Oulu

Lähes 200 metriä pitkä risteilyalus Amadea saapui Ouluun – aluksen lähdön voi nähdä Nallikarista

Alus saapui Ouluun Uumajasta, ja se jatkaa matkaansa Helsinkiin.
Oulu 15.6.2019 10:45
Katri Keskitalo

Risteilyalus MS Amadea saapui tänään Oulun satamaan noin kymmenen aikaan lauantaiaamulla. 

Alus saapui Ouluun Uumajasta, ja se jatkaa matkaansa Helsinkiin. Risteilijän 16-päiväinen matka on alkanut Bremerhavenista, Saksasta 8. kesäkuuta, jonne se myös palaa takaisin 24.kesäkuuta. Aluksen kotisatama on Nassau, ja se seilaa Bahaman lipun alla.

Vuonna 1991 rakennetun aluksen pituus on 192 metriä. Alukselle mahtuu noin 600 matkustajaa, ja sen miehistöön kuuluu 280 yhteensä henkilöä.

Oulun satama-alue on suljettu, joten Oritkariin aluksen välittömään läheisyyteen ei pääse. Risteilijän lähdön voi nähdä parhaiten Nallikarista noin kello 18 aikaan. 

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (120)

Kävivät ihmettelemässä Matinheikin monttua torilla ja jauhistelivat keskustan tyhjyyttä. Ei ilmeisesti Valkea oikein iskenyt ainakaan niihin turisteihin jota jututin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meillähän oli luonnon itsensä, mahtavan vapaana vielä silloin virtaavan Oulujoen kevätjäiden aikaan saaman luonnonilmiön puhkaisemana uuden väylän syväsatama Toppilansalmessa!

Oulun kapungin omat päättäjät uskoivat oman virkakuntansa valheellisia talouslaskelmia, että kääntö- tai muualle Suomessa vasta rakennettu kääntösilta olisi tullut liian kalliiksi, niin päätettiin katkaista lalivoilta mahdollisuus käyttää satamaa!

Tämän ratkaisunsa myötä maksoimme verorahoista usean miljoonan korvauksen valtioille sillan taakse jätetystä luotsiasemasta ja ainoan laivaslipin käytön estämisestä koko Perämeren alueella!
Että tämmöistä oma priorisointia merikaupunki-Oululta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kommenteista päätellen laiva ei olisi saanut Ouluun tulla. Menkää itseenne, kesäkuu ja näin negatiivista kommentointia liekö ennen nähty!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistä niin päättelet, ettei olisi saanut tulla ouluun? Tuo hypetys tuon laivan tulosta on vaan niin kornia ja lapsellista.
Laivat ovat kyllä meren rannassa asuville ihmisille todella arkipäivää, ei laivoista nyt tuolleen kukaan innostu.
Täällä vaan kerrotaan totuus tuosta tapauksesta ja siitä, että oulun satama on todella onneton ja kaukana kaikesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulu vois ruopata laivaväylän niin laajaksi, että tehtaiden kupeesta vois ajaa vaikka tuollaisella paatilla lähelle toria, siis vaikka Pikisaaren kupeelle. Alexsandrahan ajaa merelle torinrannasta joten siinä oli väylä-reitti valmiina. Pikisaaren kupeeseen laajempi syväys-alue laivan kääntymistä, jne. varten ja tarvittavat laiturit laivan pysäköidä. Pikisaaresta olis lyhyt matka kävellä torille ka kaupunkiin yleensäkin. Tietty bussejakin tarvittais vaikka Raatin kupeesta kuljettaan väkeä eri kohteisiin. Kyse on kapungin IMAGOSTA eli, jos halua on, kaikenlaista voidaan tehdä, OULUSSAKIN!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän tuo operaatio vaatisi kuin noin 2 500 000 m3 ruoppauksen ja rahaa vain noin 50 milj €. Lähtisihän se tehdaskin samalla siitä reitin varresta kun makeanveden saanti loppuisi. Pientä tuo olisi muutaman sadan matkailijan saamisella päivä sydämeksi kaupungin keskustaa elävöittämään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näitä ideoitahan meillä on ollut pöydällä jo pitkään. Se on sitä BusinessOulun pöhinää😂😂😂

