Oulu

Oulun legendaarinen Sarkka vaihtoi omistajaa, Zakuskan konsepti menee uusiksi – ”Sarkka jatkuu samanlaisena”

Sarkan uusi ravintoloitsija on Markku Vaaramo. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Oulu 4.6.2019 15:04
Heikki Uusitalo

Oulun pitkäaikaisin ravintola on Hallituskadulla sijaitseva Sarkka, jonka toiminta on jatkunut 1940-luvun alusta saakka yhtäjaksoisesti. Nyt legendaarinen ravintola on vaihtanut omistajaa.

Lehtosaaren suvun omistamaa ravintolaa on johtanut vuodesta 1974 asti Aino Lehtosaari. Uusi omistaja on Markku Vaaramo, jolla on entuudestaan Muhoksella Pub Puute. Vaaramon Sarkka Ravintolat Oy otti viime viikonloppuna vetovastuun Sarkasta. 

– Erittäin suuri vastuu, minkä tässä ottaa hallintaansa, että pystyy jatkamaan tätä historiaa eikä tuhoa sitä. Haluan nimenomaan jatkaa sitä hyvää työtä, mitä Aino Lehtosaari on tehnyt, Vaaramo kertoo Kalevalle. 

Vaaramo uskoo, että Sarkan pitkän tarinan salaisuus on siinä, että sen toiminnassa ei ole poukkoiltu mihinkään suuntaan. Ravintolaan ovat voineet tulla kaikenlaiset henkilöt. 

– Ihmiset saavat olla täällä rauhassa omia itsejään. 

Kansanravintolana tunnettu Sarkka ei joudu uuden omistajan käsissä isojen muutosten kouriin. 

– Sarkka jatkuu samanlaisena. Pyritään entisestään vain kansanravintolamaisuutta tuomaan esille. 

Pieniä viilauksia on kuitenkin luvassa. Syksymmällä baaritiski uusitaan nykyaikaisemmaksi. Tämä mahdollistaa entistä nopeamman palvelun ja laajemman tuotevalikoiman. 

Perinteiset ruoat pysyvät edelleen Sarkan valikoimassa, mutta niiden rinnalle tulee myös uusia vaihtoehtoja kuten burgereita ja sormiruokaa. 

– Säilytämme perinteet, mutta tuomme rinnalle vaihtoehtoja. 

Hallituskadulla sijaitsevan Sarkan toiminta on jatkunut 1940-luvun alusta saakka yhtäjaksoisesti. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen

Ohjelmapuoli rakentuu karaoken ja ajanvietepelien varaan. 

Paikan historiaa uusi yrittäjä aikoo tuoda entistä enemmän esille muun muassa sosiaalisen median avulla. 

Vanha henkilökunta jatkaa asiakkaiden palvelemista myös uuden omistajan alaisuudessa. 

Baari on auki joka päivä kuten ennenkin. Ovet avataan aamuisin kello 9. 

Kauppaan kuului myös Sarkan vieressä sijaitseva venäläinen ravintola Zakuska. Sen konsepti menee uusiksi.

Vanhassa Zakuskassa on aikaa ruokailla 15. kesäkuuta saakka. Tämän jälkeen paikka sulkeutuu ja avautuu uudella konseptilla ja nimellä todennäköisesti syksyllä. 

– Siihen tulee toisenlainen liikeidea, joka kulkee paremmin Sarkan kanssa käsi kädessä. Haluamme, että molemmat liikeideat tukevat toinen toistaan. Nyt ne ovat ehkä liian kaukana toisistaan, Vaaramo pohtii.

Minkälaisia muistoja sinulla on Sarkasta ja Zakuskasta? Kerro alla olevaan kommenttilaatikkoon.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (103)

Onhan mulla muisto parinkymmenen vuoden takaa.Lauloin karaokea.Pitäispä joskus piipahtaa uudestaan jos niillä kulmilla liikun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivon todella, että monivuotista, jopa lapsuuden kaveriani, Ainoa kunnioitetaan ja vaalitaan perinteitä. Olen käynyt Sarkassa säännöllisesti vuodesta 1964 saakka, mitä nyt olin töissä Helsingissä vuodet 1972-1975 ja silloinkin aina lomilla ollessa asuin Sarkassa, suunnilleen. Olen päällikkönä ollessasi käynyt siellä muutaman kerran ja hyväksi havainnut toimintasi. Älä käsitä väärin: en ole mikään arvostelija ja sinä hoidat paikkaasi kuten tahdot. Sanon vain mielipiteeni, ja toistaiseksi olet mielestäni hoitanut hommat kiitettävästi. En ole myöskään mikään Sarkan kuningas asiakaspiireissä, ainoastaan monivuotinen uskollinen kävijä. Kiitos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

työntekijöitä,vaikka ei toki näissä "uusissakaan"ole mitään valittamista,
mutta portsarin vois tosiaakin vaihtaa!
Ja miettiä sen uuden pitäjän se tiski homma uusiksi,
ja BURGERIT voi hyvää päivää,niitähän on jo joka nurkalla,
einiitä sarkkaan kaivata,tehköön vaikka asiakakaskyselyn siitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Särkkä tuli tutuksi silloin 60 luvulla,olin töissä siinä aivan lähistöllä, muistissa on ainakin hyvä ruoka seisovasta pöydästä !!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

