Oulu

Lehto Group päätti yt-neuvottelut ja aloittaa heti uudet – yhtiö varautuu työtilanteen muutoksiin ko­ro­na­vi­rus­pan­de­mian takia

Lehto Group varautuu työtilanteen muutoksiin koronaviruspandemian takia. KUVA: Hanna Perkkiö
Oulu 25.3.2020 11:07
Jarkko Harjumaa

Kempeleläinen Lehto Group päätti helmikuussa käynnistyneet yt-neuvottelut. Neuvottelujen piirissä oli kaikkiaan noin 400 henkilöä.

Päättyneiden neuvottelujen tuloksena Lehto sulauttaa Hyvintointitilat-palvelualueen osaksi kahta muuta palvelualuetta. Hoivarakentaminen jatkuu Asunnot- ja koulurakentaminen Toimitilat-palvelualueella.

Neuvottelujen seurauksena irtisanottiin 73 työntekijää. Lisäksi henkilöstöä siirtyi toiseen yhtiöön tai toiselle palvelualueelle. Myös lomautuksia tehtiin vähäisissä määrin.

Uudet yt-neuvottelut alkamaisillaan

Lehto aloittaa uudet yhteistoimintaneuvottelut koko henkilöstöä koskevista mahdollisista lomautuksista. Yhtiö varautuu muun muassa työtilanteen muutoksiin koronaviruspandemian takia.

Yhtiön arvion mukaan koronavirus saattaa viivästyttää projekteja. Myös materiaalien ja alihankintaresurssien saatavuudessa voi esiintyä häiriöitä.

Neuvottelut koskevat kaikkia yhtiön noin 1200 työntekijää. Neuvotteluissa käsitellään pääasiassa mahdollisia lomautuksia sekä vuosilomien pitämiseen ja lomarahan maksamiseen liittyviä käytäntöjä.

 

MAINOS

Kommentoi

Ihmettelen, ettei valtio voi päättää, että työttämät menee siihen töihin, mitä tarjotaan. Nyt makaavat kotonaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä tarkoitat, Kempeleen "oikydy on"?

Lehto jatkaa toimintaa. Ei ole konkurssin uhkaa ollenkaan vaan kysymys on toiminnan sopeuttamisesta vallitsevaan tilanteeseen, koronaviruksen leviämisen estäminen. Yrityksen toiminnan sopeuttaminen taloydelliseen ja yhteiskunnalliseen tilanteeseen on yleisesti käytössä oleva keino. Se on viisasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikein. Opit haltuun ja talouden sopeuttamista pitää jatkaa.

Kaikki yritykset ovat samassa tilanteessa, useat huonommassa kunnossa kuin Lehto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"YT Lehto "on toivoton yritys, 13,00 € osake oli pari vuotta sitten , nyt 1,50 € , Yrityksestä annettiin aikaisemmin jatkuvasti yli optimistisia arvioita. Totuus oli kuitenkin aivan muuta. Tämän yrityksen imago lähentelee Talvivaaran kaivosyhtiötä Pekka Perän ajoilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Totuus on se, että Kempeleen "kunkku" Juha Sipilä neuvoi erityisesti rakennusalan yrityksiä ja nyt monet niistä yrityksistä on konkurssissa. Lehto on tehnyt viisaita päätöksiä ja kuuntelee nyt vain luotettavia henkilöitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämän firman tohelloinnista joutuu tälläkin hetkellä moni kärsimään. Harmillista että työntekijät saavat lähdön kun johto töpeksii.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

olisiko syynä asiakkailta tullut palaute siitä että laatu ja hinta eivät kohtaa missään vaiheessa.Tosi tulosohjattua rakentamista,polkuhinnoilla mennään markkinoille häiriköksi ja sitten tehdään sekundaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lehto voinee syksyyn mennessä aloittaa neuvottelut pesänhoitajan kanssa. Firman omassa tilinpäätöksessä mainittua: "Keskeisimpiä liikevaihdon ja liiketuloksen kehittymiseen liittyviä riskejä ovat asuntojen kysynnän heikentyminen sekä neuvotteluvaiheessa olevien toimitilahankkeiden käynnistymisen viivästyminen. "

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

13:32
Suojainhankinnoista tehty kolme kantelua – Oikeuskansleri: "HVK:n selvitettävä tavarantoimittajien ja yhteistyökumppaneiden suhteessa ilmenneet epäselvyydet"
13:06
HS: Tiina Jylhän kauneusklinikka markkinoi suojamaskeja väärennetyllä sertifikaatilla
13:00
Talvirenkaiden hankinnassa on tapahtunut huomattava muutos – varautuminen uuteen tieliikennelakiin näkyy jo Tilaajille
12:21
Suomessa on todettu 164 uutta koronatartuntaa, Pohjois-Pohjanmaalla määrä kasvoi viidellä – OYSissa 11 koronapotilasta, joista kuusi tehohoidossa
12:03
Kaleva oikaisee
12:00
Suomalaisia sotavankeja lepää Saint Helenan hautausmaalla – Afrikan tähdestä ja Napoleonin haudasta tutulle saarelle vietiin buurisodan häviäjiä Tilaajille
12:00
Kulttuuria koronan aikaan: Kerkkämehua imeksitään, ja kohta saa kuusenkantoja nuoleskella Tilaajille
112
Maskeja sekä Jylhältä että Sarmasteelta tilanneen huoltovarmuuskeskuksen Lounema pahoittelee virheitä – "Jälkipyykin pesu on sitten, kun on saatu akuutti tilanne hoidettua"
20
Euroryhmä lähestyi sopua koronatukipaketista – Euroryhmän puheenjohtaja: "Me olemme hyvin lähellä sopimusta"
16
Neljän viikon yhtämittainen kesäloma uhkaa jäädä haaveeksi – Hakemusruuhka voi laittaa Kelan lomajärjestelyt uusiksi
9
Järjestöt julkaisivat viralliset ompeluohjeet, joilla syntyy kasvomaski kotoa löytyvistä tarvikkeista – "Tämä on uusi kansalaistaito"
8
Viinasen talousopit toisivat uuden tuhon – tie taloudellisen häiriön yli on tasoitettava kaikille Lukijalta
8
Kuoleman hiljainen kaupunki – New Yorkissa rekkoihin työnnetään kuolleita, liikkeet ovat kiinni ja lääkärit ihmettelevät tilannetta
6
Pääministeri Marin Ylellä: Uudenmaan sulku loppuu todennäköisesti 19. huhtikuuta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

PS:n kannatus laskee jatkuvasti

Persujen vouhotukseen,yhtä ja samaa jankuttavat,hallituksen tytöt ovat oikealla asialla se näkyy kannatuksesta, Lue lisää...
Kansa kyllästynyt.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

10.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image