Oulu

Oulun kau­pun­gin­joh­ta­ja Päivi Laajala hakee Kelan pääjohtajaksi – jätti hakemuksensa maanantai-iltana viikon pohdinnan jälkeen

Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala hakee Kansaneläkelaitoksen uudeksi pääjohtajaksi. Arkistokuva. KUVA: Pekka Peura
Oulu 16.9.2019 20:22 | Päivitetty 16.9.2019 20:23
Antti Pasanen

Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala hakee Kansaneläkelaitoksen pääjohtajaksi.

Hän kertoo Kalevalle jättäneensä hakemuksen maanantaina illalla. Haku tehtävään päättyy tiistaina kello 16. Nykyinen pääjohtaja Elli Aaltonen jää vuodenvaihteessa eläkkeelle 66-vuotiaana.

Laajala, 58, sanoo Kalevalle, että häntä on kysytty tehtävään ja hän on kiinnostunut pääjohtajan paikasta. 

Hän kertoo pohtineensa hakemuksen jättämistä viikon päivät ennen ratkaisuaan.

Laajala informoi asiasta illalla Oulun kaupunginhallitusta varsinaisen kokouksen ulkopuolisena asiana.

Kelan johtajan paikka on ollut perinteisesti keskustan läänitystä.

Helsingin Sanomien politiikan toimittaja Marko Junkkari kirjoitti kommentissaan maanantaina iltapäivällä, että keskusta ajaa "huhujen mukaan" vahvimmin tehtävään juuri Päivi Laajalaa.

Laajala ei ole keskustan jäsen, mutta keskusta on aiemminkin tukenut hänen valintaansa eri tehtäviin.

HS:n Junkkarin tietojen mukaan keskustadynastian jatkuminen Kelan huipulla ei välttämättä ole enää itsestäänselvyys, ja asiasta olisi viriämässä iso poliittinen riita hallituskumppanien Sdp:n ja keskustan välille.

– Sdp:ssä on tiettävästi vahvoja haluja haastaa keskustan ikiaikainen Kela-läänitys. Kulisseissa liikkuvien huhujen mukaan Sdp:n Tuula Haatainen olisi hakemassa Kelan pääjohtajan paikkaa, Junkkari kirjoittaa.

Toistaiseksi Haataisen nimeä ei löydy hakijoiden listalta.

Kauppalehti kysyi muutama viikko sitten Kelan valtuutettuja johtavalta Riikka Slunga-Poutsalolta (ps.), pitäisikö hakuilmoituksessa avoimesti mainita, että hakijalta toivotaan keskustalaista taustaa.

– Kyseessä on täysin avoin haku eikä ole vaatimuksia puoluekirjasta. Pidän itse henkilökohtaisesti etuna, jos puoluekirjaa ei ole, Slunga-Poutsalo sanoi lehdelle.

Uuden pääjohtajan nimittää presidentti Sauli Niinistö eduskunnan valitsemien Kelan valtuutettujen esityksestä.

Kelan pääjohtajalla ei ole määritettyä virkakautta, jonka jälkeen tehtävä tulisi haettavaksi. Siten tuleva pääjohtaja voisi jatkaa tehtävässä eläkeikään saakka.

Väistyvän pääjohtajan Elli Aaltosen palkka on ollut reilut 18 000 euroa kuukaudessa.

Maanantaina kello 19 Kelan sivujen mukaan paikkaa oli hakenut reilut 20 henkilöä.

Nyt kisaan lähtevän Laajalan ohella nimekkäimpiä hakijoita tähän mennessä ovat Kelan kakkosjohtaja, kokoomuslainen Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma, sosiaalidemokraattinen Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Hanna Tainio ja keskustalainen Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen Aran ylijohtaja Hannu Rossilahti.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (137)

Ja sitten ihmetellään miksi nykyajan nuoret/nuoret aikuiset ei enää sitoudu mihinkään. Mitä isot edellä sitä aikuiset perässä. Tähän ilmiöön törmää joka paikassa, kukaan ei enää sitoudu hoitamaan aloittamaansa hommaa/työtä loppuun, kun jotain parempaa tulee tarjolle, sama koskee myös parisuhteita ja perheitä. Jos joku kysyy, mikä tätä yhteiskunnan menoa vaivaa niin minä sanon, että sitoutumisen puute!!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos Laajala valitaan Kelaan, niin onnea ja menestystä!

