Oulu

Laituri lähtee Top­pi­lan­saa­res­ta remontin myötä – laivojen paikoista pulaa

Toppilansaaren laituri muuttuu madalluksen myötä oleskelupaikaksi. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Oulu 14.7.2017 7:42
Laura Kangas

Toppilansaaren kiinteä, rannansuuntainen laituri poistuu käytöstä nyt käynnissä olevan remontin myötä. Remontissa korjataan ja uudistetaan rantaa 145 metrin matkalta.

Rantaa madalletaan laiturin kohdalta, ja venelaiturin tilalle tulee oleskeluun tarkoitettu alue. Laivoille tarkoitetut paikat siis poistuvat sen kohdalta.

Madallettavan kohdan vieressä oleva kolmen laiturin kokoinen pienvenesatama jää remontin jälkeen ennalleen.

Oulun kaupungin katu- ja viherpalvelujen suunnittelupäällikkö Tapio Siikaluoma kertoo, että laiturisuunnitelma on tehty jo vuoden 2005 asuntomessualueen rakentamisen yhteydessä.

– Nyt ryhdyttiin toteuttamaan tuota rantaa lopulliseen muotoonsa sen suunnitelman mukaan.


Oulun
veneilijöitä on pitkään vaivannut pula venepaikoista. Oulu-laiva jouduttiin siirtämään Toppilansaaresta remontin tieltä Toppilan puolelle. Toppilansalmessa on veneille väliaikainen satama, mutta sen varustelu ei riitä isommille laivoille, kritisoi Oulu-laivan päällikkö Pentti Auranaho.

– Nuo pöntöt on tarkoitettu pikkupotskeja varten. Täällä ei ole kunnon septiasemaa, vaan mekin joudumme käyttämään jätehuoltoa, Auranaho sanoo.

Lue lisää 14.07.2017 Kalevasta.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (60)

Alun perin Jaatisten laatima Oulujoen suistoalueen asemakaava jo unohti meren merkityksen Oululle. Koskikeskus liitos alueineen piirrettiin arkkitehtoonisesti kliiniseksi, ja epätodelliseksi periaatteella "yliopisto suolle, teatteri mereen ja syväsatama maalle".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupunkihan voisi rahapulassaan myydä tuonkin venäläisille. Saisimme samalla tänne laivastotukikohdan ja merellisen Oulun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä että alue saadaan viimeinkin sen asukkaiden käyttöön ja romukiulut jonnekin muualle lillumaan keskeltä asuma-aluetta! Tähän rantaan rakennetaan kerrostaloja, ihanko oikeasti nämä merikouhottajat luulevat että muutaman metrin päässä ihmisten asunnoista olisi joku ihme laivojen huoltopiste tai (olemattoman) vesiliikenteen joku toiminto? Sille Oulu-laivalle ja parille muulle oikeasti käytössä olevalle alukselle kyllä riittää tilaa, Nykyisistäkin rannoista on kilometrejä pelkkää käyttämätöntä laituria tai pusikkoa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Enpä voisi olla asiasta enempää erimieltä. Nimenomaa veneet ja veneilyyn ja merillisyyteen liittyvät toiminnot tuovat rannoille pöhinää. Eivät kerrostalot.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistan kun kuusikymmenluvulla tuossa oli Englantiin puutavaraa lastaava laiva.Toin siihen ns..englanninparruja traktorilla Aittokosken sahalta ..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan siellä salmessa mantereen puolella yli 300m pitkä uusi laivalaituri. Missä laivat ja isot veneet? Jos koko seudun ainoa laiva on Oulu laiva niin kyllä sille ja muillekin laituria riittää. Merellinen Oulu ilman laivoja tai edes isoja veneitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se laituri on silmänlumetta. Alunperin siihen ei oltu suunniteltu edes pollareita. Laituri suunniteltiin tarkoituksella sen verran korkeaksi, ettei siihen edes haluttu pienempiä aluksia suurista puhumattakaan. Merellisen Toppilansalmen tuhosi kertaheitolla keskelle salmea värkätty kiinteä silta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi hyvää päivää tuota oulun(tarkoituksella pienellä alkukirjaimella) touhua. Onneksi tajusin häipyä sieltä ajat sitten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi tätä Oulua. Ainoa vesilläliikkuminen, mikä ei ole ökyilyä, on päihtyneenä uiminen ja hukkuminen. Kaikesta muusta voi olla kateellinen. Ei saa olla laitureita, joihin varakkaat kaupunkilaiset kiinnittävät veneresujaan...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minne tulevat korvaavat ja lisäpaikat ensin ennenkuin nuo entiset puretaan pois.
Oulussa ei ole mitään ymmärrystä merellisyydestä eikä senkään vertaa merellisyyden hyödyntämisestä.
Rantoja rakennetaan täyteen rupisia asuinkerrostaloja - koska Suomessa ei ole sisämaassa tilaa !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hävitetään Oulusta kaikki merenrannat ,kuivatetaan kuten puukenkä maassa (passaa muutenkin puupää päättäjille).Mitäpä me merellä teemmä se kun tuottaa vain niin aniharvalle mielenrauhaa ja nautintoa.Tuleekohan Ouluun sitten muuttoaalto kuivanmaan kapteeneista?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

