Oulu

Oulun poliisi tutkii lokakuussa tapahtunutta murhaa – uhri on yhä kateissa, poliisi pyytää yleisöltä apua

Kaksi epäiltyä vangittiin maanantaina. Yksi mies vangittiin jo aiemmin ja poliisi epäilee, että samaan tekoon liittyy myös neljäs henkilö, joka on vangittuna toiseen rikosasiaan liittyen. KUVA: Essi Puuri
Oulu 3.12.2018 16:41
Heidi Peltonen

Oulun poliisi tutkii Oulussa lokakuussa tehtyä epäiltyä henkirikosta murhana, tiedottaa poliisi. Poliisin mukaan teko on tehty lauantain ja sunnuntain välisenä yönä 7. lokakuuta.

Rikoksen esitutkinnassa on käynyt ilmi, että uhria on kuljetettu yöllä kello kolmen jälkeen Tuirasta Oulun koillisosiin maasto- tai soramonttualueelle, jossa henkirikos on tehty. Poliisin mukaan uhria on kuljetettu tumman värisellä Audi A6-henkilöautolla.

Poliisin mukaan epäilty henkirikos tuli ilmi tutkittaessa ilmoitusta kadonneesta henkilöstä. Ilmoitus kadonneesta tehtiin marraskuun alussa. 

Poliisi epäilee, että uhrin ruumis on kätketty teon jälkeen. Vainajan löytämiseksi on tehty maastoetsintöjä ja etsintöjä jatketaan lähitulevaisuudessa.

Tapauksen tutkinnan edetessä tuli ilmi seikkoja, joiden vuoksi  poliisi tutkii asiaa murhana. Esitutkinnassa tuli ilmi, että teko on ollut etukäteen suunniteltu.

Poliisi kertoo, että Oulun käräjäoikeus on vanginnut tänään maanantaina kaksi oululaista miestä epäiltynä osallisuudesta murhaan. Yksi mies on vangittu jo aiemmin samaan rikoskokonaisuuteen liittyen. Poliisi epäilee, että tekoon liittyy myös neljäs henkilö. Hänet on aiemmin vangittu toiseen rikosasiaan liittyen. 

Kaikki epäillyt ovat nuorehkoja oululaisia miehiä. Poliisi kertoo, että heillä kaikilla on aikaisempaa rikoshistoriaa. Tapaus ei liity järjestäytyneeseen rikollisuuteen. 

Poliisin mukaan rikoksen motiivista on jo käsitys, mutta motiivia tai teon yksityiskohtia ei kerrota tässä vaiheessa julkisuuteen tutkinnan turvaamiseksi. 

Yleisöltä pyydetään apua rikoksen selvittämiseksi. Ihmisiä pyydetään ilmoittamaan mahdolliset havainnot joko puhelimitse vihjenumeroon 0295 416 194 tai sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.oulu@poliisi.fi

Poliisi kertoo, ettei sillä tässä vaiheessa ole asiasta enempää tiedotettavaa.

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia luoteistuuli on voimakasta aamuyöllä, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli muuttuu huonoksi illasta alkaen Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image