Oulu

Oulun kau­pun­gin­joh­ta­ja Päivi Laajala hakee Kelan pääjohtajaksi – jätti hakemuksensa maanantai-iltana viikon pohdinnan jälkeen

Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala hakee Kansaneläkelaitoksen uudeksi pääjohtajaksi. Arkistokuva. KUVA: Pekka Peura
Oulu 16.9.2019 20:22 | Päivitetty 16.9.2019 20:23
Antti Pasanen

Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala hakee Kansaneläkelaitoksen pääjohtajaksi.

Hän kertoo Kalevalle jättäneensä hakemuksen maanantaina illalla. Haku tehtävään päättyy tiistaina kello 16. Nykyinen pääjohtaja Elli Aaltonen jää vuodenvaihteessa eläkkeelle 66-vuotiaana.

Laajala, 58, sanoo Kalevalle, että häntä on kysytty tehtävään ja hän on kiinnostunut pääjohtajan paikasta. 

Hän kertoo pohtineensa hakemuksen jättämistä viikon päivät ennen ratkaisuaan.

Laajala informoi asiasta illalla Oulun kaupunginhallitusta varsinaisen kokouksen ulkopuolisena asiana.

Kelan johtajan paikka on ollut perinteisesti keskustan läänitystä.

Helsingin Sanomien politiikan toimittaja Marko Junkkari kirjoitti kommentissaan maanantaina iltapäivällä, että keskusta ajaa "huhujen mukaan" vahvimmin tehtävään juuri Päivi Laajalaa.

Laajala ei ole keskustan jäsen, mutta keskusta on aiemminkin tukenut hänen valintaansa eri tehtäviin.

HS:n Junkkarin tietojen mukaan keskustadynastian jatkuminen Kelan huipulla ei välttämättä ole enää itsestäänselvyys, ja asiasta olisi viriämässä iso poliittinen riita hallituskumppanien Sdp:n ja keskustan välille.

– Sdp:ssä on tiettävästi vahvoja haluja haastaa keskustan ikiaikainen Kela-läänitys. Kulisseissa liikkuvien huhujen mukaan Sdp:n Tuula Haatainen olisi hakemassa Kelan pääjohtajan paikkaa, Junkkari kirjoittaa.

Toistaiseksi Haataisen nimeä ei löydy hakijoiden listalta.

Kauppalehti kysyi muutama viikko sitten Kelan valtuutettuja johtavalta Riikka Slunga-Poutsalolta (ps.), pitäisikö hakuilmoituksessa avoimesti mainita, että hakijalta toivotaan keskustalaista taustaa.

– Kyseessä on täysin avoin haku eikä ole vaatimuksia puoluekirjasta. Pidän itse henkilökohtaisesti etuna, jos puoluekirjaa ei ole, Slunga-Poutsalo sanoi lehdelle.

Uuden pääjohtajan nimittää presidentti Sauli Niinistö eduskunnan valitsemien Kelan valtuutettujen esityksestä.

Kelan pääjohtajalla ei ole määritettyä virkakautta, jonka jälkeen tehtävä tulisi haettavaksi. Siten tuleva pääjohtaja voisi jatkaa tehtävässä eläkeikään saakka.

Väistyvän pääjohtajan Elli Aaltosen palkka on ollut reilut 18 000 euroa kuukaudessa.

Maanantaina kello 19 Kelan sivujen mukaan paikkaa oli hakenut reilut 20 henkilöä.

Nyt kisaan lähtevän Laajalan ohella nimekkäimpiä hakijoita tähän mennessä ovat Kelan kakkosjohtaja, kokoomuslainen Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma, sosiaalidemokraattinen Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Hanna Tainio ja keskustalainen Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen Aran ylijohtaja Hannu Rossilahti.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (137)

Ja sitten ihmetellään miksi nykyajan nuoret/nuoret aikuiset ei enää sitoudu mihinkään. Mitä isot edellä sitä aikuiset perässä. Tähän ilmiöön törmää joka paikassa, kukaan ei enää sitoudu hoitamaan aloittamaansa hommaa/työtä loppuun, kun jotain parempaa tulee tarjolle, sama koskee myös parisuhteita ja perheitä. Jos joku kysyy, mikä tätä yhteiskunnan menoa vaivaa niin minä sanon, että sitoutumisen puute!!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos Laajala valitaan Kelaan, niin onnea ja menestystä!

Ouluun tarvitaan kaupunginjohtajaksi jämerää ja avarakatseista osaajaa, kuten Kuhmon tai Lahden kaupunginjohtajat. Molemmat pohjoisen kasvatteja, maailmaa nähneitä kehittäjiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täällä kysellään Päivi Laajalan osaamisesta. Päivi on Ok, mutta miksi kukaan ei ole kysynyt edellisen Kelan poliittisen virkanimityksen perään. Mitä Elli Aaltonen on saanut aikaan? Koskaan ei ole ollut Suomessa näin näkymätöntä Kelan johtajaa. Päivi nostaisi
Kelan profiilia merkittävästi, ainakin alussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulipahan nähtyä historian kaikkien aikojen HUONOIN kaupunginjohtaja. Kaupungin taloudesta ja sen kuntoonsaattamisesta ei tiedä yhtikäs mitään. Miten mahtaisi Kelan johto sitten onnistua kun ei pysty pientä käpykylää eli Oulua johtamaan ja saattamaan kuntoon. Ei edes ehdolle Kelaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kunnon sitoutumaton Kelan ruoriin. Tai sopiva työtön työnhakija neuvonantajaksi ja oppisopimus koulutettavaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa, että päätti hakea virkaa. Komppaan toista kommenttia siinä, että Hänninen olisi hyvä jatkaja kaupunginjohtajaksi. Tasapuolisen ystävällinen ihminen yli puoluerajojen :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Kelan johtajan paikka on ollut perinteisesti keskustan läänitystä." Eikö nyt vihdoin viimein olisi aika päästä eroon tälläisesta perinteisestä korruptiosta? Ihan käsittämätöntä!

