Oulu

Lii­to­var­joi­li­ja tippui veteen Taskilan edustalla, ohikulkija hälytti apua

Oulu 20.8.2019 14:55
Iida Ahonen

Veteen tippunut liitovarjoilija aiheutti tiistai-iltapäivänä väärän hälytyksen Suolamännyntien edustalla Oulun Taskilassa. Liitovarjoilija oli laskeutunut tuntemattomasta syystä veteen noin 100 metrin päässä rannasta.

Tilanteen nähnyt ohikulkija oli hälyttänyt paikalle apua, mutta pelastuslaitoksen ja meripelastuksen päästyä paikalle selvisi, ettei liitovarjoilijalla ollut hätää.

Liitovarjoilijan tippumissyy jäi pelastajille epäselväksi. Meripelastuskeskuksesta kerrottiin, että kyseessä saattoi olla myös pieni onnettomuus, jossa liitovarjoilija oli tippunut veteen vastoin tahtoaan. Mahdollista on myös, että harrastaja ainoastaan piti taukoa vedessä.

Veteen tippunut henkilö pääsi tapauksen jälkeen jatkamaan liitovarjoilua.

MAINOS

Kommentoi

Kyllä ennen oli laskuvarjo nykyään laji on mennyt eteenpäin ja kehittynyt nyt on jo liitovarjot

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisikohan tässä ollut kyseessä leijalautailijasta, jolla kevyen tuulen vuoksi tippunut leija veteen mutta päässyt jatkamaan matkaa tuulen noustessa. Ko. lajin harrastajia näkyy paljon tuolla alueella. Kukaan ei siis liene varsinaisesti tippunut taivaalta veteen. Kyseistä lajia harrastetaan tuulen voimaa apuna käyttäen veden pinnalla laudan ja leijan kanssa liikkuen :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Veteen päätyminen on aina riski, koska varjon naruihin sotkeutuu helposti. Siksi tapaukset on otettava vakavasti vaikkei hätää lopulta olisikaan. Kukaan tuskin laskeutuu varjolla tarkoituksella veteen, kun riski on melkoinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hinaamalla, rinteestä juoksemalla tai omalla moottorilla ilmaan nousevat ovat varjoliitäjä, joilla on varjoliidin. Laskuvarjohyppääjillä on liitovarjo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joka päivä oppii uutta. Luulin, että laskuvarjohyppääjillä on laskuvarjo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sitten on vielä kitesurffarit erikseen ja toimittajatkin on jo aivan sekaisin ;). Kumma että ei puhuttu laskuvarjohyppääjästä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

19:15
Tupoksen ABC:n pihalla voi olla yöllä parkissa jopa 70 rekkaa – hyville taukopaikoille on Oulun seudulla kysyntää: "Kuljettajat ajavat koko ajan kelloa vastaan" Tilaajille
19:13
Kerrostalon kellarissa syttyi tulipalo Kuhmossa – asukkaita jouduttu evakuoimaan
18:58
Migrin ylijohtaja: Välimereltä tulevilla turvapaikanhakijoilla räätälöidään apua – yksin tuleville lapsille tarvitaan riittävästi ohjaajia
18:53
Ettan tuska kasvaa, viikon sisään jo toinen tyly 0–3-tappio kotipelissä – kapteeni Markus Väisänen vaatii joukkueeltaan parempaa valmistautumista peliin
18:43
Kulkuväylät ja pihat ovat nyt peilijäällä – lähetä kuvia talvisateen tekemästä liukkaudesta
18:07
Osallistu kyselyyn: Mitä laitat laskiaispullan täytteeksi – vihreitä kuulia, mantelimassaa, hilloa vai salmiakkia?
18:00
Timo Reinikka näyttelee Oulussa muistisairaan isän roolin – Sir Anthony Hopkins esittää saman roolin Florian Zellerin näytelmästään itse ohjaamassa The Father -elokuvassa Tilaajille
160
Vihreät lupaa korvata maaseudulla bensan hinnan korotukset – "Jos ei joukkoliikennettä, jollain tavalla pitää kompensoida"
71
Näkökulma: Suomi ostaa kymmenen miljardin euron palovakuutuksen, jonka pitää olla voimassa pitkälle 2060-luvulle – nämä ovat hävittäjäehdokkaiden näkymät
65
Vihreiden puheenjohtajan uudet ilmastoesitykset: 16-vuotiaille äänioikeus ja hallituksen kanssa samaan pöytään päättämään ilmastotoimista
55
Vorot iskivät Oulun Verkkokauppa.comiin ja veivät huomattavan määrän elektroniikkaa – poliisi kertoi tuntomerkkejä paikalta poistuneesta henkilöstä
28
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"
25
Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria – Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun"
25
Elina Lepomäki ei haasta Orpoa, mutta saattaa pyrkiä kokoomuksen varapuheenjohtajaksi – "Oppositiotyössä aletaan niittää tulosta, siitä ei ole kahta sanaa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

242 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Vähän väliä joku välittää ettei eläkerahat riitä. Kuitenkin sen jälkeen kun taitettu indeksi tuli vuonna 1995 ovat eläke... Lue lisää...
Pekkaxy

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image