Oulu

Oulun legendaarinen Sarkka vaihtoi omistajaa, Zakuskan konsepti menee uusiksi – ”Sarkka jatkuu samanlaisena”

Sarkan uusi ravintoloitsija on Markku Vaaramo. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Oulu 4.6.2019 15:04
Heikki Uusitalo

Oulun pitkäaikaisin ravintola on Hallituskadulla sijaitseva Sarkka, jonka toiminta on jatkunut 1940-luvun alusta saakka yhtäjaksoisesti. Nyt legendaarinen ravintola on vaihtanut omistajaa.

Lehtosaaren suvun omistamaa ravintolaa on johtanut vuodesta 1974 asti Aino Lehtosaari. Uusi omistaja on Markku Vaaramo, jolla on entuudestaan Muhoksella Pub Puute. Vaaramon Sarkka Ravintolat Oy otti viime viikonloppuna vetovastuun Sarkasta. 

– Erittäin suuri vastuu, minkä tässä ottaa hallintaansa, että pystyy jatkamaan tätä historiaa eikä tuhoa sitä. Haluan nimenomaan jatkaa sitä hyvää työtä, mitä Aino Lehtosaari on tehnyt, Vaaramo kertoo Kalevalle. 

Vaaramo uskoo, että Sarkan pitkän tarinan salaisuus on siinä, että sen toiminnassa ei ole poukkoiltu mihinkään suuntaan. Ravintolaan ovat voineet tulla kaikenlaiset henkilöt. 

– Ihmiset saavat olla täällä rauhassa omia itsejään. 

Kansanravintolana tunnettu Sarkka ei joudu uuden omistajan käsissä isojen muutosten kouriin. 

– Sarkka jatkuu samanlaisena. Pyritään entisestään vain kansanravintolamaisuutta tuomaan esille. 

Pieniä viilauksia on kuitenkin luvassa. Syksymmällä baaritiski uusitaan nykyaikaisemmaksi. Tämä mahdollistaa entistä nopeamman palvelun ja laajemman tuotevalikoiman. 

Perinteiset ruoat pysyvät edelleen Sarkan valikoimassa, mutta niiden rinnalle tulee myös uusia vaihtoehtoja kuten burgereita ja sormiruokaa. 

– Säilytämme perinteet, mutta tuomme rinnalle vaihtoehtoja. 

Hallituskadulla sijaitsevan Sarkan toiminta on jatkunut 1940-luvun alusta saakka yhtäjaksoisesti. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen

Ohjelmapuoli rakentuu karaoken ja ajanvietepelien varaan. 

Paikan historiaa uusi yrittäjä aikoo tuoda entistä enemmän esille muun muassa sosiaalisen median avulla. 

Vanha henkilökunta jatkaa asiakkaiden palvelemista myös uuden omistajan alaisuudessa. 

Baari on auki joka päivä kuten ennenkin. Ovet avataan aamuisin kello 9. 

Kauppaan kuului myös Sarkan vieressä sijaitseva venäläinen ravintola Zakuska. Sen konsepti menee uusiksi.

Vanhassa Zakuskassa on aikaa ruokailla 15. kesäkuuta saakka. Tämän jälkeen paikka sulkeutuu ja avautuu uudella konseptilla ja nimellä todennäköisesti syksyllä. 

– Siihen tulee toisenlainen liikeidea, joka kulkee paremmin Sarkan kanssa käsi kädessä. Haluamme, että molemmat liikeideat tukevat toinen toistaan. Nyt ne ovat ehkä liian kaukana toisistaan, Vaaramo pohtii.

Minkälaisia muistoja sinulla on Sarkasta ja Zakuskasta? Kerro alla olevaan kommenttilaatikkoon.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (101)

työntekijöitä,vaikka ei toki näissä "uusissakaan"ole mitään valittamista,
mutta portsarin vois tosiaakin vaihtaa!
Ja miettiä sen uuden pitäjän se tiski homma uusiksi,
ja BURGERIT voi hyvää päivää,niitähän on jo joka nurkalla,
einiitä sarkkaan kaivata,tehköön vaikka asiakakaskyselyn siitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Särkkä tuli tutuksi silloin 60 luvulla,olin töissä siinä aivan lähistöllä, muistissa on ainakin hyvä ruoka seisovasta pöydästä !!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