Ouluun tarvitaan kaupunginjohtajaksi jämerää ja avarakatseista osaajaa, kuten Kuhmon tai Lahden kaupunginjohtajat. Molemmat pohjoisen kasvatteja, maailmaa nähneitä kehittäjiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täällä kysellään Päivi Laajalan osaamisesta. Päivi on Ok, mutta miksi kukaan ei ole kysynyt edellisen Kelan poliittisen virkanimityksen perään. Mitä Elli Aaltonen on saanut aikaan? Koskaan ei ole ollut Suomessa näin näkymätöntä Kelan johtajaa. Päivi nostaisi
Kelan profiilia merkittävästi, ainakin alussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulipahan nähtyä historian kaikkien aikojen HUONOIN kaupunginjohtaja. Kaupungin taloudesta ja sen kuntoonsaattamisesta ei tiedä yhtikäs mitään. Miten mahtaisi Kelan johto sitten onnistua kun ei pysty pientä käpykylää eli Oulua johtamaan ja saattamaan kuntoon. Ei edes ehdolle Kelaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kunnon sitoutumaton Kelan ruoriin. Tai sopiva työtön työnhakija neuvonantajaksi ja oppisopimus koulutettavaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa, että päätti hakea virkaa. Komppaan toista kommenttia siinä, että Hänninen olisi hyvä jatkaja kaupunginjohtajaksi. Tasapuolisen ystävällinen ihminen yli puoluerajojen :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Kelan johtajan paikka on ollut perinteisesti keskustan läänitystä." Eikö nyt vihdoin viimein olisi aika päästä eroon tälläisesta perinteisestä korruptiosta? Ihan käsittämätöntä!

Suomi on samaa sarjaa vaikkapa Unkarin tai muiden korruptoituneiden valtioiden kanssa - vaikka kuinka yrittää päteä EU:ssa näitä parempana esim. oikeusvaltioasioissa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi (pää)johtajiksi valitaan aina työuransa ehtoopuolella olevia ihmisiä? Nuorta energiaa ja uusia, rohkeita ideoita sinne tarvitaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, miksikähän yleensä isojen asioiden johtajiksi valikoituu kokeneita ja osaamisensa jo työelämässä osoittaneita. Miksikähän, ei voi tietää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Annetaan Weiselille mahdollisuus näyttää johtajaosaamisensa. Hävisi vain yhdellä äänellä edelliselle kerralla. Tuntee talon tavat ja porukat ja päättäjät ja henkilöstö tuntee hänet. Laitetaan Oulu kuntoon hänen johdollaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Avi:n ylijohtajan paikka on haettavana, TS hakee sitä. Avi:n ylijohtaja on Kelan hallituksen puheenjohtaja. Avi:n ylijohtajaksi haluava luonnollisesti tarvitsee suuren keskuskaupungin taustatuen. Eli tässäpä taas sulle-mulle piirileikkiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos Päivi Laajala tulee valituksi KELA:n pääjohtajaksi, niin ei hätää. Hänen tilalleen saadaan Oulun kaupunginjohtajaksi uusi vähintään yhtä hyvä.

Oulun Kaukovainiolta lähtöisin oleva, nykyinen Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen on oleva luultavasti uusi Oulun kaupunginjohtaja. Voisin lyödä sen puolesta vetoa todella ison rahasumman.

