Oulu

Man­ner­hei­min­puis­to pesee kasvonsa remontissa – puisto saa pelipaikkoja ja eri­kois­va­lais­tuk­sen

Puistoon on tulossa muun muassa paljon toivottu yleisö-WC ja alueelle on esitetty tilavaraukset siirrettävälle puistokahvilalle sekä jäätelökioskille.
Oulu 6.8.2018 9:49
Kaleva

Mannerheiminpuiston peruskorjaus käynnistyy torstaina 9. elokuuta.

Mannerheiminpuisto muutetaan korjauksessa ympärivuotiseksi tapahtumapuistoksi, joka sopii pienten ja keskisuurien tapahtumien järjestämiseen. Puistoon asennetaan erikoisvalaistusta, tapahtumien tarvitsemaa tekniikkaa sekä kiinteä WC.

Uudistetulle puistoaukiolle on mahdollista sijoittaa myyntikojuja esimerkiksi kirpputoria, joulumyyjäisiä ja ravintolapäiviä varten.

Remontissa puiston istutuksia uusitaan ja näkymiä avarretaan. Lisäksi puiston kulkureittejä, pyöräpysäköintiä ja valaistusta muutetaan paremmaksi.

Puistoon on suunniteltu myös pöytätennis- ja shakkipöydät. Lisäksi tulossa on pieni hiekkapintainen pelikenttä, joka soveltuu esimerkiksi petanque-peliin.  

Myös jäätelökioskille ja siirrettävälle puistokahvilalle on esitetty tilavaraus puistosta.

Puisto aidataan korjaustöiden ajaksi lukuun ottamatta leikkipuistoa. Leikkipuistoon on järjestetty väliaikainen kulku Albertinkadun kautta. 

Mannerheiminpuiston peruskorjaus valmistuu vuoden kuluttua elokuussa 2019.

Mannerheiminpuistoa on pidetty Oulussa verrattain levottomana puistona. Puistossa sijaitsee myös ydinkeskustan ainoa leikkipuisto.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (122)

Kaikki tehdään halvasti, helposti ylläpidettäväksi ja vielä vähän vasemmalla kädellä, niin eihän siitä hyvä tule. En näe tässä puistossa ainakaan mitään vetonaulaa miksi sinne joku menisi aikaansa viettämään. Kesällä näitä puistoja kuitenkin vain käytetään, joten suunnittelussa voisi lähteä siitä, että siellä olisi niitä suihkulähteitä tai erinlaisia pieniä vesipisteitä, jotka toisi viihtyvyyttä. Talvella tuonne kukaan kuitenkaan mene pakkaseen värjöttelemään

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno juttu. Taitaa Lehto aloittaa uuden hienon kerrostalon rakentamisen siihen Mannerheiminpuiston viereen. Nämä yhdessä parantavat kyllä ydinkeskustan ilmettä ja viihtyvyyttä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo. Se kerrostalo mukavasti pimentääkin Auringon paistamasta siihen puistoon silloin, kun taivas ei ole tasaisen harmaa saaste- ja sadepilvistä. Tämähän on huomattu jo Rautatienkadun varren uusista kerrostalokolhooseista: ei pääse Auringonvalo kadulle asti. Harmaassa usvassa siellä saa rahvas vaeltaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö Mannerheiminpuisto ole suoraan sen uuden kerrostalon eteläpuolella? Ei se paljoa siihen puistoon varjosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ole ikinä ymmärtänyt, mitä kauneutta on sillä uima altaalla. Siinä on vain aivan turhaan haittana. Toivotaan, että se täytetään. Aika ruma minusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poistetaanko remontissa myös puistoa riivavat ryyppyjengit ja kyseisen porukan harrastama puskiin ulostaminen ?

Jos tuolle keskustaa masentavalle ryyppyjengille ei tehdä mitään niin siinä ei paljon erikoislamput auta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lamppukauppiaan auttaminenhan tässä onkin se pääasia! Kauppias muistaa kyllä taas vaaliavustuksella ja näin piiri pieni pyörii. Siltojen alusryteiköt on jo valaistu ja viemäriojan valaistus valmiiksi budjetoitu joten uusia kohteita tarvitaan, ettei pääse jano Virkamieseliittiä yllättämään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis onhan tämä se puisto jossa on se patsas? Ei kai sitä poisteta?? En ainakaan videolla sitä nähnyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö kyseessä ole aikoinaan Dookunin puistonakin tunnettu alue, jossa oli kioski ravintola Albertia lähimmällä nurkalla? Mitään neitsytsaarelaista teemaa sinne ei varmaan kannata suunnitella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

yes! Onpa ihanaa sitten istua uuden puiston kivetykseksellä ja ottaa pitkää huikkaa sorbuksesta, aattelin että...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyviä uutisia Oulun kaupungilta ! Ympärivuotinen keidas keskelle kaupunkia tapahtumien järjestämiseen ja vapaa-ajan viettoon.

Puiston läheisyydessä asuu paljon eri-ikäisiä oululaisia, joten puistosta tulee varmasti tykätty kohtaamispaikka. Lisäksi puistossa järjestettäviin tapahtumiin - esimerkiksi joulu- ja pääsiäistori, pöytätennis- ja shakkiturnaukset - on helppo tulla linja-autolla ympäristökunnistakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei taida paljon viitsiä tuossa puistossa enää oleilla kun kaikki penkit viedään pois. Missäs sitten istuskelet?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa että puistoja kehitellään
Mutta milloin saadaan torille yleisövessat. Siellä taitaa käydä huomattavasti enemmän porukkaa kuin mannerheiminpuistossa pitäisikö asiat taas laittaa tärkeys järjestykseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Korkeat aidat ja paljon sitä pehmeää kumimattoa maahan, kun vanhemmat plärää kännyköitään ja lapset on yksinään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (122)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton kannatus hurjassa nousussa

183 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Demokratia on tuhon tiellä somen takia

Äänioikeus olisikin korkea aika muuttaa maksulliseksi ja kaupallisesti oikeudeksi. Tulisi harkintaa äänestyskäyttäytymis... Lue lisää...
Dick Nordic

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image