Oulu

Oulu ja Arina ostivat verkkomedia MustReadilta Oulusta kirjoittavan kir­jeen­vaih­ta­jan – "Ettei Oulusta tulisi mieleen vain sek­su­aa­li­ri­kok­set", sanoo vies­tin­tä­joh­ta­ja Salmi

Oulun kaupunki ja Arina aloittavat yhteistyön MustReadin kanssa. Kuvassa vasemmalta alkaen Osuuskauppa Arinan viestintäjohtaja Pasi Ruuskanen, MustReadin toimitusjohtaja Ari Lämsä, MustReadin Oulun kirjeenvaihtaja Heli Koppelo, Oulun kaupungin viestintäjohtaja Mikko Salmi ja MustReadin päätoimittaja Anne Moilanen. KUVA: Sanna Krook
Oulu 2.9.2019 7:00
Katri Keskitalo, Antti Pasanen

Oulun kaupunki ja Arina aloittavat yhteistyön verkkomedia MustReadin kanssa.

MustRead on Suomen päättäjille ja vaikuttajille suunnattu digitaalinen media, jonka artikkelit käsittelevät politiikkaa ja yhteiskuntaa.

Kaupunki ja Arina ostavat MustReadilta niin sanotun Oulun kirjeenvaihtajan, joka alkaa tuottaa MustReadille Oulun seutuun keskittyvää journalistista sisältöä.

Yhteistyö alkaa tänään maanantaina ja jatkuu ainakin vuodenvaihteeseen saakka. Kirjeenvaihtajaksi on valittu freelance-toimittaja Heli Koppelo. Hän työskentelee Oulu-aiheiden parissa puolipäiväisesti.

Oulun viestintäjohtajan Mikko Salmen mukaan kirjeenvaihtajan neljän kuukauden kokeilujakso maksaa kaupungille noin 10 000 euroa. Arina on mukana vastaavalla summalla, kertoo viestintäjohtaja Pasi Ruuskanen.

Mikko Salmen mukaan tarjous kirjeenvaihtajasta tuli MustReadin puolelta. Joulukuun alussa arvioidaan, jatketaanko yhteistyötä. Tavoitteena on saada muitakin yrityksiä mukaan. Myös Ruuskanen toivoo, ettei Arina jatkossa olisi ainoa yrityspuolen lahjoittaja.

MustReadin päätoimittajan ja osakkaan Anne Moilasen toiveena on, että kirjeenvaihtajan pesti jatkuisi ainakin vuoden 2020 loppuun asti.

– Tiedustelemme parhaillamme lisää lahjoittajia. Oulun seudulla on kyllä kiinnostusta, hän vihjaa.

Moilanen myöntää, että pääosa MustReadin jutuista on tähän asti tehty Helsingistä, joten on tervetullutta, että paikalliset tahot haluavat nyt nostaa Oulun aluetta, ilmiöitä ja teemoja esiin.

Mikko Salmen mukaan yhteistyöhön lähdetään, jotta Oulun valtakunnallista näkyvyyttä saataisiin lisättyä ja imagoa kohennettua.

– Ettei Oulusta tulisi mieleen vain seksuaalirikokset.

Oulun kaupungin viestintäjohtajan Mikko Salmen mukaan yhteistyöhön MustReadin kanssa lähdettiin Oulun imagon parantamiseksi. KUVA: Anni Männikkö

Miksi Arina lähti mukaan, Pasi Ruuskanen?

– Olemme Oulusta johdettu pohjoissuomalainen alueosuuskauppa, ja täältä eivät varsinkaan positiiviset uutiset ja kuulumiset tahdo kantautua valtakunnallisesti. Tämä on yksi väylä edistää pohjoisen menestystä.

MustReadilla on jo samantyyppisellä järjestelyllä Brysselissä kirjeenvaihtaja, jonka rahoittaa työnantajajärjestö Teknologiateollisuus ry.

Moilasen mukaan Oulun osaltakaan hankkeen rahoittajat eivät kuitenkaan sanele juttujen sisältöä, vaan journalistinen päätösvalta on aina MustReadilla.

– Tämän projektin edellytys on se, että journalistista päätösvaltaa ei luovuteta talon ulkopuolelle. Juttuja ei siis esimerkiksi käytetä ennalta lahjoittajien hyväksyttävänä. Lahjoittajaksi lähteminen ei anna suojaa kritiikiltä.

MustRead on perustettu kaksi vuotta sitten ja se keräsi alussa julkisuutta antamalla tilauksen ilmaiseksi valituille päättäjille, kun muilta perittiin sisällöistä maksua.