70-luvulla Kärppien bingo oli Isokadun ja Asemakadun kulmauksessa.Voitot otettiin kahvina ja kaikki myytiin Sarkan henkilökunnalle 5 mk/paketti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Elämäni eka Rafla, missä kulettiin. Isolla porukalla oltiin liikenteessä. Mika, Janne, Esa, Pena, Jari, Jone, Keksa, Outi, Tiiu, Eeva, Pikku-Make, Pekka, Mari, Rape ja Nätti-Matti, Iska, Riku j a Taina jne. Portsarina oli Kaikkien tykkäämä ja Komea Tummakutrinen Eero. Tosi Mukava Mies oli. Vuonna 1976 eka kerrat Sarkassa. Ölistiin, mölistiin ja tanssaheltiinkin. 😊. Mukavat Muistot sieltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai menee Zakuska nimeään myöten uusiksi, onko venäläinen ravintola uudelle omistajalle liikaa? Zakuska on muuten Oulun vanhin etninen ravintola, joten toivoisi että se myös pysyisi venäläisenä ravintolana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tottakai tämä on ihan silkkaa russofobiaa. Ihan samalla tavalla kuin kiinalaisen ravintolan muuttaminen olisi vain uuden omistajan kiinalaisvihamielisyyttä. Rasisteja kaikki, jotka kehtaavat muuttaa mitään!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä että jotain tapahtuu ennen kuin hiipuu pois. Toivottavasti perinne jatkuu uudistettunakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kävin 30v tauon jälkeen siellä ja hyvä tunnelma oli!!! Valoisemmaksi vähän saa laittaa ja ravintolan puolella NOPEAMPI palvelu!!!! Liian kauan menee ruuan odottelussa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mukava paikka ja henkilökunta on huippua. Ystävällinen ja leppoisa tunnelma; asiakkaan itsensä käytöksestähän se johtuu onko paikan tunnelmassa korjattavaa. Muistan ajat kun mm. Jamppa Tuominen kitaransa säestyksellä veti täysiä lauluiltoja. Vaan sitten kun Jamppa levytti muutaman Aamu toi, ilta vei -hitin niin Sarkka oli hänelle jo turhan pieni estradi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keväällä -89 mentiin koko yön kestäneiden akateemisten juhlien jälkeen suoraan Sarkkaan heti sen avauduttua. Miehillä frakit ja ja naisilla iltapuvut. Kantajengi katseli vähän kummissaan, mutta meininki oli oikein mukava. Muistan että yksi heppu nukkui frakkeineen penkillä kenenkään häiritsemättä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olemme kavereiden kanssa löyneet vetoa siitä milloin Zakuska sulkeutuu lopullisesti. Paikka on kuin muinaselta venäjältä, jossa tietty tyyli säilyy vallankumouksista ja maailman menosta piittaamatta. Sillä käyminen oli matkustamista ajassa. Ruoka oli hyvää, mutta yhtä hyvää Saslikia saa jo kyllä Oulusta muuallakin ja halvemmalla. Taitaa olla markkinat puhuneet ja on aika hyvästellä vanha. Samalla paikalla voisi kyllä olla venäläinen taikka vaikkapa Georgialainen paikka, mutta uudella otteella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On ihan hyvä mesta,käydä pikaisesti oluella ja nähdä tuttujakin silloin tällöin.Hinnat on mielestä vähän korkeat sen aikaiseen baari sisustukseen on kuitenki nätin matkan kävelyn pääsä torilta..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (103)

Uutisvirta

137
Katri Kulmuni nousee valtiovarainministeriksi – "Haluamme saada pääministeri- ja valtiovarainministeri-akselin toimimaan"
75
Jopa 100 000 työntekijää aloitti lakon, Pohjois-Suomesta mukana useita isoja työnantajia – Teollisuusliiton Aalto ei niele puheita suhdanteiden heikkenemisestä
65
SDP:n yllätysveto: Eronnut Sirpa Paatero palaa kuntaministeriksi – omistajaohjaus siirtyy Tytti Tuppuraiselle, Antti Rinteestä varapuhemies
46
Katri Kulmuni: Hallituspuolueiden edustajien Twitter-miekkailun pitää loppua
31
Linnanmaan uuden pääpaloaseman rakentaminen alkaa ensi kesänä – Raksilaan uusi paloasema vuonna 2023
25
Lähes 2 000 taloutta oli ilman sähköä Oulussa sunnuntai-iltana
24
Analyysi: Kulmunille vihdoin hallituksen kakkosnyrkki – nyt on uuden sukupolven punamullalla näytön paikka

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

9.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image