katsotaan ja puhutaan vasta sitten, kun alue on valmis, varmaan hyvä tulee, ainakin parempi kuin nykyinen vaarallinen rytöläjäalue. (ylös et varmaan pääse, jos sinne tiput)

Ps. Vieläkös se "tilapäisrakennelma", eli möljällä oleva teatteri saa siinä jatkaa? Kummasti saanut olla näinkin kauan, ei mikään kaunistus ole sekkän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mihin tulee Oulun uusi vierasvenesatama?

Missä on Merikaupunki Oulun Master Plan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmetyttää kyllä nykyinen laivojen sijoituspaikka, suurimmassa eli Oulu laivassa voi olla polttoainetta jopa yli 50 000 litraa kerralla, pienemmissä vähemmän. Mutta suuri palokuorma lähellä asuntaloja olemattomiensammutusteiden varrella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asuintalot ovat väärässä paikassa, käyttökieltoon ja purku niin palautuu arvokas virkistysaluekkin takaisin käyttökuntoon:)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meri-Oulu saa päättäjiltään kohtelun, joka istuu hyvin nykyvaltuutettujen ajatusmaailmaan. Osaisikohan kukaan kertoa mikä olisi sellainen merellisyyttä tukeva hanke, joka on saanut kaupungin puolelleen?
Kannattaisikohan kaupunkilaisten puhua Arina jonkinlaisen merellisen hankkeen taakse. Arinahan saa Oulussa kaiken haluamansa läpi...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on kyllä todella harmi. Toppilansaaren merellinen historia tuhoutuu. Lisäksi torinrannan vierasvenesatama uhataan poistaa. Ei Oulu osaa kyllä hyödyntää merellisyyttään yhtään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (60)

Uutisvirta

21.11.
Henkilöauto suistui tieltä Siikalatvalla, kuljettaja vietiin tarkastukseen
21.11.
Fluorivoiteet kielletään maastohiihdossa ja Suomessa kehitetään korvaavia tuotteita
21.11.
Moottoripyöräilijä loukkaantui vakavasti Kajaanissa, pakeni poliisia hurjaa ylinopeutta ja törmäsi lopulta autoon
21.11.
Oululainen Veronica Helanen taisteli tiensä ylioppilaaksi – maksansiirrot pakottivat nuoren lukiolaisen lopettamaan koulun hetkeksi kokonaan
21.11.
Vanhan kou­lu­ra­ken­nuk­sen asunnossa syttyi tulipalo Tervolassa, viisi henkilöä vietiin tarkastukseen
21.11.
Laservalojen ja höyrykoneiden Slushissa värikyltit vievät yrittäjät ja sijoittajat yhteen – Huippukalliista lipuista huolimatta tapahtuma tekee kävijäennätyksen
21.11.
Oulun amatöörinyrkkeilyn ykkösiskijä Aydin Behruz loukkasi kätensä työtapaturmassa, Tammer-turnaus jää väliin: "Henkisesti tämä on kovempi pala kuin itse vamma"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

197 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Ay-liitot paras työntekijän turva,ajaa varmasti Posti kiistan niin,että ei tule työntekijöiden palkkoihin leikkauksia.AY... Lue lisää...
Tämä aloitus roskako...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.11.

Fingerpori

22.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image