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ai nii,mehän ollaan merenrantakaupungissa. Senhän aina unohtaa....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missä hiilijalanjälki???tämmöinen alus tuottaa päästöjä 10-kertaan enemmän kuin Oululaisten autoilu vuodessa risteilyreitillä Ei näin maalikkona ymmärrä ilmailunäytöksissä joissa sotilaskoneet tuottavat vaarallisia yhdisteittä maapalon ylläilmakerroksiin jotka estävät lämmönsäteilyn pääsemistä pois maapallosta.Täälä korvessa saa kohta saunakiuasta lämmittä eikä loimuttaa lohta ja sähköautolla -40 pakkasessa jokainen ymmärtää mahdot yhtälö"sotakalusto tuottamat saastee jääneet pois kuvioista"hirveetä katsoa Tv:eestä lentolaivueet,lentotukialukset ja tankauskoneet pörräävät Bersianlahdella yllä tuottavat ilmansaasteita"Ei kukaan puhu hiilijalanjäljestä Suomessa ja Euroopassa syödään heinäsirkkoja ja poljetaan sähköpyörällä -40 pakkasessa kun autoilu tehty mahdottomaksi poltoaineen hintojen vuoksi.Tämä sitä populismia mitä harrastetaan puolet 4.7 mrd ihmistä näkee nälkää ja leipäjonot kasvaa Helsinkissä..Muuten Juhannuskokot kielletään 2025 laki tulossa Eurouniossa.. Puskin Itä-rajalta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se vihreiden hapatus menee joihinkin ihan täysillä perille. Pisnesihmiset vaan hieroo käsiään kuinka paljon taas tulee merta pitkin omaan kassaan. Toppilaan ne tällaiset pitäisi ohjata, siellä se oikea satama on eikä missään konttien seassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taattua laatua taas kommenteissa, aina pitää valittaa ja määkiä oli aihe mikä tahansa.
Olka positiivisempia, niin elämä on mukavempaa myös teille itselle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kävin tuossa torstaina Tallinnassa, risteilyturisteja oli niin ettei meinannut kaupungilla sekaan sopia. Kuulemma viisi risteilijää satamassa ja 10.000 turistia niistä kaupungilla - siihen tietenkin Suomi- ja Ruotsilaivat päälle (tuhansia niistäkin)... Eli sikäli aika pientä Oulussa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (120)

Uutisvirta

6:53
Merikoskenkadun asfalttiin Tuirassa ilmestyi yllättäen suuri monttu – "Ajoneuvolle olisi voinut käydä huonosti"
6:34
Mies kaahasi Kuusamontiellä Oulussa yli 170 kilometrin nopeudella
6:33
Moottoripyörä ja auto kolaroivat Oulun Peltolassa – nainen kaatui törmäyksessä moottoripyörällä ja loukkaantui
6:19
Huumeissa autolla ajanut mies otettiin kiinni Haukiputaalla – amfetamiinia käyttänyt nainen jäi kiinni ratista Tuirassa
6:11
Pelialan ihmiset harmissaan Oulu Game Labin muutoksista - Oamkin rehtori: "Yritysten liikevaihdot eivät ole mairittelevia"
6:00
Johnson saa vastata sopastaan – pääministerinä hän tarvitsee puhetaitojaan ja karismaansa
6:00
Ulkoministeriö ei aio ohjeistaa suurlähetystöjä al-Holin suomalaisista – ”Ei tarvetta erityisohjeisiin”

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton kannatus hurjassa nousussa

181 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Demokratia on tuhon tiellä somen takia

Äänioikeus olisikin korkea aika muuttaa maksulliseksi ja kaupallisesti oikeudeksi. Tulisi harkintaa äänestyskäyttäytymis... Lue lisää...
Dick Nordic

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image