Oulu

Kerro meille: Millaisia muistoja sinulla on Iin Rysäklubista?

Iin Urheilijoiden talo, tutummin Rysä on vuonna 1923 rakennettu historiallinen maamiesseurantalo. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 23.4.2019 11:04
Kaleva

Iin Urheilijoiden talo eli Rysä oli takavuosina tunnettu keikkapaikka Oulun naapurissa. Rysäklubilla menon on kerrottu olleen hurjaa varsinkin 1970-luvun lopussa ja 1980-luvulla.

Kaleva on tekemässä juttua talosta ja olisi kiinnostunut saamaan tietoa sen menneisyydestä.

Muistatko itse käyneesi Rysällä keikoilla? Milloin? Keitä siellä esiintyi? Millainen meininki siellä oli? Miten kaukaa paikalle tultiin?

Kirjoita muistosi allaolevaan kommenttikenttään. Tarinoita käytetään mahdollisesti tulevan jutun yhteydessä.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (48)

Tuli käytyä rysällä paljonkin 80-luvulla.Dingo,Pyhät Nuket,Zero Nine,Popeda,Peer Gynt,Tanna,Jne...Takahuoneessa päästiin nimmareiden hakuun,voi että se oli mahtavaa!Metsikössä pussikaljaa tai väkevämpää jos sai jonkun hakemaan.Olihan se huikeeta kun oltiin Popedaa kattomassa,ei mahtunut liikkumaan muuten kun porukan mukana.Eppujen keikalla kans hirvee tungos.Huippu paikka,ihanat muistot!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kylähän siellä käytiin keikoilla ja poikia kattelemassa :) Mukavia muistoja mm Peer Günt esiintyi 80-luvulla, tarkempaa vuotta eioo muistissa mutta puolivälissä, likö 1984 tai 1985. Vuorenpeikko alkoi soimaan meno oli kova kajareitten äärellä. Ehkä sitä pussikaljaa maisteltiin ja opeteltiin olemaan teinejä :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ensimmäinen muisto on jo 50-luvulta. Silloin oli vielä henkiset kilpailut voimissaan. Koulujen välisissä olin mukana Olhavan koulua edustamassa, lajinani lausunta. Sen jälkeen muutaman vuoden kuluttua näytelmäpiiriläisenä. Poikani myöhemmin myös oli näytelmissä mukana. Silloin taisimme asua jo Iissä. Mielestäni paikka ansiokkaasti edusti kulttuuria eri muodoissaan. Tottakai liikunta erilaisine muotoineen on aina ollut edustettuna siellä. Tanssia harrastettiin ansiokkaasti eri ryhmäläisten keralla nuorisosta eläkeläisiin. Talo on aina puolustanut paikkaansa ja toivottavasti jatkoa riittää.!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Syksyllä 1979 Eput heitti superkeikan Rysällä. Mikko Saarela oli vielä bassossa. Parkkipaikka oli pehmeä ja joillakin likoilla oli auto juuttunut kiinni. Pukattiin se irti mäskiköstä, mutta likka painoi yhä kaasua ja auto hyökkäsi perä edellä yhden Penan auton keulaan. Yli-Iistä oli tullut syyspimeällä eräs poikaporukka polkupyörillä Eppuja katsomaan. Se oli tosi faniutta. Samana syksynä Juice Leskinen Slam kävi myös Rysällä. Porukkaa oli paikalla vain runsas kourallinen. Seuraavana keväänä Juice vieraili Rysällä Slameineen ja paikka oli tupaten täynnä. Viidestoista yö oli ilmestynyt ja noussut hitiksi siinä välillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vuosina -84-85 tuli käytyä monet kerrat likkakaverin (nyk, vaimo) kans kattoon/kuunteleen bändejä. Mm. Popeda, Eput, Dingo, ja jne.
Ja Rysä oli täynnä kuin turusenpyssy. :-). Välillä olin itsekkin sekaisin kuin tähkäsäkki, mutta kultsi piti huolen, et kotiin selvittiin.
Voi ihana nuoruus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olin 80-luvulla Zeronineä katsomassa,olin ihastunut laulusolistiin mutta petyin kun hän olikin niin lyhyt😁

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ole koskaan käynyt Rysäklubilla eikä minulla ole siitä mitään muistoja tai mielikuvaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

