Oulu

Oululainen Liha- ja Makkarakauppa lopettaa – ovet suljetaan, kun tuotteet on myyty

KUVA: Janne Körkkö
Oulu 9.7.2019 18:10
Iida Ahonen

Oululainen Liha- ja Makkarakauppa lopettaa toimintansa. Makkarakaupan omistajat Paula ja Kari Lappalainen kertoivat tiistai-iltana myymälän Facebook-sivuilla, että myymälässä on alkanut loppuunmyynti, ja kauppa sulkee ovensa lopullisesti, kun kaikki tuotteet on saatu myydyksi.

Omistajat kertovat Facebookissa joutuvansa lopettamaan toiminnan kannattamattomana.

– Tämän päivän ostokäyttäytyminen on valitettavasti ajanut pienet erikoisliikkeet ahtaalle, ostojen keskittyessä suuriin ostoskeskuksiin sekä marketteihin. Tämä on ajan saatossa vaikuttanut myös meidän toimintaamme, ja asiakasmäärät ovat tänä päivänä liian alhaiset kannattavan liiketoiminnan jatkumiselle, päivityksessä sanotaan.

Makkarakauppaan jonotettiin juhannuksena 2019. KUVA: Lukija / Lukijan kuva

Makkarakauppa kiittää asiakkaitaan 12 vuoden toimintansa ajalta. Omistajat kertovat nauttineensa mahdollisuudesta tarjota oululaisille "kotimaista ja tuoretta lihaa kaupungin parhaalta lihatiskiltä". He toivovat, että erikoisliikkeiden kannatus saataisiin tulevaisuudessa kasvuun, ja että myös Oulussa yrittämiselle olisi enemmän mahdollisuuksia onnistua.

Kaleva ei tiistai-iltana tavoittanut omistajia kommentoimaan Makkarakaupan sulkemista.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (358)

Sai mennä, menneisyyden haamuja. Lihansyöntiä pitää rajusti vähentää. Uskomatonta miten täällä nillitetään kun pitäisi saastuttavalla ilmastonmuutosta kiihdyttävällä autolla päästä oikein kaupan oven viereen, jotta voisi ostaa kilokaupalla ilmastonmuutosta kiihdyttävää lihaa! Vuonna 2019! Missä todellisuudessa te oikein elätte?

Siellä marketeissa ja muissa kaupoissakin lihatuotteiden pitää kallistua tuntuvasti, jotta niiden kulutus vähenee tarpeeksi paljon.

Lihaa saa syödä 500 g viikossa. Syö luomulihaa ja riistalihaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se on olematonta höpötystä. Jos tuolla kehäkolmosen sisällä nämä toimistoimmeiset ja muut sihteeriklt syö niitä . niin ei siitä tartte koko kansalle tuputtaa. Lihaa on syöty maailman sivu ja syödään edelleen. Minä ainakin!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan oikeastiko joku kuvittelee että viiden miljoonan kansan lihansyönnillä on jotain merkitystä globaalin ilmastonmuutoksen kannalta. Ei muuten ole, ja sen kasvissafkan rahtaaminen talvisaikaan tänne napapiirille ei todellakaan ole saasteetonta.

Mitä tuohon määrään tulee niin näin paljon kuluttavana miehenä lihaa/kanaa/kalaa menee ainakin se 500g PÄIVÄSSÄ, ja painoindeksi pysyy normaalina. Ja olin todella pettynyt kun näin kesälomalta palattuani löysin liike suljettu lapun Makkarakaupan ovesta. Mistäs grilliribsit nyt haetaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kirkonkyläksi muuttuvat kaupunkikeskustat. Osuuskauppaväki ei kummoisia palveluja kaipaa. Kunhan kupposen kultakatriinaa saa kauppareissulta bonuskorttialena.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos Makkarakaupalla ei ole muuta makkaraa tarjota kuin samaa pakettimakkaraa mitä saa kaikista kaupoista, niin saa mennä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No kaikki on suhteellista. Siitähän on lähialueelta lopetettu muutama vuosikymmen sitten teurastamo ja kokonaista pari oululaista makkaratehdasta, joiden tonteille on nyt pystytetty kerrostaloja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ja pulinat pois. Vai haluaako joku siirtyä suunnitelmatalouteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehdotan,että Arina rakentaa kirkkokadullekin,vaikka sinisen talon ja katu suljetaan kaikilta .Veikkaan,että kyllä kauppa kävisi ja kaikki muut
pikku liikkeet joutavatkin sen jälkeen lopettamaan toimintansa.Tällä olisi myös vihreillekin mieluinen heijaste,koska autoliikenne keskustaan
näivettysi tyystin.Hepat ovatkin tulevaisuuden kulkuneuvo koska ne eivät päästele `´päästöjä´´.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Hepat ovatkin tulevaisuuden kulkuneuvo koska ne eivät päästele `´päästöjä´´"
Päin vastoin. 1900 luvun alussa Helsingin liikennesuunnittelijat olivat huolissaan, että jos liikenne kasvaa edelleen samaa tahtia, niin kaupunki tulee hukkumaan hevosenlantaan. No toisin kävi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yleensä se menee niin että mitä ei tarvita niin se poistuu tai poistetaan näyttämöltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt punaista lihaa päivittäin mussuttavat oululaiset ovat muka pahoillaan, vaikka tähänki asti on makkarat ja lihat haettu prismasta vakuumipakkauksissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei taida loppua ihan parkkipaikkojen takia tämä liike. Harmittaa kyllä kovasti, että jatkuvasti joku paikallinen yritys lopettaa toimintansa asiakkaiden vähyyden vuoksi. Pitäisi tehdä omat ostokset suosien paikallista, eikä isojen ketjujen liikkeitä. Mikä liike ilmoittaa seuraavaksi lopettavansa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika hankala lihaa on verkkokaupastakaan tilata. Mutta mielestäni Makkarakauppa oli kuten muutkin, että alkuun siellä kaikki kävi, koska muutkin, ja sitten tuli hiipuminen. Ei siellä oikein mitään ollut osaavalle kokille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Omg! Apua, eikä! Pistäkää lihatiski johonkin! En tykkää marketin pahan hajuisista pakkauksista!😭

