Oulu

Oululainen Liha- ja Makkarakauppa lopettaa – ovet suljetaan, kun tuotteet on myyty

KUVA: Janne Körkkö
Oulu 9.7.2019 18:10
Iida Ahonen

Oululainen Liha- ja Makkarakauppa lopettaa toimintansa. Makkarakaupan omistajat Paula ja Kari Lappalainen kertoivat tiistai-iltana myymälän Facebook-sivuilla, että myymälässä on alkanut loppuunmyynti, ja kauppa sulkee ovensa lopullisesti, kun kaikki tuotteet on saatu myydyksi.

Omistajat kertovat Facebookissa joutuvansa lopettamaan toiminnan kannattamattomana.

– Tämän päivän ostokäyttäytyminen on valitettavasti ajanut pienet erikoisliikkeet ahtaalle, ostojen keskittyessä suuriin ostoskeskuksiin sekä marketteihin. Tämä on ajan saatossa vaikuttanut myös meidän toimintaamme, ja asiakasmäärät ovat tänä päivänä liian alhaiset kannattavan liiketoiminnan jatkumiselle, päivityksessä sanotaan.

Makkarakauppaan jonotettiin juhannuksena 2019. KUVA: Lukija / Lukijan kuva

Makkarakauppa kiittää asiakkaitaan 12 vuoden toimintansa ajalta. Omistajat kertovat nauttineensa mahdollisuudesta tarjota oululaisille "kotimaista ja tuoretta lihaa kaupungin parhaalta lihatiskiltä". He toivovat, että erikoisliikkeiden kannatus saataisiin tulevaisuudessa kasvuun, ja että myös Oulussa yrittämiselle olisi enemmän mahdollisuuksia onnistua.

Kaleva ei tiistai-iltana tavoittanut omistajia kommentoimaan Makkarakaupan sulkemista.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (354)

Sai mennä, menneisyyden haamuja. Lihansyöntiä pitää rajusti vähentää. Uskomatonta miten täällä nillitetään kun pitäisi saastuttavalla ilmastonmuutosta kiihdyttävällä autolla päästä oikein kaupan oven viereen, jotta voisi ostaa kilokaupalla ilmastonmuutosta kiihdyttävää lihaa! Vuonna 2019! Missä todellisuudessa te oikein elätte?

Siellä marketeissa ja muissa kaupoissakin lihatuotteiden pitää kallistua tuntuvasti, jotta niiden kulutus vähenee tarpeeksi paljon.

Lihaa saa syödä 500 g viikossa. Syö luomulihaa ja riistalihaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se on olematonta höpötystä. Jos tuolla kehäkolmosen sisällä nämä toimistoimmeiset ja muut sihteeriklt syö niitä . niin ei siitä tartte koko kansalle tuputtaa. Lihaa on syöty maailman sivu ja syödään edelleen. Minä ainakin!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kirkonkyläksi muuttuvat kaupunkikeskustat. Osuuskauppaväki ei kummoisia palveluja kaipaa. Kunhan kupposen kultakatriinaa saa kauppareissulta bonuskorttialena.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos Makkarakaupalla ei ole muuta makkaraa tarjota kuin samaa pakettimakkaraa mitä saa kaikista kaupoista, niin saa mennä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No kaikki on suhteellista. Siitähän on lähialueelta lopetettu muutama vuosikymmen sitten teurastamo ja kokonaista pari oululaista makkaratehdasta, joiden tonteille on nyt pystytetty kerrostaloja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ja pulinat pois. Vai haluaako joku siirtyä suunnitelmatalouteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehdotan,että Arina rakentaa kirkkokadullekin,vaikka sinisen talon ja katu suljetaan kaikilta .Veikkaan,että kyllä kauppa kävisi ja kaikki muut
pikku liikkeet joutavatkin sen jälkeen lopettamaan toimintansa.Tällä olisi myös vihreillekin mieluinen heijaste,koska autoliikenne keskustaan
näivettysi tyystin.Hepat ovatkin tulevaisuuden kulkuneuvo koska ne eivät päästele `´päästöjä´´.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Hepat ovatkin tulevaisuuden kulkuneuvo koska ne eivät päästele `´päästöjä´´"
Päin vastoin. 1900 luvun alussa Helsingin liikennesuunnittelijat olivat huolissaan, että jos liikenne kasvaa edelleen samaa tahtia, niin kaupunki tulee hukkumaan hevosenlantaan. No toisin kävi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yleensä se menee niin että mitä ei tarvita niin se poistuu tai poistetaan näyttämöltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt punaista lihaa päivittäin mussuttavat oululaiset ovat muka pahoillaan, vaikka tähänki asti on makkarat ja lihat haettu prismasta vakuumipakkauksissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei taida loppua ihan parkkipaikkojen takia tämä liike. Harmittaa kyllä kovasti, että jatkuvasti joku paikallinen yritys lopettaa toimintansa asiakkaiden vähyyden vuoksi. Pitäisi tehdä omat ostokset suosien paikallista, eikä isojen ketjujen liikkeitä. Mikä liike ilmoittaa seuraavaksi lopettavansa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika hankala lihaa on verkkokaupastakaan tilata. Mutta mielestäni Makkarakauppa oli kuten muutkin, että alkuun siellä kaikki kävi, koska muutkin, ja sitten tuli hiipuminen. Ei siellä oikein mitään ollut osaavalle kokille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Omg! Apua, eikä! Pistäkää lihatiski johonkin! En tykkää marketin pahan hajuisista pakkauksista!😭

