Oulu

Oulu sai vuoden 2025 asuntomessut – messualue rakentuu Har­taan­se­län­ran­taan

Messualue sijoittuu Hartaanselänrannaksi ristitylle alueelle, joka sijaitsee Toppilansalmen suun molemmilla puolilla. Arkistokuva. KUVA: Markku Hyttinen
Oulu 10.10.2018 21:19
Antti Pasanen

Vuoden 2025 vuotuinen asumisen suurtapahtuma asuntomessut järjestetään Oulussa.

Osuuskunta Suomen Asuntomessujen hallitus päätti keskiviikkona messujen  järjestämispaikat vuosille 2023, 2024 sekä 2025.

Oulun messut järjestetään siis seitsemän vuoden kuluttua.

Paikka on Hartaanselänrannaksi ristityllä alueella, joka sijaitsee Toppilansalmen suun molemmilla puolilla.

Alue muodostaa Oulujoen suistoalueen suurimman yhtenäisen vesialueen, noin kahden kilometrin etäisyydellä kaupungin keskustasta.

Vuoden 2023 messut menivät Loviisan Kuningattarenrannan alueelle. Seuraavana vuonna messut pidetään Keravalla Keravanjokilaakson alueella.

Ensi kesänä messuvieraita otetaan vastaan Kouvolassa ja seuraavina vuosina Tuusulassa, Lohjalla ja Naantalissa.

Kempele ehdotti yhteisiä messuja, Oulu torjui

Yhdyskuntalautakunta esitti kevättalvella Oulun kaupunginhallitukselle vuoden 2025 messujen hakemista. Keskiviikon päätöksen myötä hanke saavutti nyt ensimmäisen etapin.

Kempele ehdotti aiemmin messujen hakemista yhdessä, mutta Oulussa tästä ei innostuttu. Kempeleen johto viestitti avoimesti pettymystään Oulun hylättyä yhteistyön.

Kaleva kertoi kevättalvella hakemisaikeista kertovassa uutisessa, että Hartaanselänranta on yleiskaavassa varustettu merkinnällä, joka mahdollistaa kerrostalojen lisäksi myös pientalojen ja ympäristöhäiriötä aiheuttamattomien palvelujen - ja työpaikkatoimintojen rakentamisen.

Tuolloin ajatus oli, että kerrostalot rakennettaisiin kaupunginvarikon alueelle ja Hietasaaren puolella Vaakunakylään tulisi niin sanottuja townhouse-asuntoja.

Ne ovat kaksi- tai kolmikerroksisia kaupunkimaisia pientaloja, jotka ovat omilla tonteillaan, mutta vähintään yhdeltä sivulta kiinni toisissaan. Jokaisella asunnolla on oma etu- ja takapihansa ja pihaan johtaa sisäänkäynti suoraan kadulta. Ne eivät ole rivitaloja, vaan itsenäisiä omakotitaloja.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (104)

Oulu on sadan vuoden päästä tällä menolla maalaiskylän näköinen. Parin km päässä keskustasta on 2- ja 3-kerroksisia taloja. Hävetkää! Ennemmin 10 kerrosta lisää, niin ei näytetä niin junttikylältä myöhemmin. Tuleva sukupolvi tulee häpeämään nykyistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kivasti ln mun grynderi frendit ottaneet homman vastaan🤑 Kaupunki mitä nyt hieman kustantaa näitä juhlia mutta onhan mulla pihjaton veronmaksajien lompsa käytössä. Business Oululle voisi myös rakentaa kaupungin piikkiin jonku hienon tornitalon tuonne💸💸💸

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupunginvarikolle saa mun puolesta rakentaa mitä vaan, mutta miksi ihmeessä tuonne hartaanselän puolelle pitää mennä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