Pekka Timonen on ollut Lahden kaupunginjohtajana vähän yli 2 vuotta. Lahdessa on kuitenkin tehty poliitinen päätös siitä, että vuoden 2011 kunnallisvaalien jälkeen Lahdessa siirrytään pormestari-malliin, jolloin nykyisestä Lahden kaupunginjohtajasta tulisi Lahden kaupungin kansliapäällikkö.

En usko, että Lahden nykyinen kaupunginjohtaja jää odottamaan pääsyä Lahden kaupungin kansliapäälliköksi vuonna 2011, vaan hän tulee sitä ennen hakemaan tosissaan Oulun kaupunginjohtajaksi, jos sellainen paikka sattuisi vapautumaan lähiaikoina.

Kun Oulu on asukasluvultaan noin kaksinkertainen Lahteen verrattuna, niin Timosen siirtyminen Lahdesta Oulun kaupunginjohtajaksi olisi siltäkin kantilta nähtynä hyvin luontaista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"En usko, että Lahden nykyinen kaupunginjohtaja jää odottamaan pääsyä Lahden kaupungin kansliapäälliköksi vuonna 2011....."
Nyt eletään vuotta 2019!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poliitikot ne päätökset tekevät. Viranhaltijat esittelevät. Niin miksi kaupunginjohtajaa syytetään? Ja heidän esitykset torpataan näinhän täällä on sanottu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uskotteko, kun naisia on yhä enemmän johtavissa asemissa, metsään mennään sitä enemmän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (137)

Uutisvirta

18:00
Kuinka Oulun ensimmäisen kuvernöörin kahvipannu päätyi Kiiminkiin: Vasta tarina tekee esineestä erityisen Tilaajille
18:00
Toisen roska on toisen aarre Pohjois-Pohjanmaan museossa
17:39
Poliisi perustelee toimia Turkki-mielenosoituksessa sillä, että aiemmin rikottiin lähetystön ikkunat – Sisäministeri Ohisalo pyytää poliisilta selvitystä
16:52
Rattijuoppo ja useiden autojen sivupeilit hajottanut nuori mies työllistivät poliisia Kajaanissa
16:47
Kajaanilaismies hermostui ravintolassa ja kaatoi toisen miehen katuun, uhri sai sairaalahoitoa vaativia vammoja
16:36
Nelikymppinen mies uhkasi aseella kolmea muuta Kajaanissa – aseen poisottaminen johti käsirysyyn
16:15
Tallinkin Silja Europa -laivalta löytyi yöllä kaksi suomalaista kuollutta nuorta – Viron poliisi ei tällä hetkellä epäile rikosta
185
Hallitus haluaa velvoittaa kiinteistönomistajat hankkimaan lisää sähköautojen latauspisteitä – myös autottomat voivat joutua maksajiksi
38
Jalankulkijoille annettu syksyn ensimmäinen liukastumisvaroitus Oulussa, kulkuväylät voivat olla erittäin liukkaita
33
Puheenaihe: Ovatko varusmiesten yhteistuvat tarpeellisia?
30
Opetusministeri Li Andersson haluaa poistaa kotihoidon tuen yli 3-vuotiailta sisaruksilta – Käyttäisi miljoonat varhaiskasvatusmaksujen alentamiseen
19
Sadat tuhannet seniorit saavat kutsun influenssarokotetutkimukseen – "Tutkittavassa rokotteessa vaikuttavia aineita on nelinkertainen määrä"
17
Britannia pyysi EU:lta lykkäystä brexitille kirjeellä, jota Boris Johnson ei allekirjoittanut – Lähetti toisen kirjeen, jolla perui ensimmäisen
15
Haukiputaalle poliisin konttiputkaan viety henkilö sytytti putkassa tulipalon, palo laukaisi tilan sprinklerin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Maataloustuet.

Jos haluamme pitää kotimaisen maataloustuotannon omavaraisena, tarvitsevat maanviljelijät maataloustukea. Maanviljelijöi... Lue lisää...
Realismia

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.10.

Fingerpori

19.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image