70-luvulla Kärppien bingo oli Isokadun ja Asemakadun kulmauksessa.Voitot otettiin kahvina ja kaikki myytiin Sarkan henkilökunnalle 5 mk/paketti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Elämäni eka Rafla, missä kulettiin. Isolla porukalla oltiin liikenteessä. Mika, Janne, Esa, Pena, Jari, Jone, Keksa, Outi, Tiiu, Eeva, Pikku-Make, Pekka, Mari, Rape ja Nätti-Matti, Iska, Riku j a Taina jne. Portsarina oli Kaikkien tykkäämä ja Komea Tummakutrinen Eero. Tosi Mukava Mies oli. Vuonna 1976 eka kerrat Sarkassa. Ölistiin, mölistiin ja tanssaheltiinkin. 😊. Mukavat Muistot sieltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai menee Zakuska nimeään myöten uusiksi, onko venäläinen ravintola uudelle omistajalle liikaa? Zakuska on muuten Oulun vanhin etninen ravintola, joten toivoisi että se myös pysyisi venäläisenä ravintolana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tottakai tämä on ihan silkkaa russofobiaa. Ihan samalla tavalla kuin kiinalaisen ravintolan muuttaminen olisi vain uuden omistajan kiinalaisvihamielisyyttä. Rasisteja kaikki, jotka kehtaavat muuttaa mitään!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä että jotain tapahtuu ennen kuin hiipuu pois. Toivottavasti perinne jatkuu uudistettunakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kävin 30v tauon jälkeen siellä ja hyvä tunnelma oli!!! Valoisemmaksi vähän saa laittaa ja ravintolan puolella NOPEAMPI palvelu!!!! Liian kauan menee ruuan odottelussa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mukava paikka ja henkilökunta on huippua. Ystävällinen ja leppoisa tunnelma; asiakkaan itsensä käytöksestähän se johtuu onko paikan tunnelmassa korjattavaa. Muistan ajat kun mm. Jamppa Tuominen kitaransa säestyksellä veti täysiä lauluiltoja. Vaan sitten kun Jamppa levytti muutaman Aamu toi, ilta vei -hitin niin Sarkka oli hänelle jo turhan pieni estradi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keväällä -89 mentiin koko yön kestäneiden akateemisten juhlien jälkeen suoraan Sarkkaan heti sen avauduttua. Miehillä frakit ja ja naisilla iltapuvut. Kantajengi katseli vähän kummissaan, mutta meininki oli oikein mukava. Muistan että yksi heppu nukkui frakkeineen penkillä kenenkään häiritsemättä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olemme kavereiden kanssa löyneet vetoa siitä milloin Zakuska sulkeutuu lopullisesti. Paikka on kuin muinaselta venäjältä, jossa tietty tyyli säilyy vallankumouksista ja maailman menosta piittaamatta. Sillä käyminen oli matkustamista ajassa. Ruoka oli hyvää, mutta yhtä hyvää Saslikia saa jo kyllä Oulusta muuallakin ja halvemmalla. Taitaa olla markkinat puhuneet ja on aika hyvästellä vanha. Samalla paikalla voisi kyllä olla venäläinen taikka vaikkapa Georgialainen paikka, mutta uudella otteella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On ihan hyvä mesta,käydä pikaisesti oluella ja nähdä tuttujakin silloin tällöin.Hinnat on mielestä vähän korkeat sen aikaiseen baari sisustukseen on kuitenki nätin matkan kävelyn pääsä torilta..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sarjan pyöreän pöydän ansiosta aivojumit katosivat ja väitöskirja sai tuulta siipiensä alle. Mahtava autenttinen paikka ja ne ihmiset tarinoineen....olen monesti ajatellut kirjan tekoa paikasta ja sen persoonista.
Onnea uudelle yrittäjälle -- tulen käymään vastakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (101)

Uutisvirta

18:04
Euroopan kestävin kulttuuripääkaupunki -hanke starttaa Rotuaarilla – tarkoituksena tarjota testialusta ympäristöystävällisille keksinnöille
18:00
Rovaniemeläisen mökin pihalta löytyy viikatemies jos toinenkin – taiteilijalta kysytään nyt vinkkejä betonihaamujen tekoon: "Olen vienyt perinteiset puutarhatontut uudelle tasolle" Tilaajille
17:59
Putinin kehumasta kaasuputkihankkeesta vakuutetaan: kaasua virtaa heti vuodenvaihteessa – Itämeren pyöriäinen estää työt nyt Ruotsissa
17:48
Oululaissiskokset maistelivat Oulun kansainvälisillä suurmarkkinoilla kengurun- ja kamelinlihaa – "Tässä on ihan omanlainen jännä sävähdys, jota en ole maistanut missään muualla"
16:35
Aapo Rautiosta tulee Thunderbolt, kun hän henkihieverissä ja hikipäissään aikoo antaa lavalla 120 prosenttia itsestään
16:15
Maakuntaliitot vaativat EU:n aluekehitysrahoja kokonaisuudessaan Itä- ja Pohjois-Suomeen – "EU-rahoituksen merkitys korostuu idässä ja pohjoisessa"
16:09
EU-jäsenyys hyödyttänyt Suomen taloutta – eurolla ollut kaksijakoinen vaikutus, mutta vain Ruotsiin vertaaminen "vajavaista"
101
"Jos on huono marjavuosi, niin se on Arinan syy" – Kari Juntunen on päivätyönsä ohella Osuuskauppa Arinan hallituksen varapuheenjohtaja, joka kummastelee Arinan saaman kritiikin määrää
81
Oulun Allas Sea Poolin aikataulua jatkettiin vuodella – nyt merikylpylän arvioidaan avautuvan keväällä 2021
55
Ouluun halutaan rakentaa maailman pohjoisin mallastamo, hankkeelle haetaan rahoittajia: "Tarvitaan paikallista mallasta, paikallista humalaa ja paikallista hiivaa"
49
EU-jäsenyys hyödyttänyt Suomen taloutta – eurolla ollut ensin myönteinen, sitten kielteinen vaikutus
47
Analyysi: Putin sysäsi asevarustelun yksin amerikkalaisten syyksi – eikä eurooppalaisten huoli venäläisten kansalaisoikeuksista saa vastakaikua
44
Karhujahdin ikävä päätös Kannuksessa: Loukkaantunut karhu raateli metsästäjää, koirat hyökkäsivät pedon kimppuun
29
Sykkelit saadaan viimein käyttöön ensi viikolla, viimeiset kaupunkipyörät asennetaan paikoilleen viikonlopun aikana

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työssä käyvät, tykkäätkö työstäsi?

En tykkää. Eikä se johdu työpaikasta tai sen huonosta ilmapiiristä. Työnteko ei vain kiinnosta. Raha ainoa motivaattori ... Lue lisää...
Patonki

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image