Oulu

Miesnelikko hakkasi kaksi miestä Limingassa viime syksynä – kaksi tuomittiin ehdottomiin van­keus­ran­gais­tuk­siin useista rikoksista

Oulu 14.3.2019 10:02
Kaleva

Oulun käräjäoikeus on tuominnut neljä miestä vankeuteen Limingassa viime syksynä tapahtuneista törkeistä väkivallanteoista sekä törkeästä kiristyksestä.

Pisimmät tuomiot saivat vuonna 1974 syntynyt Tuukka Heikki Johannes Puhakka sekä vuonna 1995 syntynyt Harri Henrik Hietamäki.

Puhakka tuomittiin kolmeksi vuodeksi vankeuteen yhteensä kymmenestä rikoksesta. Hietamäen vankeusrangaistuksen mitta on kaksi vuotta ja kahdeksan kuukautta. Hänelle langetettiin tuomio yhteensä viidestä rikoksesta.

Kumpikin miehistä oli mukana kahdessa törkeässä pahoinpitelyssä, jotka tapahtuivat Limingassa viime vuoden syyskuussa. Kummassakin tapauksessa autossa kuljettajan paikalla olevaa miestä oli pahoinpidelty muun muassa lyömällä nyrkillä päähän ja kuristamalla. Lisäksi uhreja oli lyöty puukolla ja putkella tai pampulla. Toista miestä oli myös potkittu, kun hän oli maannut maassa. Pahoinpitelyissä oli kyse kostoista.

Puhakan ja Hietamäen lisäksi yksi mies sai syytteet kahdesta törkeästä pahoinpitelystä sekä törkeästä kiristyksestä. Vuonna 1997 syntynyt mies tuomittiin kahden vuoden ehdolliseen vankeuteen. Neljännen kohdalla tuomio annettiin kahden törkeän pahoinpitelyn avunannosta sekä törkeästä kiristyksestä. Tuomion mitta oli vuosi ehdollista vankeutta.

Kiristettiin rahaa väkivallalla uhaten

Törkeässä kiristyksessä oli kyse siitä, että Hietamäki, Puhakka ja kaksi muuta tuomittua olivat vaatineet neljää muuta miestä maksamaan heille 2500 euroa kadonneen korun vuoksi tai muuten heiltä katkotaan sormia. Kaksi kiristyksen kohteena olleista miehistä oli pahoinpitelyjen uhreja.

Kiristetty nelikko oli kerännyt rahat ja luovuttanut ne eteenpäin. Sen jälkeen kiristäjät olivat vaatineet 7500 euroa lisää.

Vankeustuomioiden lisäksi tuomitut määrättiin maksamaan toiselle pahoinpitelyn uhrille kivusta, särystä ja kärsimyksestä yhteensä 5800 euroa ja toiselle uhrille 5000 euroa. Lisäksi tuomittujen piti maksaa kahdelle kiristyksen uhrille 500 euroa kummallekin.

Yllä esiteltyjen rikosten lisäksi Hietamäki sai tuomiot ampuma-aserikoksesta ja räjähderikoksesta. Hänellä oli kotonaan puutteellisesti deaktivoitu sotilaskivääri sekä haulikon patruunoita. Hänellä ei ollut hallussapitolupaa minkäänlaiselle aseelle. Lisäksi hän oli säilyttänyt asunnossaan neljää dynamiittia sekä yhtä itse valmistamaansa räjähdettä.

Puhakka tuomittiin puolestaan myös kahdesta pahoinpitelystä, rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä ampuma-aserikoksesta.

MAINOS

Kommentoi

Huumerillisuus on voimissaan - koska huumeita ei haluta laillistaa, ne kun ovat niin hyvä business - lähinnä rikollisille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

96
Sote-uudistusta valmistellaan 18 maakuntamallin pohjalta, vahvisti Antti Rinne: PK-seutu saattaa vielä saada oman ratkaisunsa
87
Kuusamon kaivoshankkeen kieltävä kaava nurin korkeimmassa hallinto-oikeudessa – kaivosyhtiö tyytyväinen päätökseen
81
Oulun kaupunki: Torihotellin rakentamisvelvollisuusaikaan haettava jatkoaikaa
50
Oulussa meni kuitukaapeli poikki kahtena peräkkäisenä päivänä – "Kaivajilla on velvollisuus selvittää, mitä maan alla on"
46
Pohjois-Pohjanmaan työttömyysaste aleni edellisvuodesta – työttömien määrä vähentyi myös Oulussa
44
Kommentti: Seurasimme järjetöntä ajan ja rahan tuhlausta ei minkään takia – ex-oppositio tekee nyt melkein samanlaista sotea, jonka se jarrutti jumiin
43
Oulun rakennusvalvonta kantelun kohteena – kiista koskee autopaikkoja

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Koiran ulkoitus

Kevyenliikenteen väylällä jalankulkija voi kulkea kumpaa reunaa tahansa. Autotien reunassa vasenta reunaa. Lue lisää...
Mosse65

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image