Oulu

Oulun kaupunki osallistuu Oulu Pride -viikolle – muun muassa nuo­ri­so­pal­ve­lut ja kulttuuritalo Valve järjestämässä ohjelmaa

Kuva vuoden 2018 Oulu Pride -kulkueesta. KUVA: Joel Karppanen
Oulu 5.8.2019 13:47
Kaleva

Oulun kaupunki osallistuu yhteistyökumppanina Oulu Pride -viikolle 5.-11. elokuuta. 

– Oulussa jokainen voi ja saa olla oma itsensä tuntematta itseään turvattomaksi. Jokainen meistä on saman arvoinen. Päivittäisessä vuorovaikutuksessa yhdenvertaisuus ja tasa-arvoisuus tarkoittavat jokaisen kuntalaisen arvostavaa kohtaamista, Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala kertoo kaupungin tiedotteessa. 

Tapahtumaviikon aikana järjestetään lukuisia tapahtumia, tempauksia ja aktiviteetteja. Viikko huipentuu lauantaina 10. elokuuta järjestettävään kulkueeseen ja puistojuhlaan. Pride-viikko näkyy myös Oulun kaupungin palveluissa.

– Kaupungin nuorisopalvelut, kirjasto, konsernihallinto, kulttuuritalo Valve ja Oulun taidemuseo ovat kampanjassa mukana ja järjestämässä ohjelmaa, konsernihallinnon johtaja Ari Heikkinen kertoo tiedotteessa.

Koko viikon ajan kaupungintalon edustan lipputangoissa liehuu kolme Pride-lippua.

Parhaillaan on valmistumassa Oulun kaupungin palveluja ja toimintaa koskeva tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma, joka tukee tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämistä kaikessa kaupungin toiminnassa.

Suunnitelman tekoon ovat osallistuneet yhteensä 30 eri tahon edustajat kaikilta kaupungin toimialoilta, neuvostoista ja nuorten edustajistosta sekä eri järjestöistä.

– Jatkuva tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämistyö tukee sitä arvopohjaa, jolla saamme kaupungin arvot, rohkeuden, reiluuden ja vastuullisuuden, näkymään arjen toiminnassa, Päivi Laajala tiivistää.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (44)

Aika ristitriitaista, kun syntyvyys laskee ja juuri tuli uutinen, että kouluja joudutaan lasten vähyyden takia lakkautaamaan. Kuitenkin jopa Kaupunki ja Valtiovalta suosii tapahtumaa jossa pääasiassa nuoret tytöt kulkee käsi kädessä ja vastustaa perinteisiä perhearvoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa että kaupunki on mukana. Sehän varmaan sponsoroi myös siivoojat puhdistamaan sotkun minkä jätämme jälkeemme? Ja miettikää, aivan ilimatteeks!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kukinmarssikoon omillaan, EI kaupunkin varoja senttiikään millekkään marssille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan turhaan kaipunki työntää nokkansa tuohon ja muka järjestää. Ei kukaan arvosta kuitankaan ja porukat kyllä osaa itse omat ohjelmansa järjestää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ruotsissa oli tutkittu Pridea ja sen edustamiin arvoihin kuuluu mm. itsekeskeisyys ja individualismi. Vastuu, moraali, ihmisarvo eivät kuulu Priden arvomaailmaan. Välillä tuntuu, että unohtuu kertoa niistä. Tuo oli Clapham-instituutin tutkimus