paljonkohan se vesi mahtaa nuosta kun ilmaston muutos pääsee kunnolla vauhtiin ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä että Oulu saa kovasti vuokratonteista rahaa,, myös hartaan selän puistoista. Mahtaa olla kovia vuokrat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallinen asukasyhdistys suorastaan hinkuu kerrostaloja jo niin ahtaasti rakennettuun miljööseen. En käsitä tätä tyhmyyden määrää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaa että rakentuu? Halvaksi tulee jos itsestään rakentuu. Kyllä se ihan rakentaa pitää, rakentajien voimin. Kerrassaan ärsyttävä ja harhaanjohtava verbi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paljonko tulee maksamaan asuntomessualueen kilpailuttaminen ja suunnittelu ja kenen pussista ne maksetaan!!!??? Taitaa mennä Oulun kaupungin ja kaupunkilaisten rahapussista?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Loistavaa, että Ouluun saadaan taas asuntomessut ja Oulu saa näkyvyyttä. Toivottavasti nyt saadaan kaupungin parhaat tontit asumiskäyttöön Hietasaaren kaupungin puoleiselta rannalta ainakin Kaljaasintielle saakka. Mustasalmen vieressä on tosin se venesatama ja Seelarin rakennus mutta, eikö sitä venesatamaa voida siirtää muualle maisemaa rumentamasta ja vaikka purkaa Seelari pois asumisen tieltä. Kyseisestä tontista rakennusliikkeet maksavat maltaita koska se on mielestäni yksi parhaista tonteista keskustan lähellä. Sinne ei tehtaat näy ja vastaranalla siintelee keskustan siluetti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alueen tonteista saa varmasti korkean hinnan joten käytännössä Oulu myi alueen. Eli taas ollaan rahan ahneuden lähteillä.

Harmi tämä rahanahneus ja Oulun kaupungin into tehdä kaupungista tylsä betoni viidakko. Hartaanselän alue on sentään Oulun helmi joka lisää Oulun viihtyisyyttä.

Betonia kaipaavat ihmiset voisivat muuttaa vähäksi aikaa vaikka Hongkongiin ja ihailla siellä betonia. Paluumuuttoa varmasti odottaisi innolla kun pääsisi ihailemaan kodin lähellä luontoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paljon mieluummin Oritkarin karseat rekkaterminaalit nurin ja asuntomessualue sinne!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Messufirma taputtaa karvaisia käsiään matkallaan pankkiin.

Kaventakaa vaan viihtyisiä ulkoilualueita. Niitä onkin liikaa varsinkin rantojen tuntumassa. Onneksi on riittävästi puita kaupungintalon ympärillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sama linja kuin Kalajoen loma-asuntomessuilla. Rahakkaille vain parhaat hiekkarantamaisemat talojen alle ja tekojärveä etupihalle. Ainoa rauhallinen alue Hiekkasärkistä uhrattiin rahan vallalle. Eräs silloinen kesätoimittajakin kritikoi paikallislehdessä, ettei Hiekkasärkät ole mikään Dubai.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

täyteen vaan koko keskustan lähiseutu... :( Ei säästetä luontoa kaupungissa asuville... :(

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos haluat luontoon niin muuta lappiin jänkhälle. Oulu on maamme viidenneksi suurin kaupunki joten tänne rakennetaan lisää koko ajan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mut tehän asutte Lapissa, eix Oulu muka ole Lappia? Etelä-Lappia mut kyl mä ainakin Oulua Lappina pidän, jänkäkänä, poron purijoiden seutuna. Mut ei siin mitään, on teil tilaa siel.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Riippuu siitä keneltä kysyy onko Oulu lapissa vaiko ei vaikka kuuluukin poronhoitoalueeseen. Teidän etelän vetelien mielestä Oulu voi olla Lappia mutta jos kysyt Rovaniemellä ihmisiltä, että onko Rovaniemi Lappia niin moni vastaa, että ei ole ja se Lappi alkaakin oikeiden lappilaisten mielestä vasta Sodankylän yläpuolelta. Joidenkin mielestä taas kehäkolmosen ulkopuolella asuvat, kuten sinäkin asuvat Lapissa tai ainakin susirajan takana. Riihimäki on sekin aika kaukana Stadista kuitenkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mieelstäni lisää alueita ei saisi kokoajan rakentaa vaan keskittyttäisiin vanhoihin nuhjuisiin alueisiin. esim tuirasta voisi tehdä oulun pasilan korkeine taloineen ja matkakeskuksineen. kaupungin lähijunat kulkemaan väliä keskusta-tuira-toppila jne ja etelään päin sitten limingantulli-kaakkuri -kempele jne. kaakkurin kohdalta haara lentokentälle

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (104)

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

Ei eläkejärjestelmän tuotto ole riippuvainen jatkuvasta talouskasvusta, Nyt tuli nimellisellä 1%:n voitolla eläkekassaa... Lue lisää...
Vaahteramäen Eemeli

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.10.

Fingerpori

19.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image