Oulu

Kauppakeskus Valkeaan kohdistettiin uhkaus verkossa, Oulun poliisi selvittää viestin lähettäjää Krp:n kanssa

Oulu 4.5.2019 10:20 | Päivitetty 4.5.2019 14:37
Antti Pasanen

Oulun keskustassa sijaitsevaan kauppakeskus Valkeaan on kohdistettu verkossa uhkaus, jota poliisi kertoo parhaillaan selvittävänsä. Oulun poliisi kertoo lisänneensä läsnäoloaan keskuksessa.

Uhkauksessa mainitaan päivämäärä 5. toukokuuta. Viesti on julkaistu niin sanotussa pimeässä verkossa eli Tor-verkossa, jossa toimivien henkilöllisyyden selvittäminen ja jäljittäminen on vaikeaa. 

Kaleva on nähnyt uhkausviestistä otettuja kuvakaappauksia.

Rikoskomisario Jan Sormunen kertoo, että viestin lähettäjää selvitetään yhteistyössä keskusrikospoliisin kanssa.

– Suhtaudumme tietysti vakavasti tällaiseen, ja poliisi on tänäänkin paikan päällä läsnä kauppakeskuksessa.

Kauppakeskusjohtaja Anu Junnikkala-Alho kertoo Kalevalle, että poliisilta odotetaan asiasta lisätietoja ja mahdollisista vartioinnin lisäturvatoimista päätetään niiden perusteella.

– He tutkivat tätä ja tänään katsomme poliisin tietojen perusteella mitä se vaatii. Vartiointi arvioi tilanteen.

Toukokuun alussa uutisoitiin samantapaisesta, anonyymissä Tor-verkossa julkaistusta viestistä, jossa uhattiin Espoossa sijaitsevaa kauppakeskus Isoa Omenaa.

Rikoskomisario Jan Sormunen arvelee, että Valkeaa koskevan viestin kirjoittaja on voinut saada vaikutteita Espoon tapauksesta.

Poliisi otti viime torstaina kiinni Ison Omenan uhkausviestistä epäillyn nuoren miehen.

Sormunen kiittää ihmisten aktiivisuutta Valkean tapauksen osalta, sillä poliisi on saanut runsaasti yhteydenottoja valtakunnallisilla vihjekanavillaan asiaan liittyen.

Ratkaisevaa, tekijän jäljille vievää tietoa ei kuitenkaan toistaiseksi ole saatu, ja tutkintaa jatketaan, Sormunen kertoi lauantaina kello 14.30 aikaan.

Uutista päivitetty 4.5. kello 10.38 ja 14.36 rikoskomisario Jan Sormusen kommenteilla.

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (23)

Tuntuu ikävältä, kun nyt täytyy Valkessa ostoksilla käydessä olla varuillaan koko ajan. Ei vartiointi asiakkaiden turhautumista ja pelkoa poista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti asia selviää ja oikea syyllisen taho löytyy, sillä identiteettivarkauksien takia poliisilla tullut "huteja" pidätyksiä ja syyttömät joutuneet kärsimään ja tälläinen pitää pystyä estämään ja varmistamaan, sillä syylliseksi leimaaminen syyttömälle elinikäinen henkinen taakka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uhkailijat ja tekijät on asia erikseen, joka oikeasti tekee ei uhkaile. Uhkailijat pitää kuitenkin etsiä ja tuomita korkeimman mukaan, näin tämmöinen uhkailu loppuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei muuten onnistu Tor-verkossa olevan viestin jäljittäminen. Ehkä NSA saattaisi saada viestin lähettäjän selville, mutta ei muilla pienintäkään toivoa. Se on tasan ainoa keino, jos kirjoittaja on nieman yksinkertainen ja on jättänyt itsestään tunnistetietoja. Mutta jos pelkkä kirjoitus, niin ei mitään mahdollisuutta selvittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suorastaan sairasta touhua jo tällainen. Toivottavasti uhkauksen tekijä saa kovat rangaistukset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisko aika sulkea tor verkosto niillä jotka ei kirjautu omalla nimällä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainut paikka, jossa yksityisyys ei ole pelkkä käsite. Ei niitä voi sulkea eli olisi muutenkin turhaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisiko aika ottaa asioista selvää ennen kuin kommentoi älyttömyyksiä. Edes tätä et omalla nimelläsi voinut sinäkään sanoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hei guru, miten oikein ajattelit sen tehdä? Ei se tapahdu niin, että jostain runkoverkon reitittimestä painetaan nappia, jossa lukee "tor verkosto suljettu niiltä jotka ei kirjautu omalla nimällä..."

