Oulu

Oulun poliisi tutkii lokakuussa tapahtunutta murhaa – uhri on yhä kateissa, poliisi pyytää yleisöltä apua

Kaksi epäiltyä vangittiin maanantaina. Yksi mies vangittiin jo aiemmin ja poliisi epäilee, että samaan tekoon liittyy myös neljäs henkilö, joka on vangittuna toiseen rikosasiaan liittyen. KUVA: Essi Puuri
Oulu 3.12.2018 16:41
Heidi Peltonen

Oulun poliisi tutkii Oulussa lokakuussa tehtyä epäiltyä henkirikosta murhana, tiedottaa poliisi. Poliisin mukaan teko on tehty lauantain ja sunnuntain välisenä yönä 7. lokakuuta.

Rikoksen esitutkinnassa on käynyt ilmi, että uhria on kuljetettu yöllä kello kolmen jälkeen Tuirasta Oulun koillisosiin maasto- tai soramonttualueelle, jossa henkirikos on tehty. Poliisin mukaan uhria on kuljetettu tumman värisellä Audi A6-henkilöautolla.

Poliisin mukaan epäilty henkirikos tuli ilmi tutkittaessa ilmoitusta kadonneesta henkilöstä. Ilmoitus kadonneesta tehtiin marraskuun alussa. 

Poliisi epäilee, että uhrin ruumis on kätketty teon jälkeen. Vainajan löytämiseksi on tehty maastoetsintöjä ja etsintöjä jatketaan lähitulevaisuudessa.

Tapauksen tutkinnan edetessä tuli ilmi seikkoja, joiden vuoksi  poliisi tutkii asiaa murhana. Esitutkinnassa tuli ilmi, että teko on ollut etukäteen suunniteltu.

Poliisi kertoo, että Oulun käräjäoikeus on vanginnut tänään maanantaina kaksi oululaista miestä epäiltynä osallisuudesta murhaan. Yksi mies on vangittu jo aiemmin samaan rikoskokonaisuuteen liittyen. Poliisi epäilee, että tekoon liittyy myös neljäs henkilö. Hänet on aiemmin vangittu toiseen rikosasiaan liittyen. 

Kaikki epäillyt ovat nuorehkoja oululaisia miehiä. Poliisi kertoo, että heillä kaikilla on aikaisempaa rikoshistoriaa. Tapaus ei liity järjestäytyneeseen rikollisuuteen. 

Poliisin mukaan rikoksen motiivista on jo käsitys, mutta motiivia tai teon yksityiskohtia ei kerrota tässä vaiheessa julkisuuteen tutkinnan turvaamiseksi. 

Yleisöltä pyydetään apua rikoksen selvittämiseksi. Ihmisiä pyydetään ilmoittamaan mahdolliset havainnot joko puhelimitse vihjenumeroon 0295 416 194 tai sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.oulu@poliisi.fi

Poliisi kertoo, ettei sillä tässä vaiheessa ole asiasta enempää tiedotettavaa.

MAINOS

Uutisvirta

18:04
Euroopan kestävin kulttuuripääkaupunki -hanke starttaa Rotuaarilla – tarkoituksena tarjota testialusta ympäristöystävällisille keksinnöille
18:00
Rovaniemeläisen mökin pihalta löytyy viikatemies jos toinenkin – taiteilijalta kysytään nyt vinkkejä betonihaamujen tekoon: "Olen vienyt perinteiset puutarhatontut uudelle tasolle" Tilaajille
17:59
Putinin kehumasta kaasuputkihankkeesta vakuutetaan: kaasua virtaa heti vuodenvaihteessa – Itämeren pyöriäinen estää työt nyt Ruotsissa
17:48
Oululaissiskokset maistelivat Oulun kansainvälisillä suurmarkkinoilla kengurun- ja kamelinlihaa – "Tässä on ihan omanlainen jännä sävähdys, jota en ole maistanut missään muualla"
16:35
Aapo Rautiosta tulee Thunderbolt, kun hän henkihieverissä ja hikipäissään aikoo antaa lavalla 120 prosenttia itsestään
16:15
Maakuntaliitot vaativat EU:n aluekehitysrahoja kokonaisuudessaan Itä- ja Pohjois-Suomeen – "EU-rahoituksen merkitys korostuu idässä ja pohjoisessa"
16:09
EU-jäsenyys hyödyttänyt Suomen taloutta – eurolla ollut kaksijakoinen vaikutus, mutta vain Ruotsiin vertaaminen "vajavaista"
101
"Jos on huono marjavuosi, niin se on Arinan syy" – Kari Juntunen on päivätyönsä ohella Osuuskauppa Arinan hallituksen varapuheenjohtaja, joka kummastelee Arinan saaman kritiikin määrää
81
Oulun Allas Sea Poolin aikataulua jatkettiin vuodella – nyt merikylpylän arvioidaan avautuvan keväällä 2021
55
Ouluun halutaan rakentaa maailman pohjoisin mallastamo, hankkeelle haetaan rahoittajia: "Tarvitaan paikallista mallasta, paikallista humalaa ja paikallista hiivaa"
49
EU-jäsenyys hyödyttänyt Suomen taloutta – eurolla ollut ensin myönteinen, sitten kielteinen vaikutus
47
Analyysi: Putin sysäsi asevarustelun yksin amerikkalaisten syyksi – eikä eurooppalaisten huoli venäläisten kansalaisoikeuksista saa vastakaikua
44
Karhujahdin ikävä päätös Kannuksessa: Loukkaantunut karhu raateli metsästäjää, koirat hyökkäsivät pedon kimppuun
29
Sykkelit saadaan viimein käyttöön ensi viikolla, viimeiset kaupunkipyörät asennetaan paikoilleen viikonlopun aikana

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työssä käyvät, tykkäätkö työstäsi?

En tykkää. Eikä se johdu työpaikasta tai sen huonosta ilmapiiristä. Työnteko ei vain kiinnosta. Raha ainoa motivaattori ... Lue lisää...
Patonki

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image