Oulu

Oululaisen QuietOnin vas­ta­me­lu­kor­va­tul­pat palkittiin unimessuilla Japanissa – "Parempaa unta tuottava teknologia on nyt uutta markkinoilla"

QuietOn Oy:n myyntijohtaja Ayaka Akashi vastaanotti palkinnon Yokohamassa. KUVA: BusinessOulu
Oulu 11.6.2019 12:48
Mirko Siikaluoma

Oululainen QuietOn Oy palkittiin Good Sleep Award 2019 -palkinnolla Japanin Yokohamassa järjestetyillä Sleep Expo -messuilla touko-kesäkuun vaihteessa. Kilpailun voittaneet elektroniset Quiet On Sleep -korvatulpat hyödyntävät aktiivista vastameluteknologiaa, jonka avulla nukkujaa häiritsevät äänet, kuten kuorsaus, saadaan vaimennettua.

Oululaisyhtiön tulppien vastameluteknologia perustuu vastaääneen. Toisin kuin muut teknologiaa hyödyntävät korvatulpat QuietOnin tulpat eivät tuota ylimääräistä ääntä, kuten sademetsän kahinaa peittääkseen kuulokkeiden ulkopuolella tulevia häiritseviä ääniä.

Tulpat pyrkivät vaimentamaan erityisesti matalia äänitaajuuksia, joihin tavalliset vaahtomuovitulpat eivät vaikuta. Kuulokkeiden ulkopinnassa on myös pieni nappi, jota painamalla pääsee kuulotilaan, jossa normaali keskustelu onnistuu ilman kuulokkeiden ottamista korvista.

Korvatulpat saivat messuilla osakseen hehkutusta tuomaristolta. Palkintoseremonian isäntä ja kilpailun tuomari, Kyorin yliopiston professori, Yoshihiko Koga kehui yhtiön vastamelukorvatulppien olevan etulyöntiasemassa tavanomaisiin unta parantaviin apuvälineisiin verrattuna.

– Vuoteet, tyynyt sekä vuodevaatteet ovat kehittyneet, mutta parempaa unta tuottava teknologia on nyt uutta markkinoilla, sanoo Kempeleessä kotipaikkaansa pitävän QuietOnin myyntijohtaja Ayaka Akashi.

Medical Health Labin johtaja ja Nikkei BP Intelligence Groupin varajohtaja Shogo Fujii puolestaan kehui QuietOn Sleep -korvatulppien langattomuutta ja sitä, ettei niitä tarvitse kytkeä muihin laitteisiin, kuten puhelimeen tai kannettavaan tietokoneeseen.

QuietOn Oy perustettiin huhtikuussa 2015 Nokialta tulleen teknologiaperinnön pohjalta. Yhtiö kehittää ja valmistaa patentoituja elektronisia korvatulppia. Yhtiö kertoo QuietOn Sleep -tulppien tulevan myyntiin ensi syksynä.

MAINOS

Kommentoi

Olen yrittänyt kiskoa hoitoa tinnitukseeni neljältä korvalääkäriltä. Vaiva on ja pysyy ja raivostuttaa. Noita vastamelujuttuja kukaan ei tarjonnut.niskasta johtuvaksi ongelmaksi kyllä, mutta sitähän tinnitus ei läheskään aina ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erittäin hyvä asia antaa ihmisille nukkuma-aikaa. Mutta miksi ei puhuta turhasta melun tuottamisesta. Koneilla on desibelirajat liian korkealla muutenkin ja kun niitten joutokäyntiajat pitenevät , melu kasvaa. Kuvitelkaa kaivuria jyskyttämässä paikallaan tuntitolkulla. BAT- järjestelmän käyttöönotto parantaa kaikkien elämän laatua. Eli kyseessä on vähemmän melua tuottavat koneet +järjestelmät. On jo Suomessa. Tuovat myös säästöjä yrittäjille. Puhumattakaan työntekijöiden terveydestä. Puhumattakaan ympäristöterveydestä. Matala meluääni kantautuu kauas.
Jo 25 desibeliä sairastuttaa. Aiheuttaa jopa sairastumista verenpainetautiin ja sydäntauteihin.
Tähän kun lisätään ne vastuuttomat vanhojen romukoneiden edelleen myyjät, jotka kiertävät maaseutua kaupaten muka halvalla hyviä koneita. Nythän on myös mönkijöiden "alennusmyynti"- kampanja. Eräs firma myy vähäpäästöisenä vaikka mönkijän päästöt ovat kolminkertaiset autoon verrattuna. Puhumattakaan niiden helvetin kovasta melusta. Ne pitäisi kieltää lailla. Turhakkeita. Autoillakin alkaa olla ikärajat päästörajoitteineen , miksi ei mönkijöillä ja vanhoilla työkoneilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tinnitusta on kahta lajia, joista toista voi äänittää.
Minä äänitin DAT - nauhurilla suoraan korvan takaa, luun kipeästä kohdasta.
Sain puhtaan noin 50 hz. jyrinä-signaalin nauhalle.
50 hertziä on matala ääni ja samalla osa kodin sähkölaitteiden perustaajuuksia.
Kysymys:
Kuinka monta jääkaappia Oulussa on?
Eikös kaupungilla tulisi kuulua jatkuva hyrinä ja hurina, kun toistasataatuhatta kylmäkonetta soittaa yhtä ja samaa ääntä?
Miksi se ei kuitenkaan kuulu?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äänitit oman verenkiertosi aiheuttamaa kohinaa. Sama meren kohina kuuluu kun laitat simpukan/kotilon korvallesi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomalainen Nexstim voipi olla ratkaisu, markkinoivat laitettaan myös tinnituksen (ja kroonisen kivun) helpotukseen/poistoon. OYSsistä löytyy laite, käytetään myös mm.masennuksen hoitoon. Tutkaileppa lähemmin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaa tehdä sponsorointisopimus the Temple Ballsin kanssa!
Eikös' ne ole tehneet Japanin rundeja jo pitkään sushi palkalla huippumanagerin "suojeluksessa"?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yhtiö kehittää ja valmistaa korvatulppia, mutta myynti ja markkinointi on jäänyt tekemättä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se lie tinnitus lääketieteellistä ja aivokirurgien tietotaitoon perustuvaa hoitoa, ei teknisten apuvälineitten kehittelyn aluetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vastikään oli juttua, että niskan alueen lihashuollolla paranee n. 30 prosenttia tinnituksesta kärsivistä. Kuuklaappa kuule tinnitus hieronta, jos tinnitus oikeasti häiritsee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.


Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

SAIRAIDEN PILKKAAMINEN.

Vai puolustat erilaisia ihmisiä etkä ole niitä tuijottanut?? Ainakin Lesta-Sipilä ei ole kuulunut tähän joukkoon. Olipa ... Lue lisää...
jerme

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image