Oulu

Lukijan hurja video Oulun liikenteestä: Auto lähes jyrää jalankulkijan suojatiellä Raksilassa

Lukija kuvasi hurjan läheltä piti -tilanteen Oulun Raksilan liikenteessä.
Oulu 2.11.2016 11:51
Kaleva

Lukijan autokamera tallensi hätkähdyttävän vähältä piti -tilanteen oululaisessa liikenteessä tiistaiaamuna.

Mies oli ajamassa autolla Kajaanintiellä Raksilan marketteja kohti. Hän pysäytti auton suojatien edessä ja päästi hautausmaan aidan vierellä odottavan jalankulkijan tien yli.

Jalankulkija heilautti kättä kiitokseksi ja lähti ylittämään tietä.

– Huomasin sivupeilistä, että toista kaistaa lähestyi toinen auto kovaa vauhtia. Painelin tööttiä, että jalankulkija huomaisi, mies kertoo.

Jalankulkija ehti hidastaa sekunniksi. Viereisen kaistan auto paineli ohi täydellä höyryllä ja miltein kolahti jalankulkijaan. Auto ei tehnyt elettäkään hidastaakseen suojatien eteen pysähtyneen auton viereen.

– Kyllä siinä itselläkin kylmät väreet kävi, videon lähettänyt mies kertoo.

Voit lähettää videoita ja kuvia Kalevalle 13222-sivun kautta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (623)

Kommenteissa näkyy aika paljon pilkunviilaamista videota kuvaavan autoilijan pysähtyneisyydestä. Tämä on mielestäni tämän päivän suurin ongelma liikenteessä. Minäminäminä -> Vahinko -> JONKUMMUUVVIKA! Koska kukaan meistä ei varmasti pysty noudattamaan kaikkia liikennesääntöjä sataprosenttisesti ja suurin osa ei edes halua (turha saivarrella, enemmistö on joskus juossut punaisia päin tai ylittänyt tien ilman suojatietä), voitaisiin lähteä liikkeelle siitä, ettei ensimmäiseksi etsitä laista porsaanreikiä turvattomasti liikenteessä toimivien eduksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itsekkin käytän julkisia joka päivä ja kyseistä tietä kuljen, on useamman kerran ollut tilanne ihan saman lainen kerran jopa itse hihkasin kun pieni lapsi linja-autoa lähti etestä ohittaan onneksi kuskilla ikkuna auki ja tyttö kuuli ku rääkäsin...kyllä sydän pamppas. Että ajan kysymyshän se on kun joku potkulaudalla siinäjuuri samanlaisessa tilanteessa loukkaantuu,tai kuka tahansa, jokin muu ratkaisu pitäisi keksiä...olkaa varovaisia jos toinen auto pysähtyy :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On kyllä aivan siinä ja siinä, onko kuvaajan auto pysähtynyt siinä kohtaa, kun viereistä kaistaa mennään ohi. Kaikista vaarallisimpia ovat nämä hissun kissun suojatien eteen tulevat. Auton takaa ei jalankulkijaa näe eikä siihen edes mikään viittaa auton lipuessa edelleen eteenpäin. Toisaalta jalankulkija lähtee ylittämään tietä heti, kun kuvittelee auton aikovan pysähtyä. Reipas pysäytys lienee parasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sillä nyt ei ole mitään merkitystä jos kuljettaja ajaa ekologisesti ja ei välttämättä täysin pysähdy. Se EI ole jalankulkijan tehtävä tiirailla tuleeko sieltä auto vai ei. Se on ihan liikennesäännöissä, että jos toisella kaistalla auto pysähtyy/hidastaa suojatien vierellä on toisenkin kaistan pysähdyttävä. Tosta olisi lähtenyt kortti jos poliisi olisi nähnyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä tapauksessa autoilija tietysti tekee väärin/virheen. MUTTA kyllä se todellakin on kävelijän tehtävä varmistaa, että tien voi ylittää turvallisesti. Tuo on lakikirjassakin. Olen ikäväkseni huomannut näistä kommenteista, että moni kuvittelee ettei heillä kävellessään ole mitään velvollisuuksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä olen edellisten kanssa vähän samaa mieltä että melko kauas auto pysäytetään, jolloin takana tulija voinee mennä, lukekaahan mitä kyseisestä asiasta sanotaan ennen kuin tuollaisia julkaisette,. Minun näkemyksen mukaan jos ois sattunut jotain, jalankulkijan vika olisi ollut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rekkari ylös. A8na kun mahdollista ja ilmoitus poliisille, videon kera. Kaikki tiedämme että ihmisiä on loukkaantunut ja kuollut näissä tilanteissa.
Täysin käsittämätöntä välinpitämättömyyttä ja röhkeyttä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sioilta pitää ottaa ajokortit pois ja lakia muuttaa niin, että niille ei myönnetä enää korttia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kannata päästää lasta suojatielle pysäyttämällä oma auto, jos liikenteessä on muita autoja, koska alle 12-vuotiaat cd eivät hahmota kokonaisuutta liikenteessä. He huomioivat vain sen yhden auton, joka antaa tietä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikä ketään muutakaan. Kannattaa todella miettiä mitä tekee. Olen joskus plokannut takaa tulevat, jotta eivät aja suojatielle astuneen päälle. En ikinä päästö ihmistä joka ei ole aloittanut ylitystä, koska niin liikennesäännöt sanoo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siellä lukee että "on ylittämässä tai aikoo ylittää". Ala vaan väistellä niitä suojatien yli aikovia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ulkomailla tuossa tilanteessa pysähtyvä auto vilauttaa suuntanerkkiä vasempaan jotta takana tuleva auto tietää jalankulkijan olevan ylittämässä suojatietä. Soisi yleistyvän täällä takapajulassakkn.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liikennesäännöt tunteva autoilija pysähtyy ennen suojatietä jos viereisellä kaistalla on suojatien eteen pysähtynyt ajoneuvo. Soisi yleistyvän täällä Suomessakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistakaa se, että se auto pitää olla suojatien eteen PYSÄHTYNYT! Harvoin näin on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sehän kuuluu sääntöihin,ei siitä tarvitse vilkuttaa tms. Mulla ei edes ole ajokorttia ja tiedän että niin pitää tehdä,sanoo laki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Typer'ää pysähtyä tuolla lailla suojatien eteen ja aiheuttaa vaaratilanne koska jalankulkija selvästi odotti että autot menevät ennen ylitystä ohi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huomaa ettei sota-aikana ollut lainsäädäntö kohdallaan ja opit kantaa tähän ajan jaksoon saakka. Ällistyttävän moukkamainen kommentti ja liene typerää mielestäsi lain noudattaminen? Tuskin edes tieliikkennelakia osaat...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olet oikeassa. Oulussahan ei ole kenenkään koskaan tapana pysähtyä suojatien eteen...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (623)

