Oulu

Oulun keskusta täyttyi ihmeellisistä vanhoista autoista kaikenlaista rojua katoillaan – hol­lan­ti­lai­nen porukka seikkailee Tanskan, Suomen, Ruotsin ja Norjan halki hal­pi­sau­toil­la

Jesper Van Dijk ajoi oranssia Passatia ja kertoi, että Barrel Team Zwartsluisin porukan järjettömän tuntuisen pitkän reissun tarkoitus on hauskuus. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 21.1.2019 22:44 | Päivitetty 22.1.2019 10:43
Antti Ervasti

Maanantai-iltana Oulussa herätti ihmetystä, kun keskusta täyttyi yhtäkkiä erikoisista autoista. Ne olivat monenlaisia melko iäkkäitä henkilöautoja Hollannin rekisterissä, ja kaikissa oli katolla mitä erilaisinta rojua: valonheittimiä, kaiuttimia ja megafoneja.

Yhden auton ratin takaa löytyi Jesper Van Dijk, joka kertoo, että kyseessä on hollantilaisen porukan hupireissu ja haaste ajaa Hollannin Zwartsluisista Tanskan, Suomen ja Ruotsin kautta Norjaan Bergeniin, josta noustaan lauttaan kohti kotia. Kaikkiaan ajokilometrejä tulee 5000-6000.

Van Dijk kertoo, että autoja on 300. Haasteeseen kuuluu, että mikään auto ei saa maksaa 500:tä euroa enempää, sillä se on osa hauskuutta.

Matkan varrella Suomen talvi onkin aiheuttanut letkalle päänvaivaa. Monenlaista kommellusta on sattunut, ja kiinnikin lumeen ovat monet jääneet.

– Tämä päivä oli paha, he sanovat.

Maanantai-illan parinkymmenen asteen pakkasessa Van Dijkiä ja Henrie Vidlindeetä hämmästyttää Suomen kylmyys ja ihastuttaa kauneus.

Oulussa autoilijat yöpyivät hotelleissa ja suuntaavat tiistaina Uumajaan. Bergenissä he aikovat olla perjantaina.

Ryhmän Facebook-sivu löytyy nimellä Barrel Team Zwartsluis.

Oulun poliisi kertoi tiistaiaamuna, että hollantilaisautoilijoiden suhteen ei ilmennyt ongelmia.

Juttua päivitetty Oulun poliisin tiedoilla 22.1. kello 10.44.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (99)

Suomessa omille kansalaisille on kaikista suurimmat kyttäykset ja sanktiot/rangaistukset. Sama koskee myös maahanmuuttokysymystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hei, nuo autot maksaisivat Suomessa vähintään tuplat eikä hinta aina kerro autosta oikeastaan mitään. Sekin pitää muistaa kun arvostelee paikallisia poliiseja että nämä kapistukset eivät ole pudoneet ilmasta Ouluun, ihan ovat muita maita pitkin tulleet ja niissä olisi jo pitänyt pysäyttää jos vikoja etsitään. Tietenkään mitään romurallia ei tänne toivota varsikaan nyt haastaviin olosuhteisiin koska ketään ei voida heitteilekään jättää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa on autovero !
Hyvä harrastus tuo on paljon parempi kuin huumehörhöily tai lasten raiskaaminen . Suomikin saa paljon verotuloja noiden reissun takia kun ne ostavat polttoainetta,ruokaa majotusta jne..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen poliisia ei tietenkään näy kun ovat menneet puskiin ja tienvieriin piiloon tekemään näköhavaintoja ja tutkamittaamaan ajoneuvojen nopeutta. Mutta voisi joku poliisi mennä mittaamaan talvirenkaiden urien syvyyksiä, että eivät joudu talvisiin olosuhteisiin laittomilla renkailla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kertokaas mulle mikä tässä on niin ihmeellistä?? ... Ei mikään. aivan turha juttu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Noin se Oulunkin poliisi valvoo autoilua! Tuo auto jossa ylileveä puskuri myös ajovalot osittain peittäen. Puskuri vaatii tieliikenne lain mukaan VALOT auton korin ylitävältä osalta. Mutta käyttömaksua kyllä KYTÄT KYTTÄÄVÄT!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos auto on Hollannin kilvissä, se myös katsastetaan Hollannissa ja katsastusmaan sääntöjen mukaan. Siihen ei ole Suomen poliisilla mitään sanomista. Talvirenkaat on ainoa vaatimus, mikä rajalla vaaditaan. Tietysti auton pitää olla Hollannissa katsastettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

