Oulu

Ouluhalli ny­ky­ai­kais­te­taan 20 miljoonalla eurolla – Pe­rus­kor­jat­ta­va halli saa rinnalleen lisäosan

Laajennusosa sijoittuu nykyisen Ouluhallin ja Uimahallin väliin. KUVA: Pekka Peura
Oulu 15.1.2018 20:43
Kari Sankala

Ouluhallin peruskorjaus ja laajentaminen maksavat 50 000 euroa yli 20 miljoonaa euroa.

Hallin uudistamisen suunnittelu pääsee vauhtiin tänä vuonna, mutta varsinaiset rakennus- ja muutostyöt ajoittuvat vuosille 2019-2020.

Ouluhalli on vuonna 1986 rakennettu urheilun harjoittelukeskus ja Pohjois-Suomen tärkein tapahtumapaikka.

Laajennusosa sijoittuu nykyisen Ouluhallin ja Uimahallin väliin.


Ouluhallin
peruskorjaukseen ja laajennukseen on kytketty Oulun urheilutalo ja Värtön liikuntasali sekä Raksilaan perustettava uusi lukio.

Raksilan lukion liikunnanopetus voidaan järjestää Ouluhallissa laajennuksen toteutuessa.

Urheilutalon ja Värtön tonttien rakennusoikeusmaksuilla sekä lukion pienemmillä liikuntainvestoinneilla aiotaan maksaa pitkälle Ouluhallin remonttia.

Suoraa päätöstä urheilutalosta ja Värtöstä luopumisesta ei tehty.

Niin urheilutalo kuin Värtön liikuntahalli kaipaavat remonttia, mutta Ouluhallin kylkeen on tulossa kyseisiä liikuntapaikkoja korvaavia toimintoja.

Puhetta on ollut myös Kasarmin liikuntasalista, mutta se saisi jatkaa toimintaansa entiseen tapaan.

Myös kaupallisten tapahtumien järjestäminen helpottuu Ouluhallissa ja sen laajennusosassa. Uusi ravintola rakennetaan laajennusosan ja vanhan Ouluhallin saumakohtaan.

Nykyinen ravintola kunnostetaan enemmän kokouskäyttöön.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (54)

Just, joo - taas. - Tuota purkukuntoista ja läpeensä surkeaa turhaa rötisköä vielä hyysätään heittämällä 20 miljoonaa kaivoon.
Ouluun tarvitaan kunnollinen - siis kunnollinen - monitoiminen ja -käyttöinen kongressikeskus eikä mitään tuollaista hollitallia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaipa pysyy budjetissa, jos virosta tuodaan tekijät, samoin kuin kattoremontin yhteydessä, niinhän?
Toisaalta menikö tähän rahat, kun jo luvatut hallit odottavat rakentamista, vaikka valmista piti olla aikapäiviä sitten eli pistetäänpä urheilevat nuoret/lapset jälleen kerran epätasa-arvoiseen asemaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jäähalliin on jo nyt panostettu liikaa. Bisnestä Junno ja kumppanit tekevät ja tollot veronmaksajat vielä kantavat rahaa Kärpille. Kärpät (jlääkiekko) on vienyt kaikki mainostajien panokset. Onhan se ihanaa olla Kärppien yhteistyökumppani vaikkapa 3V ei maksa kuin 25 000 euroa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaa olla visiot lopussa. Uusi halli jääkiekkoon/tapahtumille olisi parempi vaihtoehto ja monipuolisempi ja hyvällä asettelulla tuottava. Nyt ollaan 2018 ei kuuskytä luvulla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Markasta luovuttiin kohta 16 vuotta sitten. Joko olisi aika sinunkin päästää irti, varsinkin kun tuo silloin voimassaollut 5,9573 kerroin markan ja ja euron välillä ei ole pitänyt paikkaansa enää vuosiin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Epäilen hankkeen toteutushintaa. Perinteisesti kerroin vähintään 1,5 eli tuollaista yli 30 miljoonaa veikkaan. Toivottavasti olen väärässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hehheh... Kai siitä lisäosasta ainakin tulee harmaa ja erillinen ruma laatikko, olemassa olevan pyöreämuotoisen hallin korottamisen sijaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Urheilutalon ja Värtön tilalle pitää rakentaa vähintään saman verran liikuntahalleja lisää täysimittaisina, mieluummin vielä tuplana. Tällöin loppuisi oululaisten Kempeleen halleissa kulkeminen. Säästöä pitkässä juoksussa Oululle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Remontti varmaan tarvitaan, mutta en kannata muiden liikuntapaikkojen lakkauttamista. Lähiliikuntapaikat kannustavat ihmisiä liikkumaan ja se raha tulee takaisin terveydenhoitokustannuksissa. Keskittäminen lisää autoilua ja vaatii isoja parkkialueita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo Ouluhalli ei sovi konserttitilaisuukksiin, vaikka miten miksaisi on ääni yhtä puuroa. Näin kävi viimeksi Raskasta Joulua homman kanssa.
Eli Ouluhallin käyttämisen konserttipaikkana saa unohtaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

