Oulu

Noin 30 mie­le­no­soit­ta­jaa puolusti Hietasaaren metsiä Oulussa

Mielenosoittajien kannanotot näkyivät heidän kantamissaan lakanoissa. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Oulu 24.2.2020 16:55 | Päivitetty 24.2.2020 17:01
Antti Ervasti

Maanantaina ennen Oulun kaupunginvaltuuston kokousta kolmisenkymmentä mielenosoittajaa kokoontui osoittamaan mieltään Hietasaaren metsien puolesta teatteritalon edustalle.

Mielenosoitus järjestettiin vastalauseeksi kaupungin suunnitelmille aloittaa metsänhakkuut Hietasaaressa uutta palstaviljelyaluetta varten. Suunnitelmissa on myos uusi siirtolapuutarha-alue Hietasaareen.

"Ei virkistysmetsää pelloksi", kuului yhden plakaatin iskulause.

Valtuuston kokous pidetään poikkeuksellisesti ensimmäistä kertaa Oulun kaupunginteatterin Pikisalissa.

KUVA: Jukka-Pekka Moilanen

 

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (80)

Olen kulkenut hietasaarta joka puolella ja suurimmaksi osaksi se on ilmaaikoista ryteikköä. Laitapuolen kulkijoiden majoja ja roskaa täynnä. Tottakai hietasaari pitää uudistua. Eikai 30 henkilön porukka sitä voi estää kun uudistuksen takana on tuhansia tuhansia ihmisiä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paljon on käytettävissä tutkimustietoa lähiluonnon vaikutuksesta terveyteen. Kaikki tutkimustieto todistaa ihmisten voivan paremmin kun käytettävissä on lähiluonnon virkistävä vaikutus. Työhyvinvointi paranee, perhesuhteet pysyvät kunnossa, fyysinen hyvinvointi luonnossa liikkumisen muodossa paranee jne. Kannattaa seurata ja valveutua lukemaan kansallisia ja kansainvälisiä tutkimuksia. Ihminen voi käyttää kaikkia aisteja luonnossa liikkuessaan mm. tasapaino aisti joka heikkenee kun kuljetaan vain asfalttipintoja pitkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupungin arvot todellakin tulee ikävästi esille tässä kaavapäätöksessä. Suomen lajeista joka yhdeksäs on uhanalainen, ja näistä kolmannes metsälajeja. Hietasaari sattuu olemaan luonnontilaistunut, kun se on säästynyt talousmetsien käsittelyltä ja siksi ylläpitää näitä tärkeitä elinympäristöjä. Metsistämmehän vain 6% on rajattu hakkuiden ulkopuolelle. Kaikki jotka valittavat hyttysistä, puskista ja pusikoista voivat tutustua Suomen luonnon punaiseen kirjaan ja pohtia miten jatkossa pärjätään ilman toimivia ekosysteemejä, jotka ylläpitävät meidänkin elämää. Neljä hehtaaria on vain alkua koko kaavan toteuttamiselle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yhtään puuta ei saisi enää kaataa ilman perusteellista harkintaa. Jokainen puu on hiilinielu ja ekosysteemin perusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lähiluonnon merkitys on suuri ja tulee kasvamaan entisestään. Nyt on aika päättäjienkin havahtua tähän. Katse tulevaisuuteen. Kaupunkilaisetkin ansaitsevat lähellä olevan virkistysmetsän, johon pääsee kätevästi pyörällä keskustasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jospa muuttaisi keskustat metsäksi, jolloin kaikki kaupunkien keskustoihin banderolleineen sumpuloimaan tunkevat aidot luonnonsuojelijat voisivat viettää koko elämänsä luonnossa, koska tuota virkistysmetsää on kaupungin ympärillä jo sen verran, että jos joku aito kaupunkilainen luonnonsuojelija ei ole sitä vielä löytänyt, niin muuta vaihtoehtoa ei ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos lähimetsään haluat mennä nyt, niin takuulla yllätyt. Sen 7 pöllöä sut näkee, sinä risukon, sääsket, punkit. Hyi, luontoa! Vaan pikkulintu syö punkit ja pöllö hiiret, myyrät ja rotatkin. Oisko linnuista ja kaupunkimetsästä hyötyä? Miksi Hietasaari on tutkitusti Oulun lajirikkain paikka? No, ei kauaa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos se metsä insinööri tuo muutaman kukon ja kanan laulamaan sinne, kun puut on kaadettu ja alue raivattu puutarhaa varten. Sikojakin röhkimään ja viihdyttään kesän viettäjiä. Maalla maan tavalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerrankin hyvä ja normaali "vihreäuutinen". Ei sanaakaan eliitin ilmasto-huuhaasta. Tämä uutinen ei ole fake news eikä eliitin propagandaa. Siinä valveutuneet kansalaiset osoittavat mieltään metsän puolesta. Onko parempaa kanslaisaktiivisuutta edes olemassa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muuten mukava kommentti, mutta itseäni stressaa että vieläkin on ihmisiä jotka uskovat että kysymys on "eliitin ilmasto-huuhaasta" kun kasvihuonepäästöistä ennustettavissa oleva kasvihuoneilmiö toimii ilmakehässä juuri niin kuin ennustettavissa on aivan fysiikan lakein mukaan vuosikymmeniä jo ollut (vaikka lopulliset seuraukset onkin lähinnä arveltavissa kun riittävästi tekijöitä vaikuttaa mutkikkaasti toisiinsa).