Nykyään MustReadin suurin tilaajakunta koostuu pääasiassa julkishallinnon organisaatioiden kuten virastojen, kaupunkien ja yliopistojen tilauksista, Anne Moilanen kertoo. Organisaatiotilaajia on noin 170 kappaletta. Tulovirtaa syntyy lisäksi kaupallisista yhteistyösisällöistä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (123)

Johan Ylen pyöreässä pöydässä arvosteltiin hanketta tulee varmaan Ylen tontille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asukkaille faktatietoja palveluista ja päätöksistä.
Ei tarvita toimittajaa kertomaan kuinka hyvää, hienoa, ensimmäisenä Suomessa jokin toiminta on.
Kyllä asiakkaat ja asukkaat antavat palautteen ja heiltä kannattaakin kysyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kysymys kuuluukin, että mikä on Arinan todellinen intressi tässä asiassa? EIkö Oulun suurin ongelma juuri ole Arina?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onkai tämä jo vitsi! Oululla ei ole varaa esim. palkata hoitajia, mutta käytetään taas kymppitonni täysin turhaan asiaan. Kuka uskoo ostettuja juttuja mediassa? Pitäsköhän siellä kaupungintalolla aukaista silmät, jotta näkisi kaupungin tilanteen ja alkaa keskittymään oikeisiin asioihin! Kyllä tuntuu turhalta maksaa veroja!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Seksuuaalirikolliset on seurausta huonosta maahanmuuttopolitiikasta. Tilanne on ollut päällä jo pidemmän aikaa ja pahemmaksi tulee menemään tällä hallituskaudella. Voihan sitä kirjoitella kivajuttuja jos tuntuu että se on ratkaisu. Tästä huolimatta harva se päivä saadaan lehdistä lukea mitä karmeimpia rikoksia, joita uudet "kestävyysvajeen paikkaajat" ovat tässä maassa tehneet ja tulevat tekemään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun kaupungin suurin imago-ongelmahan on juuri Arina. Tässä mielessä kuoppa syvenee. On muuten harvinaisen populistista asettaa seksuaalirikokset ja tällainen "yhteistyö" vastakkain; että jompi kumpi imago on valitettava.Nyt tuli kummatkin imagohaitat. Päivi Laajala. Nyt terve järki käteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todella hyvä kommentti! Olen täysin samaa mieltä imago-ongelman aiheuttajasta tässä tapauksessa. Onkin ironista, että imagoa ruvetaan parantamaan Arinan ollessa yksi rahoittajista. Jotenkin haiskahtaa ja pahasti!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Tulovirtaa syntyy lisäksi kaupallisista yhteistyösisällöistä." Elikkä Arinan uusi mainoskampanja...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No niin, pitäisköhän joidenkin nyt vähän rauhoittua. Jutussa sanotaan, että tarjous kirjeenvaihtajasta tuli Mustreadin puolelta. Ymmärrän tämän niin, että ole kyse ei ole kaupungin ja Arinan "kihloista" vaan siitä että he lähtivät mukaan Mustreadin ehdotukseen. Muitakin yrityksiä halutaan mukaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin että arina ja kaupunki ikäänkuin vahingossa kompastuivat tähän mustreadin tarjoukseen ja ostivat samalla myötäsukaisia juttuja oulusta 😂

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Ettei Oulusta tulisi mieleen vain sek­su­aa­li­ri­kok­set" Tilannehan on edelleen päällä ja hoitamatta! KOKO maassa vallitsee sama tilanne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huhhuh ja ei voi taas, kuin nauraa oululaiselle typeryydelle. Siis 99% täällä kommentoivista ei edes käsitä tämän artikkelin sisältöä eikä sitä mitä tässä ollaan tekemässä ja miten tämä asia toimii.
Nyt viimeistään tuli selväksi miksi Oulussa kaikki asiat ovat kuralla, koska näin paljon ihmisiä jotka ei yksinkertaisesti käsitä mistään mitään.
Tämä on mahdollista vain ja ainoastaan Oulussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt tätä Oulu-Arina kytköstä ei edes yritetä piilottaa! Oikein korostetaan yhdessä tekemistä. Ihan hurjaa! Entistä enemmän toivon, että viestintäjohtajaksi olisi valittu ammatti-ihminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pintakiilto ei kauaa pysy - eikä kannettu vesi kaivossa.
On muutettava vallitsevaa todellisuutta ja viestittävä siitä koko totuus - eikä yrittää antaa tietoisesti muunlaista kuvaa, osatotuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (123)

Uutisvirta

15.12.
Tyhjillään olevassa Karjasillan koulussa syttyi tulipalo, syttymissyy vielä epäselvä
15.12.
Presidentti Niinistö al-Holin pakolaisleirin suomalaisista: "Lapsia Suomen tulee auttaa"
15.12.
Anu Kaipainen oli Huppa-Leenaan kätkeytynyt Oulu-kriitikko – Tutkija: "Oulu on ollut omiaan kasvattamaan kirjailijoita" Tilaajille
15.12.
Mitä jos jättäisit suosiolla taakse joulunaluskiireet ja istuisit aattona valmiiseen pöytään? Hotellijoulujen suosio kasvaa, Pohjois-Suomessa huoneita on vielä vapaana Tilaajille
15.12.
Peltonen nousi vapaaohjelmallaan Saarisen ohi, Galay luisteli miesten SM-kultaan
15.12.
Kannabiksen laillistaminen muutti suunnan Kanadassa lievästi toivottuun päin, mutta musta pörssi on yhä voimissaan
15.12.
Oulun talvi on talitiaiselle ankara, eikä se pärjäisi täällä ilman ruokintaa – linnun paino voi laskea talviyönä vajaat 10 prosenttia Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Karjalan, Kainuun ja Lapin maakunnissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Isäni(kin) oli sodassa Suomea puolustamassa

157 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kaverilla mukaa isot säästöt

On vitsi. Ja muutaman tonnin rahaa saaneet vastaavat. Lue lisää...
ALOITUSHAN

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.12.

Fingerpori

16.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image