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todella harmillista ainut paikka mistä saa kunnon lihaa jota voi syödä. Ei ole vakuumissa muhinutta löllöä. Viskaaalin lihat ei kiinnosta maistuvat jotenkin oudolle. Puuttuisko hyvä riiputus vai mikä. Jopa säilykelihaan siirtyy se maku.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hah hah aika katteellista puhetta. Parhaat lihat sieltä saatu. Ehkä se laatu vain joillekkin maistuu oudolle ja tuoreus? Kokolihat taas raakakypsytetään se väh. 4 viikkoa johon isot firmat ei pysty

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvin valitettava uutinen. Kassa moikkasivat aina, tuli jo tutuksi hklökunnan kanssa. Eivät ole kuten muut kassat. Katsovat silmiin. Isoista marketeissa ovat tylyjä kassat. Nokanvartta pitkin mulkaistaan. Pitäisi niistä ostaa vain pupujussinruokaa. Llihan syöjää kiusataan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole tylyjä markettien kassat. Otappa hyvä asenne ja hymyä huuleen, niin kyllä se kassakin siitä piristyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (354)

Uutisvirta

17:56
Superlupaus Laura Lahtinen kauhoi Suomen ennätyksen sivulajissaan
17:29
Limingantien tietyömaiden kohdalla liikenne on sujunut pääosin hyvin, mutta kaikki eivät ymmärrä kääntymiskieltoa Kempeleentielle
16:59
Pelastuslaitos hälytettiin Kemissä rakennuspalon sammutustehtäviin – paljastui liedellä käryäväksi ruoaksi
16:39
Niittokoneesta lentänyt kipinä sytytti maaston palamaan Siikalatvalla – alkusammutus auttoi palon rajaamisessa
16:15
Kahden kantasuomalaisen nuoren epäillään pahoinpidelleen kaksi ulkomaalaistaustaista nuorta Kajaanissa
15:48
Poliisi kertoo lisätietoa Luumäen kuolonkolarista: henkilöauto pysähtyi todennäköisesti matkustajien erimielisyyksien takia
15:35
Noin 20-vuotiaan miehen epäillään lyöneen ikäistään kasvoihin Kajaanissa – pakeni paikalta ennen poliisin saapumista
108
Polttoainetta 100 litraa tunnissa ja noin 4000 katsojaa – Tractor Pullingin SM-sarjan viides osakilpailu pidettiin Tyrnävällä
61
IS: Tuomas Enbuske kertoo, miksi kolaroi sähkötolppaan Sievissä
56
Puheenaihe: Onko Suomi kallis matkailumaa suomalaisille? Matkailu- ja ravintolapalvelujen edusmies Timo Lappi: Alkoholin verotus suomalaisissa ravintoloissa on EU-maiden kireintä
46
Miksi ihmiset nousivat henkilöautosta keskellä tietä? – Poliisi kertoo tänään lisää Luumäen kolarista, jossa kaksi jäi rekan alle ja kuoli
31
Vain kuningatar Elisabet saa syödä joutsenia Britanniassa – hovi pitää tiukasti kiinni hullunkurisista perinteistään
31
HS: Venäjä pohti Karjalan palauttamista Suomelle vuonna 1991 – "Venäjän mukaan alueellisia ongelmia oli niin Krimillä kuin Karjalassakin"
16
Kaakkurissa juostaan portaita ja poljetaan maastossa – Liikuntamaassa riittää treenaajia, vaikka alue ei ole vielä läheskään valmis

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen ja Keski-Suomen maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio ja Tervola.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä maan länsiosassa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Ei varmaankaan löydy.. Jos Teuvon varassa on yhteiskunnan ja eduskunnan päätökset niin sama lähteä ruotsiin. Miehellä o... Lue lisää...
Vanhus48

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image