Oulu

Kuusisaari avattiin yleisölle – työ etenee aikataulussa

Kuusisaaressa maa ei ole ehtinyt vielä nurmettua täysin. Viimeiset istutustyöt tehdään Qstock-festivaalin jälkeen. KUVA: Tiina Wallin
Oulu 24.7.2017 6:17
Riikka Aaltonen, teksti

Kuusisaaren rakennustyömaata ympäröivät aidat otettiin pois perjantaiaamuna. Kunnostusurakka on viimeistelyä vaille valmis.

Ensi viikonloppuna järjestettävän Qstock-festivaalin jälkeen kaupungin työmiehet tekevät viimeiset istutustyöt.

– Olisimme voineet tehdä istutukset jo aiemmin, mutta lykkäsimme asiaa tietoisesti festivaalin jälkeiseen aikaan, sanoo kaupunginpuutarhuri Heikki Pulkkinen.

Tänä vuonna festivaalin järjestäminen on aiempaa helpompaa, sillä Kuusisaareen on rakennettu yhteensä seitsemän sähkönjakokeskusta ja kaksi muuntamoa. Aiempina vuosina sähköt on pitänyt vetää alueelle muualta.

Qstockin venuekoordinaattori Anna Lanas kiittää kaupungin työnjälkeä. Festivaalivieraille uudet puitteet näkyvät esimerkiksi vesipisteiden kasvaneena määränä.

– Olen iloinen, että kaupunki otti huomioon tapahtumanrakentajien ajatukset, vaikka alue on myös muussa käytössä, Lanas sanoo.

Lue lisää 24.07.2017 Kalevasta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (60)

Tuntien puusrokki festivaalin järjestäjien himon sulkea verorahoilla kustannettuja yleisiä kulkuväyliä voisin vastavuoroisesti ehdottaa että kaupunki estäisi vastavalmistuneiden viheralueiden tuhoamisen sulkemalla pääsyn Kuusisaareen (mielellään piikkilanka-aidalla).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä ihmeen Kuusisaari, eihän siellä ole yhtään kuusta? Vasta perustettu alue ei tule kestämään kovaa käyttöä, kynnöspeltoa tulee olemaan nurmikkoalue.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saako Kalevalle ehdottaa kuvaa samaltapaikalta heti festareiden jälkeen? Toki nurmen voi laittaa uusiksi, mutta... . PS. Taskilan uusiomultaa ei varmaan paikassa ole, vaikka niin hyvänä markkinoidaan, hukkuisko Oulun hajuun ko. tuotteen tuoksu;).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö puistojen viheralueille käytetä sitä Taskilan puhdistamon höystämää maata?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä ollut kaupunkilaisten käytössä kun yritin päästä Kuusisaareen Toivoniemen pyörätien kautta. Vastaa oli vain tyly kyltti; pääsy Kuusisaareen estetty!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tosiaan hauskaa, kuten joku jo mainitsikin: perjantaina avattiin ja maanataina suljettiin :)

No autosiltojen kautta pääsee kevytliikenne keskustaan. Ainiin pokkitörmällä on noppakivien asennustyömaa sen pari viikkoa. Jospa Pikisaaren kautta vielä pysyy reitti auki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin ihanaa kun kuuska viikko ja onnek jo laittovat toivoniemi kuusisaari sillan kiinni ja uimahallin kohalla portit turvallisuus ja eivät ihimiset käy hajottaa...ei mitää ongelmaa toivoniemeläisenä koskaa ollu kiva kun jotai tapahtuu...oulussaki meen...aina valitetaan pokkitörmä autoilijoille remontisa ei oo autoo markettie kohalla pyörätie ku pottupelto isoilla terävillä kivillä...ihana kuusisaarta kattoo ku festari aluetta rakennetaan ihanaa ja jos jotain ääniä nii heti valitetaan enämpi oulusa on hilijasta 50viikonloppua vuojesa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa ja varsinkin Oulussa on miinusmerkkisiä kommentteja kun kaupunki tekee jotakin verorahoilla.
Miksi, no kun ne verorahoilla tehdyt menee pieleen. Varsinkin liikunta ja ulkoilupaikat ovat sitten niin kuin heinäopelto niiton jäljiltä. Aluksi vihreää silmänkantamattomiin jonka keskellä yks heinälato sitte pikkuhiljaa vihreä muuttu keltaiseksi ja ruskeaksi. Tai ympäristö tehdään tuolla nurmella ja keskellä on läpipääsemätön risukko . No heinälato keskellä pysyy harmaana tai oululaisittain, ympäristöön sopimattomana, sateenkaaren värisenä.
Lisäksi joka nurkalla on kieltoytaulu - ALUEELLA EI SAA LIIKKUA-.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuusisaareenhan sopisi maauimala ! Kyllä oululaiset, varsinkin lapset, olisivat sen ansainneet. Kaikissa suurissa kaupungeissa taitaa ollakin. Täältä puuttuu sekin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä nyt moni mielensä pahoitti tästäkin. Hävettää kun ihmiset ovat niin negatiivisia. Festarit on siellä kaksi päivää vuodessa. Ja uutisessahan sanottiin että istutukset hoidetaan qstockin JÄLKEEN.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juu ja kuka maksaa, ja paljonko. Meinaatko että ruoho ehtii hyvin juurettua ennen seuraavaa qstockia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erittäin hyvä asia Oululle. Tapahtumat tulevat poikimaan rahaa Ouluun enemmän kuin kunnostukseen menee ja meni rahaa.