samalla voisi tuon harmaan ruman katon vaihtaa vaikka aurinkopaneeleiksi, tulisi 100x modernimman näköinen kuin nykyinen besubetonin värinen rumilus. tosin voi vaan haaveilla kun taidettiin katto maalata samoilla kasariväreillä muutama vuosi sitten. HYI sanon minä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rahathan ovat monesta muusta pois mutta halli tälläkin hetkellä täynnä eikä vastaa tätä päivää. Toivotaan ettei hallista tule kompromissien riemuvoitto. Jalkapallo kenttä liian lyhyt virallisiin otteluihin, rata liian lyhyt tai pitkä virallisiin juoksukisoihin, verryttely rata voisi kiertää ylhäällä katsomon etuosassa kaksirataisena ympäri hallia. Messut/konsertit vievät jalkapalloilijoiden, pesäpalloilijoiden, yleisurheilijoiden vuorot joten toivottavasti otettu huomioon. Ylös tuleva hallia kiertävä verkkarata auttaisi monia muita lajeja mm pyörätuolilaiset, puöräilijät, rullaluistelijat, harrastelenkkeilijät jne. Saapa nähdä tuleeko sutta jälleen kompromissien ratkaisuina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos värttö ja urheilutalo puretaan. Kukaan lähiasukkaista ei ala käymään usean kilometrin päässä salilla. Ne siirtyvät halvemmille yksityisille salille. Joka lienee tämän tarkoituskin. Sitä ei vain sanota ääneen. Tämäkin on vain kahden puolueen aikaansaannosta. Kaupunki menettää ainakin tulojansa, mutta siihenhän ollaan varmasti jo totuttu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

joo. ja tehdään lämmitettävä katto niin lumet sulaa pois, vähentää miestyötä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä idea, työvoimapula onkin niin ankara että jotain pitää tehdä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se on vaan niin että nämäkin rahat pitäisi laittaa sosiaalihuoltoon, ei mihinkään humpuukiurheiluun!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

hetkinen mitä luin? "Raksilaan perustettavalle lukiolle" eikö ollut tarkoitus keskittää lukiot yhteen kasaan? onko nyt tilanne että toiset suunnittelee toista ja toiset toista, ei kuulosta nyt toiminta ihan rationaaliselta vai onko tarkoitus perustaa uusi eliittilukio tärkeiden ihmisten lapsille jotta eivät joudu rahvaan sekaan jonnekkin jättikampukselle?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaaa minäkin ihmettelin. Alueelliset lukiot, jotka ovat tärkeitä elinvoimaiselle asuinympäristölle, on päättäjät aikomassa alasajaa. Näköjäön myös salaisella päätöksellä on nyt ykskaks päätetty perustaa UUSI Raksilan lukio!?!? Kyllä sekin lukio mahtu kontinkankaan jättilukio kampukselle, jonne mahtuvat myös kaikki muutkin kantaOulussa olevat lukiot. Ja kantakaupungissa ei ole pitkä matka minnekään tai bussit kulkee joka paikkaan, jopa peräkanaa näyttävät ajelevan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (54)

Uutisvirta

14:39
Mitä lapselle tai nuorelle tapahtuu sijaishuollon jälkeen? – Ministeriön työryhmä selvittämään jälkihuollon uudistamista
14:37
Macron ei päässyt pakoon keltaliivejä Saksassakaan – Merkel ja Macron halusivat antaa sopimuksellaan "sysäyksen Euroopan yhtenäisyydelle"
14:31
Kiiminkiläisestä Anita Korvasta kasvatettiin hiihtäjälupaus Kainuussa – Valmentaja: "Hän on oma, hyvä persoonansa. Hyvin suora ja rehellinen."
14:31
Akkuliikkeissä on vilinää Oulussa – "Enemmän kuin kymmenen autoa konepeltiä pystyssä pihalla"
13:58
Varastorakennuksessa ollut pakettiauto syttyi tuleen Sotkamossa
13:28
Henkilöauto törmäsi rekan perään Oulun Raksilassa
13:28
Anita Korva hiihti jälleen nuorten MM-pronssille: "Tähtäin on aikuisten sarjassa, mutta kivahan täällä on pärjätä"
70
Oulun keskusta täyttyi ihmeellisistä vanhoista autoista kaikenlaista rojua katoillaan – hollantilainen porukka seikkailee Tanskan, Suomen, Ruotsin ja Norjan halki halpisautoilla
59
Sinun vuoro kysyä Kalevan vaalikoneessa – ehdokkaat Oulun vaalipiirin alueelta vastaavat
48
Kolmesataa hollantilaista halpisautoa hurautti Oulun kautta Ruotsiin – Tarkastiko poliisi enintään 500 euroa maksaneiden ajopelien kuntoa?
42
Työttömyys maksaa yhteiskunnalle vuosittain useita miljardeja euroja – Ministeri Lindström: "Suomella ei ole varaa näin suureen kuluerään"
26
Kaupunginhallitus myönsi merikylpylä Allas Sea Poolille tonttivarauksen Kiikelistä – seuraavaksi neuvotellaan vuokrasopimuksesta
20
Tyrnävä kokeilee palkattomia vapaita
17
Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen tehtävämäärissä huomattava kasvu – Riskienhallintapäällikkö: "Mitä ihmiset puuhastelevat lähtiessään töistä kotiin?"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöstä alkaen Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, pöllyävän lumen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

240 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kansan elintason romahduksen lähtölaukaus

No jos se 80-luku oli niin kultaista aikaa, niin mietitäänpä hetki mitä nyt pitäisi sitten tehdä? Miten se työttömyys ... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image