300 yöpyjää hotelleissa ja muut ostokset päälle, polttoaine jne jätti Ouluun arviolta vähintään 40 000-60 000 euroa, matkailu kannattaa kaikille, kyllä ovat erittäin tervetulleita. Hotellit varattu etukäteen tietysti, joten täyttä on ollut, kun Oulussa täyttöaste muutenkin jo tunnetusti korkealla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tiedossa on "Via Dolorosa" Uumajasta Bergeniin tunturien yli. Niin moni uupuu matkalle niin kuin viimeisten hakkapeliitojen pako Ruotsista Norjaan kauan aikaa sitten. Muistomerkin suunnittelun voi aloittaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Norjassa vaaditaan nastarenkaat tai lumiketjut. Monellakohan mahtaa olla mukana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikilla, lue juttu ennen kuin kommentoit. Osallistumisvaatimus talvirenkaat ja ketjut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomeen ei kesärenkailla myöskään pääse, talvirenkaat pitää olla, tyhmäksi heitä ei voi sanoa, varmasti tietävät mitä täällä ja Pohjoismaissa vaaditaan ja pitää olla renkaissa, mitä muuta tarvitaan pakkasessa.
Kommentoijat ovat juntteja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

so every year this car is check by a part of the police in Holland. it's completely legal for us to drive with the car. our insurers will pay for the damage it could make. beside we use winter tyres because you need to be a complete idiot to drive here without. also we carrying chain's and tools and a lot more to cross you're beautiful country. I regret that people are so hate full about our tour. the car that I drive is a Passat 4 wheel drive like 90% of the contestants. and from 1999 it's not that old and bad for the nature. beside it's not a race but a tour. the interview or the questions that where ask have nothing to do with that we are not capable or not knowing enough about how the road is here. I only told him there where some cars that needed a bid of help to get to some kinds of terrain. so the story the paper makes it bigger than it is. at the moment we are back in Sweden and I did enjoy your beautiful country.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta mikä oli se todellinen syy "hassulle matkalle", kuljetus- ja myyntiringin promoaminen ja luominen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä juttu! Ihmisiltä onkin unohtunut hauskuus elämässä. Se ei ole lärvien vetämistä perjantaina, vaan iloa puolihullusta hommasta...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Halpisautoilla? Jos ei oteta lukuun erikoisia maalauksia/teippauksia ja muuta varustelua, niin ihan tavallisilta autoilta nuo kuvien perusteella näyttivät, eli sellaisilta, joilla täällä Oulun seudullakin ajetaan päivittäiset ajot. Tuommoisi Passattejakin on naapurustossa useita. Nuo autot maksavat vain tuolla keskieuroopassa kokolailla vähemmän, kuin täällä meillä. Kiitos väliaikaisen autoveron.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan mahtavaa touhua. Tää ihmisten urputtaminen ja poikien/tyttöjen meininki! Niillon varmasti hauskaa ja jättää reissaamisesta monenlaista hyvää jälkeen. Sitten täälä ulistaan ku ei itellä oo kivaa. Menkää ja tehkää jotain mukavaa elämällänne!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (99)

Uutisvirta

21:42
Alaselkäkipu on valtavan yleinen piina, mutta usein sitä ei osata hoitaa oikein, sanoo oululaisprofessori – Liike ja myönteinen asenne ovat tärkeitä lääkkeitä Tilaajille
21:22
Tuomas Pakkanen tuplavoittoon Äimäraution lumituiskuisissa raveissa
20:20
"Isoja budjettiylityksiä ei ollut" – Business Finland epäilee entistä työntekijää lähes viiden miljoonan dollarin väärinkäytöksestä
20:09
Oulun valtuutettuja ei pannakaan puhekoulutukseen – Taustalla olleen aloitteen mukaan toisten piikittely ja halventaminen on lisääntynyt valtuustossa
19:58
Kaupunginhallitus nuiji päätöksiä: Lipon junioreille 15 000 euroa suurleiriin, nuorten edustaja pääsee lautakuntien kokouksiin
19:51
Autonkuljetusauton kuljettajan sairaskohtaus johti ulosajoon Kemijärvellä – ensihoito totesi kuljettajan kuolleeksi
19:44
Kesken töiden tuleen roihahtanut metsätyökone tuhoutui Tornion Karungissa vaikeapääsyisellä metsäalueella
103
Koillismaan hirvikanta romahti – "Hirviä on ammuttu yksinkertaisesti liian paljon"
89
Keskustelu filippiiniläishoitajista kiehahti – Ulkoministeri Soini syyttää hoitoalan liittojohtajia herjaamisesta
71
Syötkö luomua näyttääksesi hienostuneelta, varakkaalta ja epäitsekkäältä – Tutkija: "Ihmiset tuntuivat jotenkin kovaäänisesti tuovan esiin luomun suosimistaan"
66
Lidlin saksalaisessa jauhelihassa taas salmonellaepäily, yksi näytteistä otettiin Oulussa – kauppa keskeyttää yhteistyön tanskalaisen lihatalon kanssa
49
Isännöintialalla epäillään kartellia – kartelliepäily tutkitaan hiljaisuudessa, jottei todistusaineistoa tuhottaisi
49
Remontti laittoi OYSin liikennejärjestelyt uusiksi, jalankulkijat kävelevät autojen keskellä – "Pitääkö jonkun vakavasti loukkaantua ennen kuin tähän havahdutaan?"
38
STY: Suomella mahdollisuus triplata tuulivoimakapasiteettinsa nopeasti – suurin osa suunnitelluista hankkeista on Pohjois-Pohjanmaalla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan pohjoisosassa sekä Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa jäätävän tihkusateen ja lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

223 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sipilän hallitus jää historiaan palkansaajien etuuksien heikennysyrityksillään!

Eivät ne jääneet yrityksiksi. Palkansajien ja varsinkin kaikkien köyhien tilannetta Sipilän hallitus on heikentänyt merk... Lue lisää...
Toteutti -

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image