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todella harmillista ainut paikka mistä saa kunnon lihaa jota voi syödä. Ei ole vakuumissa muhinutta löllöä. Viskaaalin lihat ei kiinnosta maistuvat jotenkin oudolle. Puuttuisko hyvä riiputus vai mikä. Jopa säilykelihaan siirtyy se maku.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hah hah aika katteellista puhetta. Parhaat lihat sieltä saatu. Ehkä se laatu vain joillekkin maistuu oudolle ja tuoreus? Kokolihat taas raakakypsytetään se väh. 4 viikkoa johon isot firmat ei pysty

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (358)

Uutisvirta

20:37
Kolmen vuoden vääntö ja hikinen loppusuora: EU-maat vahvistivat brexit-sopimuksen
20:04
Asunto ei ole itsestäänselvyys Oulussa – Asunnottomien yö muistutti jälleen ongelman olemassaolosta
20:03
Yksi antiikin maailman seitsemästä ihmeestä herää eloon The Hanging Garden -näyttelyssä – OSAO:n floristimestariopiskelijoiden taidonnäytteitä voi ihailla kasvitieteellisellä puutarhalla Tilaajille
19:04
Oamkin projektissa bensasyöppö maasturi muunnettiin biokaasulla toimivaksi, ja se toi isot säästöt: "Polttoainekustannukset sataa kilometriä kohti lähes puolittuivat" Tilaajille
19:03
Tärkeintä on tunnelma - sisustussuunnittelija Minttu Vartiainen auttaa ihmisiä luomaan kauniin ja toimivan kodin
18:00
Oulussa esiintyvä Nik Kershaw on iloinen elämästä julkisuuden ulkopuolella – “On helppoa olla menestynyt, mutta maine on todella vaikea asia” Tilaajille
17:55
Mitä tapahtuu brittiparlamentin superlauantaina – brexitin loppusilaus vai vastaveto täysin toiseen suuntaan?
58
Kalen! kalluppi: Onko Oulusa toimiva joukkoliikenne?
55
Britannian ja EU:n brexit-neuvotteluissa saavutettu sopu – Boris Johnson: "Meillä on mahtava uusi sopimus"
52
Kivisydämen kausipaikoille olisi tunkua – joka viides paikka on vuokrattu pitkäaikaispysäköintiin
48
Kaatumisesta virisi keskustelu punaisen Baanan liukkaudesta – Kysyimme aiheesta liikenneinsinööriltä: ”Uusi asfaltti tuppaa aina olemaan liukkaampaa”
36
Korkeassa rakentamisessa nähdään peikkoja – Oulun keskustan asukkaat pelkäävät viihtyisyyden heikkenevän ja vanhojen asuntojen arvon laskevan
35
Selvitys: Sisäilmaongelmia esiintyy eniten peruskouluissa ja lukioissa, syynä useimmin kiinteistöjen ikä ja investointien puute – Ilmanvaihto yleisin ongelma
30
Kärppien pelaajabudjetti ylittyi Junttilan hankinnan myötä, liikennettä luvassa toiseenkin suuntaan – Toimitusjohtaja Virkkunen: ”Haluamme tällaisilla hankinnoilla antaa faneille lisäarvoa”

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Savon ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivällä ja illalla Keski-Lapissa ja Pohjois-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Palkkojen halpuutustako

S-ryhmä varmasti maksaa suomalaisille kokeille työehtosopimusten mukaista palkkaa kuten laki vaatii. Se taas on eri asi... Lue lisää...
Realismia

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.10.

Fingerpori

17.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image