn suunnistustaulut ja etäisyystaulut ovat uusia tieliikennelain mukaisia opastusmerkkejä. 30–50 metriä ennen risteystä pystytettävät suunnistustauluihin kirjataanpaikannimien lisäksi nuolikuviot, kilometrimäärät sekä uusien, numeroitavien reittien reittitunnukset.

Suunnistustauluihin on tulossa myös uusia tunnuksia, kuten keskustan ympyränmallinen tunnus. Taulujen logiikka toimii samalla tavalla kuin autoliikenteen opastusmerkeissä.

Etäisyystauluja on määrä asentaa linjaosuuksille, jos kyseisen kohteen lähettyvillä ei ole suunnistustauluja.

Hanke toteutetaan kuntien, Oulun kaupungin ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen yhteishankkeena.

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (141)

Polkupyöräilijä on röyhkeydessään lähes murtomaahiihtäjään verrattavissa oleva mustasukkaisuudessaan omiin kulkuväyliin. Lienevät samaa porukkaa isoin osin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vielä kun mopoilijat oppisivat ajamaan siellä missä se on luvallista.. ja pysymään poissa pyöräteiltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kalliita rosteri pylväitä " vero rahoilla "laitettu pyörä teille .. eikö näille hippeille mikään riitä,,? vouhotusta sanon minä,.. .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hippi kuluttaa vanhuuden päivillä vain murto-osan verorahoista , verrattuna siihen isomahaiseen autoilijaan.
10% parannus hapenottokykyyn tarkoittaa 10:tä elinvoimaista lisävuotta .
Jos ihminen liikkuu koko elämänsä pelkästään autolla on ne 10 viimeistä vuotta sika kalliita veronmaksajille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen ihmetellyt tätä pyöräilijöiden piittaamattomuutta liikennesäännöistä ja sitä, ettei niistä ymmärretä edes ottaa selvää. Jos et tiedä, missä ja miten saat ajaa, jätä se pyörä kotiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun vihreässä kuplassa elävä kansanosa tajuaa ettei raha polje polkypyörällä, silloin tämä hulluus loppuu ja yksityisautoilun arvo ja kulkemisen helppous palautetaan. Siihen asti keskusta kuihtuu ja peltomarketit voi hyvin. Mut onhan meillä maailman kallein pyöräkellari sitä odottelemassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täällä on jo Suomen parhaat pyörätiet ja jokainen osaa kulkea ilman lisäkylttejä. Kaikki raha hidastetöyssyjen purkamiseen ja tuhottujen liikenneyhteyksien käyttöönpalauttamiseen. Muuten edessä on keskustan täydellinen kuihtuminen ja siinä ei virkattu kassi olalla katukahviloiden haikaileminen auta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oi, keskustako kuihtuu jos et saa autoa kymmenen metrin päähän liikkeestä. :( Kantsisko muuttaa vaikka johonkin pienempään kylään, jossa voisit kulkea autolla suoraan esson baarin parkkipaikalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oululainen elää vielä ajassa jolloin oli Esso olemassa. Koittakaa jo vihdoin tulla tähän päivään sieltä menneisyydestä.
P.S. Keksi jotain omaa joskus äläkä jankuta tuota niin kulunutta Esson baaria aina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen jo muuttanut ja niin on moni muukin. Vein firmat myös mukanani. Jos et tätä vielä ole käsittänyt mitä Oululle on tapahtumassa niin kannattaa avata silmät. Käyppäs katselemassa montako tyhjää liiketilaa on keskustassa. Syy on yksityisautoilun vaikeuttamisessa vaikka sitä ei haluta myöntää. Raha on polje fillarilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä juttu. Mutta miten ne saadaan pysymään ehjinä ja spray-sotkuista puhtaana?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiks nuo irtonaiset, yhdeltä kantilta kiinni olevat, ole vielä käännettävissä, jos ei niin sit hyvät,..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun kilpiä kerran laitetaan niin samalla laitta pyöräilijöille kärkikolmiot risteyskohtiin joissa pyöräilijllä on väistämisvelvollisuus. Fillaristit alkavat olemaan suosimisensa takia jo yli-ihmisiä ja kaikkeen etuoikeutettuja liikenteen seassa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pyöräilijällä on pääsääntöisesti aina väistämisvelvollisuus pyörätieltä ajoradalle tullessa. Poikkeuksen tässä tilanteessa tekee eteen kääntyvä auto, joka väistää, erotuksena suoraan ajavasta, jota pyöräilijä väistää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Monta muutakin sääntöä on missä pyöräilijän ei tarvitse autoa väistää. Koita nyt opiskella sieltä netistä jo vihdoin ne liikennesäännöt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja monta muutakin sääntöä on, missä autoilijan ei tarvitse pyörää väistää. Kuten jos autoilijalle palaa vihreät valot, tai pyöräilijällä on kärkikolmio tai stop-merkki, tai jos pyöräilijä syöksyy jalkakäytävältä polkien ajoradalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pyöräilijällä kuten autoilijallakin on aina varovaisuus-, ennakointi-, huolellisuus,- ja väistämisvelvollisuus, päin ei saa ajaa. Liikennesäännöt täydentävät näitä velvollisuuksia. Pyöräilijälle sopivat ohjesivut ovat hepo piste fi, sekä pyöräliikenne piste fi. Jälkimmäisestä valkenee muun muassa kevyenliikenteen väylille suunnitellut maksiminopeudet. Liikenteen maksiminopeus lähtee niin väylistä, ajoneuvosta, näkemäesteistä kuin keliolosuhteistakin. Ajoneuvo on kyettävä pysäyttämään turvallisesti missä tahansa tilanteessa siten, että mitään vaaraa ei synny.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (141)

