Oulu

Kokoomus nimesi ehdokkaita ja solmi vaaliliton RKP:n kanssa Oulun vaalipiirissä

Yrittäjä Sami Pikkuaho on yksi kokoomuksen nimeämistä eduskuntavaaliehdokkaista. Arkistokuva. KUVA: Jukka Leinonen
Oulu 13.10.2018 16:52
Kaleva

Pohjois-Pohjanmaan Kokoomus nimesi eduskuntavaaliehdokkaita ja solmi vaaliliiton RKP:n kanssa lauantain piirikokouksessaan. Kokoomus tavoittelee Oulun vaalipiiristä kolmea kansanedustajaa. Kevään 2015 vaaleissa puolue sai vaalipiiristä läpi kaksi ehdokasta, Eero Suutarin ja Mari-Leena Talvitien.

Lauantaina asetetut ehdokkaat ovat erityispedagogiikan opiskelija Sofia Ervasti (Kuusamo/Oulu), lääketieteen tohtori Päivi Hirsso (Oulu), vanhempi konstaapeli Mikko Korkeakoski (Ylivieska), yrittäjä Sami Pikkuaho (Oulu) sekä matkailuyrittäjä Hanna Saari (Kalajoki).

Kainuun Kokoomus on vahvistanut ehdokkaaksi kansanedustaja Eero Suutarin (Kajaani) sekä optikkoyrittäjä Outi Penttisen (Sotkamo). Ehdokaslistan viimeiset paikat täydentää piirihallitus.

RKP asettaa ehdokkaaksi kieltenopettaja Tanja Nymanin (Oulu).

Kokous valitsi puheenjohtaja Tomi Kaismon jatkamaan edelleen piirin johdossa.

– Tällä porukalla kelpaa lähteä työskentelemään kohti eduskuntavaaleja. Kolmas paikka ei ole ollut kaukana, ja tälläkin kertaa tavoittelemme sitä tosissamme, Kaismo toteaa.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (31)

Vain yhdeksän ehdokasta. Kepulla täysi lista eli 18. Onpa kykypuolueella ehdokkaat hakusessa. Kaismo siitä huolimatta haaveilee kolmesta kansanedustajat.
Jatkakaa köyhien kyykyttämistä niin haave toteutuu. Viekää tuhkatkin pesästä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tais olla uutisessa, että piirihallitus täydentää listan. Eli älä Liiinu huolehdi, kyllä porvareita on ihan täys määrä ehdolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinpä. Onhan se kerrassaan hauskaa, että opettajat lakkoilevat mikroyrityksiin suunniteltujen työsuhdelakien vuoksi. Voika ajatella kahta työpaikkaa kauemmaksi toisiaan kuin opettajien koulut ja mikroyritykset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tsemppiä! Ääniä ropisee kun nyt on saanut kohta 4 vuotta nauttia oikeaa tekemisen meinikiä suomen hyväksi.

Velanottajat ja lakkoilijat on onneksi muuta maata!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri noin. Äänestetään keväällä jatkoa samaan tyyliin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos Husso olisi ehdolla, äänestäisin Kokoomusta. Onkohan tässä porukassa ketään vastaavaa oululaisen kaupunkikulttuurin puolustajaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Naurettavaa, että oikein kaupunkikulttuuria. Missä sinä olet sellaista nähnyt? Oulu on maalaispitäjä ja sellaisena pysyy.

