Oulu

Oulu sai vuoden 2025 asuntomessut – messualue rakentuu Har­taan­se­län­ran­taan

Messualue sijoittuu Hartaanselänrannaksi ristitylle alueelle, joka sijaitsee Toppilansalmen suun molemmilla puolilla. Arkistokuva. KUVA: Markku Hyttinen
Oulu 10.10.2018 21:19
Antti Pasanen

Vuoden 2025 vuotuinen asumisen suurtapahtuma asuntomessut järjestetään Oulussa.

Osuuskunta Suomen Asuntomessujen hallitus päätti keskiviikkona messujen  järjestämispaikat vuosille 2023, 2024 sekä 2025.

Oulun messut järjestetään siis seitsemän vuoden kuluttua.

Paikka on Hartaanselänrannaksi ristityllä alueella, joka sijaitsee Toppilansalmen suun molemmilla puolilla.

Alue muodostaa Oulujoen suistoalueen suurimman yhtenäisen vesialueen, noin kahden kilometrin etäisyydellä kaupungin keskustasta.

Vuoden 2023 messut menivät Loviisan Kuningattarenrannan alueelle. Seuraavana vuonna messut pidetään Keravalla Keravanjokilaakson alueella.

Ensi kesänä messuvieraita otetaan vastaan Kouvolassa ja seuraavina vuosina Tuusulassa, Lohjalla ja Naantalissa.

Kempele ehdotti yhteisiä messuja, Oulu torjui

Yhdyskuntalautakunta esitti kevättalvella Oulun kaupunginhallitukselle vuoden 2025 messujen hakemista. Keskiviikon päätöksen myötä hanke saavutti nyt ensimmäisen etapin.

Kempele ehdotti aiemmin messujen hakemista yhdessä, mutta Oulussa tästä ei innostuttu. Kempeleen johto viestitti avoimesti pettymystään Oulun hylättyä yhteistyön.

Kaleva kertoi kevättalvella hakemisaikeista kertovassa uutisessa, että Hartaanselänranta on yleiskaavassa varustettu merkinnällä, joka mahdollistaa kerrostalojen lisäksi myös pientalojen ja ympäristöhäiriötä aiheuttamattomien palvelujen - ja työpaikkatoimintojen rakentamisen.

Tuolloin ajatus oli, että kerrostalot rakennettaisiin kaupunginvarikon alueelle ja Hietasaaren puolella Vaakunakylään tulisi niin sanottuja townhouse-asuntoja.

Ne ovat kaksi- tai kolmikerroksisia kaupunkimaisia pientaloja, jotka ovat omilla tonteillaan, mutta vähintään yhdeltä sivulta kiinni toisissaan. Jokaisella asunnolla on oma etu- ja takapihansa ja pihaan johtaa sisäänkäynti suoraan kadulta. Ne eivät ole rivitaloja, vaan itsenäisiä omakotitaloja.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (108)

Ei kyllä löydy ymmärrystä alueen pilaamiseen. Parempi olisi panostaa alueen ulkoilu mahdollisuuksiin ja siihen, että kaupunkilaiset voisivat nauttia joesta. Muutamia matalia rakennuksia voisi rakentaa, esim ravintolaa, venevuokraamo venepaikkoja, parkkipaikkoja yms. Jotakin istutusta ja muuta vihreyttä myös. Olisi ihan kohtuullista, että alue pidettäisiin virkistysalueena, jossa olisi mukava käydä kalalla, tai kauniina kesäiltana katselemassa lohen hyppelyä jäätelöstä ja virvokkeista nauttien. Jotakin pienimuotoista yritystoimintaa ja vehreyttä alue kaipaa.

Melkoinen vääryys on se, että alue pilataan, että joku pääsee tekemään tiliä. Rakennusmaata löytyy muualtakin. Oulussa on muutenkin ihmeellinen meininki, kun jokisuuta ja merta ei nähdä rikkautena, jota pitäisi vaalia ja mahdollistaa se, että niistä pääsisi mahdollisimman moni nauttimaan. Kaupungin imago on ihan tärviöllä, samoin kuin viihtyisyys. Merellisyyttä, eikä jokea osata hyödyntää lainkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mitä ihmettä se Kempele nyt siellä itkee kun ei halunnut eka liittyä etes Ouluun.. haluais vaan kermat kakusta.. hyvä että jätettiin rannalle ruikuttaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulu on sadan vuoden päästä tällä menolla maalaiskylän näköinen. Parin km päässä keskustasta on 2- ja 3-kerroksisia taloja. Hävetkää! Ennemmin 10 kerrosta lisää, niin ei näytetä niin junttikylältä myöhemmin. Tuleva sukupolvi tulee häpeämään nykyistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kivasti ln mun grynderi frendit ottaneet homman vastaan🤑 Kaupunki mitä nyt hieman kustantaa näitä juhlia mutta onhan mulla pihjaton veronmaksajien lompsa käytössä. Business Oululle voisi myös rakentaa kaupungin piikkiin jonku hienon tornitalon tuonne💸💸💸

