Oulu

Oulun Kui­vas­jär­vel­lä haeskeltiin illalla karhua - poliisille ilmoitettiin havainnosta hevostallin lähellä

Suurriistan virka-apuryhmä ei löytänyt Kuivasjärveltä selviä karhun jälkiä torstai-iltana. Kuvituskuva ei liity tapaukseen. KUVA: Katja Lehto
Oulu 17.8.2018 7:33
Antti Pasanen

Poliisille tehtiin torstai-iltana ilmoitus mahdollisesta karhuhavainnosta Oulun Kuivasjärven alueella.

Kaupunginosan Facebook-ryhmän keskustelun perusteella havainto tehtiin hevostallin läheisyydessä.

Talli sijaitsee Raitotien tuntumassa. Alue on tiheästi asuttu ja siellä sijaitsee muun muassa päiväkoteja.

Poliisi kirjasi ilmoituksen karhuhavainnosta kello 19.40.

– Poliisi ei mennyt paikalle, vaan asiasta ilmoitettiin suurriistan virka-apuryhmälle. He kävivät paikalla ja ennen puolta yötä on kirjattu tieto, että selviä karhun jättämiä jälkiä ei ole löytynyt ja tehtävä on lopetettu, kertoo vanhempi konstaapeli Janne Törmänen poliisin johtokeskuksesta.

Törmänen arvelee, että jos alueella on todella liikkunut karhu, se on poistunut.

Suurriistan virka-apu on riistanhoitoyhdistysten ylläpitämää toimintaa, jonka kautta poliisille annetaan pyynnöstä virka-apua. Tehtäviä hoitavat metsästäjät ja muun muassa koiranohjaajat.

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (54)

Saa se siellä olla. Ei kai se karhun vika ole että cityvihreitä pelottaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liekö ollut karhu bigfootin kanssa iltakävelyllä. Meinaan vaan kun ei meinaa jälkiä löytyä isosta elläimestä mutta hirveä huuto saadaan silti aikaan.. Jos siellä nyt karhu olisi ollut niin tottahan siitä jälkiä olisi jäänyt. Saattaahan se karhu siellä joskus liikkua mutta sellanen painoton leijuva karhu joka ei jätä jälkiä taitaa olla mielikuvituksen tai pitkän pämppäysputken aikaansaannoksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Havainto on tehty noin viiden metrin etäisyydeltä ja sellaisen henkilön toimesta, joka on ikänsä liikkunut luonnossa. Tilanteessa oli onni matkassa, että karhu tyytyi toljottamaan ja lompsimaan tiehensä. Alokoholilla ei ole osuutta asiaan.

Kannattaahan se toki osoittaa oma typeryytensä ja tulla asiasta mitään tietämättä tänne määkimään epäilyksensä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Määki epäilen, että karhuhavainto on peräisin hevosmiesten uutistoimistosta. Luulisi, että useampi olisi nähnyt ja jälkiä jäänyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ne petoeläintutkijat ovat kyllä yksi naurettavuuden huippu. Eivät löytäneet sutta vaikka seisoi 150 metrin päässä pellolla ja oli edellisenä päivänä syönyt koiran. Sitten sanoivat, että koiran jäljethän nuo on ja jonkun husky. Eipä ollut, eikä ainoaksi jäänyt. Joskus mietityttää mistä ne oikein tulee siis nuo petoeläinasiantuntijat. Helsingistä ? Tai kaupungista yleensä ? Tavallinen metsästäjä ja metsässä liikkuja tietää nytkin, että ainakin sanginsuussa on vähintään yksi karhu, haukiputaalla lisää, Siikajoen alueella jo kymmeniä. Ei ne niitä kunnan rajoja metsässä noudata. Kastellin ilves, Tuiran hirvet ja seuraavaksi on raadeltu joku eläin (toivottavasti se on eläin) Sanginsuu-hiukkavaara-kuivasjärvi. Itse tiedän millaiseksi karhut muuttuvat, yksi kävi joka ilta pihassa kaivamassa ja hakkaamassa roskapönttöä ennenkuin poliisit koiran kanssa ajoivat sen noin 20 km erisuuntaan missä oli suurinpiirtein metsää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan siellä ollut karhu. Lukijakuvissahan on sen jäljetkin. Tosin sillä karhulla ei ole ollut kaikkia varpaita ja kynsiä, mutta onnettomuuksiahan sattuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hevosten laiduntaminen ja haju voi houkutella karhuja. 95% tallien ratsastajista on pikkutyttöjä tai vähän vanhempia naisia. Erään tv-dokumentin ja kameran kuvin ulkomailla naiset joutuu helpommin petoeläinten hyökkäyksen kohteeksi. Jäljettömiin kadonneet sienestäjät ja marjastajat joutuneet talviunia varten energia varastojaan täydentävien petojen kitaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