Mitä jos vähän ottaisi asioista selvää, ennen kuin huutelee että: "RAJAT K...", anteeksi: "VERKKO KIINNI!!!" Ei ole likimainkaan niin yksioikoista, kun voisi helposti kuvitella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi olet noin aggressiivinen jos joku tekee sinun mielestä tyhmän esityksen ?
Ja sama muillekin aggressivisille kommentoijille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

vaan katottas mistä käsin tor-viesti pulpahtaa intewebin puolelle ja se pulpahtaja suljetaan.
taputelkoon mutakakkujaan omassa maailmassaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos niistä aiempien vuosien aiheettomista koulu-uhkauksista olisi jaettu kunnon tuomiot, ja uutisoitu ne näyttävästi, olisiko sillä ollut ennalta estävä vaikutus näihin päiviin? Mene ja tiedä.

Toivottavasti näistä uhkailuista jaetaan oikeat, kiinteät tuomiot ja aiheutuneet kustannukset maksatetaan täysmääräisenä, ainakin tietokone rikoksentekovälineenä valtiolle, jos ei muuta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näistä pitää laittaa kunnon sanktiot, eikä pelkkää torumista ja päänsilittelyä. Muutaman sadan euron sakoilla ei ole mitään vaikutusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tehtäskö siten että kielletään nämä kaikenmaailman verkot lailla ja puhelimet seurantaan varsinkin vakaviin rikoksiin syyllistyneiltä ps.jos ei salattavaa ei pelättävää ihme hommaa.että ihmiselle pitää aina antaa uusi tilaisuus vaikka rikollinen toiminta jatkuu ja jatkuu

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se, että ne "kaikenmaailman verkot" kiellettäisiin lailla, ei rajoittaisi niiden toimintaa pätkänkään vertaa. Tutustu asioiden yksityiskohtiin, äläkä huutele vaan että "ei muuta kun!!!"

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (23)

Uutisvirta

22:11
Maanpaossa asuvan liikemiehen videot rohkaisivat egyptiläisiä harvinaisiin mielenosoituksiin – Poliisi pidätti kymmeniä protestoijia
21:58
Ranska löi Suomen EM-lentopallon neljännesvälierissä – päävalmentaja Banks: "Nyt päti vahvemman laki, meillä ei ollut vastausta"
21:56
Kärpät nousi jyrän alta voittoon Jyväskylässä – Karvinen maalasi kahdesti: "Painetaan päivittäin hommia, niin silloin se välillä kääntyy noin"
21:44
Runssilla: Kerran kuukaudessa Konst o. deli tarjoilee brunssia elävän musiikin kera
20:50
Pohjavedet yhä matalalla monen kuivan vuoden jäljiltä – "Kaikki sateet ovat tervetulleita koko maassa"
19:46
Kärpät ryösti voiton Jyväskylässä jatkoajalla jännärin päätteeksi – tasoitus 14 sekuntia ennen päätössummeria
19:00
Keikkaa pukkaa musiikkiklubeilla ja isoilla areenoilla – Ilpo Sulkala: "Oulusta on pikkuhiljaa kehittynyt oikea kaupunki, vaikka toinen jalka on yhä lehmän paskassa ja toinen katukivetyksellä" Tilaajille
76
Kataiselle Sitran johtopaikan hävinnyt professori Markku Wilenius: "Kyllä tämä herättää kysymyksiä, minkälaista politikointia tässä maassa tehdään"
62
"Täyssähköinen rekkaveturi maksaa tuplat" – Onko tulevaisuus sittenkin kaasu- eikä sähkörekoissa? Raahelainen Korsu Oy hankkii kokemuksia kaasu-Scaniasta
31
Kärpät ryösti voiton Jyväskylässä jatkoajalla jännärin päätteeksi – tasoitus 14 sekuntia ennen päätössummeria
30
Stora Enso sai yt-neuvottelut valmiiksi, yhteensä 365 irtisanotaan – paperin valmistus Oulussa jatkuu syksyyn 2020 saakka
25
Opetusministeri Li Andersson ensi viikon ilmastolakosta: Kouluissa hyvä keskustella pelisäännöistä, jotta vapaus mielenilmaisuun toteutuu
25
Analyysi: Saksan jättimäinen ilmastopaketti sai monet pettymään – Näin uudistus vaikuttaa Suomeen
21
Kuusi Jehovan todistajaa vangittu Venäjällä – "Ketkä ovat vuorossa seuraavaksi?"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus osti sotalaivoja 1300 miljoonalla!

142 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Nainen aloittaa työsuhteessa ja kohta on taas raskaana

On hieno juttu, että naisella on turvattu toimeentulo. Perheenlisäys on nykyisessä Suomessa on iloinen u... Lue lisää...
Perus 35

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image