Oulu

Kellon kouluun kohdistettiin nettiuhkaus – Poliisi: "Koulu on auki normaalisti, ei välitöntä vaaraa"

Oulu 10.1.2019 15:15 | Päivitetty 11.1.2019 12:44
Kaleva

Kellon kouluun on kohdistettu eräällä netin keskustelupalstalla laiton uhkaus, jonka mukaan koulun alueella tapahtuu jotain perjantaina. Oulun poliisin mukaan uhkauksesta on tiedotettu koulua, oppilaita ja oppilaiden vanhempia.

Poliisi ei kommentoi uhkauksen sisältöä.

– Nyt selvitetään, kuka on sen takana ja mikä on sen todenperäisyys. Mitään välitöntä vaaraa ei ole ja koulu on perjantaina tavalliseen tapaan auki. Uhkaus on ollut sellainen, että olemme siitä tiedottaneeet ja varaudumme siihen erilaisilla toimenpiteillä, komisario Petri Savela sanoo.

Poliisi ja vartija ovat valmiudessa perjantaina Kellon koululla.

Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelujen valmiuspäällikkö Jari Haapalainen korostaa, että tilanne on rauhallinen eikä nettiuhkaus vaikuta koulun toimintaan perjantaina.

– Kaikki tällaiset uhkaukset otetaan tietysti hyvin vakavasti. Kouluun ei kohdistu kuitenkaan sellaista uhkaa, että koulu pitäisi sulkea. Valitettavasti jotkut aina keksivät silloin tällöin näitä juttuja tehdä, Haapalainen sanoo.

Haapalaisen mukaan oppilaat voivat keskustella koulukuraattorin tai -psykologin kanssa, jos asia herättää turvattomuuden tunnetta.

Kellon koulu on 1.-9.-luokkalaisten yhtenäisperuskoulu, jossa lukuvuonna 2018-2019 opiskelee noin 634 oppilasta.

Kellon kouluun kohdistuneesta uhkauksesta kertoi ensimmäisenä Yle. 

MAINOS

Kommentoi

Koulujen turvallisuus on jäänyt ajan hampaisiin, kun vertaa esim kauppakeskusturvallisuuteen. Kauppakeskuksissa pyörii töissään useita turvallisuusalan ihmisiä tarkkailemassa ja turvaamassa arjen toimintoja, kouluissa taas, joissa on myös päivittäin satoja ihmisiä on yleensä yksi vahtimestari jos sitäkään.Lehdet kirjoittavat joka syksy kouluihin liittyvää uutisointia. Kouluilla on korkea statusarvo ja niihin kohdistuvilla uhkaamisilla saadaan helposti julkisuutta. Mielestäni olisi korkea aika Eduskunnassa alkaa keskustelemaan siitä, että kouluihin saataisiin myös turvahenkilöitä turvaamaan lasten ja nuorten oppimisen arkea ja opettajienkin työtä.Aivan kuten turvaamme päivittäin esim. Kauppakeskusten ja sairaaloiden, asemien ym. arkea. Koululaisilla ja kouluhenkikökunnalla on tähän turvallisuuteen yhdenvertainen oikeus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

joo en kyllä kouluun ole menossa enhalua ottaa minkäänlaists riskiä, ahistavaa aatella et joku ees haluais tehä tollee

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

päiväkodin ovet pidetään lukossa kokoajan ei ulos mennä ja sielläkin vartijoidaan sampiten esikoululaisia yms

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samoin! Lapsi on kallis ja rakas. Ei uhrattava, oli sitten viranomaisten ja koulun mielestä tilanne mikä hyvänsä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikka olisi kuinka "vitsillä" tehty aiheeton uhkaus, on kohtuutonta, että vanhempien on tehtävä valinta laitanko lapseni kouluun ja otan mahdollisen riskin vaiko en laita kouluun. Lapset kotiin niin pitkäksi aikaa, että uhkaa ei ole! Näille uhkauksille pitää saada Suomessa loppu, järeämmät lait käyttöön!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meinaatko että tällaiset uhkailut ovat tällä hetkellä sallittuja ja uhkailut loppuisivat jos ne lailla kielletään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kasvattamalla lapset vastuullisiksi, toista ihmistä kunnioittavaksi yksilöiksi. Jos lapsella on perusturva ja rakkautta, ei tarvi ilkeillä ja häiriköidä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kymppitonnin korvaukset ja pari vuotta ehdotonta, niin jopa alkaa vähetä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaa-a. Eiköhän nämä etukäteen ilmoittelijat ole niitä, jotka haluavat vain huomiota. Mites maanantai? Pelossako meinaatte elää kotona nyhjöttäen loppuelämän?

Mutta onhan tämä huolestuttavaa millaiseksi Suomessakin on asiat menneet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No jos uutisoidaan, niin kyllä jokin todellinen uhka asiassa on olemassa. Omat lapset jää kotiin huomenna ja niin kannattaa muidenkin Kellon koululaisten jäädä. Turha ottaa riskejä. Better safe than sorry!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

89
Opetusministeriö lopettaa perussuomalaisten nuorten avustuksen maksamisen – asia liittyy Twitter-tilillä julkaistuun kuvaan
54
Iltalehti: Kansanedustaja Suna Kymäläinen saanut uusia velkomustuomioita, jätti pikavipit maksamatta
53
Arkkipiispa vastasi Päivi Räsäselle: "Kirkon sanoma kuuluu kaikille" – Eroa harkinnut Räsänen on päättänyt jatkaa kirkon jäsenenä
45
Päivi Räsäsen kommenttien jälkeen merkittävä piikki eroakirkosta.fi -sivun erotilastossa
34
Suomen Nato-optio ei ole enää entisellään verrattuna kolmen vuoden takaiseen – selvitystä tekemässä ollut ranskalainen asiantuntija muuttaisi vain yhden asian
33
Pakettiauto törmäsi liikenteenohjausvaunuun Pohjantiellä – turvatyynyt laukesivat, kuljettaja satutti otsaansa
33
Oulu haluaa liki 40 miljoonan euron lisäykset hallituksen esitykseen, tyytymätön ratarahoitukseen – kaupunki lähetti vetoomuksen ministeri Tuppuraiselle ja alueen kansanedustajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Menettekö suviseuroihin muhokselle

118 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi Suomella menee niin kuin menee?

Suomella menee ihan hyvin ja suomalaiset ovat myös hyvin arvostettuja ihmisiä maailmalla. Osa aloittajan mainitsemista ... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image