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupunginvarikolle saa mun puolesta rakentaa mitä vaan, mutta miksi ihmeessä tuonne hartaanselän puolelle pitää mennä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

paljonkohan se vesi mahtaa nuosta kun ilmaston muutos pääsee kunnolla vauhtiin ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä että Oulu saa kovasti vuokratonteista rahaa,, myös hartaan selän puistoista. Mahtaa olla kovia vuokrat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallinen asukasyhdistys suorastaan hinkuu kerrostaloja jo niin ahtaasti rakennettuun miljööseen. En käsitä tätä tyhmyyden määrää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaa että rakentuu? Halvaksi tulee jos itsestään rakentuu. Kyllä se ihan rakentaa pitää, rakentajien voimin. Kerrassaan ärsyttävä ja harhaanjohtava verbi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paljonko tulee maksamaan asuntomessualueen kilpailuttaminen ja suunnittelu ja kenen pussista ne maksetaan!!!??? Taitaa mennä Oulun kaupungin ja kaupunkilaisten rahapussista?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Loistavaa, että Ouluun saadaan taas asuntomessut ja Oulu saa näkyvyyttä. Toivottavasti nyt saadaan kaupungin parhaat tontit asumiskäyttöön Hietasaaren kaupungin puoleiselta rannalta ainakin Kaljaasintielle saakka. Mustasalmen vieressä on tosin se venesatama ja Seelarin rakennus mutta, eikö sitä venesatamaa voida siirtää muualle maisemaa rumentamasta ja vaikka purkaa Seelari pois asumisen tieltä. Kyseisestä tontista rakennusliikkeet maksavat maltaita koska se on mielestäni yksi parhaista tonteista keskustan lähellä. Sinne ei tehtaat näy ja vastaranalla siintelee keskustan siluetti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alueen tonteista saa varmasti korkean hinnan joten käytännössä Oulu myi alueen. Eli taas ollaan rahan ahneuden lähteillä.

Harmi tämä rahanahneus ja Oulun kaupungin into tehdä kaupungista tylsä betoni viidakko. Hartaanselän alue on sentään Oulun helmi joka lisää Oulun viihtyisyyttä.

Betonia kaipaavat ihmiset voisivat muuttaa vähäksi aikaa vaikka Hongkongiin ja ihailla siellä betonia. Paluumuuttoa varmasti odottaisi innolla kun pääsisi ihailemaan kodin lähellä luontoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paljon mieluummin Oritkarin karseat rekkaterminaalit nurin ja asuntomessualue sinne!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Messufirma taputtaa karvaisia käsiään matkallaan pankkiin.

Kaventakaa vaan viihtyisiä ulkoilualueita. Niitä onkin liikaa varsinkin rantojen tuntumassa. Onneksi on riittävästi puita kaupungintalon ympärillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sama linja kuin Kalajoen loma-asuntomessuilla. Rahakkaille vain parhaat hiekkarantamaisemat talojen alle ja tekojärveä etupihalle. Ainoa rauhallinen alue Hiekkasärkistä uhrattiin rahan vallalle. Eräs silloinen kesätoimittajakin kritikoi paikallislehdessä, ettei Hiekkasärkät ole mikään Dubai.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

täyteen vaan koko keskustan lähiseutu... :( Ei säästetä luontoa kaupungissa asuville... :(

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos haluat luontoon niin muuta lappiin jänkhälle. Oulu on maamme viidenneksi suurin kaupunki joten tänne rakennetaan lisää koko ajan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (108)

Uutisvirta

70
Tuore tutkimus: Oulussa on 11 huono-osaista kaupunginosaa – eniten kuudesta suurimmasta kaupungista
54
Suomalaiset ajavat vähemmän arvokkailla autoilla kuin norjalaiset ja ruotsalaiset – veromuutoksilla vähän vaikutusta autokantaan
46
Oulu ei tarvitse pilvenpiirtäjiä, mutta ei siitä tuppukylääkään saa tehdä Lukijalta
33
SAK:n kysely: Aktiivimalli rankaisee etenkin yli 55-vuotiaita, vaikeinta Pohjois-Suomessa - "Kyse pelkästä työttömyysturvan leikkauksesta ennestään pienistä tuloista"
22
Suomi kykenee yllättäen lyhentämään velkaansa ensimmäistä kertaa vuosikymmeneen, kertoo HS –  taustalla kertaerä, jota ilman velka kasvaisi yhä
18
YK:n siirtolaissopimusta vastustava mielenosoitus keräsi tuhansia Brysselin kaduille
11
Strategia johdatti Oulun liikuntakisan finaaliin – Oulu aikoo profiloitua terveysliikunnan kärkikaupunkina

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Sinivalkoinen kenraalimme

Arvostettu entinen puolustusvoimain komentaja kenraali Gustav Hägglund ei kannata Suomen liittymistä Natoon. Lue lisää...
Rohkeasti Natoon lii...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.12.

Fingerpori

17.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image