Oulu

Keskusta nimesi 15 ehdokasta Pohjois-Pohjanmaalta ensi edus­kun­ta­vaa­lei­hin – mukana myös hiljattain kohun keskelle joutunut entinen kan­san­edus­ta­ja Riikka Moilanen

Oululainen eduskunnassa aikaisemminkin ollut Riikka Moilanen valittiin äänestyksen jälkeen keskustan kansanedustajaehdokkaaksi Oulun vaalipiiristä. – Nyt laitetaan likka likoon, hän sanoi lauantaina keskustan Pohjois-Pohjanmaan piirikokouksessa Tyrnävällä.
Oulu 13.10.2018 16:45 | Päivitetty 13.10.2018 18:08
Antti Ervasti

Keskusta nimesi lauantaina Pohjois-Pohjanmaan eduskuntavaaliehdokkaat Oulun vaalipiiriin puolueen piirikokouksessa Tyrnävällä. Ehdokkaita on 15, ja keskustan Kainuun piiri valitsee vaalipiirin loput kolme ehdokasta 27. lokakuuta.

Pohjois-Pohjanmaalta ehdokkaiden joukkoon valittiin muiden muassa hiljattain lausunnollaan kohua herättänyt oululainen ex-kansanedustaja Riikka Moilanen.

Hän kertoo päättäneensä olla käytettävissä ehdokkaaksi puolitoista viikkoa sitten.

– Ainakin paljon kannustavia puheenvuoroja sain kuunnella tänään aluekokouksessa. Laitetaan nyt sitten likka likoon, hän sanoi.

Muut eduskuntavaaleihin ehdolle asetetut ovat pääministeri Juha Sipilä Kempeleestä, kansanopiston rehtori Mikko Kinnunen Reisjärveltä, Kansanedustaja Antti Rantakangas Haapavedeltä, kansanedustaja Juha Pylväs Ylivieskasta, kansanedustaja Hanna-Leena Mattila Raahesta, kehityspäällikkö Eija-Riitta Niinikoski Nivalasta, kansanedustaja Ulla Parviainen Kuusamosta, pastori Pekka Aittakumpu Oulusta, kenttäpäällikkö Jussi Ylitalo Tyrnävältä, metsuri Vesa Riekki Pudasjärveltä, luokanopettaja Marjut Lehtonen Oulaisista, vanhempi konstaapeli Lauri Nikula Oulusta, sairaanhoitaja Susanna Kisner Oulusta ja arkkitehti Tuija Patana Oulusta.

Piirikokous esittää tuleviin Euroopan parlamenttivaaleihin ehdokkaaksi europarlamentaarikko Mirja Vehkaperää Oulusta.

Katso kuvagalleria kokouksesta täältä.

Lue lisää 14.10.2018 Kalevasta.

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (195)

Ennen eduskunta vaaleja hallituksessa tulee paljastumaan korruptio tilanne ja vaalit tulee olemaan rökele tappio nykyisille hallitus jäsenille. Sipilä asettuu ehdokkaaksi entisellä kotikunnalla koska haluaa varmistaa pääsynsä . Miksei pääkaupunki seudulla ? Koska ei tule saamaan kannatusta siellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulleepa mieleeni helsinkiläisen koulun vahtimestari, joka pisti huonosti käyttäyneen oppilaan ruotuun, ja sai tapauksesta potkut koulusta. Oikeamielinen kansa kuitenkin nousi lopulta puolustamaan vahtimestaria, ja koulun opettajisto joutui peräytymään asiassa. En muista tuliko vahtimetarista poliitikko. ? Että peukkuja vaan Riikka-tätille, kansan tuki on taattu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan se kiva, kun tuokin Oulun reuna-alueiden ykkösvihollinen tuolla porkuttaa taas ja äänimäärä reunoilta taattu. Mikä ihmisiä vaivaa???

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

”Moni viskoo sanoja kuin miekan pistoja, mutta viisasten kieli on lääke” (Snl. 12:18).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

