Oulu

Miestä ammuttiin kaulaan Oulussa – syyttäjä vaatii kahdelle miehelle vuosien van­keus­tuo­mioi­ta

Oulu 14.9.2018 10:46
Kaleva

Syyttäjä vaatii kahdelle miehelle pitkiä vankeusrangaistuksia Oulussa viime toukokuussa tapahtuneesta ampumistapauksesta. Asiaa käsitellään tänään Oulun käräjäoikeudessa.

Syyttäjän mukaan miehet tapasivat uhrin sovitussa paikassa, missä uhria ammuttiin katkaistulla haulikolla lähietäisyydeltä kaulaan. Uhrille tuli kaulalle repaleinen haava, josta tuli laskimovuotoa. 

Haulikossa oli ollut itse tehty patruuna, joka oli sisältänyt kumin palasia. Palasia oli jouduttu poistamaan uhrin sisäelinten läheisyydestä.

Syyttäjän mukaan lähietäisyydeltä ampuminen aiheutti uhrille vakavat vammat. Hän katsoo, että teko jäi yritykseksi sattumanvaraisesta syystä, kun patruuna ei osunut kaulavaltimoon ja uhri sai nopeasti hoitoa.

Asetta käyttäneen miehen lisäksi syytteessä on toinen mies, joka sopi tapaamisen uhrin kanssa ja oli mukana ampumistilanteessa.

Syyttäjä vaatii molemmille miehille vähintään neljän vuoden ehdottomia vankeusrangaistuksia ensisijaisesti tapon yrityksestä. Ampujaa syytetään lisäksi ampuma-aserikoksesta ja huumausainerikoksesta. Syyttäjän mukaan hänellä ei ollut lupaa aseeseen tai patruunoihin ja hänen hallussaan oli myös huumaavaa lääkettä.

Tuomio annetaan myöhemmin.

MAINOS

Kommentoi

Suunniteltu teko täyttää murhayrityksen kriteerit. Huomio .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton kannatus hurjassa nousussa

183 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Demokratia on tuhon tiellä somen takia

Äänioikeus olisikin korkea aika muuttaa maksulliseksi ja kaupallisesti oikeudeksi. Tulisi harkintaa äänestyskäyttäytymis... Lue lisää...
Dick Nordic

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image