Oulu

Miesnelikko hakkasi kaksi miestä Limingassa viime syksynä – kaksi tuomittiin ehdottomiin van­keus­ran­gais­tuk­siin useista rikoksista

Oulu 14.3.2019 10:02
Kaleva

Oulun käräjäoikeus on tuominnut neljä miestä vankeuteen Limingassa viime syksynä tapahtuneista törkeistä väkivallanteoista sekä törkeästä kiristyksestä.

Pisimmät tuomiot saivat vuonna 1974 syntynyt Tuukka Heikki Johannes Puhakka sekä vuonna 1995 syntynyt Harri Henrik Hietamäki.

Puhakka tuomittiin kolmeksi vuodeksi vankeuteen yhteensä kymmenestä rikoksesta. Hietamäen vankeusrangaistuksen mitta on kaksi vuotta ja kahdeksan kuukautta. Hänelle langetettiin tuomio yhteensä viidestä rikoksesta.

Kumpikin miehistä oli mukana kahdessa törkeässä pahoinpitelyssä, jotka tapahtuivat Limingassa viime vuoden syyskuussa. Kummassakin tapauksessa autossa kuljettajan paikalla olevaa miestä oli pahoinpidelty muun muassa lyömällä nyrkillä päähän ja kuristamalla. Lisäksi uhreja oli lyöty puukolla ja putkella tai pampulla. Toista miestä oli myös potkittu, kun hän oli maannut maassa. Pahoinpitelyissä oli kyse kostoista.

Puhakan ja Hietamäen lisäksi yksi mies sai syytteet kahdesta törkeästä pahoinpitelystä sekä törkeästä kiristyksestä. Vuonna 1997 syntynyt mies tuomittiin kahden vuoden ehdolliseen vankeuteen. Neljännen kohdalla tuomio annettiin kahden törkeän pahoinpitelyn avunannosta sekä törkeästä kiristyksestä. Tuomion mitta oli vuosi ehdollista vankeutta.

Kiristettiin rahaa väkivallalla uhaten

Törkeässä kiristyksessä oli kyse siitä, että Hietamäki, Puhakka ja kaksi muuta tuomittua olivat vaatineet neljää muuta miestä maksamaan heille 2500 euroa kadonneen korun vuoksi tai muuten heiltä katkotaan sormia. Kaksi kiristyksen kohteena olleista miehistä oli pahoinpitelyjen uhreja.

Kiristetty nelikko oli kerännyt rahat ja luovuttanut ne eteenpäin. Sen jälkeen kiristäjät olivat vaatineet 7500 euroa lisää.

Vankeustuomioiden lisäksi tuomitut määrättiin maksamaan toiselle pahoinpitelyn uhrille kivusta, särystä ja kärsimyksestä yhteensä 5800 euroa ja toiselle uhrille 5000 euroa. Lisäksi tuomittujen piti maksaa kahdelle kiristyksen uhrille 500 euroa kummallekin.

Yllä esiteltyjen rikosten lisäksi Hietamäki sai tuomiot ampuma-aserikoksesta ja räjähderikoksesta. Hänellä oli kotonaan puutteellisesti deaktivoitu sotilaskivääri sekä haulikon patruunoita. Hänellä ei ollut hallussapitolupaa minkäänlaiselle aseelle. Lisäksi hän oli säilyttänyt asunnossaan neljää dynamiittia sekä yhtä itse valmistamaansa räjähdettä.

Puhakka tuomittiin puolestaan myös kahdesta pahoinpitelystä, rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä ampuma-aserikoksesta.

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Kommentoi

Huumerillisuus on voimissaan - koska huumeita ei haluta laillistaa, ne kun ovat niin hyvä business - lähinnä rikollisille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

95
Puheenaihe: Ovatko Stora Enson yt:t suurempi isku kuin Nokian vähennykset?
50
Kärpät nollasi Ilveksen ja siirtyi puolivälieräsarjassa 2–0 -johtoon – Osalan taklaus kuumensi tunteet, pitkä pelikielto uhkaa
29
Analyysi: Vaalikampanjoista loppuivat repivät aiheet, koska kukaan ei halua suututtaa Sdp:tä
25
Lehmät kuumentavat vaalikeskustelua – keskusta ja kokoomus pelkäävät vasemmiston ja vihreiden ilmastotekoja
17
Ferrovanin tehdasta ei tulekaan Raaheen – yhtiö on asetettu selvitystilaan ja toimitusjohtaja vapautettu tehtävästään
17
Ulkoministeri Timo Soinin kimppuun yritettiin hyökätä Vantaalla – vartijat taltuttivat Soldiers of Odin -tunnuksiin pukeutuneen miehen
15
Radio Pooki palkittiin vuoden paikallisradiona, kanavalle myös vuoden paikallisradiojuontajan palkinto

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivällä Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Ranua ja Posio lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

PEKKA HAAVISTO

389 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kyseenalainen onnellisuustutkimus

Kyllä tutkimus perustuu mitattavissa oleviin, ja myös vertailukelpoisiin tietoihin eikä mielipiteisiin. Tämä oli jo sei... Lue lisää...
Heippa vaan rehellis...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image