Uutisvirta

23:08
HS: Huoltovarmuuskeskuksen varmuusvarastossa maaliskuun lopussa olleet suojaimet eivät olisi riittäneet edes yhdeksi päiväksi
22:37
Ranskassa koronakuolleita jo lähes 13 200, tehohoitopotilaiden määrä kuitenkin laskenut – Italiassa tartuntoja yli 147 500 ihmisellä
22:18
Pääsiäiskokko aiheutti hälytyksen rakennuspalosta Iissä
21:46
Kajaanilainen Eila Aavakare sairastui koronavirukseen ja toivoo kansalaisten suojaavan läheisiään tartunnoilta – "Tätä ei pidä vähätellä. Olemme kokeneet sen ja käyneet aivan rajalla" Tilaajille
20:30
Vjatsheslav Fandul oli 20 vuotta sitten sankari, jonka maalit takasivat Kärpille liiganousun – "Tiesin, mitä Kärpät ja nousu merkitsivät Oululle" Tilaajille
20:26
Vahvistettuja koronaviruskuolemia koko maailmassa jo 100 000 – USA:n Fauci: Rajoituksia ei pidä purkaa liian aikaisin tai tilanne voi pahentua entisestään
19:00
Nordea listaa yrityksille seitsemän käytännöllistä neuvoa koronan talousvaikutusten torjuntaan Kaupallinen yhteistyö
124
Maskeja sekä Jylhältä että Sarmasteelta tilanneen huoltovarmuuskeskuksen Lounema pahoittelee virheitä – "Jälkipyykin pesu on sitten, kun on saatu akuutti tilanne hoidettua"
57
Pääministeri Marin: HVK:n toimitusjohtaja ei nauti luottamustani – suojainsotkusta annettuun tietoon tyytymätön työministeri Haatainen pitää tiedotustilaisuuden kello 17
35
Suojainhankinnoista tehty kolme kantelua – Oikeuskansleri: "HVK:n selvitettävä tavarantoimittajien ja yhteistyökumppaneiden suhteessa ilmenneet epäselvyydet"
32
Euroryhmä lähestyi sopua koronatukipaketista – Euroryhmän puheenjohtaja: "Me olemme hyvin lähellä sopimusta"
31
Suomessa on todettu 164 uutta koronatartuntaa, Pohjois-Pohjanmaalla määrä kasvoi viidellä – OYSissa 11 koronapotilasta, joista kuusi tehohoidossa
22
Neljän viikon yhtämittainen kesäloma uhkaa jäädä haaveeksi – Hakemusruuhka voi laittaa Kelan lomajärjestelyt uusiksi
12
Järjestöt julkaisivat viralliset ompeluohjeet, joilla syntyy kasvomaski kotoa löytyvistä tarvikkeista – "Tämä on uusi kansalaistaito"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

PS:n kannatus laskee jatkuvasti

Johan nyt kaikki jotka katsoo Eduskunnan istuntoja, niin huomaa miten persujen edustajat haukkuvat kuin rakkikoirat tois... Lue lisää...
EIKÖ NE ITE HUOMAA

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

10.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image