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi vanhusten oikeuksien puolesta ei järjestetä marsseja! Huonoa hoitoa saavia vanhuksia on satoja kertoja enemmän kuin marginaalisia seksuaalivähemmistöjä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Iloista mieltä kulkueeseen ja välttäkää turhia ylilyöntejä käyttäytymisessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Marssikaa niin kauan kun jalat kantaa ja senkin jälkeen vielä vähän lisää. Maailmanmenoonhan se vaikuta höykkäsen pöläystä, mutta jos tuosta hyvän mielen saa, niin eihän se keltään pois ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaan Kiinaan, Intiaan ja Afrikkaan niin saadaan väki vähenemään ihan luonnostaan. Suomessa ei taida vielä olla ylikansoitusongelmaa, mutta hienosti voimme näyttää esimerkkiä kadoten kansojen sulatusuuniin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi tätä epätasa-arvon juhlaa. Meillä ois saanut kiky-päivän kuitattua osallistumalla marssille. Ihan naurettavaa. Lähtisin heti jos ois heteromiesten marssi tai jonkun oikeasti järkevän asian puolesta kuten esim. lihansyönnin puolesta marssi tms.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Me ollaan saatu juhlia kymmeniätuhansia vuosia. Annetaan välillä muidenkin juhlia :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kukaanhan ei Patonkia ja "Veronmaksajaa Oulusta" estä järjestämästä omia "ollaan heteroita ja syödään lihaa" -kulkueita. Että siitä vain sanoista tekoihin, ettei jää pelkäksi katkerien ihmisten valitteluksi tämäkin. Varsinkin jos tuntuu että nyt on maailmassa liian vähän heteroita ja lihansyöjiä..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (44)

Uutisvirta

15:56
Teknologiayritys QuietOn vaihtaa toimitusjohtajaansa – Rovion entinen toimitusjohtaja astuu oululaisyhtiön neuvonantajaksi
15:04
Omakotitalon Ylitorniolla palamaan sytyttänyt mies vangittiin – Poliisi: 24-vuotias syyllistynyt aiemminkin rikoksiin ex-puolisoaan kohtaan
15:00
Kaleva oikaisee
14:45
Oulun kaupunginkirjastolle työntekijä edistämään lasten luku- ja kielitaitoa – ammattiliitto Jyty avusti palkkauksessa
13:28
Kokoomus julkaisi työllisyystoimet, joiden on tarkoitus tuoda 60 000 työpaikkaa – Orpo: "Tavoite päästä pohjoismaiselle tasolle"
13:11
Israel ei arvostele Trumpin kommentteja, joiden mukaan demokraatteja äänestävät juutalaiset ovat "epälojaaleja"
12:59
Oikeuskansleri ei ryhdy jatkotoimiin kansliapäällikkö Sillanaukeen kantelukirjoitusten vuoksi – Sillanaukee täydensi kritiikkiään vielä yölläkin Whatsapp-viestillä
94
Oulu palkkaa ulkopuolisen selvittäjän etsimään säästökohteita – "Oulu ei ole mikään kriisikaupunki, mutta työtä pitää tehdä"
89
Yle: Kovanen aikoo kolminkertaistaa taksiensa määrän Oulussa yli sataan
79
Sykkelit saadaan viimein käyttöön ensi viikolla, viimeiset kaupunkipyörät asennetaan paikoilleen viikonlopun aikana
72
Maaseudun Tulevaisuus: Lähes puolet suomalaisista vastustaa Välimerestä pelastettujen ottamista Suomeen – keski-ikäiset ovat kriittisimpiä
44
Sanna Marinin avaus työajan lyhentämisestä jakaa mielipiteitä: Moni kannattaa lyhyempiä työpäiviä uusien työpaikkojen toivossa, mutta osa pitää ajatusta utopistisena
35
Trump perui Tanskan-matkansa, koska Tanska ei halua myydä Grönlantia Yhdysvalloille
33
Ylivieskan kirkon rakentaminen alkaa mahdollisesti syksyllä – Kirkkohallitus vahvisti rakennussuunnitelman

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Sadevaroitus: Maan pohjoisosassa voi sataa rankasti, yli 20 mm tunnissa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Petteri Orpo sivalsi tiukan viestin Jussi Halla-aholle – vaati perussuomalaisten kurissa pitämistä ja ratkaisuja: ”Ei riitä ongelmien maalaaminen”

Ei persuilta saa koskaan mitään ratkaisukeskeistä ulos. Tyhjää räksyttämistä ja änkyröintiä. 'Hajoita ja hidasta' ideolo... Lue lisää...
cuokku

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image