Tiedän että olisi pitänyt jättää tuo omaan arvoonsa mutta ei vaan pysty, anteeksi. Älkää laittako ilmastoa ja huuhaata samaan lauseeseen jos ei sitten ilmastoskeptikkojen huuhaasta puhuta. Huuhaa kun viittaa oman kieli-intuitioni mukaan siihen että uskotaan johonkin ilman kunnollista perustaa. Kasvihuoneilmiölle ja ilmastonmuutokselle löytyy erittäin hyvin todennettu selitys kasvihuonekaasupäästöistä. Tämän selityksen kutsumiselle ilmasto-huuhaaksi löytyy selitys lähinnä ihmisten pelosta vaikeasti ymmärrettävien asioiden edessä eikä sillä ole tekemistä eliitin kanssa, korkeintaan öljystä vielä rikastuvan sellaisen. Kiitos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistä syystä juuri Oulun päättäjät ovat näin luonnosta vieraantuneita eivätkä anna sille mitään arvoa? Miksi tälle kaupungille on haluttu kehittää näin negatiivinen brändi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä sitä negatiivista brändiä viestittiävät luonnonsuojelijat ihan itse jatkuvilla valituksillaan ja mielenosoituksillann ja joille ei mikään määrä suojelua näytä riittävän. Aina on jossain jokin erityisen ainutlatuinen luonto ja linnut vaarassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hietasaaressako muka metsää, pahaista risukkoa täysi koko saari. Muka metsää heko heko...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

heti, kun jokin paikka alkaa näyttä oikealta metsältä, se on puupeltoihin tottuneiden suomalaisten mielestä risukkoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos ja kun valtuusto saa päättää niin kerrostaloja tulee Hietasaareen vielä kovast lisää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos heti aluksi olisi vaadittu metsän säilyttämistä, se säilyisi. Mutta oikeasti vaadittiin perunamaiden säilyttämistä Hietasaaressa, niin metsä piti kaataa tässä kokonaisuudessa. Hietasaaren kaava on saanut korkeimman lainvoiman, joten toimitaan sen mukaisesti. Nyt ollaan jälkijunassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuntuu, että monet kommentoijat eivät ole ikinä käyneet Hietasaaren ulkopuolella. Tiedoksi, että sitä luontoa ja linnunlaulua on paljon enemmän muualla kuin Hietasaaressa.
Ei heilauta mihinkään ekosysteemiä Hietasaaren kehittäminen kaavan mukaisesti. Se vain tuo entistä useammalle mahdollisuuden virkistäytymiseen ja tuo alueen arvoiseensa käyttöön.
Kannattaa laajentaa näkökulmaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Palokärki äänteli ja lenteli Hietasaaressa sillan tuntumassa vaan eipä enää kauan kun asuntoalue rakennetaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (80)

Uutisvirta

16:38
Henkilöauto törmäsi valopylvääseen Pohjankartanon koulun edustalla, kyydissä olleet pääsivät ulos omin avuin
16:33
Suojavarusteiden väitetään jumittavan sairaanhoitopiireissä – "Yhdenvertainen kohtelu on turvattava kaikin keinoin"
16:23
OYSissa hoidettavana kahdeksan koronapotilasta, joista kuusi tehohoidossa – työntekijällä ensimmäinen tuntemattomasta lähteestä tullut tartunta
15:36
Laskentavirhe koronakuolemissa, menehtyneitä nyt yksi vähemmän kuin eilen kerrottiin – kaksi kuolleista 40–59-vuotiaita
14:29
Asiantuntijat: Sosiaali- ja terveysministeriön käsitys koronan tarttuvuudesta taksissa on virheellinen
14:26
Täyskäännös – Kun viestintäjohtaja päätti 45-vuotiaana opiskella poliisiksi, kaikilla oli vain yksi kysymys: miksi? Tilaajille
14:22
Ukrainassa Kiovan ja Tshernobylin alueella raivoaa yli 140 ihmisten käsistä riistäytynyttä maastopaloa
63
Kerro meille: Millä keinoilla kuka tahansa meistä voisi nyt tukea yrityksiä?
24
Asiantuntijat: Sosiaali- ja terveysministeriön käsitys koronan tarttuvuudesta taksissa on virheellinen
19
Stockmann hakeutuu yrityssaneeraukseen – koronaepidemia katkaisi uudistusohjelman aloittaman nousun
19
Oululaisfirman pikatestiä voidaan käyttää myös koronan löytämiseen – testitulos luetaan älypuhelimen ruudulta
15
THL:n maanantain luvut: Suomessa pian 2 200 varmistettua tartuntaa, kasvua eilisestä peräti 249 tapausta – PPSHP:n alueella kahdeksan lisää
14
Koitelissa viikonloppuna hirmuisesti väkeä ja parkkipaikat täynnä - Oululaiset nauttivat täysin rinnoin aurinkoisesta kevätsäästä
14
Sikainfluenssan aikaan kriisikokouksissa istunut ex-kansliapäällikkö ihmettelee keskustelua "nyrkistä", koska sellainen on jo olemassa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

Merihanhi!
Arto Kyngäs

Uusin lukijakuva

Lukija

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

326 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Amerikkalainen miljardööri lahjoittajana

Tämä uutinen on kyllä monella juttutupalaisella erittäin hankalasti uskottavissa, kun täällä on vuosikaudet tiedetty, et... Lue lisää...
Tuntematon

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

6.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image