Oulu

Tilaajille

Oululainen neurokirurgi teki ai­vo­leik­kauk­sen Parkinsonin tautia sairastavalle äi­dil­leen – ­het­ki ennen leikkausta meni tunteisiin: "Äiti näytti niin avuttomalta ja hauraalta"

Mikko Kauppinen on neurokirurgi ja tehnyt äidilleen Leena Siljanderille aivoleikkauksen, mutta leikkauksen jälkeen hän on painottanut äidilleen haluavansa ennen kaikkea olla tämän poika, eikä lääkäri. KUVA: Maiju Pohjanheimo
Oulu 7.6.2019 7:00
Päivi Alasuutari

Periaatteessa kirurgit eivät leikkaa läheisiään. Neurokirurgi Mikko Kauppinen oli valmis tekemään poikkeuksen säännöstä, koska hän tiesi oman tiiminsä Oysissa olevan yksi maailman parhaista syväaivostimulaatioleikkauksissa. Leikkauksen ansiosta hänen äitinsä Leena Siljanderin Parkinsonin taudin oireet vähenivät merkittävästi.

Leena Siljander ja Mikko Kauppinen ovat äiti ja poika, joilla on harvinainen yhteinen kokemus. Vajaa puolitoista vuotta sitten Kauppinen teki äidilleen aivoleikkauksen. 

Tilaajille

MAINOS

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi Suomella menee niin kuin menee?

Suomella menee ihan hyvin ja suomalaiset ovat myös hyvin arvostettuja ihmisiä maailmalla. Osa aloittajan mainitsemista ... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image