Oulu

Oulun legendaarinen Sarkka vaihtoi omistajaa, Zakuskan konsepti menee uusiksi – ”Sarkka jatkuu samanlaisena”

Sarkan uusi ravintoloitsija on Markku Vaaramo. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Oulu 4.6.2019 15:04
Heikki Uusitalo

Oulun pitkäaikaisin ravintola on Hallituskadulla sijaitseva Sarkka, jonka toiminta on jatkunut 1940-luvun alusta saakka yhtäjaksoisesti. Nyt legendaarinen ravintola on vaihtanut omistajaa.

Lehtosaaren suvun omistamaa ravintolaa on johtanut vuodesta 1974 asti Aino Lehtosaari. Uusi omistaja on Markku Vaaramo, jolla on entuudestaan Muhoksella Pub Puute. Vaaramon Sarkka Ravintolat Oy otti viime viikonloppuna vetovastuun Sarkasta. 

– Erittäin suuri vastuu, minkä tässä ottaa hallintaansa, että pystyy jatkamaan tätä historiaa eikä tuhoa sitä. Haluan nimenomaan jatkaa sitä hyvää työtä, mitä Aino Lehtosaari on tehnyt, Vaaramo kertoo Kalevalle. 

Vaaramo uskoo, että Sarkan pitkän tarinan salaisuus on siinä, että sen toiminnassa ei ole poukkoiltu mihinkään suuntaan. Ravintolaan ovat voineet tulla kaikenlaiset henkilöt. 

– Ihmiset saavat olla täällä rauhassa omia itsejään. 

Kansanravintolana tunnettu Sarkka ei joudu uuden omistajan käsissä isojen muutosten kouriin. 

– Sarkka jatkuu samanlaisena. Pyritään entisestään vain kansanravintolamaisuutta tuomaan esille. 

Pieniä viilauksia on kuitenkin luvassa. Syksymmällä baaritiski uusitaan nykyaikaisemmaksi. Tämä mahdollistaa entistä nopeamman palvelun ja laajemman tuotevalikoiman. 

Perinteiset ruoat pysyvät edelleen Sarkan valikoimassa, mutta niiden rinnalle tulee myös uusia vaihtoehtoja kuten burgereita ja sormiruokaa. 

– Säilytämme perinteet, mutta tuomme rinnalle vaihtoehtoja. 

Hallituskadulla sijaitsevan Sarkan toiminta on jatkunut 1940-luvun alusta saakka yhtäjaksoisesti. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen

Ohjelmapuoli rakentuu karaoken ja ajanvietepelien varaan. 

Paikan historiaa uusi yrittäjä aikoo tuoda entistä enemmän esille muun muassa sosiaalisen median avulla. 

Vanha henkilökunta jatkaa asiakkaiden palvelemista myös uuden omistajan alaisuudessa. 

Baari on auki joka päivä kuten ennenkin. Ovet avataan aamuisin kello 9. 

Kauppaan kuului myös Sarkan vieressä sijaitseva venäläinen ravintola Zakuska. Sen konsepti menee uusiksi.

Vanhassa Zakuskassa on aikaa ruokailla 15. kesäkuuta saakka. Tämän jälkeen paikka sulkeutuu ja avautuu uudella konseptilla ja nimellä todennäköisesti syksyllä. 

– Siihen tulee toisenlainen liikeidea, joka kulkee paremmin Sarkan kanssa käsi kädessä. Haluamme, että molemmat liikeideat tukevat toinen toistaan. Nyt ne ovat ehkä liian kaukana toisistaan, Vaaramo pohtii.

Minkälaisia muistoja sinulla on Sarkasta ja Zakuskasta? Kerro alla olevaan kommenttilaatikkoon.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (101)

työntekijöitä,vaikka ei toki näissä "uusissakaan"ole mitään valittamista,
mutta portsarin vois tosiaakin vaihtaa!
Ja miettiä sen uuden pitäjän se tiski homma uusiksi,
ja BURGERIT voi hyvää päivää,niitähän on jo joka nurkalla,
einiitä sarkkaan kaivata,tehköön vaikka asiakakaskyselyn siitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Särkkä tuli tutuksi silloin 60 luvulla,olin töissä siinä aivan lähistöllä, muistissa on ainakin hyvä ruoka seisovasta pöydästä !!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

