Oulu

Kirjastosta lainattavat kausikortit ovat saavuttaneet nopeasti suuren suosion Oulussa – "Mo­ni­puo­li­suus kasvaa entisestään tu­le­vai­suu­des­sa", mutta Kärppä-ottelujen kortteja ei kannata odottaa lainattavaksi

Alueellisen kirjastopalvelupäällikön Minna Männikön mukaan kausikorteista on lainattu eniten Oulun teatterin, Oulu Sinfonian ja Flow Sirkuksen kausikortteja. KUVA: Pekka Peura
Oulu 5.2.2020 6:14 | Päivitetty 5.2.2020 11:47
Elina Niskasaari

Oulun kaupunginkirjasto on lainannut asiakkailleen urheilu- ja kulttuuritapahtumien kausikortteja joulukuusta saakka. Palvelu on kevään aikana laajenemassa uusilla toimijoilla, kirjastosta kerrotaan.

Seurat ja yritykset ovat lahjoittaneet lainattavat kausikortit kirjastolle, ja korttien määrät vaihtelevat toimijasta riippuen. Esimerkiksi Oulu Sinfonia ja Oulun teatteri ovat lahjoittaneet kaksi kausikorttia, Kärppien naisten liigajoukkue peräti 10 kausikorttia. Kausikorttien lainaamisen perimmäinen tarkoitus on luoda kaikille kaupunkilaisille tasavertaisia mahdollisuuksia päästä kokemaan kulttuuria ja urheilua.

Kuinka paljon kausikortteja on lainattu, alueellinen kirjastopalvelupäällikkö Minna Männikkö?

– Kausikortit ovat olleet todella suosittuja, ja asiakkailta on tullut kovasti kiitosta hyvän uuden palvelun tarjoamisesta. Eniten on lainattu Oulun teatterin kausikortteja, ja seuraavaksi eniten Oulu Sinfonian ja Flow Sirkuksen kausikortteja. Myös urheiluseurojen kausikortteja on lainattu.

Kehittyykö kausikorttien lainauspalvelu edelleen?

– Kiinnostus on ollut suurta, ja yhteydenottoja on tullut monipuolisesti. Uusia yhteistyösopimuksia on valmisteilla, ja kirjasto tiedottaa uusista kausikorteista vielä kevään aikana. Arvioisin, että kirjaston lainauspalveluiden monipuolisuus kasvaa entisestään tulevaisuudessa. Saavutettavuus koetaan tärkeäksi arvoksi ja kausikortin tarjoaminen kirjaston asiakkaiden käyttöön on yksi tapa toimia tämän hyväksi.

 

”Kirjasto tiedottaa uusista kausikorteista vielä kevään aikana.”

Minna Männikkö, alueellinen kirjastopalvelupäällikkö

Viime syksynä Kaleva tiedusteli Kärppien miesten liigajoukkueen johdolta, aikovatko he lahjoittaa kausikortteja kirjastolle. Kärppien johdon viesti oli melko selkeä: kausikortteja ei aiota luovuttaa lainattaviksi, sillä se olisi epäreilua maksavia asiakkaita kohtaan. Lisäksi lipputuloilla on suuri merkitys seuran taloudelle.

Kärppien toimitusjohtaja Tommi Virkkunen kertoi myös, etteivät kaupungin käyttöön varatut istumapaikat ole peleissä useinkaan täynnä, ja väläytti mahdollisuutta ottaa kirjaston lainattavaksi paikkoja kaupungin kiintiöstä. Kaupungille on varattuna yli 30 paikkaa katsomosta. Kaleva sai aiheeseen liittyen runsaasti lukijapalautetta; joidenkin oululaisten mielestä kaupungin tulisi lahjoittaa peräti kaikki istumapaikat kirjastolle veronmaksajien lainattaviksi.

Oulun kaupungin kulttuuri- ja sivistyslautakunnan johtaja Mika Penttilä, mihin kaupunki käyttää katsomopaikkojaan?

– Paikat ovat tarkoitettu kaupunginhallitukselle, virastojen johtajille, poliitikoille sekä sivistys- ja kulttuurilautakunnan jäsenille. Pidän tärkeänä, että päättäjät ovat läsnä laajalla rintamalla eri urheilumuodoissa. Kun päättäjät ovat läsnä urheilutapahtumissa, he pääsevät keskustelemaan kuntalaisten kanssa liikunnan ja tapahtumien merkityksestä. Jos heidän pitäisi hankkia liput itse jokaiseen erilliseen tapahtumaan, käsityksemme on, että he eivät tapahtumissa kävisi tai kävisivät huomattavasti vähemmän, Penttilä kommentoi Kalevalle viime keväänä.

Olisiko mahdollista, että kaupunki mahdollistaisi paikkojen lainaamisen kuntalaisille?

– Kyllä se on mahdollista, ja asiaa voidaan hyvinkin tarkastella, mutta tällaisen asian käsittely tapahtuu vasta valtuustokauden vaihtuessa.