olipas luotettava lähde "eräs dokumentti"? ja kyllä siellä talleilla paljon aikuisiakin on. en tiedä oletko edes tosissasi kommentissasi mutta karhu pelkää ihmistä. ihmisen elintila kuitenkin leviää koko ajan niin ei ihme että otsot tulevat asutusalueelle. etenkin jos ne hoksaavat että meissä ei ole niin paljoa pelättävää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joku vuosi sitten PyykösjärvenbPyykkärillä talvella koira oli yökävelyllä käynyt levottomaksi ja päästetty irti. Hetken kuluttua sakemanni oli palannut ulvoen yltäpäätä syvät viillot verta valuen. Päivällä ei löytynyt karhun jälkiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olimme mieheni kanssa mustikassa Kalikkalammen lähellä. Kuulin mielestäni karhun urahduksen ja mainitsin siitä miehelleni. Jatkoimme matkaa äänekkäästi puhuen...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei Oulu sity ole Jäälissäkin poroja ja ilveksiä.Hölmöläisten kuvitella jostai paratiisista kun Nuottasaaressakin susi talvella jolkuttelee hailuotoon...Oulukin alkaa olemaan sulmilähiöitä ja rotuklaaneja jonne duunarilla menemistä asumaan muilla ole työvelvotteita...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yleinen toimintaperiaate - odotetaan, jotta ongelma (karhu) ei ole enää ajankohtainen (poistuu).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tääl'Kuivasjärvellä
karhu, tallustaa..?
Hevostallin lähellä
onko, nallukkaa.?
Tääl'Kuivasjärvellä
nalle' pyörähtää..?
Hepoja, ei tärvellä
nallukka, häviää..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Herrantähden, karhu on vuosikymmeniä tuolla kulkenut, ei se asutus estä vanhoja kulkureittejä, se ei ihmisistä välitä, marjoja etsii että jaksaa nukkua talven yli. Pitäkää ääntä kun kuljette metsissä niin elukat menevät kauemmas.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minäpä pyydän että lisäävät karhun toimitusta kuivasjärven k-kauppaan, niin ei ole karhut hukassa.
Nuo kangastukset on jo paha oire, katso tuolla on karhua.. soitetaan poliisille että saadaan sitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tupoksessakin on tehty karhuhavaintoja aivan asutuksen vieressä useastikin. Päiväkoteja ja koulukin on muutaman kilometrin säteellä. Tietääkseni ei ole kuitenkaan poliiseja paikalle hälytetty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (54)

Uutisvirta

34
Viljelytukea saavat tilat vähentyneet tuhannella – yhteensä viljelytukia maksettiin Suomessa viime vuonna yli 1,7 miljardia euroa
30
Kalen! kalluppi: Syökkö nää lihhaa?
15
Kotia ei vain löydy – onko luottotietonsa menettänyt huono ihminen? Lukijalta
11
Eläkeläiset osoittivat mieltään Pudasjärvellä pankin käteisnostojen rajoittamisesta – käteistä saa jatkossa vain neljän tunnin ajan viikossa
10
Nokian yt-neuvottelut päättyivät, Oulusta irtisanotaan noin 70 työntekijää
10
Pohjois-Suomen syntyneiden elämää on seurattu yli 50 vuoden ajan – "Meillä on valtava tietovaranto, josta voidaan louhia erilaisia asioita"
9
Jussi Jokinen ymmärtää Tero Lehterän huolen – painepelit houkuttelevat pelaajia enemmän kuin tyhjennysmyynnit

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia luoteistuuli on voimakasta aamuyöllä, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli muuttuu huonoksi illasta alkaen Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image