70-luvulla Kärppien bingo oli Isokadun ja Asemakadun kulmauksessa.Voitot otettiin kahvina ja kaikki myytiin Sarkan henkilökunnalle 5 mk/paketti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Elämäni eka Rafla, missä kulettiin. Isolla porukalla oltiin liikenteessä. Mika, Janne, Esa, Pena, Jari, Jone, Keksa, Outi, Tiiu, Eeva, Pikku-Make, Pekka, Mari, Rape ja Nätti-Matti, Iska, Riku j a Taina jne. Portsarina oli Kaikkien tykkäämä ja Komea Tummakutrinen Eero. Tosi Mukava Mies oli. Vuonna 1976 eka kerrat Sarkassa. Ölistiin, mölistiin ja tanssaheltiinkin. 😊. Mukavat Muistot sieltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai menee Zakuska nimeään myöten uusiksi, onko venäläinen ravintola uudelle omistajalle liikaa? Zakuska on muuten Oulun vanhin etninen ravintola, joten toivoisi että se myös pysyisi venäläisenä ravintolana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tottakai tämä on ihan silkkaa russofobiaa. Ihan samalla tavalla kuin kiinalaisen ravintolan muuttaminen olisi vain uuden omistajan kiinalaisvihamielisyyttä. Rasisteja kaikki, jotka kehtaavat muuttaa mitään!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä että jotain tapahtuu ennen kuin hiipuu pois. Toivottavasti perinne jatkuu uudistettunakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kävin 30v tauon jälkeen siellä ja hyvä tunnelma oli!!! Valoisemmaksi vähän saa laittaa ja ravintolan puolella NOPEAMPI palvelu!!!! Liian kauan menee ruuan odottelussa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mukava paikka ja henkilökunta on huippua. Ystävällinen ja leppoisa tunnelma; asiakkaan itsensä käytöksestähän se johtuu onko paikan tunnelmassa korjattavaa. Muistan ajat kun mm. Jamppa Tuominen kitaransa säestyksellä veti täysiä lauluiltoja. Vaan sitten kun Jamppa levytti muutaman Aamu toi, ilta vei -hitin niin Sarkka oli hänelle jo turhan pieni estradi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keväällä -89 mentiin koko yön kestäneiden akateemisten juhlien jälkeen suoraan Sarkkaan heti sen avauduttua. Miehillä frakit ja ja naisilla iltapuvut. Kantajengi katseli vähän kummissaan, mutta meininki oli oikein mukava. Muistan että yksi heppu nukkui frakkeineen penkillä kenenkään häiritsemättä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olemme kavereiden kanssa löyneet vetoa siitä milloin Zakuska sulkeutuu lopullisesti. Paikka on kuin muinaselta venäjältä, jossa tietty tyyli säilyy vallankumouksista ja maailman menosta piittaamatta. Sillä käyminen oli matkustamista ajassa. Ruoka oli hyvää, mutta yhtä hyvää Saslikia saa jo kyllä Oulusta muuallakin ja halvemmalla. Taitaa olla markkinat puhuneet ja on aika hyvästellä vanha. Samalla paikalla voisi kyllä olla venäläinen taikka vaikkapa Georgialainen paikka, mutta uudella otteella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On ihan hyvä mesta,käydä pikaisesti oluella ja nähdä tuttujakin silloin tällöin.Hinnat on mielestä vähän korkeat sen aikaiseen baari sisustukseen on kuitenki nätin matkan kävelyn pääsä torilta..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sarjan pyöreän pöydän ansiosta aivojumit katosivat ja väitöskirja sai tuulta siipiensä alle. Mahtava autenttinen paikka ja ne ihmiset tarinoineen....olen monesti ajatellut kirjan tekoa paikasta ja sen persoonista.
Onnea uudelle yrittäjälle -- tulen käymään vastakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (101)

Uutisvirta

20:57
EU-maat keskeyttävät aseiden viennin Turkkiin – Ulkoministeri Haavisto: "Humanitaarinen kriisi on käsillä"
20:16
Charles Michel Kesärannassa: Konkreettiset keinot hiilineutraalin EU:n saavuttamiseksi on tuotava esille
19:53
Asutusta lähestyvät sudet huolestuttavat Limingassa – normaalisti yöllä liikkuva eläin on nähty jopa bussia odottavien koululaisten lähellä Tilaajille
19:52
Vain Teemu Pukin kuorsaus voi viedä Huuhkajien maalivahdin yöunet: Paineet ovat etuoikeus, Lukas Hradecký sanoo
18:46
Raahelaisperheen tragedian karuja taustoja käytiin läpi oikeudessa – ”Sen jälkeen hän ei ollut enää veli meille” Tilaajille
18:32
Huuhkajat kohtaa Armenian karvaan tappion jälkeen – peliin lähdetään itsevarmuudella: "Yritetään heti aloittaa maalilla"
18:15
Mielenosoitus kärjistyi Helsingin lähetystöalueella: Turkin suurlähetystön rakennusta heiteltiin kivillä, yksi otettiin kiinni
69
Tarjoilijoista on pulaa Oulussakin – jopa nuoret alan työttömät epäilevät oman työkyvyn riittävyyttä raskaassa ammatissa
40
Pyhäjoen ydinvoimalan generaattorin valmistus alkoi Japanissa
32
Oulun satsattava joukkoliikenteeseen – kysymys on yleishyödyllisestä palvelusta, linjat on hoidettava olipa se taloudellisesti kannattavaa tai ei Lukijalta
32
Metsästäjä nousi tielle pysähtyneestä autosta ja ampui koppelon Savukoskella – haulikko ja saalis takavarikoitiin
27
Oulun Seudun Sähkön ja Oulun Sähkönmyynnin asiakkaille soitettu huijaussoittoja – kerrottu virheellisesti sähkönmyynnin loppumisesta tai hintojen korotuksista
24
Maailmanmestari Tero Pitkämäki lopettaa uransa, paluu huipulle jäi kiinni jaloista – ”Nyt on tyhjä olo”
21
Kansallismielisen Laki ja oikeus -puolueen johtaja Jaroslaw Kaczynski julistautui vaalivoittajaksi Puolassa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on paikoin huono Keski-Lapissa, Pohjois-Lapissa ja Lapin itäosassa sekä Kuusamon kunnassa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu yöllä paikoin huonoksi maan eteläosassa tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

takuueläke

Takuueläke on heille joita ei työnteko ole huvittanut.Vapaa matkustajia kyllä riittää. Lue lisää...
Löpö

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

14.10.

Fingerpori

14.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image