Juttua muutettu kello 11.50. Faktaosuuden tietoja tarkennettu ja korjattu.

Näin lainaat kausikortin

Kysy pääkirjaston lainauspalvelusta vapaita kortteja, tai tarkista tilanne outi-verkkokirjaston kautta.

Urheiluseurojen kortit käyvät peleihin pääsylippuina sellaisenaan.

Teatterin liput täytyy käydä hakemassa paikan päältä. Teatterin kausikortilla saa yhden lipun  valitsemaasi näytökseen.

Oulu Sinfonian esityksiin kausikortilla pääsee kaksi ihmistä merkityille paikoille, eikä lippuja tarvitse erikseen hakea.

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (46)

Höh, miten sinfonian kausikortti voi olla toiseksi lainatuin kun ei ole ollut vielä ensimmäistäkään konserttia korttien tulon jälkeen. Urheiluseurojen kausikortti systeemi on selkeä mutta näistä teatterin ja sinfonian kausikortti systeemeistä ei ota erkkikään selvää. Teatterin kausikortti voi kirjastossa olla paikalla mutta sillä ei kuitenkaan saa lippua!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Epäilen että kaupungin pomoille ja isommille kuntapäättäjillä on ihan kausarit annettuna. Aikanaan se yksi vihreäkin, sukunimi muistaakseni johonkin eläimeen liittyvä oli jatkuvasti klassisen musiikin konserteissa koska ilmaisella kausarilla oli makia edustaa. Hyvä että näitä etuja vielä on. Tiedä vaikka joku saisi kipinän alkaa kuntapäättäjäksi kausikortin kiilto silmissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Teatteri ei anna kyllä valita esityksiä! Lippuja saa vaan joihinkin tiettyihin näytöksiin. Nipoa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

laitappa palautetta teatterille. enemmän silti paikkoja jaossa mitä kärpillä vaikka rahaa on vähemmän!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärppäpeleissä on näkynyt kaupungin päättäjiä mm. Mika Penttilä. Varmasti päättäjät keskustelevat myös tavallisten kansalaisten kanssa, mutta viihtyvät hyvin keskenään. Näkyykö päättäjiä muiden lajien joukossa keskustelemassa kansalaisten kanssa? Jääpallo? Lentopallo? Taitoluistelu? Joutaisiko vaikka 10 päättäjien lippua lainattavaksi kaupunkilaisille? Päättäjillä ehkä varaa ostaa itsekin liput, jos tahtovat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole varaa, siis ostaa lippuja. Päättäjillä. Sitäpaitsi sosialismiin kuuluu, että kansalaiset nauttivat hyödykkeistä demokraattisesti valittujen edustajiensa välityksellä. Lopettakaa toverit valittaminen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö tämä piirre edusta enemmänkin demokraattisen liberalismin keinovalikoimaa. Kansalainen voi liittyä joukkoon, jos sattuu olemaan irtainta rahaa. Sosialistisissa maissa sen sijaan subventoitiin mm. pääsylippujen hintoja niin, että työläisetkin pääsivät osallisiksi kulttuurista ja urheilusta pienellä palkallaan. Sitä kai ei kukaan voi kiistää, vaikka järjestelmä muuten olikin mitä oli.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oishan se mahtavaa kun 60 kaupunkilaista pääsisi kauden aikana katsomaan peliä. Kyllä siinä tulisi 200 000 kaupunkilaista onnelliseksi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös lukema olisi 300 kaupunkilaista, sillä runkosarjassa on kotipelejä ja 30 lainattavissa olisi 10 kausikorttia, sillä yhdellä kausikortin lainauksella voisi käydä katsomassa vain yhden pelin eli 1,5 ‰ kaupunkilaisista pääsisi katsomaan yhden pelin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kahta korttia oltiin aluksi vailla. Annetaan 6400 korttia kirjastoon, niin useammalla on hyvä mieli. Saako Kärppien kausikortilla lainata kirjoja?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kirjoituksessa annetaan väärää tieto. Oikea tieto on: Oulun teatterin kausikortilla voi lunastaa tiistaihin mennessä seuraavaan näytökseen yhden erillisen lipun, jolla pääsee ko. näytökseen; Oulun sinfonian yksi lainattava kausikortti sisältää itsessään kaksi lippua (eli sisäänpääsy kahdelle henkilölle), jotka käyvät lippuina näytökseen, eikä muita lippuja tarvita.