Uutisvirta

16.9.
Kolme erää isojen poikien kovaa koulua – Venäjä otti vaivattoman voiton Suomesta EM-lentopallossa Tilaajille
16.9.
Kärpät teki tärkeän kiinnityksen – Justus Annuselle kahden vuoden jatkopahvi
16.9.
Yritystukien karsimista valmistellut työryhmä sai raporttinsa valmiiksi maanantaina – julkistuksesta ei vielä tietoa
16.9.
Selvitysmies hävittäisi Sipilän hallituksen luoman Valtion kehitysyhtiö Vaken – Kahden miljardin pääoma palautettaisiin valtiolle
16.9.
Yle: Ugandassa kuolleen suomalaisliikemiehen tapauksessa nostettu murhasyytteet – matkusti Suvi Lindénin seurassa, markkinoi Patrian tuotteita
16.9.
Tervahovintien ratasillan uusiminen Oulun Toppilassa katkaisi rataliikenteen – kolmen vuorokauden tiukka puristus
16.9.
Parempi taksitolpalla kuin eläkepäivillä joutilaana – lomakassan kartuttaminen kannusti 73-vuotiasta Matti Särkelää palaamaan autonrattiin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kun sanotaan ettei palkka riitä elämiseen

168 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vain elämää — pöydässä hytkyjät

Tykkään älyttömästi. Ja moni muu, koita kestää. Etkä mitään voi. Lue lisää...
TYMPÄSEEKÖ?

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image