MInä en äänestä puoluetta, vaan henkilöä. Kyllä näistä riveistä se henkilö löytyy, jota äänestän. Minun täytyy tuntea ja tietää, millainen se henkilö on, jota äänestän. Hänen arvonsa ja arvomaailmansa. Riikka Moilanen se ei ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nämä keskustelut kuka kenenkin puolta pitää ovat aivan turhia. Varsinkin keskustan porukoissa on ajatusmaailma imetty jo äidinmaidossa, ei siinä muutama kolhu sinne tänne meinaa mitään. Nykyäänhän on mallilla ajatus jotta kuka kovimmin hakkaa on haka, niin tämä "ihmisroska" puhujakin. Kirkkain silmin väitetään että en se minä ollut, sehän oli tuo kaveri itte tai ei ne mun osakkeita ole ja jos lasten ja muiden sukulaisten on niin mitä sitten??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilä on pian neljän vuoden ajan osoittanut olevansa selkeästi vain hyvätuloisten ja hyväosaisten edunvalvoja. Koska nykyiset kansanedustajat ja nyt uudetkin ehdokkaaksi tulevat ovat nykykeskustan oikeistolaisen ja hyväosaisia suosivan politiikan kannattajia, on helppo hakea omat äänestyskohteet muista puolueista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ole ikinä äänestänyt, enkä tule ikinä äänestämään keskustaa. Ja ihmettelen, että joku niin tekee. Ovatko he niin aivopestyjä heinäkuun eka viikonloppuna, että se kantaa vaaliuurnille saakka?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Riitta Moilanen puhui asiaa Rotuaarin ongelmista, tulee saamaan ääniä yli puoluerajojen. Menee heittämällä eduskuntaan,,..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos puhuokin asiaa niin se oikea kohde on sitten kokkareitten uusliberalistisiivessä, joka on ominut kommunistien menetelmät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Helppo päättää mitä puoluetta ei kerta kaikkiaan pysty äänestämään seuraavissa eduskuntavaaleissa. Taitaa Sipilä haistaa laman alkamisen ja pyrkii kaikin keinoin oppositioon seuraavaksi vaalikaudeksi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten Sipilä voi olla täällä ehdolla, kun asuu jokapäiväisesti Etelä-Suomessa? En kyllä äänestä ketään keskustalaista missään tapauksessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskustan Oulun listaa katseltuani, on helppo siivota" ihmisroskat"eduskunnasta ja antaa ääni toiselle puolueelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (195)

Uutisvirta

15:49
Suomen ja Ruotsin välistä rajaa on yritetty ylittää kävellen ja moottorikelkoilla – luvattomia rajanylittäjiä sakotetaan
15:41
Sää kylmenee pääsiäiseksi, taivaalta tulee sadetta monenlaisessa olomuodossa – merellä jopa myrskytuulia
15:22
Kunnille tulee vähintään miljardin euron tukipaketti ja lisäksi kuntien verotulomenetykset korvataan väliaikaisesti
15:17
"Lapset saavat siis vapaasti meluta ja juosta pitkin hotellin käytäviä" – Liminganlahden hotellin saa nyt kokonaan omaan käyttöönsä yhden huoneen hinnalla
15:00
Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien iso tehtävä on auttaa maakunnan yrittäjät selviämään katastrofista Kaupallinen yhteistyö
14:48
Ko­ro­na­vi­ruk­sen ka­ran­tee­ni­sään­tö­jä on rikottu Län­si-Poh­jas­sa – joh­ta­ja­yli­lää­kä­ri vetoaa alueen ih­mi­siin: "Kaikki ter­vey­den­huol­lon hen­ki­lös­tön työ valuu huk­kaan" Tilaajille
14:46
Hallitukselta historiallisen suuri lisätalousarvio: Apua yrityksille ja kunnille, vanhemmille uusi tuki – suojavarusteisiin 600 miljoonaa euroa
97
Kuuma keskustelu suojainten ympärillä jatkuu – Pääministeri Marin: "Osa kunnista ja toimijoista etsii nyt valtiosta tai jopa elinkeinoelämästä syyllistä omaan heikkoon varautumiseensa"
29
Uuden ennusteen mukaan koronavirusepidemia olisi Pohjois-Suomessa pahimmillaan juhannuksen aikaan – epidemian uskotaan jatkuvan pitkälle syksyyn
18
Julkinen sektori kieltäytyy lääkäriyhtiöiden koronatesteistä, edunvalvoja keskittäisi päätökset valtiolle – Ministeriö kiistää periaatteelliset syyt: Yhteistyötä harkitaan
15
Onko Oulun kaupungin hammashoito jo sopeutunut koronan aiheuttamaan poikkeustilanteeseen? –"Tällä hetkellä emme ota uusia potilaita tarkastukseen"
14
Luken tutkimus: Suomen metsissä kasvaa yli neljä kertaa enemmän järeitä puita kuin sata vuotta sitten
11
Uros perusti innovaatiokeskuksen – start up -yrityksille tarjotaan viimeisintä teknologiaa
10
Kehysriihineuvottelut jatkuvat tänään, hallitus koolla Säätytalolla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hurmos loppumassa - paluu Sipilän linjoille?

178 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pääomavero 43% pian

Ei sijoittaminen ole mitään veronkiertoa. Sijoityamisella osallistutaan yrityksen rahoittamiseen (esim. kun Musti&Mi... Lue lisää...
Yksityissijoittaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

8.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image