Varsinkin teatterin kausilippuja on ollut erittäin vaikea saada lainaksi, koska ne eivät ole koskaan paikalla lainattavissa. Teatterin kausikortteja voisi olla useampi lainattavissa. Sinfonian kausikortin onnistuimme lainaamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Korjaus tuohon korjaukseen: Oulu Sinfonian lippuja on lainattavana 2 kpl ja kummallakin pääsee kaksi ihmistä. Siis liput on yhteensä neljälle hengelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei niitä niin vain saa, yritetty on monta kertaa, enkä koskaan vielä ole saanut.
Eli saatavuus on sattumaa. Onneksi joku on saanut ja saa, hyvä idea on, jos vähävaraiset joskus onnistuisivat saamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi niitä lippuja pitäisi jaella ilmaiseksi? Naurettavaa alkaa Kärppiä dissaamaan siitä, että he haluavat pitää omat katsojansa samanarvoisina. Jos hyväntekeväisyyttä ajattelee, niin eiköhän sieltä kärppien kautta jaella ihan riittävästi tavaraa koko pohjoisen alueen junioreille ja muutenkin osallistutaan ko. toimintaan. En todellakaan ymmärrä ihmisiä joiden pitäisi aina saada kaikki ilmaiseksi ja jos ei saa, niin alkaa heti älytön vinkuminen. Jos peliin haluat, niin osta lippu. Jos ei raha riitä, niin tee jotain muuta. Nousee verenpaine tästä ainaisesta ulinasta...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No kaupungin pitäisi ainakin saada jo kertaalleen vuokran alennuksina maksamansa liput ilmaiseksi myös tavallisten kuntalaisten käyttöön. Tätä ei tietenkään voi tehdä, koska Kärpät voi silloin menettää mahdollisuuden myydä vastaavan määrän lippuja normaalihinnalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisiko kaupungin nyt syytä kun säästöjä etsitään lopettaa tukensa kärpille joka varmasti rikkaana
seurana pärjää omillakin varoillaan tulevaisuudessa ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eli naalien tj:n mukaan ilmaiset paikat olisivat epäreilua maksavia asiakkaita kohtaan. Samalla hyvävelikerhoon on tarjolla 30 ilmaista paikkaa per ottelu.

Lisäksi muutaman kausikorttipaikan luovuttaminen kirjaston käyttöön ilmeisesti tuhoaisi lumikkojen talouden. Ihan varmasti näin, tuleehan tuosta jopa useampi tonni menetettyjä tuloja. Edelleen voi kuitenkin olla 30 paikkaa saunakavereilla.

Kuvitteleekohan tuo että joku uskoo sen jauhantaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole ihme, että kaupunki haluaisi rakentaa Kärpille paremman hallin. Montako paikkaa kaupunki on varannut pesäpallostadionille?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, todellista urheilumieltä olisi kai päästää kaikki ilmaiseksi kaikkiin peleihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (46)

Uutisvirta

7:24
Ylen kannatusmittaus: SDP:n kannatus nousi, pääministeripuolueen suosio kasvanut poikkeustilaviikkojen aikana
7:08
Kalevan koiranpentulive – katso videolta, mitä pallerot touhuavat torstaiaamuna
7:00
Päivän leffapoiminnat: Vuodet kuluttavat kaveruksia – miehet eivät ymmärrä naisia Mike Nicholsin tummahkossa komediassa
7:00
Kaikki pelissä pikakahvin takia – dokumentti seuraa suomalaisen kahvilayrittäjän ensimmäistä maailmanvalloitusta Piilaaksossa Yhdysvalloissa
7:00
Järkevää hoitotyön riskienhallintaa hoivakoteihin – hoitajien ei pidä nyt esimerkiksi siivota tai laittaa ruokaa Lukijalta
7:00
Näin lomautus ja etätyö vaikuttavat verotukseesi – Mitä sinun kannattaa tehdä nyt, ja missä asiassa voit odotella rauhassa? Tilaajille
6:33
Varastorakennus palaa omakotitalon pihassa Kemijärvellä
16
Pääministeri Marin Ylellä: Uudenmaan sulku loppuu todennäköisesti 19. huhtikuuta
7
Historiallinen 4,1 miljardin lisäbudjetti on vasta alkusoittoa – tarvitaan lisää rahaa ja todennäköisesti uusia entistä tiukempia rajoituksia
4
Hallitukselta historiallisen suuri lisätalousarvio: Apua yrityksille ja kunnille, vanhemmille uusi tuki – suojavarusteisiin 600 miljoonaa euroa
4
OYSissa koronaviruksen vuoksi hoidettavien määrä väheni yhdellä – sairaalassa 10 koronapotilasta, joista seitsemän tehohoidossa
2
Kuuma keskustelu suojainten ympärillä jatkuu – Pääministeri Marin: "Osa kunnista ja toimijoista etsii nyt valtiosta tai jopa elinkeinoelämästä syyllistä omaan heikkoon varautumiseensa"
2
Valtioneuvostolta tuore omistajapoliittinen päätös: Palkitsemisen tulee olla kohtuullista – Tasoa harkittava tarvittaessa alaspäin
2
Ravintolaelinkeino pettyi hallituksen tukipakettiin - "Eduskunnan lausumaa ei toteutettu", sanoo MaRan toimitusjohtaja

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hurmos loppumassa - paluu Sipilän linjoille?

228 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pääomavero 43% pian

Ei sijoittaminen ole mitään veronkiertoa. Sijoityamisella osallistutaan yrityksen rahoittamiseen (esim. kun Musti&Mi... Lue lisää...
Yksityissijoittaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

9.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image