Oulu

Oululainen biisinikkari luottaa soit­to­ka­ve­rei­hin­sa – Lauri Sukanen & Human Gun Store esiintyy lauantain Pikipopissa

Lauri Sukanen & Human Gun Store on yksi Pikipopin oululaisesiintyjistä. KUVA: Anssi Juntto
Oulu 26.6.2019 16:04
Anssi Juntto

Juttu on julkaistu Kalevan paperiversiossa 29.5.2019.

Kun oululaisen Seacorner-yhtyeen toiminta oli hiipunut muutaman räväkän keikan jälkeen reilu vuosi sitten, laulaja-kitaristi Lauri Sukanen päätti ruveta työstämään soololevyä. Lauri Sukanen & Human Gun Store -nimellä julkaistulla Thicker Than -levyllä soittavat pitkälti samat kaverit kuin Seacornerissakin.

– Tämä ei ole enää sellainen bändibändi, että on tiivis porukka, joka soittaa paljon yhdessä. Kyse on enemmän sellaisesta, että minä teen biisejä ja yritän muuten päästä mahdollisimman vähällä turvautumalla ja luottamalla muihin soittajiin, Sukanen selvittää.

Sukanen kieltää, että hän olisi halunnut ohjakset tiukemmin omiin käsiinsä. Sen sijaan hän valitsi mukaan sellaiset muusikot, joiden hän tiesi osaavan hommansa, ja antoi heidän soittaa sen, mitä heiltä kuhunkin kappaleeseen luonnostaan tuli.

Taannoisessa Mushmouthed Talk -yhtyeessään Sukanen luotti omaan visioonsa jopa liikaakin.

– Luulin, että se on paras, vaikka rumpali saattaa oikeasti tietääkin paremmin, miten rumpuja soitetaan, hän naurahtaa.

– Nyt olen yrittänyt luottaa enemmän siihen, että kyllä soittajat tietävät.

Varsinaiseen Human Gun Store -kokoonpanoon kuuluvat rumpali Mikko Heikkinen, basisti Matias Haataja ja kitaristi Riku Rousu. Studiossa oman panoksensa biiseihin antoivat myös koskettimia soittaneet Joona Hiltunen ja Lasse Junnila, saksofonia puhallellut Vili Järvinen ja perkussioita takonut Olli Estola. Taustalaulajina kunnostautuivat Laura Uhre ja Hilla Nokela.

Levynjulkaisukeikalle 45 Specialiin Sukanen aikoo katsella perusbändin kylkeen jonkun, joka soittaa koskettimia tai saksofonia tai mielellään molempia. Kaikki levyltä tutut soittajat kun eivät ole käytettävissä. Pikipopissa myöhemmin kesällä on joka tapauksessa tarkoitus esiintyä isolla bändillä.

Soittajien osaamisesta ja yhteistyön vaivattomuudesta kertoo se, että ensimmäisessä nelituntisessa pohjiensoittosessiossa oli kaavailtu äänitettävän vain neljä etukäteen treenattua kappaletta, mutta kun urakka hoitui niin rivakasti, sovitettiin nopeasti uusia biisejä ja äänitettiin nekin.

Koska Sukanen paiskii muutenkin hommia äänittäjänä ja miksaajana, oli luontevaa, että hän myös äänitti ja miksasi Thicker Thanin. Sukanen itse olisi tosin halunnut delegoida senkin jollekin muulle, esimerkiksi hänen omat lauluosuutensa äänittäneelle Pentti Amorelle, mutta hän ei malttanut lykätä studiosessioita ja ruveta säätämään aikatauluja vielä yhden uuden henkilön kanssa.

– Ehkä jatkossa olisi järkevämpää tehdä jonkun muun kanssa. Ei pitäisi itse tehdä kaikkea, ei varsinkaan miksata, jos itse tekee biisit. Sitä saattaa jäädä jauhamaan ja hinkkaamaan sellaisia turhia asioita, joita ei koskaan muuten hinkkaa, ja sitten ei vain koskaan tule valmista.

Sukanen miksasikin levyn seitsemässä päivässä eikä palannut niihin sessioihin enää myöhemmin.

Kahdeksan kappaleen kokonaisuus pitää sisällään ajattomasti pörisevää rockia.

– Sellaisia biisejä minä osaan tehdä, ja sellainen soundi viehättää itseäni. Kyllä nykyäänkin tehdään paljon sävellyksellisesti hienoja biisejä, mutta se tietynlainen tuotanto ei ole kiinnostanut minua – ainakaan vielä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

10:24
Selvitys: Sisäilmaongelmia esiintyy eniten peruskouluissa ja lukioissa, syynä useimmin kiinteistöjen ikä ja investointien puute – Ilmanvaihto yleisin ongelma
10:23
Viasat kaappasi jääkiekon MM-kisaoikeudet vuosille 2024–2028 – osa peleistä näkyy maksutta
10:20
EM-paikka toisi pelaajille 100 000 euron bonuksen – voisiko arvokisapaikka tehdä suomalaiselle jalkapallolle saman kuin Calgaryn olympiahopea jääkiekolle? Tilaajille
10:09
Avieroprosessin keskellä eläville annetaan tietoa ja tukea verkossa – yhteys ammattilaisen apuun Oulussa
10:07
Mies puukotti isäänsä vatsaan Oulussa – syyttäjä vaatii kolmen vuoden vankeusrangaistusta
9:35
Kolumni: Kupittaan illassa näyttäytyi hymyilevä jättiläinen – Suomea vastaan tulee jalkapallon lilliputti
9:09
Trump ja demokraatit ottivat yhteen Valkoisessa talossa: demokraattien mukaan Trump sai "hermoromahduksen"
34
Kivisydämen kausipaikoille olisi tunkua – joka viides paikka on vuokrattu pitkäaikaispysäköintiin
30
Kaatumisesta virisi keskustelu punaisen Baanan liukkaudesta – Kysyimme aiheesta liikenneinsinööriltä: ”Uusi asfaltti tuppaa aina olemaan liukkaampaa”
29
Kalen! kalluppi: Onko Oulusa toimiva joukkoliikenne?
29
Korkeassa rakentamisessa nähdään peikkoja – Oulun keskustan asukkaat pelkäävät viihtyisyyden heikkenevän ja vanhojen asuntojen arvon laskevan
16
Eduskunta harvinaisen samoilla linjoilla kaivoslain uudistamisesta: "Monikansalliset yhtiöt ovat kaivaneet rikkauksia maastamme ilmaiseksi"
14
"Minulle on ehdotettu monta kertaa seksiä vaihtokaupaksi yöpaikasta" – Koditon on entistä useammin nainen, mikä tuo uhan väkivallasta ja hyväksikäytöstä
14
Mielenterveyspalveluista tehdään Oulussa yksi kokonaisuus – päivystyksen yhteyteen perustetaan selviämisasema

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.10.

Fingerpori

17.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image