Kansanedustajan tulee olla Pohjois-Pohjanmaan edustaja. Jos ajaa tätä etua, ajaa myös Oulun etua. Tämä on juuri sitä sisältä päin katsomista, että ei osata nähdä vähän kauemmas. Oulu ei itsessään koskaan menesty, vaan Oulun menestyksen tae on maakunta ja sen elinvoima. Näin on ollut vuosisatoja ja näin on myös tulevaisuudessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Harvinaisen tasa arvoista politiikkaa on nyky hallitus toteuttanut ehkä liikaa nyökyttelyä ayn suuntaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaalien lähestyessä hallituskin pehmenee. Annetaan se heille anteeksi, kun ovat kuitenkin hyvää saaneet paljon aikaiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käsittämätöntä, että jotkut on noin tolloja. Palkollisena työntekijänä (siviiliammatissa) ja asetutaan kokkareiden ehdokkaiksi, siis EK käsikassara riistokapitalistipuolueeseen, haloo??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä vaan asetutaan kun nykyinen politiikka on parasta vuosikausiin. Työn tekeminen kunniaan ja veroja alas!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri noin. Hyvin hallitus nostanut Suomea edellisten hallitusten suosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä systeemi mikä meillä on, niin tämä ei ole aitoa demokratiaa. Ja eipä sillä, ne nimittävätkin systeemiä parlamentarismiksi - ei demokratiaksi. Meillä todellakin on systemi, missä joudumme valitsemaan ehdokkaan joka parhaiten sopii, mutta se ei koskaan ole 100% niin kuin sinä itse aidosti olet ja haluat asioitasi hoitaa. Tämän lisäksi edustajiamme sitoo mitä kummallisemmat puoluekoneet, puoluekurit, vaaliliitot jne.

En ole kuitenkaan tuumaakaan huolissani, sillä nurkan takana meitä koko ihmiskuntaa odottaa niin mahtava muutos, että ei ole aikaisemmin edes tapahtunut. Aivan kaikki muuttuu kaikilla mahdollisilla rintamilla ja me tulemme siirtymään demokratiaan jossa jokainen halukas saa äänestää jokaisesta häntä vähääkään koskevasta asiasta. Me käymme jo nyt verkkopankissa hoitamassa jopa laina-asiat täysin turvallisesti ja luotettavasti. Tulevaisuuden demokratia rakennetaan Blockchain-tekniikan päälle ei pelkästään Suomessa, vaan koko maailmassa. Eduskunta ja poliitikot menettävät merkityksensä ja tämä nykyinen poliitikkojen lauma on viimeinen lajissaan. Uutta poliitikkojen sukupolvea ei enää tule. "Nautitaan" siis tästä hulluudesta vaaliliittoineen vielä kun voidaan, sillä lähitulevaisuudessa tälle järjettömyydelle nauraa kaikki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo kyllä näin on. Rkp on soluttautunut rahan voimalla vähän jokaiseen puolueeseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paitsi PS: n rivistöön. Siellä ei "kielipuoli puolueella" ole minkäänlaista vaikuttamisen mahdollisuutta ja Kokoomuksen apupuoluehan tuo RKP varsinaisesti onkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (31)

Uutisvirta

21
Zeppelinin edustan tietöiden pahin vaihe on kohta ohi, liikenneympyrä valmistuu heinäkuussa
12
Kiinteistöliitto esittää Airbnb-majoittujien määrän rajoittamista huoneistoissa vuoden aikana – valvonta tehtäisiin sähköisen järjestelmän avulla
10
20 asteen rajaa ei juuri rikota Pohjois-Pohjanmaalla tulevalla viikolla – keskiviikkoillan ja torstain aikana luvassa jopa kolmasosa kuukauden sateista
6
Australia evakuoi kahdeksan lasta Syyrian pakolaisleiriltä
5
Rahoitus, huippuvirat ja tietenkin brexit – näin Suomi puheenjohtajana voi tai ei voi vaikuttaa EU:n tulevaisuuteen
5
IS: Cristiano Ronaldo lomailee Ranskan Rivieralla kempeleläismiljonäärin jahdilla – vuokra 217 000 euroa viikossa
4
OLS:n kasvatti Rasmus Karjalainen siirtyy Hollannin liigaan – "Menen tekemään, en vain selviytymään"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Syntyvyyden raju romahtaminen Suomessa

218 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Karmea moka Pudasjärvellä

Ei kannata näyttää komeaa jokea turisteille ilmaiseksi. Joka paikassa jokinäkymä maksaa. Betonikaide on jalankulkijoiden... Lue lisää...
Betoni kaide

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image