Oulu

Laskiaisena riittää tehtävää Oulun seudulla, vaikka lumipeite ei riittäisi mäenlaskuun – kerro meille, miten vietät vähälumista laskiaista

Hintan seurakuntatalolla ja Hovisuon urheilupuistossa laskiaissunnuntaina järjestettävässä talvi-ilottelussa voi tutustua kempeleläisen Linnunradan tilan alpakoihin. KUVA: Linnunradan tila
Oulu 21.2.2020 18:04
Mirko Siikaluoma

Laskiainen on jo ovella, mutta lunta ei löydy nimeksikään mäenlaskuun Oulun seudulla. Kokosimme muutaman tärpin laskiaissunnuntain ja -tiistain viettoon.

Perjantaina 21. helmikuuta Oulunsalon Pellonpään säähavaintoasemalla lumensyvyydeksi mitattiin vuodenaikaan nähden vaivaiset 28 senttimetriä, mutta paikoin lumipeitettä ei ole lainkaan.

Laskiaisen viettäminen ei kuitenkaan pelkästään lumesta kiinni, sillä laskiaissunnuntain ja -tiistain viettoon on Oulussa tarjolla monia tapahtumia.

Haapalehdon Lions-yhdistys, Oulujoen seurakunta ja partiolippukunta Tervapartio järjestävät laskiaissunnuntaina Hintan seurakuntatalolla ja Hovisuon urheilupuistossa järjestyksessään viidennen talvi-ilottelun.

Koko perheen ulkoilutapahtumassa voi muun muassa päästä hevoskyytiin tamman vetämässä reessä tai islanninhevosen selässä, ja tutustua kempeleläisen Linnunradan tilan alpakoihin. Ohjelmassa on muun muassa mäenlaskua, hiihtoa ja kirkkonallejen pitämä luistelukoulu.

– Kyllähän heikko lumitilanne tietenkin yllättää ja harmittaa, mutta meillähän on paljon muutakin toimintaa ja ne varmaan painottuvat tällä kertaa. Toivottavasti jäätä olisi urheilukentällä riittävästi luistelemiseen, ja torstain pakkaset saattoivat auttaa asiaa, Haapalehdon Lions-yhdistyksen Pertti Oikarinen kertoo.

Talvi-ilottelutapahtumassa voi myös tutustua partion toimintaan, paistaa makkaraa ja tikkupullia ja osallistua perinteiseen keppihevoskilpailuun. Oikarisen mukaan talvi-ilotteluun on edellisinä vuosina osallistunut keskimäärin noin 500 ihmistä, erityisesti lapsia ja perheitä ja tapahtuma on ollut oikein pidetty.

Karjasillan kirkon pihapiirissä järjestetään laskiaissunnuntaina poniratsastusta ja kärryajelua, joiden lomassa on mahdollista nauttia laskiaispullista ja makkaroista. Karjasillan seurakunnan järjestämän tapahtuma alkaa kello 10 messulla ja sen tuotto ohjataan partiotoiminnalle ja Yhteisvastuukeräykselle.

Rajakylän asukastupa järjestää sunnuntaina laskiaisriehan Talvikkipuistossa. Laskiaisriehan ohjelmassa on muun muassa alpakoita ja lastenkantokisa.

Oulu City Rotary -klubi järjestää laskiaisriehan Oulunsalon Niemenrannan koululla. Riehan tuotot lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.

Puolivälinkankaan Pyhän Tuomaan kirkossa järjestetään laskiaistiistaina 25. helmikuuta myyjäiset Yhteisvastuukeräyksen hyväksi.

Miten sinä vietät vähälumista laskiaista? Kerro meille vinkkisi jutun kommenttiosiossa. Lukijoiden vastauksia voidaan käyttää jutun yhteydessä.

MAINOS

Kommentoi

Tähänkö on tultu ettei yli-ii, kiiminki eikä ylikiiminki ole näköjään oulun seutua, vaikka oulun kaupunkia ovatkin. Lunta täällä kyllä riittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

31.3.
Urpiaisia ruokinnalla Lukijalta
31.3.
Valtioneuvoston muistio ravintoloiden sulkemisesta kertoo: Koronaa tavattu Pohjois-Pohjanmaalla kuudessa kunnassa – "Oulussa on havaittu useita COVID-19 -tapauksia"
31.3.
Haukiputaan yli 40-vuotias Jatulin liikuntakeskus kaipaa kipeästi isoa remonttia – vajaan yhdeksän miljoonan peruskorjaushanke on paraikaa selvityksessä
31.3.
Messi piikitteli Barcelonan seurajohtoa – "Olemme aina olleet ensimmäisinä auttamassa seuraa, kun on ollut tarve"
31.3.
Muhoksen kunta aloittaa yt-neuvottelut – vielä ei selvillä, kuinka suurta henkilöstömäärää lomautukset koskevat
31.3.
Maaliskuun lukijakuva: Enkun tunti sujuu Iidalla kotona Kiimingissä pappakoiran kanssa
31.3.
MTV Uutiset selvitti että enemmistö suurimmista pörssiyhtiöistä aikoo maksaa osinkoa koronaviruksen keskellä

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

Eikö samalla logiikalla työttömäksi jäävänkin pitäisi olla nillittämättä työttömyyttään ja kestää se puoli vuotta ilman ... Lue lisää...
Eikö työttömäksi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

1.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image