Oulu

Mies pelastettiin Molok-jäteastiasta Oulun Top­pi­lan­saa­res­sa

Mies pelastettiin roskasäiliöstä uudenvuodenpäivänä aamupäivällä. Kuvan syväkeräysastia ei liity tapaukseen. KUVA: Jussi Leinonen
Oulu 1.1.2019 12:13
Heidi Peltonen

Mies pelastettiin Molokista eli isosta jätteiden syväkeräysastiasta Oulun Toppilansaaressa tiistaina aamupäivällä. 

Päivystävä palomestari Hannu Timonen Oulu-Koillismaan pelastuslaitokselta kertoo, että mies oli mennyt roska-astiaan sisälle jostain syystä.

– Hän soitti itse astiasta hätäkeskukseen ja pyysi apua, Timonen toteaa.

Molok-syväkeräysastiat voivat olla syvyydeltään useita metrejä.

Timonen kertoo, että pelastuslaitoksen yksikkö kävi auttamassa kiipelissä olleen miehen pois roska-astiasta. Pelastuslaitos sai hälytyksen asiasta hieman ennen kello 11. 

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (45)

Molok ei tosiaan ole idioottivarma koska siitä mahtuu idiootti sisään helposti. Fuengirolassa vieraillessa tuli todettua että heillä on samantapainen ratkaisu, maanalainen roskis. Iso metallinen lattia roskaluukun ympärillä jonka jäteauto aukaisee ennen tyhjennystä. Ratkaisuna se roskapöntön luukku oli niin pieni ettei siitä ihminen mahdu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tämä Sale ihan tonttu ollutkaan kun lkuuntelin ton puheen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerran kapusin lähes tyhjään paperiastiaan pudonneen omaisuuteni perässä. Onneksi oli kaksi kaveria mukana sillä ei sieltä itse ylös tulla edes sporttisena kaverina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ruotsissa kaksi poikaa kuoli isoon jätepaperiastiaan kun jäteautotuli ja tyhjensi astian.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On vähän outoa, että viesti poistetaan, jossa mietin lapsen mahdollisuutta tipahtaa pönttöön. Kuten tuossa eräskin kertoo painaneensa tilaa pahvimolokkiin ja melkein jäänyt sinne, jos ei olisi reunasta kiinni pitänyt, niin miksipä sinne ei lapsi voisi mennä vaikkapa piilosta leikkiessä? No vanhemmat voisi ainakin varottaa lapsia nuista säiliöistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mailmassa on varmaan aika montakin paikkaa mihin voi lapsi tai aikuinen tipahtaa, joten ihan yleisohjeeksi käy opastus, että varotaan korkeita ja ahtaita paikkoja. Molokkeja on suomessa ollut jo päälle 10 vuotta ja eipä noista nyt hirveää ongelmaa suomessa ole tullut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minäki kävin pahvimolokissa joulun jälkeen kun oli kantta myöten täynnä,niin poljin tilaa painu niin paljon että sinne olisin jäänyt jos en reunasta pitänyt kiinni

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Semmonen huomio kaikille astiaan hyppäämistä miettiville. Se säkki elää siellä kuilussa. Varsinkin paperinkeräysmolokit ovat kuin juoksuhiekkaa. Sinne kun hyppäät vaikka avainten tai lompakon perässä, niin helposti ne painuu sinne pohjalle, ja itse perässä. Miettikää paljonko 4-6 kuutiota paperia päällä painaa. Ylös sieltä ei ole mitään asiaa ilman apuja. Energiajätteen seassa krematoidut samalla ja perikunta säästää

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oli mennyt Jouluruoan tähteitä hakemaan, rikkaan pöyditä putoaa murusia sipilän köyhdyttämillekkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tiedoksi sinne rajan taakse, että Suomessa näissä pidetään vain muovia, paperia ja metallia. Ja kaikki ainakin pitäisi olla puhtaita. Sekajäte ja kompostoituvat ovat muualla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilän ja hallituksen vika tämäkin. Sote uudistus ajaa kansalaiset molokin kitaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tottakai hallituksen vika kuten aina. Hallitusta voi syyttää näköjään kansalaisten tyhmyydestäkin kuten tässä tapauksessa. Onneksi ei kuitenkaan pahemmin käynyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No valitettavasti tämäkin on hallituksen aikaansaamaa..ei siitä totuudesta mihinkään pääse vaikka kuinka koettaa piilotetella totuutta koska se tulee aina ilmi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On täällä Oulusaa nuo ihmiset outoja milloin ollaan ilmastointi putkessa pääalaspäin ja milloin roskapöntössä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä osoittaa että suomessa köyhyys on lisääntyny voimakkaasti, kun kansalainen joutuu molokista kattoon ruokaa tai mahollisia pantti tölökkejä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (45)

Uutisvirta

137
Katri Kulmuni nousee valtiovarainministeriksi – "Haluamme saada pääministeri- ja valtiovarainministeri-akselin toimimaan"
76
Jopa 100 000 työntekijää aloitti lakon, Pohjois-Suomesta mukana useita isoja työnantajia – Teollisuusliiton Aalto ei niele puheita suhdanteiden heikkenemisestä
65
SDP:n yllätysveto: Eronnut Sirpa Paatero palaa kuntaministeriksi – omistajaohjaus siirtyy Tytti Tuppuraiselle, Antti Rinteestä varapuhemies
46
Katri Kulmuni: Hallituspuolueiden edustajien Twitter-miekkailun pitää loppua
31
Linnanmaan uuden pääpaloaseman rakentaminen alkaa ensi kesänä – Raksilaan uusi paloasema vuonna 2023
25
Lähes 2 000 taloutta oli ilman sähköä Oulussa sunnuntai-iltana
24
Analyysi: Kulmunille vihdoin hallituksen kakkosnyrkki – nyt on uuden sukupolven punamullalla näytön paikka

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

9.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image