Oulu

Oulun kau­pun­ki­pyö­rät otetaan käyttöön elokuun puo­les­sa­vä­lis­sä, 600 pyörälle tulee asemia kes­kei­sim­mil­le kau­pun­kia­lueil­le

KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Oulu 30.7.2019 9:34
Heidi Peltonen
Kaupunkipyörät saadaan Oulussa käyttöön parin viikon kuluttua. KUVA: Tiina Wallin

Oulun kaupunkipyöräjärjestelmä otetaan käyttöön elokuun puolivälissä.

Kaupunkipyöräasemia asennetaan parhaillaan ympäri kaupunkia ja järjestelmälle tehdään viimeisiä testauksia. Asemia tulee yhteensä 60 kappaletta eri puolille kaupunkia. Asemia tulee keskeisimmille kaupunkialueille Limingantullista Linnanmaalle ja Kontinkankaalta Nallikariin.

Oulun kaupungilta kerrotaan, että 600 pyörälle tulee yhteensä 1200 telinepaikkaa. Telineiden määrä vaihtelee asemakohtaisesti. 

Kaupunkipyörien käyttäminen vaatii rekisteröitymistä palveluun ja käyttöoikeuden hankkimista. Yksi vuorokausi pyörien käyttöoikeutta maksaa viisi euroa, yksi viikko kymmenen euroa ja yksi kausi 20 euroa. 

Kaupunkipyöräilykausi kestää toukokuun alusta lokakuun loppuun. Tarkempia tietoja asemien paikoista ja järjestelmästä löytyy Oulun kaupungin verkkosivuilta

Kaupunkipyöräjärjestelmään rekisteröidytään ja käyttöoikeus hankitaan Waltti-nettikaupassa. Käyttöoikeuden hankkimisen jälkeen jokaisella vuokrauskerralla ensimmäiset 30 minuuttia ovat ilmaisia. Puolen tunnin ylimenevältä ajalta veloitetaan lisämaksuna euro per 30 minuuttia. 

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (176)

Oulu on erittäin kylmätuulinen kaupunki myös kesällä. En usko näistä syistä kovinkaan kaksiseen suosioon. Kuka nyt toppahousut jalassa kehtaa työnnellä pitkin kaupunkia modernilla Cylerssillä?
Toivottavasti nämä annetaan BusinessOulun työntelijöille "autoeduksi" ja näillä ois pakko sitten kelkkoa virkakyöstien töihin, eli päivittämään Somea/ tekemään toinen toistaa huonompia päätöksiä ja syömään kampaviiineriä..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä homma kaupunkipyörät.
Toivottavasti ei tule näitä potkukelkka lautoja Ouluun. Turussa niitä meni autokaistoillakin, ihan järkyttävää, pyörällä oli jalkakäytävällä reitti ja sitten akku loppuneena kaduille jätettynä, eivät paikalliset asukkaat tykännyt niistä tappovälineistä yhtään.
Kaupunkipyöriä pitivät hyvinä eivätkä valittaneet niistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kesällä ajettiin useammassa Keski-Euroopan kaupungissa vuokralaudoilla ja katsottiin nähtävyyksiä. Missään kaupungeista ei kohdattu ongelmia. Ennemmin sähköpotkulauta kuin pyörä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ouluun tulevia kansainvälisiä EU-vieraita voisi kyydittää vaaleanpunaisilla cykkeleillä, tulisi hurjasti hyvää mieltä ja saataisiin Oulua maailmankartalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saman matkan käveleekin suoraan kohteeseen, eikä ole edes riesana raskas sykkeli ja niiden telineiden etsiskellyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikä mene kävellessä kuin noin 2,5-3 kertainen aika. Tunti vai 20 minuuttia, hmm. Ja eiköhän ne telineidenkin paikat opi viimeistään parin kerran jälkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Telineeltä voi sitten kävellä itse kohteeseen, eli yhteensä menee ihan yhtä kauan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Helsingissä keltaisia citypyöriä vilisee katukuvassa ja ihmiset ovat jo tottuneet että polkasenpa kohteeseen tuollaisella. Tosin stadilaiset ovat tottuneet julkiseen liikenteeseenkin, oululaisten pitää ajella omalla autolla kun se on hienoa.
Kyllä noista hyötyvät lähikuntien asukit käydessään Oulussa samoin kuin matkailijat. Itsekin voisin tuohon rekisteröityä mutta lähin asema taitaa olla yli kilometrin kävelyn päässä joten kesällä polkasen omalla. Vaikka en noita siis käytä niin kannatan tuota hanketta kuitenkin.
Saa nähä miten tuokin onnistutaan möhlimään, noidenhan piti olla käytössä jo kesän alussa mutta ei ollutkaan. Tietenkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se möhlittiin jo hankinta vaiheessa, hys hys meiningillä päätökset tehtiin eri instansseissa, ja aika näyttää mitä tuosta tulee täällä Oulussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Opettelis ihmiset ensin ajamaan. Saa pelätä ja taakseen katella, että kuka tulee niskaan vaikka itekkin pyörällä liikkuu. Järjetöntä kaahaamista pyöräteillä. Liikkukaa autolla jos on niin hemmetinmoinen kiire!.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perustele, että miksi ei kerkiä? Onko siihen joku pätevä syy, vai mikä on?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vähän kyllä pettynyt ettei asemia tule myös Oulun eteläpuolelle. Hiironen, Kaakkuri, Kaukovainio, Lintula, Mäntylä ainakin ois hyvä ottaa asemien paikoiksi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (176)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

239 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Husu persuihin

Se on joukkoomme liian älykäs, ei oteta. Me erottuisimme muut tolloina. Lue lisää...
PERSU

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

13.11.

Fingerpori

13.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image