olin haukiputaan amk automaalari linjalla,, _79 - 81 iin rysällä oli sleepy sleepersin keikka..oulusta linkulla rysälle...:)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oven yläpuolelle keikkajärjestäjä ? ripusti illakksi yleensä semmoisen kyltin jossa Iin Rysä Klubi? Olikoha oranssilla pohjalla ja hopeakirjoitusta? Tai toisinpäin? Bändejä siellä kävi sellaisia Peer Gunt, Kolmas Nainen, Smack,Kolera,Juliet Jonesin Sydän, Kauko Röyhkä, Riff Raff, Luther, Gobra.... Bogart co,näitä oli -80 luvulla...oli pikkuorkestereita joita ei enään muista.....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Teininä joskus ysärillä sinne käveltiin sellasesa pakkasessa, että kalijat meinasi jäätyä käteen. Rysän pihalla ja pusikoissa ryypättiin lisää. Sisällä sitten Carnival Disco ja DJ Pona, hyvä meininki. Bon Jovin Always viimeisenä hitaana. Sen jälkeen katkerana kotia jos ei flaksi käynyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Iin oppikoulua kävin ja luokkakavereiden kanssa sovittiin, että lauantaina menemme Rysälle katsomaan Wigwamia. Tavallisesti kävin saunassa viimeisenä, mutta sinä lauantaina kävin puolilämpimässä saunassa ensimmäisenä. Kun vanhemmat tulivat saunasta, niin ilmoitin täydessä tällingissä, että lähden Rysälle. Äiti oli tiukkana ja sanoi, että ei mihinkään. Laitoin takin päälle, kengät jalkaan, vanttuut käteen ja lähdin. Pikkupakkasessa kävelin neljä kilometriä kotoa Rysälle. Siellä sitä sitten kavereiden kanssa jytättiin ja hauskaa oli. Nautinta-aineina kahvi ja limukka. Ilta loppui aikanaan ja tallustelin kotiin takaisin samat neljä kilometriä. Seuraavana kesänä muutimmekin Iistä pois. Sellainen oli minun ensimmäinen "tanssireissu" ja samalla ensimmäinen ja viimeinen Rysä klubilla käynti. Eipä ole juuri Iissä tullut käytyä poismuuton jälkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainakin Wigwam kävi siellä, Oli tosi kova mesta silloin. Me nuoret naiset laitoimme laukun keskelle ja ympärillä jytäsimme . Tämö tapahtui joskus 1970-luvun alussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kävin sielä poikassa elokuvisa polokupyörällä. Kerran kolomenkymmenen asteen pakkasella pyörän eturengas jäi hankeen ku akseli napsahti poikki pakkasen takia. Piti kävellä reilu 5 km kottiin ja raahata pyörää käsisä. Oli kova jopi se. Oikeen kova. Isäniki sieltä sottaan lähti ja tuli takasikki. Setäni jäi sille tielle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lapsuuden pesäpallo harjoituksen Iin urheiluseurassa ja pesis discot! Oi niitä ihania aikoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistelen, että pelkäsin skidinä moottoripyöräkilpailua, joka kiersi ympyrää pihan ulkoreunoilla.
Melu oli kova ja nokkaan tunkeutui pakokaasujen pistävä haju. Taisi joku niistä kaatua ja loukata itsensä.

Kun kansa hurahti Bingoon, niitä oli Yhteiskoululla, Työväentalolla ja Maamiesseurantalolla.

Synnin ja hurttuuden paikaksi sen yöelämämenon (Rysäklubin) silloin mielsin. Olin jotain toisella kymmenellä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vuosituhannen vaihteen tienoilla tuli Rysällä notkuttua aina, kun siellä discoja järjestettiin. En muista että silloin enää noita kovia nimiä olisi esiintynyt, mutta meininki oli silti aivan huippu. Kyllä siellä lähikunnistakin porukkaa pyöri, mutta taisi useamman kerran mennä nenien niistelyksi paikallisten kanssa... Hauskaa oli! Ja taisin päästä joskus saatillekkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minäkin olen pyörähtänyt rysällä muutaman kerran, mutta noin kymmenen vuotta aiemmin. Muuten ihan samanlaiset muistot mullakin. 😉

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä piti kovasti vanhempia miellyttää, että sain luvan kaverin kanssa lähteä Rysälle. Sinne oli ihan pakko päästä! Sitten siinä vastapäisessä metsikössä, jossa oli myös vanhainkoti, otettiin pohjiksi prinssi eetvarttia, ja se oli niin pahaa!!! Mummot ja vaarit ikkunasta tölläs, ku teinit lipitti juomaa. Yö yhtyettä ainaki oltiin kattomassa ym. Ym.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

70luvun lopulla aika muistuu mieleen Iissä oli bändi hommia ja kuunneltiin Heviä otettiin muutama kalja lähdettiin Rysälle herättiin aamulla Iin putkasta oi niitä aikoja

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (48)

Uutisvirta

11:54
Piippuun tippunut harakanpoikanen aiheutti pelastustehtävän Kaakkurissa – nuoret linnunpoikaset ovat arvaamattomia, pelastuslaitokselta huomautetaan
11:29
Britannia ja Ruotsi sopivat ilmapuolustuksen yhteistyöstä – Suomeenkin ehdolla olevat Gripen- ja Eurofighter-hävittäjät nostettiin kumppanuuden esimerkeiksi
11:07
Esperi Care kertoo tehneensä isoja muutoksia talven kohun jälkeen – hoitajaliiton mukaan laatu vanhusten hoivakodeissa on parantunut vain viranomaisten huomautuksesta
10:53
Poliisi valvoo tehostetusti raskasta liikennettä koko ensi viikon – valvonta kohdistuu muun muassa ajo- ja lepoaikojen noudattamiseen
10:43
Nyt apu ehtii vesille entistä nopeammin: Oulu-Koillismaan pelastuslaitos otti käyttöön vesijetin
10:40
Sorsapoikue joutui pinteeseen Ranualla – pelastuslaitos auttoi poikaset ulos lietealtaasta
10:34
Kotimaisesta viljasta on tulossa keskimääräinen sato – Vuodet eivät ole veljeksiä, sillä vuosi sitten pelättiin jopa leipäpulaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sotkun munkki.

81 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko sinä tienaat bruttona/kk ja montako vuotta on yläasteen jälkeen koulutusta ja paljonko työelämää?

7 vuotta peruskoulun jälkeen. Palkka 5450€/kk. Kokemusta 9 vuotta. Tulkki Lue lisää...
Aikaperuspalakka

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image