Suomi on samaa sarjaa vaikkapa Unkarin tai muiden korruptoituneiden valtioiden kanssa - vaikka kuinka yrittää päteä EU:ssa näitä parempana esim. oikeusvaltioasioissa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi (pää)johtajiksi valitaan aina työuransa ehtoopuolella olevia ihmisiä? Nuorta energiaa ja uusia, rohkeita ideoita sinne tarvitaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, miksikähän yleensä isojen asioiden johtajiksi valikoituu kokeneita ja osaamisensa jo työelämässä osoittaneita. Miksikähän, ei voi tietää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Annetaan Weiselille mahdollisuus näyttää johtajaosaamisensa. Hävisi vain yhdellä äänellä edelliselle kerralla. Tuntee talon tavat ja porukat ja päättäjät ja henkilöstö tuntee hänet. Laitetaan Oulu kuntoon hänen johdollaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Avi:n ylijohtajan paikka on haettavana, TS hakee sitä. Avi:n ylijohtaja on Kelan hallituksen puheenjohtaja. Avi:n ylijohtajaksi haluava luonnollisesti tarvitsee suuren keskuskaupungin taustatuen. Eli tässäpä taas sulle-mulle piirileikkiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos Päivi Laajala tulee valituksi KELA:n pääjohtajaksi, niin ei hätää. Hänen tilalleen saadaan Oulun kaupunginjohtajaksi uusi vähintään yhtä hyvä.

Oulun Kaukovainiolta lähtöisin oleva, nykyinen Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen on oleva luultavasti uusi Oulun kaupunginjohtaja. Voisin lyödä sen puolesta vetoa todella ison rahasumman.

Pekka Timonen on ollut Lahden kaupunginjohtajana vähän yli 2 vuotta. Lahdessa on kuitenkin tehty poliitinen päätös siitä, että vuoden 2011 kunnallisvaalien jälkeen Lahdessa siirrytään pormestari-malliin, jolloin nykyisestä Lahden kaupunginjohtajasta tulisi Lahden kaupungin kansliapäällikkö.

En usko, että Lahden nykyinen kaupunginjohtaja jää odottamaan pääsyä Lahden kaupungin kansliapäälliköksi vuonna 2011, vaan hän tulee sitä ennen hakemaan tosissaan Oulun kaupunginjohtajaksi, jos sellainen paikka sattuisi vapautumaan lähiaikoina.

Kun Oulu on asukasluvultaan noin kaksinkertainen Lahteen verrattuna, niin Timosen siirtyminen Lahdesta Oulun kaupunginjohtajaksi olisi siltäkin kantilta nähtynä hyvin luontaista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"En usko, että Lahden nykyinen kaupunginjohtaja jää odottamaan pääsyä Lahden kaupungin kansliapäälliköksi vuonna 2011....."
Nyt eletään vuotta 2019!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poliitikot ne päätökset tekevät. Viranhaltijat esittelevät. Niin miksi kaupunginjohtajaa syytetään? Ja heidän esitykset torpataan näinhän täällä on sanottu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uskotteko, kun naisia on yhä enemmän johtavissa asemissa, metsään mennään sitä enemmän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (137)

Uutisvirta

8:31
Pakettiauto paloi korjaamon pihalla Oulaisissa
8:10
Oululaisen Steel Ring -tallin Lotta Loikkanen hävisi ammattinyrkkeilyn MM-titteliottelun tuomariäänillä Karlsruhessa – manageri Markku Pirinen pettyi rajusti: ”Tuli todistetuksi, että Saksa on paska maa”
8:09
Vanhat kuvat: Tunnelmia pikkujouluista Oulussa vuosituhannen vaihteessa ja 2000-luvun alussa - juhlateltta ja baarikiertue
8:00
Luontoon kumppanin kanssa ja pari drinkkiä – oletko miettinyt, miten sinä kohtaisit yllättävän maailmanlopun? Tilaajille
8:00
Hyvä paha ydinvoima – EU:ssa sen rooli on yhä ristiriitainen, ja parlamentissa vastustus voi jopa kasvaa
8:00
Puheenaihe: Herättääkö tiernaesitys rasistisia mielikuvia? "Esitysten ei tulisi loukata mitään ihmisryhmää"
7:00
Päivän leffapoiminnat: Krooninen kipu vie tilan muulta elämältä – pienten eleiden draamaelokuva Cake etenee tuttuja polkuja

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Lapin länsiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä ja aamulla Pohjois-Karjalan, Kainuun ja Lapin maakunnissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

14.12.

Fingerpori

14.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image