Hämeenlinna haali melkoiset voitot haalimalla 55 000 ihmistä gnr keikalle. Oulussa on ihan yhtä hyvät mahdollisuudet moiselle tapahtumalle. Ikävä kyllä, ei kuusisaareen.
Pikku bändeille ja tapahtumille erittäin hyvä paikka muutoin. Hyvä Oulu, että kulttuuriin satsataan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö tuota voisi nimetä Arinasaareksi ja katu sinne Arina Avenueksi, kun kerran Oulusa ollaan...?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (60)

Uutisvirta

16:55
Mäkäräiselle kuusi ohilaukausta yhteislähdössä – jäi viimeisten joukkoon
16:38
Lukijoiden lempilapaset - lähetä kuva suosikkilapasistasi
15:35
Iivo Niskanen sivakoi 15 kilometrin kisan voittoon Otepäässä, antoi vahvan kuntonäytteen kohti MM-latuja
15:27
Kansanedustajat yrittävät estää brexitin ilman sopimusta – Britannian parlamenttiin tuodaan maanantaina kaksi uutta lakialoitetta
14:50
VR ja onnettomuustutkintakeskus selvittävät Helsinki-Oulu -junan vaunussa kuultua kovaa ääntä ja tärähdystä – juna jäi Lahteen tutkittavaksi
14:00
Pariisista Kittilään lentänyt Boeing-matkustajakone ilmoitti laskusiivekkeen viasta ja laskeutui Rovaniemelle, kyydissä noin 150 matkustajaa
13:22
Tuhkapussi terassilla sytytti mökin Posiolla, Kolarissa haisi käry kukkakaupassa
44
Oulussa herättiin talven tähän asti kylmimpään päivään, maan hyytävin pakkanen Ylitorniolla – Oulussa voidaan hätyytellä pian -30 asteen lukemia
42
Kärpät virittelee raskaan sarjan täsmähankintaa – seura tiukasti Jussi Jokisen perässä, sopimus erittäin lähellä
30
Analyysi: Yli tuhannen NHL-pelin Jussi Jokinen olisi Kärpille loistava lisä, mutta toisi päävalmentaja Mannerille yhden ison haasteen
27
Puheenaihe: Tuliko Oululle seksuaalirikoksista mainetahra? – "Yhtä vähän Turkua on puukotusten jälkeen pidetty terrorismin tyyssijana"
26
Yle: Neljä puoluetta valmis supistamaan ilmavoimien hävittäjien määrää, puolustusministeri taas nostaisi määrän sataan - "Kyse siitä, puolustetaanko koko maata"
24
Ilmastonmuutos laskee Reinin vedenpinnan tasoa – Kuljetusongelmat Reinillä hidastivat viime vuonna Saksan talouden kasvua
16
Trumpin kompromissiehdotus hallinnon avaamiseksi: 370 kilometriä teräsaitaa riittää, 2 750 uutta rajavalvojaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

240 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Alkoholin käyttäjillä huono itsetunto

Juoppoja ikäni seuranneena heidän itsetuntonsa on ylikehittynyttä. Siksi viisaan neuvot lopettaa juominen ei mene jakelu... Lue lisää...
Late vanahana

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image